Skocz do zawartości

Zdjęcie

Rankingi oglądalności

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
73 odpowiedzi w tym temacie

#61 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 08.02.2007 - |09:54|

jako ciekawostke:
29 I - 4 II 2007

1 Super Bowl XLI CBS 93.18 
2 Super Bowl XLI Postgame 1 CBS 81.54 
3 Super Bowl XLI Postgame 2 CBS 57.34
no cóż, seriale to raczej wielkiej szansy z tym nie miały:

No w USA to jest normalna rzecz :D. Zresztą ja też już od dobrych paru lat co roku zarywam tą jedną noc żeby obejrzeć Super Bowl :D.

nie nic tylko uważam, że niektóre podkreślam NIEKTÓRE podawane dane są eufemistycznie mówiąc mocno przesadzone. Możliwe, że kiedyś serial o którym myślę istotnie miał dużą oglądalność ale nie możliwe, żeby teraz miało większą niż Małysz NIEMOŻLIWE
Myślę, że bardzo wiele osób ma w tym interes, żeby utwierdzać ludzi w pewnych przekonaniach i nie tylko takich, że minister X jest dobrym ministrem ale też, że serial Y jest megapopularnym serialem

Gratuluję dopatrywania się we wszystkim jakiś spisków ;). Pewnie nawet istnienie tego forum to jakiś spisek :D.

Użytkownik Pawel edytował ten post 08.02.2007 - |09:59|

• 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#62 medusa

medusa

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 559 postów

Napisano 10.02.2007 - |15:33|

...
Gratuluję dopatrywania się we wszystkim jakiś spisków ;). Pewnie nawet istnienie tego forum to jakiś spisek :D.

mówienie, że coś jest suuuuper jak jest takie sobie, no ewentualnie średnie to nie spisek tylko
i tu sobie wybierz:
1) zabieg marketingowy
2) pobożne życzenie
3) gruba przesada
4) mówienie rzeczy o których się nie wie ale myśli się że się wie bo coś tak jakby kiedyś gdzieś się słyszało
5) optymizm
6) urojenia i majaki
7) przejście z alternatywnej rzeczywistości
8) efekt upojeniem alkoholowym
9) efekt odurzania środkami zaburzającymi postrzeganie i rozumienie
10) zwykłe partactwo
i to ostatnie, myślę ma miejsce w omawianej sytuacji, po prostu nie ma rzetelnych badań tylko
byle jakie

To forum i wypowiedzi na nim potwierdzają tylko moje zdanie na temat co ludzie oglądają .
Jeśli zaś jest to spisek to całkiem sympatyczny ^_^
  • 0
Biorę sobie w tej pętli wolne.

#63 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 07.10.2007 - |22:55|

Reaktywuje tema, bo mam pytanie a nie chce zaśmiecać forum :P

Z racji że ostatnio stronka http://www.calendarl...com/tv/ratings/ się nie spisuje, co znaczy że nie moge znaleźć na niej rankingu oglądalności postanowiłem poszukać nowych stronek. I oto co znalazłem:

http://newtvweek.epu...ng.com/ratings/

można ściagnąć tu w pliku pdf oglądalność wszystkich seriali z poszczególnych tygodni. Niestety bez podanej pozycji, ale i tak jest świetne. Tylko mam problem z rozszyfrowaniem liczb jakie tam się znajdują.
Np. Co oznacza przy Grays Antomy- 13.3/20 (9.1). Nie jestem pewien ale chyba 13.3 to jakieś punkty, 20 to widownia czyli 20 mln, ale 9.1 to nie mam pojęcia. Czy wie ktos co oznaczaja te liczby???

PS swoją drogą znalazł ktoś jakąś nowa stronkę z rankingiem oglądalnosci, oczywiście jakims większym jak tu a nie tylko 20 pozycji :P
  • 0
1. BSG/Shield/Dexter/Spartacus/Skins/Caprica/SG:Universe
2. 24h/Black Donnellys/Rescue Me/SoA/True Blood/Supernatural/Veronica Mars/Entourage/HIMYM/Chuck/White Collar/House
3. Lost/Rome/Moonlight/Californication/Breaking Bad/Tudors/Castle
4. Weeds/The 4400/Damages/V/SG/SG:A/Desperate Houswives/Greys anatomy

#64 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 07.10.2007 - |23:39|

było to już tłumaczone:
http://forum.gwrota....?showtopic=2836

co to http://www.calendarlive.com, to niestety masz rację, coś im się stało.. a co gorsza 75% stron wskazuje na nich..
przetestuje, to co wskazałeś, bo szukam wyników dla kilku seriali, które nie są w top20...

#65 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 08.10.2007 - |00:04|

Dzięki, ale tam jest tylko wytłumaczona część. To znaczy wiem już co oznaczają dwie pierwsze liczby, ale co oznacza ta w nawiasie??
  • 0
2. 24h/Black Donnellys/Rescue Me/SoA/True Blood/Supernatural/Veronica Mars/Entourage/HIMYM/Chuck/White Collar/House

#66 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 08.10.2007 - |09:19|

Co tydzień wyniki oglądalności najpopularniejszych seriali na http://primetime.blox.pl.

Użytkownik Pawel edytował ten post 08.10.2007 - |09:20|

• 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#67 Luizjana

Luizjana

Kapral

• Użytkownik
  • 175 postów

Napisano 02.11.2007 - |07:48|

Ciekawie zapowiada się przyszłość paru seriali -

poniedziałek

Prison Break jak się nie odbuduje na wiosnę, to z tą widownia czeka nas chyba jego koniec, teraz ma widownie taką samą jak Chuck :lol: Heroes ma 10mln, ale serial drogi, a komediowa Samantha Who? daje mu do pieca :)

wtorek

FOX liże rany po poniedziałku Housem i Bones, CW dało Reapera na pożarcie o tej godzinie, ciekawe czy go nie zdejmie

środa

NBC ma ból głowy z Bionic Woman, nawet zjechane przez prasę Private Practice spokojnie wyciąga 10mln, Gossip Girl dostało dało zielone światło ze swoimi 2mln, ale to specyficzna widownia i chyba CW się to opłaca, NBC powinno utrzymać Life, bo prawie 7mln gdy leci CISNY, to wyczyn, ogólnie to dzień CBS

czwartek

dzień komediowy, nieźle zaczął Scrubs 7 sezon, mam nadzieję, że razem z The Office dadzą do pieca Grey's Anatomy, ale to w sumie dzień CW, bo Smallville i Supernatural kręcą sie koło 4mln, a to dla tej stacji dużo, zadziwiająca kondycja ER, 14 lat na antenie i ciągle super widownia :mellow:

piątek

mam nadzieję, że Women's Murder Club i Moonlight nie dadzą cancela FNL, szczególnie, ze te premiery mają złą prasę, ale widownia zadecyduję, ogólnie dzień do wzięcia, bez specjalnych faworytów

Użytkownik Luizjana edytował ten post 02.11.2007 - |07:48|

• 0

#68 leviathan

leviathan

Starszy kapral

• VIP
  • 282 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 02.11.2007 - |10:13|

Nie sądzę, żeby coś zagroziło Grey's Anatomy. Nadal sobie świetnie radzi z ponad 18 milionową widownią. Chociaż nie przeczę, że kibicuję też The Office. Jeżeli chodzi o Heroes to pierwsze odcinki były strasznie nudne, teraz się trochę rozkręca, ale nie wróżę im więcej niż 2 sezonu, nie wspominając już o Prison Break, który juz przedłużyli na maksa i teraz się to odbija na oglądalności. To co mnmie najbardziej boli to ogromna oglądalność Survivor (który to już sezon?). A Bionic Woman okazał się delikatnie mówiąc niewypałem, wiec podejrzewam CANCEL po połowie sezonu.
  • 0

#69 AnDyX

AnDyX

Kapral

• Grupa Hatak
  • 154 postów
  • MiastoEdynburg/Wrocław

Napisano 02.11.2007 - |14:02|

Najpopularniejszymi i jak się wydaje niezagrożonymi serialami w stanach zdają się być (jeśli spojrzeć na statystyki sezonowe): Grey's Anatomy, House, CSI i Desperate Housewives. Te seriale radzą sobie najlepiej i każdego tygodnia między sobą walczą o prym.
Popularne seriale u nas, takie jak Heroes czy Prison Break radzą sobie słabo, właściwie w ogóle nie łapią się w statystykach. Chociaż wciąż cieszą się popularnością w internecie. Mi tam osobiście na Prisonie nie zależy, ale Herosów jeszcze trochę bym pooglądał ;)

źródło: http://tv.zap2it.com...|season,00.html
  • 0
Dołączona grafika

#70 Luizjana

Luizjana

Kapral

• Użytkownik
  • 175 postów

Napisano 02.11.2007 - |14:37|

Herosi faktycznie mogą zostać zdjęci, bo jeżeli o swojej godzinie przegrywają z Samantha Who? i Two and a Half Men, to ludzie z NBC zaczna liczyc pieniądze, może lepiej nakręcić coś tańszego i więcej zarobić, ale patrząc ogólnie na NBC to wygląda to niedobrze, ich najchętniej oglądanym serialem jest... ER, poza tym mają już sporo seriali komediowych i tanich - Earl, The Office, Scrubs, 30 Rock, które mają super wyniki, to co czego nie mają to takich killerów jak ABC, która z Grey's Anatomy i Desperate Housewives ustanawia rekordy i CBS, która swoimi CSI zabiera równo wszystkim widownię, a w NBC szykuje się tylko wycinanie nieudanych premier - Bionic Woman, Journeyman i zastanawianie się nad losem Heroes i Friday Night Light, oby tylko tych ostatnich nie przyszło im wycinać, za pierwszymi dwoma nie będę płakać, poza tym z ich premier Chuck i Life powinny zostać, chyba się przyjmą. Posumowując, to NBC wygląda na awangardę serialową w Stanach obok kodowanego Showtime i szkoda, aby ciągle dostawały baty od standardowych produkcji typu CSI, mam nadzieję, że w końcu znajdą swojego kilera na 20mln widzów i będzie to coś niesamowitego, bo ta stacja stara sie nie powielać ogranych wzorców.
  • 0

#71 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 05.11.2007 - |20:17|

Herosi faktycznie mogą zostać zdjęci...

Wcale bym sie nie zdziwil, bo tak naprawde to... kiepski serial.
1 sezon - poczatek nudny do zaśnięcia... w polowie nieco przyspieszyli... finał zapowiadał się świetnie, ale sama końcówka beznadziejna.
2 sezon - znowu poczatek nudny na maxa, teraz sie nieco rozkrecilo... ale gdy sie okazalo, ze znowu ma byc ratowanie swiata (jakie to odkrywcze!), to az sie odechciewa ... W dodatku watek Hiro w Japonii beznadziejny, nudna zapchajdziura. Zreszta chyba sami producenci to odkryli, bo juz nie ma prawdziwych watkow Hiro, tylko krotkie historyjki na papierkach w mieczu :) Tylko czekam az Sylar odzyska swoje moce i zacznie robic dokladnie to samo co w 1 sezonie... I juz mamy przepis jak z 1 pomyslu zrobic 2 sezony serialu :)
  • 0

#72 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 07.11.2007 - |17:03|

A nie wiecie jak się trzyma How I Met Your Mother? Bo jakoś nigdzie nie mogę znaleźć wyników oglądalności tego serialu :/.
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#73 mortis4321

mortis4321

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 139 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 07.11.2007 - |17:59|

A nie wiecie jak się trzyma How I Met Your Mother? Bo jakoś nigdzie nie mogę znaleźć wyników oglądalności tego serialu :/.

poniedzialkowy odcinek:
households: 5.5/8, #10, adults 18-49: 3.4, #T10

zrodlo:
http://www.thefutonc....aspx?id=monday
  • 0

#74 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 07.11.2007 - |21:09|

How i met your mother trzyma się wręcz świetnie, ma oglądalność o troszkę mniejszą niż Big Bang Theory, a przypomnę serial dostał pełny sezon i jest pierwszoroczniakiem.

1. 8,12
2. 7,87 1 - 7.10
3. 7,96 8 - 14.10
4. 7,71 15 - 21.10
5. 8,5 22 - 28.10
6. 7,82 29.10 - 4.11

nr odcinka, oglądalność w mln, weekend

Mam nadzieje że będzie kolejny sezon, bo uwielbiam ten serial :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych