Odcinek 065 - S03E18 - D.O.C.
Napisano 26.04.2007 - |16:00|
Napisano 26.04.2007 - |16:02|
-miło, że wyjaśnili w jaki sposób Jin zaczął pracować podlegając bezpośrednio panu Paik. To Sun wybrała za niego. Uchroniła go przed wstydem, ale de facto wybrała również ich przyszłość. Fajnie, że producenci powracają do takich szczególików.
-miła także konsekwencja w budowaniu postaci. Sun jest kłamczuchą na każdym kroku.
-Przyszło mi na myśl, że Juliet mogła okłamać Sun. Jeżeli dziecko jest jednak Jae'go (tak się nazywał?) to mówiąc Sun, że nosi potomka Jina i niedługo umrze, stworzyła sobie posłuszny materiał do badań. Któż nie pozwoliłby się badać i wzniecać w sobie nadzieję na przeżycie, gdyby powiedziano mu, że niedługo umrze.
Z drugiej strony, dlaczego zatem powiedziała potem Benowi, że dziecko poczęło się na wyspie? Albo to jednak prawda, albo w tym momencie rozpoczęła kolejną grę przeciwko Benowi.
-Bakunin przychodzi do rozbitków. Wydaje się, że natrafia na nich w sposób przypadkowy i jest zaskoczony. Przypomnijcie sobie jednak, że jakiś czas przedtem Hugo wystrzeliwuje flarę. Być może wysłano Bakunina, by to sprawdził, być może Bakunin wiedział kogo spotka w miejscu wystrzelenia flary (chodzi mi o Naomi). To stawia ją w mocno niepewnej sytuacji. Jeżeli ma jednak koneksje z innymi, skąd zna Desmonda?
-Jak już pisano słowa Naomi, to 'nie jestem sama' (Lostpedia). Jeżeli N. jest przeciwko innym, być może chciała przestraszyć Bakunina. Widziała (o ile w takim stanie mogła się skupiać i przejmować się innymi rzeczami niż stan jej zdrowia) przecież B. w stroju Dharmy. Jeżeli jest proothers (chyba jednak mniej prawdopodobne) zmusiła B. by znalazł innych członków ekspedycji zanim zrobią to rozbitkowie. Dlaczego jednak w takim razie zostawił ją na pastwę i niewygodne pytania rozbitków?
-wątpliwość: czy ktoś pamięta czy Charlie i Hugo byli przy okazji umierania Bakunina. Wydaję mi się, że nie. Hugo rozpoznał go jednak jako tego, którego 'zabił' płot. Czy zatem ktoś z ekipy ratunkowej idącej po Jacka powiedział mu o tym. Nie przypominam sobie, by było to pokazywane.
-in plus: "nikt nie wie gdzie jesteśmy" <ZIUUUUUT. BUUUUM. ROZBŁYSK> "oops" ;drenaż -
-jakoś przewidziałem, że 'ukryte pomieszczenie' będzie za szafkami. Dziwi jednak, że Kate, wytrawna poszukiwaczka, Lara Croft, nie sprawdziła wszystkiego. Ta dźwignia nie była chyba jakoś specjalnie dobrze ukryta.
-nie rozpatruje i nie podniecam się specjalnie słowami Bakunina "raz już umarłem". Mamy zbyt mało danych, by coś sensownego i prawdziwego w tym momencie ustalić.
-boję się słów spadochroniarki. Bardzo bym nie chciał, by LOST poszedł w kierunku wymiarów/równoległych światów/popapranej kosmologii. Mam nadzieję, że istnieje dla nich rozsądniejsze wytłumaczenie.
-mam też mieszane uczucia odnośnie 'flaszów' Desa. strasznie to komplikuje, gmatwa, i także nie jestem pewien czy to jest strona, w którą chciałem by podążył LOST.
Użytkownik eneldo edytował ten post 26.04.2007 - |16:06|
Napisano 26.04.2007 - |16:04|
Nie pomyliła się.Juliet to fachowiec. Nie zwerbowaliby jej gdyby tak nie było dlatego nie mogła się pomylić w tak "banalnej" kwestii jak ustalenie D.O.C.
mieć wszystko to za mało
DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK
Napisano 26.04.2007 - |16:10|
Naomi (the parachutist) speaks many languages:
* "Me estoy muriendo" is Spanish for "I am dying" (from the captions).
* "Aiutami sto morendo" is Italian for "Help me I'm dying" (from the captions; partially incorrect, but comprehensible).
* She mutters in an "asian language" (from the captions) which Jin claims is Chinese, not Korean. "出了什么事?(chu le shen me shi)" is Chinese for "What happened?" or "What's going on?".
* After Mikhail and Desmond treat Naomi's wound, she says something in Portuguese not spelled out in the captions. It is not "Thank you" as Mikhail claims. Instead, it sounds like "Eu não estou só" which is Portuguese (spoken with a Brazilian accent) for "I am not alone." The "Ardil-22" book is also Portuguese.
lostpedia
Napisano 26.04.2007 - |16:18|
Z relacji Hureya wynika, że to Kate powiedziała im o Bakuninie.
Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.
Napisano 26.04.2007 - |16:21|
Jak mogli wiedzieć o katastrofie samolotu.... przed jego katastrofą?! Logika się kłania.lecz co do ukartowania to bym miał pewne zastrzeżenia bo w momencie gdy Ben i reszta zobaczyli, że Samolot się rozpada to są bardzoooo zaskoczeni .. a niby mają kontakt z zewnętrznym światem i jakby pracowali z Dharmą od zewnątrz to by się na bank do wiedzieli o rozbiciu samolotu ..
Napisano 26.04.2007 - |16:22|
Jak mogli wiedzieć o katastrofie samolotu.... przed jego katastrofą?! Logika się kłania.
Autorowi tego postu chodziło chyba o to, że to Inni doprowadzili do katastrofy samolotu.
Napisano 26.04.2007 - |16:24|
kilka spostrzeżeń:
-Bakunin przychodzi do rozbitków. Wydaje się, że natrafia na nich w sposób przypadkowy i jest zaskoczony. Przypomnijcie sobie jednak, że jakiś czas przedtem Hugo wystrzeliwuje flarę. Być może wysłano Bakunina, by to sprawdził, być może Bakunin wiedział kogo spotka w miejscu wystrzelenia flary (chodzi mi o Naomi). To stawia ją w mocno niepewnej sytuacji. Jeżeli ma jednak koneksje z innymi, skąd zna Desmonda?
nie prawda !!!!! zobaczcie dokładnie te momenty kiedy on wystrzeliwuje flare i przybiega Bakunin !! ..
Po prostu on gdzieś był w pobliżu i usłyszał flare i podbiegł i był ZASKOCZONY ze zobaczył nie swoich !!! zobaczcie jego zaskoczenie !! był przestraszony ..
po drugie od momentu wystrzelenia przez grubaska flary i przyjscia Bakunina minęły może godzina góra 2 godziny - zobaczcie pora dnia taka sama .. - gdyby nawet został wysłany przez innych to by mu nie zajęło tyle godzin ? i byłby też o tej samej porze dnia ? + i dokładnie nie wiedział gdzie oni się znajdują bo przecież to wyspa jak wielka Dżungla.
Na bank przypadkowo przebiegał i sam był zszokowany ..
Jak mogli wiedzieć o katastrofie samolotu.... przed jego katastrofą?! Logika się kłania.
tak INNI = Dharma - więc chodziło mi o to, że to 1 z wariantów iż to oni ukartowali przed światem rozbicie się Samolotu i śmierć wszystkich pasażerów
Użytkownik Azazell edytował ten post 26.04.2007 - |16:27|
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island
Napisano 26.04.2007 - |16:25|
Raczej nie jeste taka...Wydaje mi się, że Juliet może kombinować z tym D.O.C. Dajmy na to, że mówi Benowi (i Sun) iż dziecko zostało poczęte na wyspie tym samym marne są szanse, że przeżyje. W rzeczywistości dziecko zostało poczęte poza wyspą, rodzi się na wyspie. Juliet dokonała cudu i może opuścić wyspę
mieć wszystko to za mało
DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK
Napisano 26.04.2007 - |16:26|
Zadaniem Juliett jest nie dokonanie jednorazowego "cudu" lecz stworzenie metody leczenia.Wydaje mi się, że Juliet może kombinować z tym D.O.C. Dajmy na to, że mówi Benowi (i Sun) iż dziecko zostało poczęte na wyspie tym samym marne są szanse, że przeżyje. W rzeczywistości dziecko zostało poczęte poza wyspą, rodzi się na wyspie. Juliet dokonała cudu i może opuścić wyspę.
Być może Inni zauważyli nadlatujący helikopter poprzedniej nocy i wysłali swoich by poszukiwali ewentualnych rozbitków (jak wczesniej przy Oceanic 815). Przeszukujący dżunglę Bakunin zauważył wystrzeloną rakietę, pomyslał, że to wezwanie pomocy rozbitków. Zaskoczony był gdy znalażł tam Desmonda i spółke.nie prawda !!!!! zobaczcie dokładnie te momenty kiedy on wystrzeliwuje flare i przybiega Bakunin !! ..
Po prostu on gdzieś był w pobliżu i usłyszał flare i podbiegł i był ZASKOCZONY ze zobaczył nie swoich !!! zobaczcie jego zaskoczenie !! był przestraszony ..
po drugie od momentu wystrzelenia przez
Użytkownik Jonasz edytował ten post 26.04.2007 - |16:30|
Genesis
No tak, najwyraźniej. Tylko my mówimy o ukartowaniu ZNALEZIENIA WRAKU, a nie katastrofy.Autorowi tego postu chodziło chyba o to, że to Inni doprowadzili do katastrofy samolotu.
Raczej nie jeste taka...
Skoro szpieguje dla Bena to jest i to jak najbardziej. Poza tym zależy jej na ujrzeniu siostry.
Sprawę wraku ukartował ktoś znacznie potężniejszy od Dharmy.
Użytkownik Teoria spiskowa edytował ten post 26.04.2007 - |16:30|
Napisano 26.04.2007 - |16:32|
Wow....Hurley pregnant. Explains why there has been no weight loss.
Z pcworld.pl
DVD zabezpieczone chipem
komentarze:
Polak kupi papier scierny i zetrze powłokę
Rusek poleje płytę denaturatem i powłoka sie rozpuści
Amerykanin kupi płytę lub sciagnie ją z łączą 10Mb/s
Napisano 26.04.2007 - |16:35|
Nasuwa mi sie mysl, ze Locke wspolpracuje juz od bardzo dawna z Innymi, byc moze jeszcze przed katastrofa albo po scenie gdy ujrzal cos dziwnego w jednym z odcinkow I sezonu. Stawiajac go w takim swietle moznaby wymienic sporo przykladow jego dzialan, ktore wyszly na niekorzysc Lostowiczow...
Napisano 26.04.2007 - |16:37|
Twórcy mówili o tym jakieś 200 razy - nie ma tam żadnego loga, to rzeczywisty "element" samolotu. http://bp2.blogger.c...tDharmaLogo.jpgA może jednak na wraku samolotu w 1 seri było logo dharmy ? To by wiele wyjaśniało...
Napisano 26.04.2007 - |16:37|
Napisano 26.04.2007 - |16:40|
Rusek zyje, a wiec jego smierc zostala zainscenizowana, co oznacza ze bral w tym udzial Locke...
Nasuwa mi sie mysl, ze Locke wspolpracuje juz od bardzo dawna z Innymi, byc moze jeszcze przed katastrofa albo po scenie gdy ujrzal cos dziwnego w jednym z odcinkow I sezonu. Stawiajac go w takim swietle moznaby wymienic sporo przykladow jego dzialan, ktore wyszly na niekorzysc Lostowiczow...
Wątpię w twoją teorię. Jeśli już to przeszedł na stronę Innych po "Man from...". W trailerach do "The Brig" widać iż mógł się stać manipulatorem takim jak Ben.
Eneldo - po wystrzeleniu flary jest Oops Hurley'a.
Użytkownik Teoria spiskowa edytował ten post 26.04.2007 - |16:43|
Napisano 26.04.2007 - |16:43|
A niby po co było kartowac katastrofę. Samolot rozbił na zupełnie niedostępnej Wyspie, na której i tak by go nikt nie znalazł. Nieznalezienie wraku niczego by nie zmieniło. Jedynym skutkiem było inna klasyfikacja ofiar - nie "zmarłych" lecz "zaginionych". Po co ktokolwiek miał by sie wdawać w tak kosztowne i ryzykowne przedsięzięcie jak kartowanie wypadku.Sprawę wraku ukartował ktoś znacznie potężniejszy od Dharmy.
Genesis
Napisano 26.04.2007 - |16:44|
Być może Inni zauważyli nadlatujący helikopter poprzedniej nocy i wysłali swoich by poszukiwali ewentualnych rozbitków (jak wczesniej przy Oceanic 815). Przeszukujący dżunglę Bakunin zauważył wystrzeloną rakietę, pomyslał, że to wezwanie pomocy rozbitków. Zaskoczony był gdy znalażł tam Desmonda i spółke.
a fakt zapomniałem o tym helikopterze.. ale wysłali by jednego gościa tam ? ja gdybym dowodził nie wysłałbym na bank tylko jednego gościa .. góra dwóch a nawet trzech
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island
Napisano 26.04.2007 - |16:46|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych