Skocz do zawartości

Zdjęcie

PYTANKA TECHNICZNE!!!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1277 odpowiedzi w tym temacie

#961 Zibi

Zibi

Fotoreporter

• VIP
  • 410 postów
  • MiastoŚwiebodzin

Napisano 21.05.2006 - |12:39|

Moj siostrzenic zaja sie php i ma mały problem, a mianowicie:

"Bo napisałem skrypt który powinien dopisywać do pliku ,,tresc.txt" informacje wysłan e przez klienta . Mam zainstalowane środowisko php na kompie i jak testuje to wszystko działa bez problemów , ale gdy umieszcze strone na jakims serwerze to tworzy plik ,,tresc.txt" ale nie dopisuje do niego tych wiadomości . ...to jest ten skrypt <-- nieiwm moze coś zkopciłem

<?
$file=fopen("tresc.txt", "w");
fwrite($file, "Wiadoność:$tekst Koniec wiadomości" );
fclose($file);
echo("Dziękujemy<br> twoja wiadomość została wysłana");
?>

a plik html :
Marcin Majchszak (13:14)
<FORM ACTION=skrypt.php METHOD=POST>
<INPUT TYPE=TEXT NAME=tekst>
<input type="submit" Value="Wyślij">

</FORM>

czy ktos z nawców php wie co jest nie tak?
  • 0

#962 PUPI

PUPI

Szeregowy

• Użytkownik
  • 61 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 21.05.2006 - |12:43|

Prawdopodobnie na serwerze ma wyłaczoną opcję register_globals, a w domu nie i tu jest rozbieżność.
niech zmieni linie:

fwrite($file, "Wiadoność:$tekst Koniec wiadomości" );

na:

fwrite($file, "Wiadoność:".$_POST['tekst']." Koniec wiadomości" );
  • 0
"COM - TRAYA"

#963 Zibi

Zibi

Fotoreporter

• VIP
  • 410 postów
  • MiastoŚwiebodzin

Napisano 28.05.2006 - |13:26|

witam
Jak juz wspominałem wyzej załoł mi padac komp, poczatkowo myslałem ze to pamieci, wiec je wymieniłem ale nadal dzieje sie to samo, pojawia sie niebieski ekran, instalowane programy wywalaja sie w polowie instlaji ( nie mozliwe jest odnalezienie pliku xxx, lub plik jest uszkodzony), to samo dzie sie przy instalacji z dysku czy z cdromu, instalki ktore wymagaja rozpakowania tez sie wywalaja. Co najlepsze instalak np: SP1 do 2003 inastaluje sie z pendrive a jak przegram ja na dysk wskakuje podczas rozpakowania ze plik jest uszkodzony. Dyski sprawdziłem na innym kompie i sa ok. Wiec pomyslałem ze to wina kontrolerów na płycie, co o tym sadzicie?

Jesli mam wymieniac płyte to na jaka? Planuje przy okazji wymiane procka na Athlon 64 3000+ (Socket 939) Venice lub Intel Pentium 4 524 (S775) 3.06 GHz (Prescott, 64-bit), teraz jaka do tego dobrac płyte? Chciałbym sie zamknac w sumie ok 900zł, ale jesli bedzie cos wartosciowego to najwyzej dołoze :D. I jeszcze jedna sprawa karte graficzna mam na agp GF3 TI i niechciał bym jej zmieniac, ale jak bedeie wymagał tego sytuacja to sie cos pomysli :).

Czekam na wasze opinie i propozyje
  • 0

#964 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 02.06.2006 - |12:55|

Ja bym obstaweił procka. Musiał sie któregoś razu przegrzać. Np. radiator mógł sie kurzem pokryć, albo stracić styk z powierzchnią procka. A intelki są bardzo wrażliwe na celsjusze.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#965 Raptorek

Raptorek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 538 postów

Napisano 02.06.2006 - |13:09|

Ja też obstawia procka albo płyte główna ale raczej procek jak masz zwiechy bez raportów błedy crc na dyskach lub na nagranych płytach to najprawdopodobniej łyta główna :(
  • 0

#966 michu

michu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 02.06.2006 - |13:33|

Nie ma czegoś takiego jak przegrzany procesor. Mój Celek 1.7GHz pracował przy 105* i działa do dziś wyśmienicie. Można w ten sposób skrócić żywotność procesora, a nie przegrzać go.

Co do konfiguracji komputera. Seria Intela 5xx i 6xx jest kompletnie nie opłacalna. Intel jest tego świadom, postawił na procesory dwurdzeniowe i znacznie obniżył ich ceny. Obecnie bardzo dobrą propozycją są:
Intel Pentium D 805 (500zł)
AMD Athlon 64 3000/3200+ (450zł)
Oby dwa są stworzone do podkręcania (przyrost 50% nie jest żadki), ale ten pierwszy jest dobry do obróbki zdjęć, grafiki komputerowej i tworzenia muzyki, podczas gdy Athlon 64 doskonale radzi sobie z grami. Wybór należy do Ciebie, oba procesory są dobre. Karta graficzna koniecznie do wymiany. Dziś jeżeli chcesz zmieniać płytę główną+procesor musisz postawić na PCIe. Karty na AGP są niewiarygodnie drogie i nie opłacalne. Np. GeForce 7800GS AGP od Gainwarda (tak naprawdę to jest 7800GT) kosztuje tyle co równowartość tej procesora, płyty i tej samej karty pod PCIe! Powiedz jaki masz teraz sprzęt (jeżeli chcesz go sprzedać, wtedy go wycenię) i ile możesz dołożyć do rozbudowy.
  • 0

#967 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 02.06.2006 - |13:43|

Nie ma czegoś takiego jak przegrzany procesor. Mój Celek 1.7GHz pracował przy 105* i działa do dziś wyśmienicie. Można w ten sposób skrócić żywotność procesora, a nie przegrzać go.

a mój przy 80st zaczął się kopcić i już się nie podniósł...

#968 Grinch

Grinch

Nie będziesz mi tu przebywał obok stopy!

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 02.06.2006 - |13:48|

Autorowi pewnie chodzilo, ze procesor zostal uszkodzony poprzez wysoka temperature.
Jezeli procesor wytrzymuje wysoka temperature i nie zostaje uszkodzony to po jego ochlodzeniu nie bedzie zadnych uszczerbkow na jego poprawnym dzialaniu. Oprocz jak wspomnial michu jego zywotnosci (czasu poprawnego dzialania).

Ja swojego czasu mialem fajny przypadke z chipsetem Epoxa 8rda+ zmienilem radiator ktory po 12h odpadl (plastikowy zaczep sie zlamal).
Komp mi dzialal przez 4 dni w takim stanie. Dziwilem sie czemu ciagle sie zawiesza pdoczas grania, ale za cholere nie chcialo mi sie looknac w obudowe :)
Dodam jeszcze, ze nominalna wartoscia dla fsb bylo 333MHz(166), a ten dziala z czestotliwoscia 400MHz(200).
Mimo iz pasta termoprzewodzaca sie wypalila chipset dziala do dzis dzien :] Bez problemow :]

Ja obstawiam cos z mobo(kontrolery), zasilator, dysk
  • www.gwrota.com

#969 michu

michu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 02.06.2006 - |20:27|

Wiele chipsetów (ale raczej te starsze. Nowe są zbyt skomplikowane i wydzielają za dużo ciepła), mimo, iż montuje się na nich radiatory są w stanie chodzić bez nich. Dobrym przykładem jest VIA KT333-> chipset był wyraźnie ciepły, ale dało się na nim trzymać palec. Natomiast BX440 bez problemu znosi podniesione FSB bez radiatora.

Toudi: Twój proc się spalił, a nie przegrzał ;)
  • 0

#970 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 02.06.2006 - |23:14|

Mój kumpel ma P4 coś koło 2 GHz i pewnego dnia głupia fifa zaczęła mu chodzić jak babcia przez jezdnię. Gdy zajrzał do środka okazało sie, że pasta wyschła a radiator nie styka. Gdy to poprawił wszystko wróciło do porządku, ale ten przypadek raczej na tym sie nie skończy, bo symptomy są poważniejsze.
A jeśli chodzi o wytrzymałość temperaturową, to jest to 100% loteria. Musicie być świadomi, ze kupując procesor 2 GHz macie gwarancję, ze będzie on działał dobrze na produkcyjnych ustawieniach pod warunkiem prawidłowej eksploatacji. Ale to ile on wytrzyma zależy od tego jak precyzyjnie została wypalona płytka krzemowa rdzenia. Produkcja procesorów wszelkiej maści polega na tym, ze po wypaleniu płytki jest ona poddawana testom obciażeniowym. Każda płytka jest testowana i jeśli dana płytka zaczyna sie szybko grzać przy 2,5 GHz to ustawiają ją na troche niższą częstotliwość pracy by zapewnić stabilność i na podstawie wyniku testu procesor zostaje zapakowany w odpowiadające mu pudełko. Czasami może sie trafić, ze ktoś podkręci procka o 30% i nic się nie stanie a czasami wystarczy 5% by narobić sobie sporo kłopotów.
  • 0

#971 Grinch

Grinch

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 02.06.2006 - |23:44|

Bo najlepiej wybierac sobie procki z odpowiedniej czesci wafla :] wtedy masz praktycznie pewnosc, ze kupisz sobie np za cene 2500+ procka 3000+
Wtedy to juz nie loteria, a swiadomy wybor.
  • www.gwrota.com

#972 Zibi

Zibi

Fotoreporter

• VIP
  • 410 postów
  • MiastoŚwiebodzin

Napisano 07.06.2006 - |14:19|

Panowie, nam pytanie wkoncu jesteście najlepsi :D,
zamierzam kupic notebooka w cenie 3000-3500 tys. lub w cenie od 4000-4500tys. Co mozecie polecic w tych przedzialach cenowych?
  • 0

#973 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 08.06.2006 - |08:20|

Hmm - ponieważ w świecie notków jest troszkę inaczej niż w świecie stacjonarek - tutaj każda firma po prostu składa sprzęt :) - największą uwagę należy poświęcić warunkom gwarancjowania i dobrać sobie parametry sprzętu. Musisz sobie odpowiedzieć na pytanie - w jaki sposób będziesz wykorzystywał notka - czy będzie to replacement za stacjonarkę, na którym będziesz robił wszystko, czy będzie to komp do pisania, czy ważna jet dla Ciebie długa praca na bateriach itp.

Jak już zdefiniujesz sobe te kwetstie dokoać wyboru będzie łatwiej.

Do długiej pracy bateryjnej polecałbym notka z prockiem z serii Pentium-M (w ostateczności Celeron-M - choć staraj się go unikać). Nie ma sensu brać Centrino - ponieważ dopłacasz kasę za gigabitową kartę ethernetową wlożoną w procesor :)

Kluczową sprawą jest jeszcze ram - 256 MB to już absolutne minimum - a standard to 512 MB.

Zwróć jeszcze uwagę na wyjścia notka - dobrze by była cała gama różnych gniazd. Ja swego czasu się zgapiłem i nie mam np. LPT, COM, S-Video, a one się przydają.

Tyle moich uwag :)
Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#974 Zibi

Zibi

Fotoreporter

• VIP
  • 410 postów
  • MiastoŚwiebodzin

Napisano 08.06.2006 - |21:35|

wiec mysle o czyms takim:

1. http://sklep.komputr...ny.php?id=23753 (ASUS A3H-5012)
2. http://sklep.komputr...ny.php?id=28696 (Lenovo C100 CM380)
3. http://sklep.komputr...ny.php?id=25576 (Toshiba Satellite A100-529)
4. http://sklep.komputr...ny.php?id=23154 (Toshiba Satellite L20-183)

oraz troszke trozszy

5. http://www.maximedia...atellite_m70340 (TOSHIBA SATELLITE M70 340)

co polecicie?
  • 0

#975 Grinch

Grinch

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 09.06.2006 - |04:35|

Tu jets fajny artykul http://www.mobile.be...p/strona-1.html
  • www.gwrota.com

#976 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 10.06.2006 - |17:20|

Co do gwarancji - zapomnij o 12 miesiącach - najczęściej chrzani się coś właśnie po roku... Najlepiej wziąć coś na co dają 24 miesiące gwarancji.
Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#977 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 10.06.2006 - |17:51|

Ja mam Toshibe Sattelite A60 coś tam..... jestem zadowolony - ma takie porty co nawet we kompie nie mam :)

Jedyny mankament jest taki że ma wielkośc płyty chodnikowej :/
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#978 Zibi

Zibi

Fotoreporter

• VIP
  • 410 postów
  • MiastoŚwiebodzin

Napisano 10.06.2006 - |19:23|

Tu jets fajny artykul http://www.mobile.be...p/strona-1.html

Gwarancje mozna rozszerzyc, Asus ma 24 miesiace tylko powiedzcie mi ktory model, czy ktos ma ktoregos
  • 0

#979 GlaziK

GlaziK

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 10.06.2006 - |20:47|

Wie ktoś może czym robić screeny z filmu? BO używając PrintScreena i Painta jest to neiwykonalne. Pozdrawiam

MOD:
Przeniesione z:
http://forum.gwrota....?showtopic=5549

Użytkownik Grzesiu edytował ten post 10.06.2006 - |20:54|

• 0

#980 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 10.06.2006 - |21:06|

Z DVD to PowerDVD na klawisz C robi zrzut a folder docelowy wybiera sie chyba klikając prawym przyciskiem myszy na przycisku odpowiadającym zrzutowi. Także subedit ma chyba taką możliwość.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych