Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 066 - S03E19 - The Brig

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
409 odpowiedzi w tym temacie

#41 franek

franek

Kapral

• Użytkownik
  • 240 postów

Napisano 03.05.2007 - |15:56|

Ciekawe słowa o tym piekle/czyśccu, chociaż wydaje mi się, że autorzy już kiedyś wykluczyli tą możliwość. Bardziej bym stawiał na porwanie lub 'moc' wyspy.

Komu jak komu, ale autorom nie ufałbym zbytnio jeśli chodzi o potwierdzanie lub odrzucanie poszczególnych możliwości. ;)

W ostatnich odcinkach twórcy bardzo się postarali, żebyśmy uwierzyli, że wszyscy na wyspie nie żyją. Jeśli o mnie chodzi, to niemal im się udało. Do tego stopnia, że wcale bym się nie zdziwił, gdyby Locke po wysłaniu Sawyera na plażę wrócił do wraku i zobaczył, że ojciec znowu żyje :D.

PS. Jeśli chodzi o "adlaczegojeszczeniemanapisów", to pewnie tłumaczkę w końcu szlag trafił od takiego marudzenia. I tak długo wytrzymała...

Użytkownik franek edytował ten post 03.05.2007 - |15:58|

• 0

#42 jacekfreeman

jacekfreeman

Plutonowy

• Użytkownik
  • 431 postów
  • MiastoLublin

Napisano 03.05.2007 - |15:57|

@Jacekfreeman-pewnie Hugo albo Des.

Pewnie obaj ;-)

Tak sobie teraz pomyślałem, że gdy Kate podeszła do JAcka powiedziec mu o radiu i Naomi, gdy on na to powiedzial ze wszystko co moze powiedziec jemu moze uslyszec Juliet - Kaska powinna powiedziec: "A to Ci nie powiem" ;P

jacekfreeman - moze jak Bakuninem przeszedl przez bariere to go zabilo/ogluszylo lecz np. Locke byl w poblizu i to przyczynilo sie do jego szybszej regeneracji

Też o tym myślałem, ale troche naciąganie to brzmi...

Użytkownik jacekfreeman edytował ten post 03.05.2007 - |15:58|

• 0
Rok 2007 był to dziwny rok, w którym rozmaite znaki na niebie i ziemi zwiastowały jakoweś klęski i nadzywczajne zdarzenia.

Zapraszam do Lublina :)

#43 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 03.05.2007 - |16:04|

Też o tym myślałem, ale troche naciąganie to brzmi...

Locke wepchnął Bakunina między te pale. Uzdrawianie zaczęło się w chwili śmierci :lol:
  • 0

Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.

#44 Giuseppe

Giuseppe

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 03.05.2007 - |16:07|

Ciekawią mnie te ruiny - mamy więc już czteropalczastą stopę na brzegu i jakieś ruiny troszkę głębiej. Pewnie w 4 sezonie będzie tego więcej, jak w klasycznych filmach przygodowych, typu Indiana itp. :) Będą buszować po ruinach (kto wie, co kryje się w tych górach?).

Również byłem zaskoczony śmiercią prawdziwego Sawyera... Ale równie dobrze mógł on stracić przytomność, wiem że mocno go owinął łańcuchem ale i tak nigdy nie ma się pewności... jak np. w przypadku postrzału z pistoletu.
  • 0

#45 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 03.05.2007 - |16:15|

W ostatnich odcinkach twórcy bardzo się postarali, żebyśmy uwierzyli, że wszyscy na wyspie nie żyją. Jeśli o mnie chodzi, to niemal im się udało. Do tego stopnia, że wcale bym się nie zdziwił, gdyby Locke po wysłaniu Sawyera na plażę wrócił do wraku i zobaczył, że ojciec znowu żyje :D.

Raczej ożyłby mu na plecach :lol:

Co do ruin
» Click to show Spoiler - click again to hide... «

• 0

#46 Twarz

Twarz

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 128 postów

Napisano 03.05.2007 - |16:24|

Luuudzie, przeciez sam Bakunin przyznal, ze leczenie na tej wyspie jest specyficzne. Imo nie jest wazne czy jest sie przy Locke'u czy nie...
  • 0

#47 marius84

marius84

Szeregowy

• Użytkownik
  • 44 postów
  • MiastoPOLAND

Napisano 03.05.2007 - |16:28|

[quote name='Teoria spiskowa' date='3.05.2007 |16:15|' post='232789']
Raczej ożyłby mu na plecach :lol:

Dokładnie. Gdy Locke zarzucal go na plecy ciało było juz dość sztywne :D chyba żywego go już nie zobaczymy ;)

A ruiny faktycznie intryguja :) kto wie, może w 4 sezonie cofniemy sie w retrospekcjach kilka(naście) tysięcy lat wstecz - brzmi zachęcająco :D
  • 0

#48 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 03.05.2007 - |16:32|

Luuudzie, przeciez sam Bakunin przyznal, ze leczenie na tej wyspie jest specyficzne. Imo nie jest wazne czy jest sie przy Locke'u czy nie...

Może przy Locke'u leczy jeszcze szybciej.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#49 jacekfreeman

jacekfreeman

Plutonowy

• Użytkownik
  • 431 postów
  • MiastoLublin

Napisano 03.05.2007 - |16:43|

Ciekawią mnie te ruiny - mamy więc już czteropalczastą stopę na brzegu i jakieś ruiny troszkę głębiej. Pewnie w 4 sezonie będzie tego więcej, jak w klasycznych filmach przygodowych, typu Indiana itp. :) Będą buszować po ruinach (kto wie, co kryje się w tych górach?).

Na początku odcinka Ben mówi Locke'owi, że idą do nowego miejsca...potem dodaje, że właściwie to do starego... Na pewno nie chodziło o tamto tymczasowe pole namiotowe - hmmm czyżby zamierzali zamieszkać w jakiś ruinach? Zobaczymy...
  • 0
Rok 2007 był to dziwny rok, w którym rozmaite znaki na niebie i ziemi zwiastowały jakoweś klęski i nadzywczajne zdarzenia.

#50 ZdL

ZdL

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 118 postów
  • MiastoOpole

Napisano 03.05.2007 - |16:43|

krótko i treściwie:

- kolejne ruiny
- wyspa nadal leczy
- Cooper to Sawyer
- myśłe ze Jack i Juliet wiedzą o tym że Akte jest w ciąży... Julka chce jej powiedzieć żeby zacząć działać

A głupota Kate mnie po prostu dobija... ona chyba farbuje włosy...

Użytkownik ZdL edytował ten post 03.05.2007 - |16:44|

• 0
LOST
Prison Break
24
Jericho
CSI: Miami
House
Knight Rider

#51 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 03.05.2007 - |16:45|

Kate zachowała się jak zdesperowana kobieta, która chce odzyskac faceta. Nie wyszedł jej manwer z "przespaniem się z innym" to bierze sie za inny sposób. Kwestia dochowania tajemnicy jest dla niej drugoplanowa. Zresztą sekret był nie do utrzymanie na dłuzsza metę.

Też całkowita prawda!!

Tą Kate powinni uśmiercić. Co do ojca Locke'a to też miałem wrażenie, że w ostatniej minucie odcinka otworzy oczy, albo ożyje na plecach Johna i ucieknie :)

Dowiedziałem się takiej rzeczy
"Im bliżej finału, tym z różnych źródeł dociera coraz więcej ciekawych spoilerów. Tym razem pojawiła się porcja plotek, która w dużej mierze skupia się na Innych. Jak zwykle nie wiadomo, czy mają one cokolwiek wspólnego z prawdą, ale warto je odnotować, ponieważ życie pokazało już niejednokrotnie, że plotki to nie tylko foilery, ale także wycieki od dobrze poinformowanych osób."

» Click to show Spoiler - click again to hide... «

Powiem, że ciekawa "lektura" moża przeczytać
  • 0

#52 Admiral

Admiral

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 03.05.2007 - |16:51|

Troche sie wyjasnilo jesli chodzi o wrak. Dwie calkowicie niezalezne osoby potwierdzaja, ze znaleziono caly wrak z cialami na pokladzie. Wiec albo sciema dla mediow, albo naprawde znalezli ten wrak i wtedy zaczyna robic sie ciekawie....

Zastanawia mnie jeszcze 2ga rzecz. Dlaczego Cooper jak i Noami sa zdziwieni, ze znajduja sie na jakiejs wyspie.... Ok, Cooper ostatnie co pamieta to, ze byl w USA w karetce, ale Noami szukala czegoc na oceanie......
  • 0

#53 jacekfreeman

jacekfreeman

Plutonowy

• Użytkownik
  • 431 postów
  • MiastoLublin

Napisano 03.05.2007 - |16:53|

Ok, Cooper ostatnie co pamieta to, ze byl w USA w karetce, ale Noami szukala czegoc na oceanie......

Może dlatego, że współrzędne podawałby jakies miejsce na oceanie i w pewnym momencie pojawiła się tam wyspa.... było to totalnym zaskoczeniem, stąd wnioski, że "wsypą" taką jakie znamy to być nie może...hmm
  • 0

#54 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 03.05.2007 - |16:54|

Troche sie wyjasnilo jesli chodzi o wrak. Dwie calkowicie niezalezne osoby potwierdzaja, ze znaleziono caly wrak z cialami na pokladzie. Wiec albo sciema dla mediow, albo naprawde znalezli ten wrak i wtedy zaczyna robic sie ciekawie....

Zastanawia mnie jeszcze 2ga rzecz. Dlaczego Cooper jak i Noami sa zdziwieni, ze znajduja sie na jakiejs wyspie.... Ok, Cooper ostatnie co pamieta to, ze byl w USA w karetce, ale Noami szukala czegoc na oceanie......

+Cooper był dziwiony, bo sadził, że umarł i jest w piekle.
+Naomi była zdziwiona, gdyz wiedziała, ze w miejscu wskazanym przez Penny nie było żadnego lądu.

Użytkownik Jonasz edytował ten post 03.05.2007 - |16:55|

• 0
Genesis

#55 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 03.05.2007 - |17:12|

Marius84 - swoją drogą to trochę siły ma ten Locke. Udzwignąć faceta, który do drobniaczków nie należał i do tego trupa. Ho ho.

Twórcy przegięli z tym listem Sawyer'a. Czy on zabierał go ze sobą jak szedł za potrzebą :lol:
  • 0

#56 Twarz

Twarz

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 128 postów

Napisano 03.05.2007 - |17:22|

Podejrzewam, ze zawsze go mial przy sobie i byla to rzecz, o ktora naprawde dbal.
  • 0

#57 lead

lead

Kapral

• Użytkownik
  • 205 postów

Napisano 03.05.2007 - |17:45|

Marius84 - swoją drogą to trochę siły ma ten Locke. Udzwignąć faceta, który do drobniaczków nie należał i do tego trupa. Ho ho.

Twórcy przegięli z tym listem Sawyer'a. Czy on zabierał go ze sobą jak szedł za potrzebą :lol:

nigdy nie wiesz za ktorym krzaczkiem bedzie na ciebie czekal jakis conman :D
  • 0

Dołączona grafika

#58 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 03.05.2007 - |17:45|

Może napisał wiele egzemplarzy i jak sie mu zużuł stary to brał następny
  • 0
Genesis

#59 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 03.05.2007 - |18:08|

PS. odgłosy puszczy w ostatnich 2 minutach były przerażajace (jakby kogoś gonił Tyranozaur, ale nie brzmiało to jak Dymek) - taka ciekawostka, bo zwykle dżungla jest spokojniejsza:)

nie no nie przesadzaj chłopie ;) chyba jesteś już przewrażliwiony albo masz omamy :) nic takiego w tych 2 minutach nie było jeśli mowa o dzwiękach

---------
Odcinek superancki :) i też mnie martwi i równocześnie fascynuje sprawa ze znalezieniem wraku 815 po wypowiedzi Coopera i Naomi.. zobaczymy co będzie dalej :)

Saywer zabił Coopera no i tu zaczyna się problem .. Cerberus może go zabić .. co bym nie chciał :( ..

Kate dała ciała i coraz mniej tą postać lubię !!!

Co do uzdrawiania no to dla mnie trochę dziwnę .. bo Locke bardzo szybko zdrowieje a inni umierają bądź nadal chorują typu Ben ..
czyżby Wyspa chciała aby Locke czuł tzn poczuł się wreszcie szczęśliwy ? bo przed wyspą miał chyba najcięższy żywot ..

Jak się dostał Cooper ? nadal nie wyjasnione ale raczej myślę że podobnie jak Julliet tylko, że teraz siłą .. albo i faktycznie tutaj wtrąciła się Magia ..

Użytkownik Azazell edytował ten post 03.05.2007 - |18:16|

• 0
[size=1]10.0 - Friends, Stargate SG-1, X-Files
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island

#60 Sytams

Sytams

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów
  • MiastoKamien Pomorski

Napisano 03.05.2007 - |18:13|

trzymal list w kieszeni ?
  • 0
Dołączona grafika

Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych