Skocz do zawartości

Zdjęcie

JULIET

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
73 odpowiedzi w tym temacie

#41 robercik

robercik

Plutonowy

• Użytkownik
  • 393 postów
  • MiastoWLKP

Napisano 07.11.2006 - |21:18|

Boze! Ale mi się miło robi jak widzę niektóre sceny z nią... np. ta z piątego odcinka jak przynosi Jackowi chesburgera, opowiada ile trudu ją kosztował i jak ślicznie siada sobie na stole...:))) Słodka! A tak wracając do dyskusji to tak jak duża liczba z was uważam, że Juliet też coś ma ku Jackowi i według mnie coś z tego będzie! Co do Sawyera i opinii ASIK`a to jeśli miałby chłopak Anę, Kate i Juliet (wiadomo o co chodzi;) to chyba zacznę się do niego modlić i go czcić jako guru...:P HEHE! Ale Juliet nie dostanie;)
  • 0

mieć wszystko to za mało

DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK

#42 konkret_

konkret_

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 08.11.2006 - |12:37|

Rany co to za pomysły w ogóle z tą sektą? haha skąd Ci to przyszłod o głowy?:o Chyba nie przez ten pogrzeb, przeciez to po prostu indyjski (hinduski) pochówek.

Po 5 odcinku i planie pozbycia się Bena też doszłam do wniosku, że Juliett nie jest takim niewiniątkiem. No i trzeba mieć na uwadze słowa Sawyera na jej temat.
  • 0

#43 lucaa_rules

lucaa_rules

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów
  • MiastoOpole

Napisano 10.11.2006 - |16:18|

jaka słodka, milutka :P wstrętny, podstępny babiszon :P nie wiem jakoś nie pałam do niej miłością, z dwojga złego wolę bena ;)
  • 0

#44 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 10.11.2006 - |16:19|

Rany co to za pomysły w ogóle z tą sektą? haha skąd Ci to przyszłod o głowy?:o Chyba nie przez ten pogrzeb, przeciez to po prostu indyjski (hinduski) pochówek.

Po 5 odcinku i planie pozbycia się Bena też doszłam do wniosku, że Juliett nie jest takim niewiniątkiem. No i trzeba mieć na uwadze słowa Sawyera na jej temat.

W takim razie czemu hinduski?
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#45 robercik

robercik

Plutonowy

• Użytkownik
  • 393 postów
  • MiastoWLKP

Napisano 10.11.2006 - |17:38|

W takim razie czemu hinduski?

Bo to sekta na pewno nie jest...

Juliet ma chyba swój własny plan! Nie chce się zdradzić przed nikim...coraz ciekawiej się robi:) Namiesza, namiesza!
  • 0

mieć wszystko to za mało

DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK

#46 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 10.11.2006 - |17:48|

Bo to sekta na pewno nie jest...

Brakuje argumenty. Sama determinacja to za mało.
  • 0
Genesis

#47 robercik

robercik

Plutonowy

• Użytkownik
  • 393 postów
  • MiastoWLKP

Napisano 10.11.2006 - |17:53|

Brakuje argumenty. Sama determinacja to za mało.

Przepraszam w takim razie! To jakie ty masz argumenty, że to jest sekta? Że byli ubrani na biało? Albo, że wszyscy na tym pogrzebie ubrani byli tak samo? Albo, że pogrzeb wyglądał właśnie tak? He?
  • 0

mieć wszystko to za mało

DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK

#48 robercik

robercik

Plutonowy

• Użytkownik
  • 393 postów
  • MiastoWLKP

Napisano 14.11.2006 - |11:04|

To, że to nie jest sekta świadczy chociaż to, że Ben wierzy w Boga... Myślę, że jego pytanie do Jacka w 03x06 było jedynym i dostatecznym dowodem!
  • 0

mieć wszystko to za mało

DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK

#49 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 14.11.2006 - |11:44|

W sektach też sie wierzy w Boga, tylko najczęściej sekty uznają mesjaństwo konkretnego człowieka. Ale mimo to rzeczywiście nie wygląda to na sektę i nią nie jest.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#50 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 14.11.2006 - |12:03|

To, że to nie jest sekta świadczy chociaż to, że Ben wierzy w Boga... Myślę, że jego pytanie do Jacka w 03x06 było jedynym i dostatecznym dowodem!

W sektach jak najbardziej wierzy się w Boga.

Wikiepedia:

Sekta (od łac. secta - kierunek, droga, postępowanie, zasady, stronnictwo, nauka, od sequi - iść za kimś, postępować, towarzyszyć) - określenie grupy wyznawców, których poglądy religijne są przez tradycyjne Kościoły uznane za nieoficjalne i niezgodne z oficjalną, dominującą doktryną.

Ja osobiscie podejrzewam Innych że ich doktryna jest jakąs uproszczoną odmianą gnostycyzmu z wpływami dalekigo wschodu.
  • 0
Genesis

#51 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów
  • Miastoz pokładu Slave - I

Napisano 14.11.2006 - |19:13|

Szkoda, że tak mało wiemy o Innych. Ciekawem byłaby wypowidź na ten temat socjologa, specjalisty od małych społęczności. sądze, że i taki nie dał by nam pewnej odpoweidzi jakimi prawami taka grupa się rządzi, gdyz jest za mało danych. Nie wiemy czy jest to organizacja przestępcza, paramilitarna, czy religijna. Nie wiemy czy przywódca wyłąniany jest bazując na cechach przwódczych, charyzmie czy mądrości. Z czasem może więcej sie dowiemy i dyskusja tala zacznie ma sens. Tym razem bładzimu po omacku.

Czemu uważasz że błądzimy ?Prawdopodobnie jesteśmy bliżej niż dalej w dywagacjach , przypominam że na forach jest więcej myślących i kreatywnych ludzi niż pośród scenarzystów Lost , w niektórych odcinkach ; )
  • 0
" 4400 " --> poziom serii wprost proporcjonalny do ilości postów osób nią zainteresowanych

= Teoria Prawdy Telewizyjnej =

#52 robercik

robercik

Plutonowy

• Użytkownik
  • 393 postów
  • MiastoWLKP

Napisano 09.02.2007 - |00:03|

No i w koncu sie doczekałem:) Odcinek o Juliet! Przyznam, że nie tak ją sobie wyobrażałem poza wyspą, ale i tak spodobałami się bardzo... widać jak wpłynął na nią pobyt na wyspie, jak bardzo się zmieniła... Jestem pewien, że coś ją połączy w końcu z Jackiem...było by miło;)
  • 0

mieć wszystko to za mało

DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK

#53 chain

chain

Szeregowy

• Email
  • 28 postów

Napisano 10.02.2007 - |17:30|

przez not in portland znienawidzilem ja jeszsze bardziej, szczegolnie za tekst "odszukajcie ich a w razie potrzeby zabijcie" nie znosze tej baby mam nadzieje ze dostanie co jej sie nalezy nawet jak jest jedna z dobrych, ale wsyzscy wiemy ze tak sie nie stanie...
  • 0

#54 robercik

robercik

Plutonowy

• Użytkownik
  • 393 postów
  • MiastoWLKP

Napisano 17.02.2007 - |18:11|

Jeszcze raz dziś oglądałem Not in Portland...i jestem pod wrażeniem:) Zwracałem uwagę na jej zachowanie poza wyspą...była taka...no...nie wiem nawet jak to powiedzieć. Ważne, że pobyt na wyspie ją bardzo zniemił, potrafi zabić, jest bezwzględna, ale nadal ma coś z tej starej Juliet... Najbardziej to mi sie podobał ten moment na końcu odcinka jak okazała swoją radośc Jackowi...ten uśmiech:), łzy w oczach...bo wraca do domu:)
(A w sumie to nie wierzę, że tak szybko wróci...:(
  • 0

mieć wszystko to za mało

DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK

#55 margoq

margoq

Kapral

• Użytkownik
  • 156 postów
  • Miastosie wzial dymek?

Napisano 02.04.2007 - |19:54|

Coz moge powiedziec? Jestem fanka LOST od samego poczatku... I do wiekszoci bohaterow palalam taka-sobie sympatia. Po prostu byli.
Ale Juliet... coz, spodobala mi sie od razu i zrobila wrazenie. Juz od poczatku pokazali ja jako ludzka i z uczuciami...
W miare rozwijania sie odcinkow, rozwija sie tez jej postac.
Uwielbiam odcinek o niej - pokazuje, ze ze slabego kurczatka stala sie silna kobieta - ogromny plus dla niej :)
Ogolnie, kiedy porownuje teraz Juliet z Kate - oczywisce Juliet wygrywa... Kate staje sie nudna... A Juliet kwitnie...
Mam nadzieje, ze Jack to zauwazy...
Ben i J.? Bylo o tym wspomniane, coa tam miedzy nimi bylo, stad minus dla J., choz moze zrobila to z rozsadku?...
Zdecydowanie - uwielbiam Juliet - za jej postac i urode :)

Obejrzalam najnowszy spoiler ("left behind") i jestem troszke zawiedziona ze wzgledu na J. ... ALe o tym sza!

Użytkownik margoq edytował ten post 02.04.2007 - |19:57|

• 0

#56 yoshimitsu

yoshimitsu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 05.04.2007 - |14:10|

Ach ta Juliet. Piekna kobieta z tej Elizabeth Mitchell. A oto małe fragmenty filmu GIA.
Tylko dla facetów (lub "kobiet lubiących kobiety"):
http://rapidshare.com/files/24454489/juliet.wmv
http://rapidshare.com/files/24455403/juliet2.wmv

• 0

#57 znawca

znawca

Kapral

• Użytkownik
  • 190 postów

Napisano 05.04.2007 - |17:49|

Na początku za nią nie przepadałem, ale ostatnio polubiłem ją. Jest o wiele ciekawszą postacią od Kate która jest po prostu nudna i jej zachowanie jest głupie. Dobrze że Juliet wybiera się z Jackiem na reszty zagubionych. W sumie dużo wie o innych i może się przydać. :)
  • 0

#58 margoq

margoq

Kapral

• Użytkownik
  • 156 postów
  • Miastosie wzial dymek?

Napisano 05.04.2007 - |19:32|

wreszcie ktos, z kim sie rozumiem :)
otoz to - Kate w porownaniu z nia jest nudna, zwlaszcza kiedy skacze (lub przynajmniej usiluje) z kwiatka na kwiatek...
Juliet ma poza tym tajemnice... poki co nierozwilane...
podczas gdy Kate ma flashbacki wciaz o tym samym - ucieczce.
Poza tym, podoba mi sie metamorfoza Juliet i jej zdecydowane zachowanie, kiedy musi podjac decyzje - po prostu robi to i kieruje sie ROZSADKIEM w przeciwienstwie do Kate...
ale ale, to nie jest temat o K., wiec wrocmy do Julii
» Click to show Spoiler - click again to hide... «

moze dowiemy sie w jakich okolicznosciach nauczyla sie sztuk walki (czy to karate jest czy jakas inna odmiana?)
  • 0

#59 Picket

Picket

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 133 postów
  • MiastoMazowsze

Napisano 07.04.2007 - |10:22|

Ja Juliet w pierwszym odcinku nie nawidziłem, a teraz uwielbiam po prostu z odcinka na odcinek podobałą mi się coraz bardziej, a te walki z Kate myślałem, że to słąbiutka pani doktor która tylko paralizatorem umie się bronić jednak myliłem się. Teraz tylko czekam na odpowiedz czy Juliret jest szpiegiem. W końcu to jedna z tamtych, a im nie wolno ufać.
  • 0

#60 robercik

robercik

Plutonowy

• Użytkownik
  • 393 postów
  • MiastoWLKP

Napisano 07.04.2007 - |12:30|

http://rapidshare.co...403/juliet2.wmv

O rany...! Ona jest boska:))))) Cieszę się, że zawsze byłem jej fanem w LOST;P
  • 0

mieć wszystko to za mało