Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 213 – S10E19 – Dominion

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
93 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Odcinek 213 – S10E19 – Dominion (181 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (43 głosów [30.28%])

Procent z głosów: 30.28%

2. 9.5 (24 głosów [16.90%])

Procent z głosów: 16.90%

3. 9 (39 głosów [27.46%])

Procent z głosów: 27.46%

4. 8.5 (13 głosów [9.15%])

Procent z głosów: 9.15%

5. 8 (8 głosów [5.63%])

Procent z głosów: 5.63%

6. 7.5 (6 głosów [4.23%])

Procent z głosów: 4.23%

7. 7 (3 głosów [2.11%])

Procent z głosów: 2.11%

8. 6.5 (1 głosów [0.70%])

Procent z głosów: 0.70%

9. 6 (3 głosów [2.11%])

Procent z głosów: 2.11%

10. 5.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

11. 5 (1 głosów [0.70%])

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (1 głosów [0.70%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#41 terekuku

terekuku

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 139 postów
  • Miastogdansk

Napisano 10.03.2007 - |15:14|

A ja jestem zly zly na te poprzednie 3 odcinki to powinno byc w srodku sesonu jak ktos wczesniej dobrze zauwazyl a nie na koniec gdzie powstaje wiecej pytan no chyab ze to rozwina na ten nowy serial SG ale to mazenia scietej glowy. Z tego co sie oreietuje jak bedzie wygladal ostatni odcinek to jestem zly na to ze tak to zakonczyli . Odcinek dobry ale nie jak na przedostatni w calej histori SG . Az sie lezka kreci w oku ze tylko 1 nam zostal do konca
  • 0

#42 koza

koza

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów
  • MiastoChrzanów

Napisano 10.03.2007 - |22:22|

w końcu coś dobrego w sg-1, dawno tego nie było.
  • 0

#43 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 10.03.2007 - |22:28|

kąd oni do cholery mają nagle sprawny sprzęt do obezwładniania Adri?

Może z miejsca gdzie pokazane jest w urywkach z tego odcinka „w poprzednich odcinkach”???? Podpowiedź: 10x14. Pojawiło się to pierwszy raz w 9x10-11.

Toudi - zabiłeś mnie.
Zły odcinek (wg.twojej b.subiektywnej oceny) - to ci nie pasuje, bo koniec serialu bliski.
Dobry odcinek - też ci nie pasuje bo koniec serialu bliski.
Po co w ogóle to oglądasz skoro nawet jak jest dobrze to ci nie pasuje.

True ;]

Tak wiem, film bedzie I co? Tam na pewno bedzie trzeba popstrykac palcami, znikac jak Houdini i miec cala armie nowych gadgetow.

SG-1 się nie kończy, to nie zapychacz, świat Stargate dalej istniej, Pradawni mogą wrócić gdzie indziej, a może i Ori…. to nie zapychacz, będą filmy….

o jak miło że ten fragmencik wypunktowałeś, tak to jest moja ocena, a składa się na nią właściwie 13 lat historii tego działa, 10 sezonów SG - 1 (pal sześć że dwa ostania powinny być zupełnie innym serialem) + 3 sezony SGA, łącznie jakieś (pozwolicie że zaokrąglę) 11,5 tys minut (190 godzin, ponad 8 dni) oglądania...

I ocena ZERO dla ostatniego odcinka. Trochę ten system wypatrzony jest ;/

Poza tym na niską ocenę wpływaj też poprzednie odcinki to wszystko wpływa na MOJĄ OCENĘ tego odcinka.

Ciekawa filozofia. Dobrze że tak na studiach nie patrzą. Co pan dostał z poprzedniego przedmiotu? 3,5 … no to ma pan u mnie 2, co daje… 3 ;/

dlaczego nikt wczesniej na to nie wpadl?!

Może dlatego że Baal potrzebował zdobyć takie urządzenie, i znaleźć okazję….

do cholery, a te odcinki to są trzy pierwsze czy trzy ostatnie w serialu?

Co z tego? Mam teraz fajny przekrój Toudi. Co temat mówisz przestanę oglądać. Co tydzień jednak oglądasz i piszesz i piszesz i tracisz czas dalej na ten „Zerowy serial”.

W końcu kontynuacja wydarzeń z wielkiego „The Shroud”. Odcinek z cwanym planem schwytania Adri, w który to w mieszał się Baal ze swoim genialnym pomysłem. Niestety to wszystko doprowadziło do tego że nieważne czy pokonaliśmy Ori czy nie. Jak nie Ori to za wroga mamy Adrie.

Plan Vali
Odcinek w ciekawej konwencji nieustających zagadek. Na początek zagadkowa scena z Valą nie do końca uczciwie grającą w karty pozwalająca sądzić że to jakieś wspomnienia. Wtedy zaskakujące wkroczenie Adri? Czyli jednak teraz, Vala ma jakąś misje? Potem okazuje się że uciekła z SGC i tu mamy serię zaskakującą serię wydarzeń które doprowadziły Vale na dno. SGC myślało że Adria wykorzystuje ją do wysyłania drużyn na planety na których przygotowane zostały pułapki. Tutaj mocna scena z Reynolds i SG-3. Na koniec okazuje się że to wszystko był plan w którym wykorzystano urządzenie do zamiany wspomnień. Chwila zwątpienia Vali w przyjaźń ziemian by potem ją z radością odzyskać po obejrzeniu taśmy wideo.

Baal vs Adria
Baal to naprawdę potrafi wyskoczyć z dobrym pomysłem. Chłopak wykorzystał nie tylko znowu SGC do złapania Adri, ale także jeden z klonów przejął jej ciało. Także postanowił wyeliminować resztę swoich klonów, pytanie tylko ilu ich jeszcze zostało.

Powroty
Miło widzieć agenta Barreta w chwilowym wystąpieniu wraz z jego tajnymi informacjami z wywiadu NID. Także po dwóch sezonach nieobecności miło też widzieć przedstawicieli Tok’Ra, którym Ori też się nie spodobali. Miło że po takim długim okresie rozłąki ich pomoc w misji przebiegła bez żadnych przeszkód z ich strony.

Pojmanie Baalo-Adri
Piękna akcja Odyseją z nowym dowódcą i z maskowaniem. Oraz próby udowodnienia Baal’a że chce pomóc w odwrocie wojsk Ori z naszej galaktyki.

Adria w górę
Na koniec mamy akcję gdy Adria przed śmiercią swojego ciała desperacko się budzi i zyskując czas by ascendować próbuje jeszcze zabić Daniela. Cam, z Teal’ciem by jej przerwać przywdziewają okularki i przebijają się przez kolejne drzwi. Niestety Adri udaje się ascendować.

Podsumowanie
Nie jest rewelacyjnie, ale przynajmniej odbijamy się od dołka i to całkiem wyraźnie. Powraca Adria i Baal. My do tego tańca dochodzimy i wychodzi z tego naprawdę dobry bigos. 8/10
Log65: Happy camper

#44 Herosista

Herosista

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 96 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 11.03.2007 - |00:51|

wg mnie to swietny odcinek na koniec . W jednym mamy przypomnienie wlasciwie całego serialu

Bo mamy w 1 odcinku wszystko w pigułce.. Mamy wrota mamy wezyka mamy jaffa mamy baala mamy tokra mamy ziemski statek mamy hataka mamy czerwonego kapturka mamy asendencje.....

Własciwie brakuje tylko Hamonda z Teksasu Oneilla i Brataka oraz Azgardu ale to juz by byłą przesada,

ale kto wie? moze juz w poniedzałek

10/10 bardzo mi sie podobało
  • 0
Z wódka nie wygrasz. Ty lejesz ją w morde a ona ciebie na ziemię

Pozdrawiam Herosista

#45 wester

wester

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 11.03.2007 - |09:41|

bardzo dobry odcinek 10/10

Użytkownik wester edytował ten post 11.03.2007 - |09:41|

• 0

#46 thrawn1972

thrawn1972

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 585 postów
  • MiastoZielona Góra

Napisano 11.03.2007 - |09:51|

bardzo dobry odcinek nie ukrywam
jednak widac ze scenarzysci coraz szybciej koncza niektore watki brakuje im czasu, i jak w star treku voyagerze skonczy sie wszystko szybki i jak uciete nozem
  • 0
Nie wolno się bać. Strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie. Stawię mu czoło. Niechaj przejdzie po mnie i przeze mnie. A kiedy przejdzie, obrócę oko swej jaźni na jego drogę. Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. Jestem tylko ja.

#47 Jason

Jason

Kapral

• VIP
  • 172 postów

Napisano 11.03.2007 - |10:49|

9/10
Wszystko było by ok gdyby nie to iż jest to przedostatni odcinek... :] w pierwszej scenie Vale poznajemy już w "standardowej" sytuacji kiedy stara się dopomóc szczęściu :) zaraz potem wpada jej piękna córeczka i podrywa co bardziej zagorzałych do góry :D No ale jak to możliwe, Vala i Orisai w tym samym miejscu i w tym samym czasie? Nieee to niemożliwe ;) Na początku wydaje się jak gdyby Vala rzeczywiście ściemniała, co niestety nie wchodzi w rachubę kiedy jej córka ma wgląd w jej myśli. No więc Vala posłużyła za przynęte, i o dziwo nagrała nawet dla siebie film... :) Po tym akcja się już rozkręca, nasza rodzinka wędruje na planete gdzie czekać już SG-1 wraz z oddziałem marines, i co najfajniejsze Vala dalej nie wie o co chodzi :D aż tu nagle wyskakują jaffa Balla i Adrii nie ma już z nami... Fajnie wykonany plan jej odbicia, wchodzimy kosimy i wychodzimy. Ja bym tak tylko dla pewności sprzedał Ballowi jeszcze kilka pocisków ;) A no i skoro byli tak blisko Hataka Balla czemu go nie zniszczyli...? Nie powinno to być takie trudne a zawsze jeden statek mniej plus trochę żołnierzy... No i mamy problem bo Adrii świecą się oczka co oznacza, że stare dobre "wężyki" powróciły do nas... Fajnie że wrócili Tok'ra - tak de facto jedna z moich ulubionych ras, no jeszcze Asgardczycy, i fajnie że

Wymienialiśmy się informacjami z Tok'ra,|odkąd przybyły statki Ori.

Szkoda tylko, że nikt nie zrobił o tym chociaż minimalnej wzmianki... Przynajmniej wiedzielibyśmy, że żyją :] No i duży plus za zakończenie. Pozbyliśmy się Adrii w tym świecie co powinno większość zadowolić, a ona przeniosła się tam gdzie może wyrządzić jeszcze większe szkody... Rozwiązanie najlepsze dla Vali bo nie wierze żeby los jej córki był jej total egal ;)
  • 0
" Kiedy w mieście ginie Inkwizytor, czarne płaszcze ruszają do tańca "

Mordimer Madderin licencjonowany Inkwizytor jego Ekscelencji Biskupa Hez Hezronu

#48 Rybko

Rybko

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 11.03.2007 - |23:39|

Odcinek bardzo dobry.
.
Jednyna refleksja: walczyli z Ori i Adrią przez tyle odcinków, a potem raz ciach i ją załatwili w 10 sekund. Smutne.
.
Ogladałem dziś Childern of the God. To jest jazda. To były superowe odcinki !
.
  • 0

#49 Seth Angel

Seth Angel

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoPierwszy z Prawej

Napisano 12.03.2007 - |14:00|

Nota 10/10
Poobejrzeniu odcinka nareszcie smiało mogłem powiedzieć że ogladałem Stargate a nie jakies tandetne badziewie. Wczesniejsze 2 odcinki były że tak powiem kompletnie bez sensu - takie zapychanie pierdołami aby odcinek miał jak powstac. Natomiast ten odcinek jest jednym z najlepszych w całym 10 sezonie oile nie w całej serii :D
  • 0
I Have Become Death, Destroyer of Worlds.

#50 <1980>

<1980>

Szeregowy

• VIP
  • 58 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 12.03.2007 - |18:42|

Bardzo dobry odcinek. 9!
Dobry pomysł Baala, pełne zaskoczenie, jak i kontratak SG1!
  • 0
"NO MA'AM - National Organization of Men Against Amazonian Masterhood"

#51 DonBolano

DonBolano

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 505 postów
  • MiastoOstrów Wlkp/Wrocław

Napisano 12.03.2007 - |19:46|

Po pierwsze uwaga do niektorych - Ba'al a nie Ball, nosz kurde przeciez to nie jest zadna piłka ... grr

Po drugie, warto zauważyć, że Adria się boi. Przynajmniej ja zauwazylem cos takiego. Po prostu, gdy Ba'al pokazal jej, jaki ma plan, widac strach w jej oczach.. No przeciez to Orisai ;), ale tez czlowiek :)
  • 0

#52 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 12.03.2007 - |19:48|

Kolega nie zczaił dowcipu z wcześniejszych odcinków. Trudno się mówi.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#53 DonBolano

DonBolano

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 505 postów
  • MiastoOstrów Wlkp/Wrocław

Napisano 12.03.2007 - |19:51|

hmm cos bylo o pilkach, pamietam.. Great Ball (Ba'al) of fire bodajze.. :)
  • 0

#54 Vesool

Vesool

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 12.03.2007 - |20:01|

Odcinek daje rade jak na koniec sezonu, potrojny plus za...

"...take a marine unit..."

ktorzy tym razem przezyli wbrew moim obawom ;)
  • 0

#55 Ronin_INTAR

Ronin_INTAR

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów
  • MiastoPoznań/Grunwald

Napisano 12.03.2007 - |20:58|

Ciekawe ... biorąc po uwagę możliwości Ba'ala do kopiowania siebie samego...
czy w galaktyce czesem nie zagości stadko Adrii ze świecącymi oczkami ...

Użytkownik Ronin_INTAR edytował ten post 12.03.2007 - |21:00|

• 0

#56 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 12.03.2007 - |23:35|

Średnio mi sie podobał :/ nie rozumiem dlaczego nie użyli tego urzadzenia przez które Adria nie mogła używać swych mocy, podczas operacji. jak dla mnie prawdą jest to co mówił generał, mieli Ba'ala i Adrię i nic z tego nie wyszło. Dali się jak zawsze wyrolować, zresztą to było do przewidzenia.
Dalje 7,5 zawyżone, za taniec z gwiazdami ;)
  • 0
1. BSG/Shield/Dexter/Spartacus/Skins/Caprica/SG:Universe
2. 24h/Black Donnellys/Rescue Me/SoA/True Blood/Supernatural/Veronica Mars/Entourage/HIMYM/Chuck/White Collar/House
3. Lost/Rome/Moonlight/Californication/Breaking Bad/Tudors/Castle
4. Weeds/The 4400/Damages/V/SG/SG:A/Desperate Houswives/Greys anatomy

#57 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 13.03.2007 - |19:01|

ojejejej, ja jeszcze nie glosowalam?? no to juz sie poprawiam;
9.5 / 10

wszystko bardzo dobrze, tylko Ba'ala bylo za malo... :)
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#58 elantra

elantra

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 106 postów

Napisano 14.03.2007 - |19:23|

daję 10/10 i to tylko za to, że po tych wcześniejszych gniotach nastał odcinek który mi się podobał.

"tylko umarli znają koniec wojny"
Platon

Użytkownik elantra edytował ten post 14.03.2007 - |19:25|

• 0
"tylko umarli znają koniec wojny"
Platon

#59 black hose

black hose

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 127 postów
  • MiastoOlsztyn

Napisano 14.03.2007 - |22:06|

Daję 9/10. Dobry, ale zamykają wątki hurtem i na łapu capu.
  • 0

#60 Christof

Christof

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów
  • MiastoWarszawa, Bridgetown

Napisano 15.03.2007 - |09:14|

No i Orici nam ascendowali, zdecydowanie wolałem jej cielesną formę :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych