Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 204 - S10E10 - The Quest

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
119 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (30 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (8 głosów [32.00%])

Procent z głosów: 32.00%

2. 9.5 (2 głosów [8.00%])

Procent z głosów: 8.00%

3. 9 (9 głosów [36.00%])

Procent z głosów: 36.00%

4. 8.5 (4 głosów [16.00%])

Procent z głosów: 16.00%

5. 8 (2 głosów [8.00%])

Procent z głosów: 8.00%

6. 7.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

7. 7 (0 głosów [0.00%])

8. 6.5 (0 głosów [0.00%])

9. 6 (0 głosów [0.00%])

10. 5.5 (0 głosów [0.00%])

11. 5 (0 głosów [0.00%])

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#41 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 24.09.2006 - |21:15|

I takie pewnie pytanie lamerskie: kiedy SG1 było na Vagonbrei?

A musiało być ?
Poszli na jedna z planet a na pozostałe w tym samym czasie inne zespoły SG.
Czy wszedzie musi iść SG-1?
Nie przesadzajmy.

::. GRUPA TARDIS .::

#42 _Coen_

_Coen_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 142 postów
  • MiastoGrabina k. Warszawy

Napisano 24.09.2006 - |21:24|

A musiało być ?
Poszli na jedna z planet a na pozostałe w tym samym czasie inne zespoły SG.
Czy wszedzie musi iść SG-1?
Nie przesadzajmy.

Musieć może i nie musiało, ale skąd miało jej adres?
  • 0

#43 marka_ragnos

marka_ragnos

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 103 postów
  • MiastoLuboń

Napisano 24.09.2006 - |22:03|

Poprostu yhe best of the best.Odcinek bardzo mi sie podobal.Polaczenie motywow z Indiany Jonesa(zagadki itp.)oraz swiata SG.Epizod wypasiony, pojawiaja sie postacie takie jak Baal i Adria badz kto woli Orisai.Szkoda tylko ze na nastepny odcinek trza czekac az tydzien.Przynajmniej wiem ze nastepny epizod to nie bedzie jakas zapchajdziora tylko ciag dalszy walki o Graala.Moze pojawia sie pradawni...
  • 0

#44 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 24.09.2006 - |22:11|

Szkoda tylko ze na nastepny odcinek trza czekac az tydzien.

wow tylko tydzień? skad masz te dane? skad będziesz miał odcinek za tydzień ?? ]:)

#45 Oprych

Oprych

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 80 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 24.09.2006 - |22:56|

przychylam się do wypowiedzi, że obecnie SG 1 to nie to co było wcześniej, choć odcinek na tle 10 sezonu wypada niezle.

widać, że scenarzystą brakuje pomysłów, który to raz już nasza dzielna ekipa rozwiążuje zagadki :>

a co do Adrii, która podniosła kratę - pamiętajcie, że ona ma zmienione DNA - rosła szybciej, telekineza itp. to pewnie i siłe jej zwiększyli ;)

ps. Toudi a kiedy ma być 11 odcinek???

Użytkownik Oprych edytował ten post 24.09.2006 - |22:57|

• 0
Pozdrawiam
Oprych

#46 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 25.09.2006 - |03:54|

DOskonały odcinek.
Dobry i sprawnie zrealizowany scenariusz. Świetna gra aktorów. Ten gość co grał bibliotekarza dał kawał dobrej roboty.
Dałem 9,5 bo brakło mi ciut tajemniczości no i to pole dylatacji czasu mnie nie przekonało - jak niby inni poszukiwacze przeszli tak daleko bo albo znaleźli patent i by przeszli albo powinni utknąć zaraz na początku, a w odcinku wiele postaci było pod koniec labiruntu.
A smok był wporzo. Wg mnie w sam raz - zresztą to kwestia umowna jak w każdym SciFi. Niemniej smok dawał radę.
  • 0

#47 bombel

bombel

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 25.09.2006 - |08:48|

Coś mi się zdaje, że Daniel porozumie się ze Smokiem i otrzyma dostęp do Grala. No cóż nie będzie to łatwe ale jakoś natępny odcinek musi mieć trochę zagadek bo byłby zbyt przewidywalny. Mam nadzieję, że Orisay przejdzie na stronę SG1 ale czy będzie miała wybór?
  • 0

#48 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 25.09.2006 - |09:06|

ps. Toudi a kiedy ma być 11 odcinek???

http://forum.gwrota....?showtopic=7738

::. GRUPA TARDIS .::

#49 Depth Finder

Depth Finder

Szeregowy

• Email
  • 28 postów

Napisano 25.09.2006 - |09:50|

Srednio jak dla mnie - daje slabe 7

Smok na koncu mnie powalil - nie ze jak on wyglada, tylko ze w ogole jest smok - ciezko mi sie pogodzic ze w Sg-1 czegos takiego doczekam, no nie pasuje mi cala ta oprawa z Ori - krol Artur, Merlin, Kamelot... dragon.
  • 0

#50 bazyl009

bazyl009

Kapral

• Użytkownik
  • 173 postów
  • MiastoŚwieradów-Zdrój

Napisano 25.09.2006 - |09:54|

No i wreście stary porządny klimat SG1. Mało mnie interesuje, że się piasek nie ruszał, a aktorzy co mieli byc nieruchomo sie ruszali. Dla mnie liczył sie klimat tego odcinka: magia, smok, Ori ipt. Wszystkiego było pod dostatkiem. No jedynie co mi ciut popsuło chumor to GAMEBOY do jako uniwersalny miernik. Ale i tak czekałem na taki odcinek. Jak dla mnie 10/10. Jak tak dalej pódzie to SG1 odejdzie w wielkim stylu. :clap: :clap:

Użytkownik bazyl009 edytował ten post 25.09.2006 - |09:55|

• 0
www.swieradow-zdroj.com.pl

#51 Borsuk

Borsuk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 25.09.2006 - |12:57|

Wracaja do korzenie moze poziom 10sezonu zmieni ogladalnosc i decyzje SCI-FI
Jak dla mnie smok byl oki:)
Pasuje do legend sredniowiecznej europy ale szczerze mowiac sam widok smoka tez mnie zaskoczyl spodziewalem sie cos po mysli Carter:P
Moze Baal i Adria naprawde poinni sobie znalesc pokoj by to rozluznilo ich napiecia:P
  • 0

#52 DonBolano

DonBolano

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 505 postów
  • MiastoOstrów Wlkp/Wrocław

Napisano 25.09.2006 - |15:17|

Moze Baal i Adria naprawde poinni sobie znalesc pokoj by to rozluznilo ich napiecia:P

Matko.. Co za dzieci by z tego były :D hehe
  • 0

#53 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 25.09.2006 - |15:35|

Wreszcie znalazłem czas :clap: by obejrzeć ten odcinek. Muszę przyznać, że atmosfera w SG1 coraz bardziej gęstnieje, co wychodzi na dobre serialowi. Chyba jedak twrcy wzięli sobie do serca kasacjęi chcą wypaść jak najlepiej. Zaskoczeniem dla mnie było to, że Adria zosała "zablokowana" :huh: co by oznaczało, iż pradawni nawet kilkatysięcy lat temu byli wyżej w rozwoju ewolucyjnym, niż Ori.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#54 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 25.09.2006 - |15:55|

9/10
Ten i poprzedni odcinek to chyba najlepsze w tej serii i przewyższające Atlantis. Mam nadzieje ze kontynuacja bedzie równie dobra, choć boje sie że znów Baal wszystkich wykiwa :P Jakby to była Orisai to jeszcze, bo w sumie to nowa postać ale jak znów sie nabiorą na sztuczki Baala to bedzie cienko, obym sie mylił :] .... zobadczymy za tydzień!
  • 0
1. BSG/Shield/Dexter/Spartacus/Skins/Caprica/SG:Universe
2. 24h/Black Donnellys/Rescue Me/SoA/True Blood/Supernatural/Veronica Mars/Entourage/HIMYM/Chuck/White Collar/House
3. Lost/Rome/Moonlight/Californication/Breaking Bad/Tudors/Castle
4. Weeds/The 4400/Damages/V/SG/SG:A/Desperate Houswives/Greys anatomy

#55 Shalom

Shalom

Plutonowy

• Użytkownik
  • 375 postów
  • MiastoBędzin

Napisano 25.09.2006 - |16:43|

niby czemu niby byli na wyższym poziomie od Ori? Adria to zaawansowany człowiek. Tak jak kapłan, ale jeszcze bardziej zaawansowana. Skoro ludzie potrafili zmontować urządzenie do blokowania kapłanów to dziwne by było gdyby pradawni nie umieli czegoś takiego zrobić. Myśle ze urządzenie do blokowania kapłanów zadziałałoby też na Adrie (ale może nie całkowicie, albo tylko na jakis czas).
  • 0

#56 forbes

forbes

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów
  • MiastoSłupsk

Napisano 25.09.2006 - |17:50|

Odcinek calkiem niezły, ale jak inni powyzej tak i mnie razily pewne niedociagnięcia. najbardziej wkurzyla mnie zagadka ze sciana ognia. dlaczego w poprzednich zagadkach wszyscy musieli byc zaangażowani (pole siłowe, krata-tu nie wiadomo ale tak wyzej pisali niektorzy) aby je przejsc a sciane ognia rozwalil odrazu daniel, troche dziwne to dla mnie bo moze orisai by sie tu wlozyla. najwiekszym minusem byla dla mnie lekkomyslnosc sg1 w stosunku do adrii, a zwlaszca daniela, ale moze naprawia to w nastepnym odcinku. nie wiem dlaczego ale mam dziwne przeczucie ze jesli orisai zginie w nastepnym odcinku to byc moze z poswiecienia (uratuje matke przed smiercia?)
  • 0

#57 estel333

estel333

Starszy szeregowy

• Email
  • 87 postów

Napisano 25.09.2006 - |19:29|

Z czystym sumieniem daję 8, odcinek niezły ale mogło być więcej akcji.
  • 0
-------------------
ORA ET LABORA
-------------------

#58 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 25.09.2006 - |20:25|

Jak dla mnie odcinek na 8. Miło spędziłem czas, ale były pewne niedociągnięcia. (wspomniane wcześniej szukanie właściwej drogi kamieniami)

Ale:
- tego naszego podręcznego skanera bym się nie czepiał, bo jak już to ktoś wcześniej powiedział, przecież współpracujemy z Asgardem. Na forum jest nawet temat, w którym niektórzy narzekają, że wyposażenie teamów SG od lat się nie zmienia. Teraz mamy coś nowego, też źle... :/ Niektórym nie dogodzisz.

- smok jak najbardziej OK. Niektórzy chyba obejrzeli Władcę Pierścieni o 15 razy za dużo.

- co do tego, że Adria użyła swoich specyficznych zdolności do otwarcia kraty: Ona przyłożyła rękę do kraty, a po co miałaby to robić posiadając umiejętności związane z telekinezą? Może tak jak w przypadku skrzynki w lesie wszyscy musieli próbować pomóc temu dziecku.

A czy zauważyliście że nóż który posiada Baal to jest chyba jeden z tych którymi torturował O'Neilla w 6x06 Abyss ;)

Też mi się tak wydawało :D Zwłaszcza jak Ba'al powiedział, że ten nóż ma dla niego dużą wartość sentymentalną ^_^
  • 0

#59 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 25.09.2006 - |22:11|

ja daje 9 punktow, moze dlatego ze jeszcze nie ochlonelam, a jak widze Baala temperatura mi lekko podskakuje. :sam4: niedociagniecia moze i byly, smok troche plastikowy, ale ogolnie - jest przygoda, jest akcja, humor, zagadki, tempo na tyle szybkie, ze ogladajac, bawie sie dobrze i nie zauwazam zgrzytow :sma1:
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#60 aphrodite

aphrodite

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 25.09.2006 - |23:39|

co do tego, że Adria użyła swoich specyficznych zdolności do otwarcia kraty: Ona przyłożyła rękę do kraty, a po co miałaby to robić posiadając umiejętności związane z telekinezą? Może tak jak w przypadku skrzynki w lesie wszyscy musieli próbować pomóc temu dziecku.

O co sie rozchodzi? Przeciez na koncu Daniel mowi do kapturka, ze nieuzyla swoich mocy do podniesienia grala i tak samo nie uzyla do tych krat. Czyli wszyscy poprostu musieli ruszyc te kraty, tak samo jak bylo ze skrzynia :D. Widze, ze tylko jedna osoba to zauwazyla i do tego to bylo przypuszczenie :P.

Dlatych ktorzy maja watpliwosci czy kapturek uzyl mocy, cytuje :afro:
"- Is that why didn't you use your powers from back there?
- what you're talking about?
- well, you have telekinetic abilities, I've seen you used them.
You shoud've just '?snatched?' the san gral, without taking a step, but you didn't. Probably for the same reason you didn't use your powers to lift the portcullis, or kill ball the second he steped out of line. You can't!"

Chyba nalezy mi sie piwo za pisanie ze sluchu :rolleyes: :hehe: .
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych