Odcinek 212 – S10E18 – Family Ties
Napisano 03.03.2007 - |16:16|
Plusów brak.
A minusów zbyt wiele żeby je ty wymieniać.
Koniec serialu, a oni nam taki chłam serwują. Ja chcę akcję, akcję i jeszcze raz akcję, aby SG-1 odeszło w wielkim stylu. Sezon 10 to porażka na całego.
Napisano 03.03.2007 - |17:05|
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 04.03.2007 - |01:53|
Ponoc lezacego sie nie kopie ale....
Jeden z najgorszych odcinkow jakie widzialem. O ile nie najgorszy.
Dalem 5 ale tylko z jednego powodu. Odcinek mnie tak uspil ze sie pomylilem.
Plusy:
+ odcinek sie skonczyl i moge o nim zapomniec
Minusy:
- odcinek trwal o cale 40 min za dlugo
No i moze do plusow dodam ostatnia scene dzieki ktorej sie troche rozbudzilem i mialem sile napisac tego posta.
Napisano 04.03.2007 - |10:27|
Napisano 04.03.2007 - |12:05|
I nawet patrząc na opis przyszłych dwóch odcinków, to strach mnie ogarnia, jaką szmirą mogą być ;( Niestety..... jest mi poprostu przykro, ze scenarzysci w ten sposób kończą ten wspaniały serial
Ja tam nie mam pojęcia o czym będą nie czytam spoilerów. Bo tak jest lepiej a co do drugiej części Twojej wypowiedzi to bzdura!! Serial zakończy się filmem. Ale trzeba przyznać, że te ostatnie odcinki są ultra tandetne. Trzeba mieć nadzieje że w kolejnych dwóch poziom jednak się podniesie.
Użytkownik Zetnktel edytował ten post 04.03.2007 - |12:06|
Napisano 04.03.2007 - |16:00|
Szkoda że tak kończy się jeden z najlepszych seriali, ale cóż, nic na to nie poradzimy.
Odcinka nic nie ratuje, brak nawet jakiegoś trzymającego poziom dowcipu.
Dużo osób narzekało na odcinek "200"..... TAM TO DOPIERO BYŁ HUMOR. A nie "wagina".. a może wysłać Valę na wykład o "mosznie"? Pewnie też kilka osób ze śmiechu spadnie z krzesła:)
Nie czytam spoilerów i nie wiem co będzie dalej, ale po prostu jest mi smutno z powodu takiej TRAGEDII i koszmaru dla wiernych fanów.
Chociaż mało który serial kończy się trzymając wysoki poziom. Przypomnę tylko X-FILES, gdzie ostatni sezon do najciekawszych niestety nie należał....
Napisano 04.03.2007 - |16:28|
odcinki calkowicie odbiegaja od serialu.
poprostu koniec i nie ma juz nic do dodania.
dwa filmy co powstaja zamkna wszystkie watki.
ale powinni darowac sobie takie odcinki bo one grzebia caly serial cale dore wrazenie.
Napisano 05.03.2007 - |22:27|
Napisano 05.03.2007 - |22:31|
+ dla sierżanta Sylera za poświęcenie, kiedy walnął głowa w drzwi. To mnie chyba najbardziej rozbawiło :-D
Ostatnia scena w kinie była porażką, podobnie Carter w sukience
Napisano 06.03.2007 - |20:12|
przed jeszcze obejzeniem odcinka jako zapowiedz jaka uczta mnie czeka i musze powiedziec ze balem sie zaczac ogladac ten odcinek gdy zobaczylem ze najwiecej % oddaliscie na ZERO.
Rzeczywiscie odcinek bardzo slaby jak na SG1 i chyba udowadnia ze 10sezon jest najaorszym
i ze trzeba bylo zakonczyc serial kiedy byla na to najlepsza chwila.
Podobnie bylo w 8i9sezonie The X Files ale tam potrafili zrobic mocny pesymistyczny ostani odcinek
ktory to on zapadal w pamiec.
Mysle ze jezeli w ost odcinku RDA nie bedzie to nie bedziemy mieli godnego akcetu na koniec
Mysle ze chyba najabrdziej wyczekiwanym mometem ost odcinka bedzie poczatkowe intro i oczekiwanie
na "and RDA"
PS.
Na youtube.com pojawilo sie kilka ciekawych filmokow typu SAVE SG1 polecam naprawde lezka sie kreci
w oku np:
PS2.
Mysle ze ocena ZERO jest niesprawiedliwa nawet w obliczu konca serialu z prostego faktu w odcinku pojawili sie: Daniel Sam Teal'c a to juz na starcie daje 0,5
A kiedy podniosł sie z kaluzy krwi jego serce ogarnol gniew.
Napisano 09.03.2007 - |15:51|
Jestem po sezonie 1 i 2, zaczynam sezon 3 - tak sobie wracam do początków i faktycznie potwierdza się jedno - ten serial trzeba oglądnąć jeszcze raz po jakimś czasie. Dużo się wyjaśnia, ale i jest dużo błędów i niedomówień. Nie zrozumcie mnie źle, dla mnie serial jest oki, ale prawda jest jedna - nie ma już takiego drygu i pomysłu jak w pierwszych sezonach.
Platon
Napisano 10.03.2007 - |14:21|
Napisano 10.03.2007 - |21:33|
W zasadzie to powinienem dać gorszą ocenę, ale jakoś nie mogłem. Za mocno lubię ten serial.
Ocena: 5,5
PLUSY:
+ początek odcinka, czyli Vala i Sam wracajace z zakupów
+ Reklama w stylu lat 70-tych czyli "Podłącz się do Źrodła" - tutaj Jacek był zabawny Fajna końcówka z palcem wskazującym i tekst "Order Now!"
+ Vala w wałach na głowie
+ ostatni scena, czyli Teal'c w kinie. Wiem, wiem, głupie to było, ale przed pół sekundy zagościł uśmiech na mojej twarzy, widząc zażenowanie "pana Indeed" w otoczeniu tak dużej liczby feministek
MINUSY:
- praktycznie wszystko inne Denerwujący Jacek, bardzo mało śmiesznych scen (a chyba taki miał to być epizod), muzyczka jak z bajek, głupiutka fabuła, wątek Landry'ego itd
- przede wszystkim po co taki odcinek się pojawia na 2 tygodnie pprzed końcem serialu? :/ Litosci mosci panowie produceni. Rozumiem, że odcinek porusza kwestę przeszlosci Vali, ale można było wypuścić ten odcinek o wiele wcześneiej. Tak jak "Talion" mi się niepodobał z tego powodu (czyli komletnie brak odniesienia do głównej fabyły zaraz przed końcem serialu, tak teraz to mnie wkurzyło jescze mocniej Wydaje mi się, że fani tego serialu chcieliby inaczej zapamiętać serial liczący 10 sezonów, by ostatnie kilka odcinków były ostre, mocne i piękne, a nie średniej jakości zapychacze
- po zastanowieniu obniżam ocenę odcinka o jeden (głównie za to, że jest to przed-przed-ostatni odcinek). 4,5 to optymalna ocena dla tego odcinka i ani trochę wyżej.
Użytkownik Halavar edytował ten post 10.03.2007 - |21:47|
W oczekiwaniu na BSG "Caprica"
Napisano 10.03.2007 - |22:07|
może ja się podziele moją małą ściągawką,
00 - 37 | 1
38 - 50 | 2
51 - 70 | 3
71 - 87 | 4
88 - 100 | 5
0,0 (jest pan ZEREM) strefa niedostateczna - tytuł mówi za siebie, wymiotuję na sam jego dźwięk, wogóle nic nie widziałem
0.5 (ndst!!!) widziałem zapowiedź i zasnąłem przy niej.
1,0 (ndst!!) w „wyższym” stanie mógłbym to ostatecznie obejrzeć
1.5 (ndst!) obejrzałem pierwsze pięć minut i do widzenia
2,0 (ndst) wiem jak nazywa się główny bohater!!!
2.5 (ndst) obejrzałem z 25%, nawet nie wiem o co chodzi.
3,0 (ndst) wątki w ogóle nie wciągnęły – nie obchodzi mnie zakończenie
3.5 (ndst+) obejrzałem zakończenie
4,0 (dop-) przewijałem fragmenty
4.5 (dop) przewijałem fragmenty, i były nawet pojedyncze dobre sceny
5,0 (dst-) studenckie zaliczenie, obejrzałem całość trochę się zmuszając do tego, ale ostatecznie może być
5,5 (dst-)
6,0 (dst)
6,5 (dst)
7,0 (dst+)
7,5 (db-)
8,0 (db)
8,5 (db+)
9,0 (bdb) wciągające i po prostu bardzo dobre, oglądam od razu jeszcze raz
9.5 (bdb+) coś co mnie zupełnie wciągnęło i wbiło w fotel, kilka niedopatrzeń
10,0(cel)– coś co mnie zupełnie wciągnęło i wbiło w fotel, niedopatrzenia, jakie niedopatrzenia?
Zero to pokazówka ze strony większości.
Zero humoru w odcinku?
Z całym szacunkiem, to znaczy że w końcu sobie odpuścisz trud ściągania, oglądania i pisania na ten temat i marnowanie czasu?Twórcom już podziękuje....
Jeden? Chciałbym tą ocenę porównać z innymi ocenami odcinków.
Jakiego humoru… zero humoru ;/Teraz szukając jakiś pozytywów, Victoria's Secret, zawsze miło popatrzeć i pomyśleć, odrobina akcji, girls night in, trochę humoru...
Jest sposób na to. Sam możesz z tym skończyć waściu. Myszką nie trzeba klikać i ściągać odpowiednich rzeczy."Konczcie wasciowie, wstydu (sobie!) oszczeccie!"
No i teraz jestem rasitą. Większość żartów i dowcipów jest rasistowska tak patrząc. Wyśmiewanie z górali, blondynek…. … lista jest długa i każdy dowcip w kogoś uderza.jeżeli za śmieszne uznajecie naśmiewanie się z "Manifestu Feministek", to jest mi niezmiernie przykro, bo to jest rasizm... i lepiej żeby żadna feministka was na tym nie zastała...
Tak myślę że naprawdę cancel ich trochę przyciął, szczęśliwie za tydzień się trochę odbijają. Podkreśle że do 10x15 ten sezon był naprawdę wysokich lotów!Po prostu tragedia. Spartaczono dobry pomyśł, nie roziwnięto go.
Przechodząc na drugą stronę, tym razem zaskoczyły mnie 10…. Widzę że się polaryzujemy.
Tak naprawdę każdy motyw można znaleźć w jakimś innym dzieleMnie tam ostatnia scena nie rozśmieszyła, to już było. Przypominała jeden z odcinków Przyjaciół.
Jak dla mnie wcaleSezon 10 to porażka na całego.
Flesh and Blood 8,0
Morpheus 7,0
The Pegasus Project 10,0
Insider 7,5
Uninvited 6,5
200 9,5
Couter-Strike
Memento Mori 7,0
Company of Thieves 8,0
Quest part 1 9,0
Quest part 2 9,0
Line in the Sand 8,0
The Road Not Taken 7,0
The Shroud 10,0
Bounty 7,5
Bad Guys 6,5
Talion 6,0
6,5
Dominion 8,0
Unending
Baby...
Po The Shroud większośc odcinków jak już coś ratuje to tylko jakieś humorystyczne sytuacje. Na widelec najpierw weźmy babskie sprawy. To jak Sam z Valą w cywilnych ciuszkach wracają z zakupów wpadając na Mitchella i Silera który dziwnym zbiegiem okoliczności znowu oberwał, tym razem drzwiami. Na koniec słodkie przybycie Sam z winkiem do Vali. Na koniec rozbrajająca scena Teal’ca w kinie i spalenie się ze wstydu. Tą sceną Teal’c w końcu dostaje jakieś punkty dodatnie, bo coś ostatnio w odcinkach to te jego występy były cieniutkie.
Rodzinnie
W sumie tyle byłoby na temat wychwalania czegokolwiek w odcinku. Wątek z ojcem Vali nie był tak pociągający jak sama Vala. Już o wiele lepiej przeszłość Vali została przedstawiona w „Bounty”. Tutaj tymczasem Jesak niby jest śmieszną postacią, ale jakoś nawet głupia scena powrotu z zakupów dziewczyn była lepsza. Wątek ten jest głównym tematem odcinka i powiązany jest z drugą rodzinną sytuacją u naszej pani doktor Lam, której ojciec po latach spotka się z jej mamą. Czemu Landry grywał w szachy dwa lata temu zamiast od razu wracać do niej? Taa, to dopiero skomplikowany problem. No, ale …. „Oh, my, god”.
Arkad zza grobu
W odcinku ostateczne potwierdzenie tego że Arkad naprawdę chciał atakować Ziemię i co śmieszne Ziemia to dworzec centralny wszechświata. Jaffa po lasach, a w blokach umieszcza się kosmitów. Decyzja wypuszczenia Jesaka w świat jest dla mnie zupełnie nie zrozumiała.
Podsumowanie
Odcinek Vali i jej ojca. Tydzień temu to Teal’c próbował stawić czoła przeszłości, tym razem to była Vala. Dlatego że Vala odcinek i za babskie sprawy odcinek dostaje o 0.5 więcej od poprzedniego.6,5.
Napisano 11.03.2007 - |14:36|
Na starcie wyniki ocen mnie przerażają, jaki Wy macie system w ogóle…
Mój system:
0 - Odrzuca po pierwszych kilkunastu minutach. Na upartego można próbować oglądać, ale po co?
1 - Jestem w stanie obejrzeć do końca na raty, ale pozostaje wrażenie straconego czasu. Oglądałem raczej z przyzwyczajenia do serii, bo nie lubię zostawiać nieobejrzanych odcinków. Beznadzieja.
2 - Mogę obejrzeć za jednym posiedzeniem, często czas sprawdzam ile zostało do końca. Odcinek bardzo słaby. Pauza np. na rozmowę przez gg potrafi od niego skutecznie oderwać. O odcinku przypominam sobie, kiedy siądę przed monitorem a, a player jest włączony..
3 - Oglądam za jednym posiedzeniem, czasem patrzę ile zostało do końca. Odcinek słaby. Po przerwie np. na rozmowę z kimś pamiętam, co oglądałem.
4 - Odcinek oglądam za jednym posiedzeniem, rzadko sprawdzam czas do końca. Odcinek poniżej średniej. Pauza na wyjście z psem - bezbolesna, ale od razu oglądam dalej.
5 - Standard - typowy zapychacz / średni odcinek. Ogląda się w miarę dobrze Pauzy w dalszym ciągu bezbolesne, po powrocie oglądam dalej.
6 - Ogląda się przyjemnie, ale nie przeszkadza to spauzować i np. iść po jedzenie. Nie sprawdzam, ile do końca.
7 - Odcinek dość dobry, może wciągnąć. Traktuje o głównym wątku, ale jednak pozostaje wrażenie, że coś było nie tak. Niechętnie pauzuję, żeby coś innego zrobić.
8 - Odcinek dobry, wciąga i dobrze się ogląda. Pauzy, np. na jedzenie zaczynają przeszkadzać.
9 - Odcinek świetny. Trudno się oderwać od monitora/telewizora. Błędy, jeśli są, to nie mają znaczenia. Nie pauzuję, jeśli absolutnie nie muszę.
10 - Odcinek genialny. Nawet nie zauważam, kiedy mija to 45 minut. Błędów brak lub niewielkie. Zabiję każdego, kto zmusi mnie do pauzy.
Temu odcinkowi dałem 2/10.
Użytkownik Muoteck edytował ten post 11.03.2007 - |14:50|
Napisano 11.03.2007 - |21:49|
PS. Sory za offtopa ale musiałem wtrącić 3 grosze. Bo nierozumiem jak można dawać odcinkowi ocene nie oglądając go do końca To tak jakby kupować samochód oglądając tylko ulotke.
Użytkownik Zetnktel edytował ten post 11.03.2007 - |21:51|
Napisano 11.03.2007 - |23:44|
Napisano 14.03.2007 - |21:10|
Napisano 16.03.2007 - |14:35|
zat :zat:
Napisano 16.03.2007 - |21:41|
Najgorszy odcinek serii,predendent do najgorszego odcinka SG-1
Tylko 6 :/
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych