Liczę, że następny sezon, to będzie 20 odcinków nieprzerwanego dążenia do Ziemi
Battlestar Galactica - sezon 4
Napisano 27.03.2007 - |12:28|
Liczę, że następny sezon, to będzie 20 odcinków nieprzerwanego dążenia do Ziemi
Napisano 27.03.2007 - |13:25|
Napisano 27.03.2007 - |13:38|
A na serio - szkoda, że nie pozostali przy 12 odcinkach. Obawiam się, że nie unikniemy wypełniaczy takich, jakie wywróżył VeeDee - strajkujące pielęgniarki na statku szpitalnym itp.
Po cichutku liczę na sporą porcję mistyki, mitologii, religii, wyjaśnienia wielu wątków i... dużo strzelaniny w kosmosie ;>
Napisano 27.03.2007 - |13:47|
*Kim jest piątka? Jaka jest ich rola w powstaniu Cylonów? Jak się skończy walka ludzkośc z Cylonami. czy pzreneisie się na Ziemię?
*Droga do Ziemi. Na jakim etapie historycznym cywilizacja Ziemska się znajduje (Starozytnośc? Współczesność? Przyszłość?)
*Dalsza rola Baltara. Czy stanei się twórca nowej religii?
*Rozwikłanie mitów Kobola.
i pewnie wiele innych. To sporo materiału jak na jeden sezon.
Genesis
Napisano 27.03.2007 - |17:17|
4.5 BSG....
Napisano 27.03.2007 - |21:48|
W dodatku problemem może być właśnie dotarcie na Ziemię. Odcinki, w których flota nie jest w ruchu nie są niestety najlepsze, bo siada napięcie. Uciekinierzy docierają do celu i trzeba zmienić koncepcję, co nie zawsze wychodzi in plus.
Ale jak widzieliśmy Ziemia jest już w następnym układzie galaktycznym (chyba, nie znam się) i pytania o nią są wręcz pasjonujące.
Jak myślicie? Ziemia będzie pustą planetą? Wymarłą? Czy może zamieszkaną i w miarę przygotowaną do boju?
Napisano 30.03.2007 - |09:03|
Wiadomo ze zeby powstał odcinek (ki) które maja sporo scen walki w kosmosie ..a przeciez na takie czekamy bo jak inaczej miala by sie rozwiazac sprawa Cylonów ... tak wiec na to potrzebna jest kasa ...
Poza tym zeby zrobic odcinek w kilku pomieszczeniach czego mielismy dowód w poprzednich kilku odcinkach nie trzeba duzo czasu .
Sceny w kosmosie nie tylko dlugo trwaja w produkcji ( patrz czemu az 9 miesiecy do nast. odcinka ) ale kosztuja ... a kase to stacja zrobila ... w koncu nie na próżno sie mówi ze jest to jedna z najlepszych serii które ostatnio powstaly
ps. NA pogodzenie z Cylonami bym nie liczyl ... Oni przeciez tez usilnie szukaja ziemi ... i jak sami mówili - nie po to aby rozmawiac z Ziemianami
Napisano 01.04.2007 - |20:43|
4.5 BSG....
Napisano 02.04.2007 - |23:27|
Zniknięcie Starbuck śledzącego niezidentyfikowany statek ...
Wyobraźmy sobie ze jestesmy ziemianami ... mamy dobrze rozwinietą technike .. i nagle nasz zwiad donosi ze niedaleko pojawia sie Battlestar z mniejsza gromada stateczków ... co robimy .. oczywiscie .. obserwujemy i badamy, a sami sie nie ujawniamy ... sprytnie porywamy jednego(ną) ... Ona wyjasnia co i jak ... a następnie ....
... brak zasilania na wszystkich statkach ... pojawia sie Starbuck ... i...
... myśle ze jednak ziemskie oddzialy zmniejsza przewage cylonów jak juz powiedzialem do takiego stopnia zeby można bylo prowadzic wyrównana akcje z dużą ilościa zmiennych epizodów
ps. A przyjrzeliscie sie w ostatnim odcinku na samym koncu jak wygląda viper Kary i Lee jest taka jedna migawka
Użytkownik dpm edytował ten post 25.04.2007 - |02:25|
Napisano 03.04.2007 - |07:54|

Napisano 07.04.2007 - |01:32|
Jesli tworcy BSG nie wtlocza w fabule wiecej sf to serial niestety bedzie tracil ogladalnosc. To fani sf stanowia glowna czesc widzow i to oni, zawiedzeni coraz mniejsza iloscia elementow fantastyczno-naukowych, moga w znaczacy sposob wplynac na spadek ogladalnosci. Lem mial takie fajne kryterium jak odroznic czy cos jeszcze jest science fiction czy juz nie. Nalezy pozbawic ksiazke czy film wszystkich elementow zwiazanych z science fiction i jesli reszta fabularnie nadal trzyma sie kupy to to nie jest sf ;>
Ja licze na to ze czwarty sezon bedzie pelen mistycyzmu, odniesien religijnych, byc moze wiecej kosmicznej archeologii (super klimat jak dla mnie). Oby tylko nie zatracil swojej istoty, czyli bycia serialem sf, a nie serialem fabularnym osadzonym w realiach sf.
Jasne bo ten serial jest swietny dla tego ze jest sf. Ten serial jest tak dobry bo prawie wogole nie ma sf w klasycznym tego slowa rozumieniu. Czyli jakies obce rasy, debilne wynalazki, jeszcze debilniejsze stroje, fazery, superdobrzy, superzli itp. Ludzi odrzuca sf na kilometr.
Mam nadzieję, że je dopracują... bo ja nie chcę oglądać znowu odcinków typu: o strajkujących pielęgniarkach, albo o górnikach, którzy chcą wcześniejszych emerytur.
Liczę, że następny sezon, to będzie 20 odcinków nieprzerwanego dążenia do ZiemiI kto wie, może w finale 4 sezonu dotrą tam.
Akurat dla mnie te "strajkujace pielegniarki" sa znacznie ciekawsze niz kolejna strzelanka z cylonami. Coz ale sa gusta i star trekowcy
Napisano 07.04.2007 - |08:38|
Użytkownik Juki edytował ten post 13.05.2007 - |10:34|

Napisano 11.05.2007 - |18:21|
Napisano 11.05.2007 - |22:49|

Napisano 12.05.2007 - |04:55|
Mój boże co to się porobiło, niech BSG weżmie jakiś gigant telewizyjny, wtedy oglądalnośc napewno wzrośnie(ale mi się marzy
Napisano 12.05.2007 - |11:29|
ale mam nadzieję, że jeśli znajdą to skończy się tylko na pokazaniu Ziemi z odległości połowę mniejszej od Księżyca (ładnie wtedy się prezentuje) i nie będę pokazywać czegokolwiek na niej... bo to nie miałoby najmniejszego sensu...
Sorry, ale twoje zakończenie nie miało by sensu, powinno się skończyć tak jak 2 sezon, 20 minut powinni pokazywać, co i jak jest na Ziemii i skręcili by z fabułą w nową stronę.

Napisano 12.05.2007 - |16:13|
Napisano 12.05.2007 - |16:38|
moja wypowiedź tyczyła się m.in. Twojego punktu widzenia, bo tak:Sorry, ale twoje zakończenie nie miało by sensu, powinno się skończyć tak jak 2 sezon, 20 minut powinni pokazywać, co i jak jest na Ziemii i skręcili by z fabułą w nową stronę.
jeśli wylądują na Ziemi to jak będzie wyglądało ich spotkanie z tubylcami? kiedy będzie osadzona akcja (który wiek?) czy będziemy przyjaźni? czy od razu amerykańce wystrzelą atomówki i ściągną cylonów? za dużo rzeczy się pojawia, które mogłyby nie spasować widzom...
wypowiedź tyczyła się także tego, że jeśli by pokazali choć 3minuty na Ziemi to każdy chciałby więcej i więcej tego serialu, bo <co się będzie działo dalej?> - stacja zobaczy kolejny serial do zrobienia i już nie będzie to piękny BSG, a jedynie jakaś telenowela, bo nie wierzę, że pokażą walkę Ziemian i BSG, lub Ziemian i BSG przeciwko Cylonom....
dlatego wolę, żeby się skończyło pięknym widokiem Ziemi i ostatnim statkiem Cylonów rozbijającym się na Księżycu...
Napisano 12.05.2007 - |18:39|
Sorry, ale twoje zakończenie nie miało by sensu, powinno się skończyć tak jak 2 sezon, 20 minut powinni pokazywać, co i jak jest na Ziemii i skręcili by z fabułą w nową stronę.
moja wypowiedź tyczyła się m.in. Twojego punktu widzenia, bo tak:
jeśli wylądują na Ziemi to jak będzie wyglądało ich spotkanie z tubylcami? kiedy będzie osadzona akcja (który wiek?) czy będziemy przyjaźni? czy od razu amerykańce wystrzelą atomówki i ściągną cylonów? za dużo rzeczy się pojawia, które mogłyby nie spasować widzom...
Chodzą plotki, oczywiście niepotwierdzone
Wszystkie te wiadomości to są plotki - to co mówili EJO i KS również. Wiadomo, że dezinformacja też jest formą promocji. Zwłaszcza, że muszą jakoś zająć fanów przez ten 9 miesięcy przerwy.
Pożyjemy, zobaczymy...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »