Skocz do zawartości

Zdjęcie

No to zaczynamy dyskusje.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
418 odpowiedzi w tym temacie

#1 Sokar

Sokar

snapik.com

• VIP
  • 1 337 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 16.12.2006 - |11:15|

No to zaczynamy dyskusje. O czy może być itp. Mam do premiery około 1,5 roku więc można zacząć gdybać.
  • 0

#2 student

student

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 86 postów

Napisano 16.12.2006 - |11:44|

o wojnie Wraith vs Pradawni :)
  • 0

#3 kozuch

kozuch

Plutonowy

• Użytkownik
  • 394 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 16.12.2006 - |11:55|

Moim zdaniem może to być o naszym ( TAURI ) rozwoju w kierunku poziomu jaki prezentowali Pradawni czyli zaczniemy się rozijać technologicznie, umysłowo aż do ascendencji. Żeby zatoczyć koło ewolucji i to o nas będą mówić Pradawni.

Drugą opcją to może być przybliżenie powstania i funkcjonowania przymierza 4 ras jak powstało i na jakich zasadach się opierało.

no i trzecią opcją to serial oparty głównie na wątku Furlingów. Może wreszcie ich poznamy, historię powstania, jak żyli, dlaczego znikneli, i co tak naprawde się z nimi stało.

Mam nadzieje że w tym nowym serialu będzie wiele nawiązań do SGA i SG-1, i najważniejsze pytanie jacy aktorzy zagrają w tej produkcji czy może ktoś z SG-1 czy zupełnie nowi?

Użytkownik kozuch edytował ten post 16.12.2006 - |11:57|

• 0

#4 Nom

Nom

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 335 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 16.12.2006 - |12:01|

Moje 2 typy:
1. Serial oparty na statku kosmicznym zamiast na stacjonarnej bazie, prawdopodobnie cos w stylu Stargate Destiny (ruchome SGC :D).
2. Kontynuacja SG-1 - program Stargate zostaje ujawniony calemu swiatu, IOA rozwiazuje SGC i tworzy nowa miedzynarodowa baze.
  • 0
om bhur bhuvah svah
tát savitúr váreniyam
bhárgo devásya dhimahi
dhíyo yó nah pracodáyat

#5 silent_

silent_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 149 postów

Napisano 16.12.2006 - |12:52|

moze cos na styl BG, jakis ogromy statek nalezacy do tauri, ktory znalazl sie gdzies bardzo bardzo daleko od domu, zadnej lacznosci z dowodztwem SG, poprostu wszystko od nowa, w tej czesci wszechswiata, nie bylo by sieci wrot, a my odziwo mielibysmy parenascie na pokladzie, i mozna by stwozyc jakas.

ale najwazniejsze aby starcia militarne w stargate 3 byly na wieksza skale, jakies czolgi, itp
  • 0

#6 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 16.12.2006 - |13:04|

o wojnie Wraith vs Pradawni smile.gif

no właśnie; najwyższy czas jakoś posprzątać to bagno jakie zrobiła grupa scenarzystów SGA;
grupa efektów specjalnych stanowiłaby chyba 99% osób zaangażowanych w produkcję serialu :D ;
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#7 silent_

silent_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 149 postów

Napisano 16.12.2006 - |15:16|

wtedy 80% odcinkow stanowily by zapychacze :bag:
  • 0

#8 Faja

Faja

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 16.12.2006 - |15:49|

Ja myślę że będzie to "początek początków" czyli jak to wszystko się zaczęło.

• 0
"Everybody lies"

#9 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 16.12.2006 - |15:54|

1. niech wezmą sprawę na poważnie, znaczy podwyższą poziom serialu
2. historia Pradawnych/Goa'uld'ów itd jak najbardziej wskazana.... może Tauri w podróżach w czasie?
Log65: Happy camper

#10 baloo

baloo

Plutonowy

• Użytkownik
  • 350 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 16.12.2006 - |16:09|

rozumiem, że to wiadomość dośc pewna o 3 serialu.

no właśnie; najwyższy czas jakoś posprzątać to bagno jakie zrobiła grupa scenarzystów SGA;

wolałbym aby bałagan posprzątali sami ludzie z SGA, zaczęcie serialu od sprzątania może doprowadzić do szybkiego końca.

Moje nadzieje to:
-jak najmniej pradawnych, ascedantów. Atlantis według mnie zniszczyło ten wątek, ruiny budowli pradawnych ich biblioteki były lepiej przygotowane. Poza tym styl pradawnych z SG1 i SGA jest inny.
- brak podróży w czasie. No dobrze powrót w czasie może być punktem wyjścia serialu, ale niech będzie to podróż w jedną stronę, bez powrotów do teraźniejszości. Po tej wyprawie w czasie po ZPM nadal jest mi niedobrze.
- największym wyzwaniem moim zdaniem będzie kontynuacja losów Ziemi po zakończeniu SG-1, będzie to trudne.
- nieźle też wyglądałby serial z "okresu przejścia", to znaczy:
schyłek, panowania pradawnych po wojnie z Wraith, CO ICH WYBIŁO, bajeczka z zarazą nie tłumaczy dlaczego tak mało ruin i innych pozostałaści znaleziono
powstanie Goa'uld/ Tok'ra
FURLINGI co się stało
dlaczego NOX żyja na jednej tylko planecie, skromnie jak na członka wielkiego przymierza, no właśnie po co je zawarto
Problem polegał by na utrzymaniu zaciekawienia, skoro przyszłość jest znana -patrzeć ostatni StarTrek

Acha latanie statkiem to juz nie będzie StarGate, MOJĄ BYĆ WROTA
  • 0

#11 Grinch

Grinch

Nie będziesz mi tu przebywał obok stopy!

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 16.12.2006 - |16:20|

Jak dla mnie powinni skupić się na eksploracji kosmosu przy użyciu swoich cudownych statków kosmicznych. Jakaś kolejna galaktyka gdzie nie ma gwiezdnych wrót. Mogło by być ciekawie. To, że nie będzie używało sie wrót jest do zniesienia ;] PRzecież to dzieki nim mogliśmy polecieć w kosmos "trochę" dalej ;)
Z drugiej strony wątek z pradawnymi i writh też mógłby być bardzo ciekawy.

Poczekamy zobaczymy.
  • www.gwrota.com

#12 DonBolano

DonBolano

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 505 postów
  • MiastoOstrów Wlkp/Wrocław

Napisano 16.12.2006 - |17:18|

A moze losy pobytu bogow, czyt. Goauldow na ziemi i calosc skwitowana buntem zainspirowanym przez druzyne SG1 :) tylko ze to by byl pomysl najwyzej na jeden sezon :)
  • 0

#13 DjMarco

DjMarco

Starszy szeregowy

• W tr. aktywacji
  • 109 postów
  • MiastoPiastów

Napisano 16.12.2006 - |17:49|

Furlingi!!!!
Ja chcę furlingi!!!!

Mój pomysł jest następujący:
Pierwsza połowę 1 seasonu odgrzewamy kotleta, czyli replikatory (te bloczkowane :D) pomagamy im się uporać furlingom z robalami (bez ludzkich form) i niby jest fajnie, ale się okazuje, że nasi futrzaści przyjaciele nie są tacy fajni jak by się wydawało. Oszukali Nas!!!. Teraz to oni walczą przeciwko nam, ale u swojego boku mamy Asgard i trochę Jaffa i naszą flotę, która jest o wiele lepszą. Dowiadujemy się, że do sojuszu 3 ras dołączono, furlingów aby z bardzo groźnych wrogów zrobić przyjaciela.
Całkiem logiczne, Nox - całkowici pacyfiści, Asgard - tylko nauka, Pradawni - wszystko naraz i tez bardzo pacyficzni, ale nie do końca. I odkrywają, furlingów - wojownicza raz, którym w głowie tylko wojna.
I nasi pacyfiści jakoś doszli do porozumienia. Całkowity brak agresji w zamian za mega technologie (nasi furlingowie są bardziej rozwinięci od dzisiejszego Asgard). No i dalszy los w rękach scenarzystów.
  • 0
HALLOWED ARE THE ORI

Dołączona grafika

#14 Drusek

Drusek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 16.12.2006 - |17:58|

To bedzie kontynuacja SG? How nice :D
Wszystko jedno o czym bedzie i tak sci... ogladne :D

A o czym bedzie... wg mnie to zalezy jak skonczy sie SG-1. Podejrzewam ze skonczy sie standardowo czyli wygrana z Ori. Wtedy to moze SG3 moze zaczac sie w stylu "X lat pozniej" po SG-1. Czyli po wygranej, jest wzgledny spokoj, ludziska sie rozwijaja, nawiazuja kontakty z innymi planetami, itp. I nagle po tych X latach odkrywaja nastepnego poteznego wroga (czytaj: tak zeby mozna bylo przynajmniej pare sezonow ukrecic) lub wrog odkrywa ich i znowu zaczyna sie walka. W miedzyczasie albo wczesniej (czyli w ciagu tych X lat) ludzie moga zostac uswiadomieni ze istnieja gwiezdne wrota, co (moze) zaowocuje szybkim (bo nie ukrywanym) rozwojem technologicznym (takim jak np w tym odcinku dziejacym sie w przyszlosci, w tym gdzie ludzie juz nie mogli sie rozmnazac).
  • 0

#15 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 16.12.2006 - |18:07|

Drusek cholera uprzedziłeś mnie miałem praktycznie zamiar to samo napisać i te 2 filmy które są zapowiadane mogą stworzyć idealne podwaliny pod taki serial.
  • 0
To miejsce na twoją reklamę.

#16 Sokar

Sokar

snapik.com

• VIP
  • 1 337 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 16.12.2006 - |19:31|

Raczej to będą nasze czasy. Wiadomo mamy SGA. Ale z tego co wiadomo to jeden z filmów SG-1, ma zrobić podwaliny pod nowy serial. Trzeba czekać na nowe informacje.

Mały update

Wiadomości z Stargate SG1 Solutions1 Michael Shanks poproszony o zagranie głównej roli w trzecim serialu Stargate

Kampania Save Stargate SG1 donosiła poprzednio, że Brad Wright i Robert Cooper, scenarzyści Stargate SG-1 i Atlantis wycofali się z pracy przy tych serialach aby skoncentrować się na produkcji dwóch filmów SG1, twierdząc przy tym, że panowie mogą być zaangażowani w rozwój trzeciego serialu.

We wspomnianym tekście kampania twierdziła:

„Mogą sobie pozwolić na przeniesienie jednej postaci, ukochanego bohatera, może nawet dwóch. Ale potrzebują świeżej krwi – tańszego talentu. Taka jest rzeczywistść.”

Teraz Stargate SG1 Solutions donosi, że Michael Shanks, grający postać Daniela Jacksona został poproszony o zagranie w nowym serialu. Źródło, blisko związane z produkcją, twierdzi że Shanks ma być wiodącym aktorem, a Daniela Jackson głównym bohaterem.

Fanów aktora z pewnością ucieszy wiadomość, że rozmowy z Shanks’em zaczęły się jeszcze zanim potwierdzono powstanie trzeciego serialu.

Na razie nie wiadomo czy Shanks przyjmie rolę. Aktor już w przeszłości dowiódł że jest profesjonalistą i wiążę się tylko z projektami które będą trwały dłużej niż jedne sezon. Ponadto zawsze dba o charakter, który gra. Odszedł w sezonie szóstym, ponieważ stwierdził, że jego postać nie jest wystarczająco wykorzystywana. Byłoby mądrze z jego strony rozważyć jaki wpływ na przyszłą karierę może mieć zagranie wiodącej roli w serialu. W świecie rozrywki wiodąca rola jest zawsze bardziej doceniana.

Wielu fanów chemii pomiędzy Danielem a Valą Mal Doran, graną przed Claudie Black z pewnością będzie zachęcało Wrighta i Coopera aby zabezpieczyć Shanksa i Black to wiodących roli męskiej i żeńskiej.

Wiodąca aktorka SG1 Amanda Tapping przenosi się do siostrzanej produkcji – Atlantis. Ilość odcinków w których wystąpi w czwartej serii nie została jeszcze potwierdzona. W tym samym czasie aktor i pisarz Christopher Judge pracuje nad scenariuszem pilotowego odcinka.

info by http://savestargatesg1.com
  • 0

#17 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 16.12.2006 - |19:57|

Podejrzewam ze skonczy sie standardowo czyli wygrana z Ori. Wtedy to moze SG3 moze zaczac sie w stylu "X lat pozniej" po SG-1.

Ileś lat później - raczej nie wydaje mi się to prawdopodobne ponieważ z uwagi na SG-A musieli by coś tam o nim wspominać/nawiązywać no i wtedy mielibyśmy mega spoilery do teraźniejszego SG-A.

Wielu fanów chemii pomiędzy Danielem a Valą Mal Doran, graną przed Claudie Black z pewnością będzie zachęcało Wrighta i Coopera aby zabezpieczyć Shanksa i Black to wiodących roli męskiej i żeńskiej.

To wydaje mi się najbardziej prawdopodobne raczej nie będą "tworzyć wszystkiego on nowa".
I jeśli ta dwójka będzie tam występować to ja się odrazu piszę obowiązkowo na oglądanie tego serialu. ;P
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#18 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 16.12.2006 - |20:25|

Wiodąca aktorka SG1 Amanda Tapping przenosi się do siostrzanej produkcji – Atlantis. Ilość odcinków w których wystąpi w czwartej serii nie została jeszcze potwierdzona.

geez, od x czasu do widmo wisi nade mną i sprawia, że na razie każdy odcinek sga bez carter jest bezcenny Dołączona grafika

a co do nowego serialu - jestem wielką entuzjastką opowieści o przymierzu 4 ras i ogólnie o cofnięciu się w czasy zdecydowanie sprzed sg-1. po co wymyślać jakiś świat post-ori; od tego mają sga, które może sobie spokojnie poradzić z problemem. przez 10 sezonów sg-1 powstało TYLE niedokończonych wątków i opowieści [furlingi przykładem], że dałoby się zrobić jeszcze ze 3 seriale.
  • 0
GG/L/MC/SS d+x s: a--- C+++(++++) !U--- P L---@ !E W+++ N- !o K--? w+ !O !M !V
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**

I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.

#19 Drusek

Drusek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 16.12.2006 - |20:48|

Ileś lat później - raczej nie wydaje mi się to prawdopodobne ponieważ z uwagi na SG-A musieli by coś tam o nim wspominać/nawiązywać no i wtedy mielibyśmy mega spoilery do teraźniejszego SG-A.

Noo... ok. Chociaz tez moga wogole nie wspominac o SGA...
Najchetniej to widzial bym ten serial jako cos wogole nowego, swiezego. Zadnych odgrzewanych kawalkow w stylu replikatorow, innych starych wrogow, szczegolnie Baala.... Wogole Jaffa tez bym wywalil. Gdyz praktycznie to wszystko juz bylo i ile razy mozna ogladac to samo..w koncu robi sie nudne... Moze akcje przeniosa na zupelnie nowa galaktyke (tylko ze kopia SGA z innymi wrogami tez odpada)...
A moze zrobia klimat postapokaliptyczny... Ori beda nas pokonywac, pradawni zaczna walczyc z Ori, pol galaktyki a moze nawet wiecej szlag trafi, Ori i pradawni sie powybijaja nawzajem a czesc ludzkosci jakos przeniesie sie do innej galaktyki uciekajac i tam sprobuja zaczac wszystko od nowa... Beda utrzymywac kontakt z Atlantis i oczywiscie znajda nowego wroga w nowej galaktyce :bag:

Nvm anyway i tak ogladne.
  • 0

#20 Sokar

Sokar

snapik.com

• VIP
  • 1 337 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 16.12.2006 - |20:56|

Stawiał bym na podróże w czasie. Bo jeden z filmów SG-1 ma o tym opowiadać.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych