Nowe wrota
Napisano 19.01.2007 - |21:56|
Napisano 22.01.2007 - |01:53|
OMG popłakałam się ze śmiechu jak to przeczytałam;)nasiusiory z skóry
też będe konserwatywna - stare są fajniesze:) ten odgłos ocierania się metalu o metal... nawet podniecające hehe:)
- I think you're hugging wrong.
Napisano 26.01.2007 - |10:56|
Napisano 26.01.2007 - |12:34|
czepiamy się bo prawdziwa miłość polega na konstruktywnym krytycyźmie a nie ślepym uwielbieniu ;PCzepianie się. Jakie będą takie będą i tak tego nikt nie zmieni.
Napisano 26.01.2007 - |12:40|
Napisano 26.01.2007 - |18:05|
www.science-fiction.com.pl/forum
Napisano 26.01.2007 - |19:31|
postaci: były policjant, genialna matematyczka, więzień, chłopak z autyzmem.... wait, czy to przypadkiem już gdzies nie było?
Napisano 26.01.2007 - |21:12|
Właśnie zajrzałem na gry.wp.pl
Po prawej stronie jest reklama dodatku do Warcrafta. Obejrzyjcie, czy to nie wygląda jak Wrota.
:buu: Pisac do MGM to dopiero będzie wojna z Blizzardem o przwa autorskie. :-D :-D :-D
Użytkownik baloo edytował ten post 26.01.2007 - |21:13|
Napisano 26.01.2007 - |22:52|
roboczy tytuł serialu - "Stargate Cube"
postaci: były policjant, genialna matematyczka, więzień, chłopak z autyzmem.... wait, czy to przypadkiem już gdzies nie było?
byly Jaffa
genialna fizyczka
Vaala
Mitchel z autyzmem
- bylo, bylo
mam nadzieje, ze ogranicza sie z tym niebieskim kolorem; ilez mozna.
wrota moglyby byc w tonacjach czerwono-pomaranczowych, ognistych, w odroznieniu od Atlantis.
Atlantis zwiazana jest z woda, to miasto na wodzie, pod woda, itd, wiec te morskie kolorki mu pasuja;
a trzeci serial moglby byc bardziej ognisty, moze jakies "sokarowe" klimaty
Napisano 26.01.2007 - |23:27|
aghr.. pewnych rzeczy nie wybaczam[...]Mitchel z autyzmem
a tak w ogóle - miejmy nadzieje, że serial będzie wciągający
i że wrota będą działąć według zasady Hammonda z Texasu - "it's round, it has to spin!"
Napisano 26.01.2007 - |23:44|
to juz Thor is more cute ...
Napisano 27.01.2007 - |11:54|
no ale.. o gustach się nie dyzkutuje:) ja mam B.B., ty masz C.S., moja przyjaciółka ma M.S. i wszyscy są zadowoleni
Napisano 28.01.2007 - |00:35|
Pozdro
lakimakromedia
Użytkownik lakimakromedia edytował ten post 28.01.2007 - |00:55|
Napisano 28.01.2007 - |14:06|
A co do openingu, to ja bym tego piosenką nie nazwała, tylko utworem ;D Ale co tam, drobiazg
Hammond: "Colonel O´Neill what the hell are you doing?!?"
O´Neill: "In the middle of my backswing?!?!?!!"
Napisano 30.01.2007 - |16:43|
czepiamy się bo prawdziwa miłość polega na konstruktywnym krytycyźmie a nie ślepym uwielbieniu ;P
Zawsze może być coś pomiędzy ;P
Aczkolwiek ślepe uwielbienie jest bardziej kuszące
Napisano 30.01.2007 - |18:32|
Aczkolwiek ślepe uwielbienie jest bardziej kuszące
)
taaaak... Oraje coś o tym wiedzą
apropos tematu - moze spekulacje na temat wyglądu nowych astroporta są mało konstruktywne (w sensie co nie wymyślimy to oni i tak wymyślą jeszcze inaczej), to ciekawi mnie jedno - czy będą bardziej zaawansowane od naszych i ew od atlantisowych czy mniej...
Napisano 30.01.2007 - |20:45|
W filmie wrota wyglądały jak z kamienia.
W serialu SG-1 dołożono żarówki do klamer, choć dalej były "kamienne". Wyglądały nowocześniej.
W Atlantydzie zrobili w klamrach niebieskie żarówki i zamiast niejako analogowego wybierania obręczą zastosowano model "cyfrowy" z ładnymi niebieskimi diodami tworzących symbole. Kiedy ten serial startował była moda na niebieskie świecidełka. Wrota wyglądały jeszcze nowocześniej.
Jeśli teraz pójdziemy tym tropem to możemy sobie wyekstrapolować wygląd nowych wrót.
Nowe wrota będą oparte na diodach OLED, bez ruchomych części. Będą bezdźwięczne bo wyciszanie mechanizmów związane jest najczęściej z ich większą precyzją, a skoro nowsze to bardziej precyzyjne
No i najważniejsze. Dzisiaj światową premierę miał Windows Vista, więc na tym systemie będzie oparta cała sieć wrót. Wrota będą wymagały 5 razy więcej mocy żeby działać tak samo jak te stare. Nowym bajerem będą fajowe wygaszacze pojawiające się na horyzoncie zdarzeń podczas otworzenia tunelu jeśli w ciągu 5 minut nikt przez nie nie przejdzie. Po 38 minutach od otworzenia będą się zamykać automatycznie. Tego ograniczenia systemu nie udało pokonać nawet w najnowszej wersji Windows Vista, jednak zapewniono nas, że informatycy już nad tym pracują i odpowiednia poprawka pojawi się za dwa tygodnie w zbiorczej poprawce oznaczonej "SP1 for Stargate System - Military Edition". Tunel tworzony przez wrota będzie wykorzystywał DirectX 11 aby ukazać całe jego piękno.
Microsoft gwarantuje, że sytuacja jaka miała miejsce w SG-1 związana z zawieszeniem się systemu wrót w tym przypadku nie będzie miała miejsca dzięki wbudowaniu w system super-hiper-ekstra firewallowi i podprzestrzennemu skanerowi antywirusowemu. Firewall zlikwiduje konieczność stosowania tradycyjnej przesłony, jak i tej z pola siłowego. Nic się nie przebije.
No to sobie ekstrapolowałem nowe wrota.
Użytkownik Lucas_Alfa edytował ten post 30.01.2007 - |20:54|

- I straszna FOTA, co śmierdzi ziemiom wpatła do tłumaczy, krzyczonc UAaaaaa!
Ale że poniewarz wszystkie bajki dobże sie kończom, nie opowiem, co się stało potem.*
* sparafrazowane słowa Czesia - oryginał "Włatcy Móch"
Napisano 30.01.2007 - |21:05|
http://www.kayshaper..... Stargate.jpg
Może z troszkę większymi szewronami. I na nich by się pojawiały symbole. Ekstrapolując, oczywiście. I koniecznie odwracając polaryzację
Użytkownik Muoteck edytował ten post 30.01.2007 - |21:06|
Napisano 30.01.2007 - |21:12|
Użytkownik Lucas_Alfa edytował ten post 30.01.2007 - |21:12|

- I straszna FOTA, co śmierdzi ziemiom wpatła do tłumaczy, krzyczonc UAaaaaa!
Ale że poniewarz wszystkie bajki dobże sie kończom, nie opowiem, co się stało potem.*
* sparafrazowane słowa Czesia - oryginał "Włatcy Móch"
Napisano 30.01.2007 - |21:44|
Użytkownik Muoteck edytował ten post 30.01.2007 - |21:45|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »