No to zaczynamy dyskusje.
Napisano 18.12.2006 - |14:39|
Napisano 18.12.2006 - |14:56|
pozdrawiam
Napisano 18.12.2006 - |16:00|
Napisano 18.12.2006 - |18:15|
Napisano 18.12.2006 - |18:52|
moze byc tez watek ze w przyszlosci jakis nowy wrog zaczal siac groze, zniszczyl albo zniewolil ziemie i grupie sg udalo sie przeniesc w czasie do terazniejszosci i mowia ludziom co sie stanie. sgc postanawia przygotowac sie do wojny i zniszczyc wroga zanim stanie sie az tak potezny, ale okazuje sie ze wrog jest juz silny i zaczyna sie walka
mi taki scenariusz wpadl do glowy
Tak podoba mi się taki scenariusz
nie pamiętam żeby jakis serial sie na tym opierał w całości
Tylko może na początku zamiast wojny z tym wrogiem wysyłają ekspedycję na jego teren (wiem że podobne do Atlantis ale jak to powiedział son of Joe, the barber: wrzucamy jedne i te same pomysły do magla komercji
Albo podobnie:
przegrywamy wojne z Ori
Daniel sie cofa w czasie i leci do galaktyki Ori i tworzy podziemie heretyków
chociaż nie wiem czy byłby z tego dobry scenariusz na kilka sezonów :/
Rip SG-1
Napisano 18.12.2006 - |19:20|
zaczolem sie nad tym dosc mocno zastanawic, przypomnialem sobie pewna rase ktora dawniej ubustwialem w starcrafcie chodzi o protosow, jesli ktos nie kojarzy podaje linki, wedlug mnie spelniaja krytera doskonalego wroga. dumna, zaawansowana rasa ktora z niewiadomych przyczy zaczela siac spustoszenie, problem w tym ze panowie scenarzysci musieli by troche sie nameczyc z takimi strojami, poniewaz animacja komputerowa nie wchodzi w rachube, zbyt duze koszty i tandetnie by to wygladalo, ale wieze ze jest to do zrobienia :bag: nie chodzi mi o taki sam odpowiednik jaki istnieje w grze, troche pozmieniac i gotowe, zeby zostal tylko glowny efekt, pozdrawiam
http://www.chocobo.o...ics/protoss.jpg
http://www.duracel.d.../05-protoss.jpg
http://www.blizzard....rge-protoss.jpg
Napisano 18.12.2006 - |19:44|
Już kiedyś o tym pisałem teraz jak przeczytałem że Daniel przechodzi do nowego serialu to stało się dla mnie to jeszcze bardziej prawdopodobne:) W jednym z odcinków ambasador Chin pytała się Daniela czy gdyby to Chiny a nie USA miały wrota czy dalej chciałby uczestniczyć w projekcie (czy jakoś tak). Daniel wtedy odpowiedział twierdząco. Więc możliwe że Chiny przekonają większość w AIO, w tym Rosie (których wrót USA używa) i doprowadzą do stworzenia międzynarodowego projektu (pod przewodnictwem Chiin i Rosji). Oczywiście powinna nastąpić jakaś wielka katastrofa z winy USA która pomogła by Chiną przekonać resztę AIO:)
"Nie możesz kontrolować co się dokładnie zdarzy, jest tyle rzeczy do ogarnięcia, ale intencje pomagają obrać kierunek. Jeśli masz dobre intencje to masz większe szanse że wszystko skończy się dobrze" Trance Gemini - Andromeda
The Secret <- Polecam
Napisano 18.12.2006 - |20:01|
to moze czas zastanowic sie jak wygladal by nowy wrog?
zaczolem sie nad tym dosc mocno zastanawic, przypomnialem sobie pewna rase ktora dawniej ubustwialem w starcrafcie chodzi o protosow, jesli ktos nie kojarzy podaje linki, wedlug mnie spelniaja krytera doskonalego wroga. dumna, zaawansowana rasa ktora z niewiadomych przyczy zaczela siac spustoszenie, problem w tym ze panowie scenarzysci musieli by troche sie nameczyc z takimi strojami, poniewaz animacja komputerowa nie wchodzi w rachube, zbyt duze koszty i tandetnie by to wygladalo, ale wieze ze jest to do zrobienia bag.gif nie chodzi mi o taki sam odpowiednik jaki istnieje w grze, troche pozmieniac i gotowe, zeby zostal tylko glowny efekt, pozdrawiam
http://www.chocobo.o...ics/protoss.jpg
http://www.duracel.d.../05-protoss.jpg
http://www.blizzard....rge-protoss.jpg
Podoba mi się to, przypomina mi to jakąś odmianę Ori, ale na podstawie jednej z moich ulubionych gier - starcrafcie powinno się zrobić serial lub serię filmową. Zergowie ze starcrafta pasowaliby tak samo, podobni są znowu do Goa'uldów, może byłaby wojna ewolucji pierwotnych Ori i Goa'uldów, może jednak zjednoczonych i kierujących się na zniszczenie ludzkości lub jej pochłonięcie?
Użytkownik Juki edytował ten post 18.12.2006 - |20:03|

Napisano 18.12.2006 - |21:13|
Panowie i panie, nie wystarczy wam już, że SG nazywane jest zżyną z ST? To musicie jeszcze SC do niego dorzucać? Mało ci to pomysłow na świecie, głów pracuących, trza uże nam kopiować cudze koncepty? Toż to nie uchodzi!
Poza tym serial raczej nie jest zrobiony na chybcika. Od momentu, gdy anulowano SG minęło dwa miesiące. Serial będa przygotowywać rok. Kręcenie zajmie pół. Sądzę, że to kupa czasu na dopracowanie szczegółów.
Co do ogladlanosci, to sg miało spora, sęk w tym że relacja kosztów do zysków zaczęła być niekorzystna (słynne podwyżki i większe przyczepy). Poza tym stacje amerykańskie nie raz podejmowały dziwne decyzje, sprzeczne z wynikami oglądalności, jak np. zdjęcie z anteny Firefly.
Ale zawsze można liczyć na to, że groźba anulowania SG-1 spowoduje drastyczny skok oglądalności drugiej połowy sezonu 10, co spowoduje odwleczenie armageddonu
Napisano 18.12.2006 - |21:44|
Napisano 19.12.2006 - |08:46|
Napisano 19.12.2006 - |09:31|
Sg polubiłem własnie za to, że wszędzie praktycznie występowali ludzie, nie było żadnych wynyślonych na siłę obcych, czyli ludzi ganiających w gumowych kostiumach- żadnych klingonów i innych "rogatych" ludzi.
Jak pierwszy raz zobaczyłem w serialu unasa, to się mocno skrzywiłem (ale mi przeszło), potem dodali jeszcze jakieś inne "dziwolągi", żyjące razem z ludzmi na jakiejs planecie- pamiętacie odcinek z kosmo-wyścigiem, porażka. Napisze od razu, że Wraith to kawał świetnej roboty, podobnie Asgard. Jednak nie widzę długiej przyszłości przed nowym serialem jeśli będzie oparty na gumowcach wyglądających jak ludzie, a mających udawać całkowicie obcą rasę.
Napisano 19.12.2006 - |11:00|
Napisano 19.12.2006 - |17:31|
Napisano 19.12.2006 - |17:37|
Genesis
Napisano 19.12.2006 - |17:38|
Napisano 19.12.2006 - |18:33|
Napisano 19.12.2006 - |21:46|
Napisano 19.12.2006 - |23:09|

- I straszna FOTA, co śmierdzi ziemiom wpatła do tłumaczy, krzyczonc UAaaaaa!
Ale że poniewarz wszystkie bajki dobże sie kończom, nie opowiem, co się stało potem.*
* sparafrazowane słowa Czesia - oryginał "Włatcy Móch"
Napisano 19.12.2006 - |23:13|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »