faktem jest, ze to kiepski odcinek.
jak na koniec serialu, sezonu, i w ogole - kiepski.
Napisano 25.02.2007 - |01:36|
Napisano 25.02.2007 - |01:37|
mam to głęboko.. skoro skasowali.. to każdy inteligentny producent kazał by je przepisać... aby wyciągnąć jak najwięcej... a oni zrobili to co zrobili... nie mam dla nich litości...No ale weźmy pod uwagę to że scenariusz był pisany zanim anulowano sg-1
Napisano 25.02.2007 - |01:41|
Napisano 25.02.2007 - |02:06|
Napisano 25.02.2007 - |02:53|
nie dało się bo?NIE DAłO SIĘ ZMIENIĆ SCENARIUSZY. GDYBY BYłO TO MOŻLIWE, ZROBIONO BY TO.
że co proszę? Mam zignorować fakt, że serial będzie zakończony, że wiedzieli o tym, i że właściwie mieli to zrobić dwa lata temu (byli już na to przygotowani) ale postanowili to ciągnąć dalej, i nagle mam przyjąć jakby nigdy nic, że na zakończeniu "Q" pstryknie sobie palcami i rozwiąże problem (celowa aluzja do ST, jakby ktoś nie zauważył)Odwalcie się od faktu, że serial sie kończy.
Napisano 25.02.2007 - |03:02|
Napisano 25.02.2007 - |06:21|
W sumie... po odcinku "200" to nawet specjalnie bym sie nie zdziwil wdzac "Q" w finale 10 sezonu SG!i nagle mam przyjąć jakby nigdy nic, że na zakończeniu "Q" pstryknie sobie palcami i rozwiąże problem
Użytkownik Ogrodnik edytował ten post 25.02.2007 - |06:23|
Napisano 25.02.2007 - |11:53|
Gandalf - Drużyna Pierścienia
Napisano 25.02.2007 - |12:39|
Napisano 25.02.2007 - |13:37|
Użytkownik black hose edytował ten post 25.02.2007 - |13:48|
Napisano 25.02.2007 - |14:26|
Napisano 25.02.2007 - |14:51|
Gandalf - Drużyna Pierścienia
Napisano 25.02.2007 - |15:46|
Cos Ci powiem od siebie. Nie jako moderator ale jako user tego forum. Wiesz jak konczyli inni piszacy tak jak ty (w domysle "g... wiecie, ja mam racje")? Szybko zegnali sie z tym forum.Nie macie racji i kropka
![]()
Hmmmm... A Ty sie interesowales? Probowales cos napisac? Nie sadze. Wiec moze darujmy sobie takie komentarze.Coś więcej: zianteresujcie się kiedyś pisaniem scneariuszy i robieniem seriali. Spróbujcie wymyśleć spójną historię na 20 odcinków, trzymającą w napięciu itd. itp-tak jak sobie wyobrażacie SG. A potem wywalcie połowę i spóbujcie coś do niej dopisać, mądrale.
Użytkownik Grzesiu edytował ten post 25.02.2007 - |15:47|
Napisano 25.02.2007 - |16:17|
Cos Ci powiem od siebie. Nie jako moderator ale jako user tego forum. Wiesz jak konczyli inni piszacy tak jak ty (w domysle "g... wiecie, ja mam racje")? Szybko zegnali sie z tym forum.
I male info dla Ciebie i innych:
- Stargate SG-1 cancelled, Atlantis renewed
- SCI FI Channel confirms SG-1 cancellation
- Teal'c out for revenge in 'Talion'
Spojrzcie tylko na daty newsow. Czasu na zrobienie sensownego zakonczenia bylo az nadto. Skoro scenariusz odcinka jest (prawie) gotowy na 3 dni przed data ogloszenia konca serialu to wniosek jest tylko jeden. Nie chcialo im sie ruszyc tylkow i glow by zrobic cos porzadnego co satysfakcjonowaloby choc troche fanow.
Napisano 25.02.2007 - |18:04|
Chcialbys by bylo tak prosto. Skoro tego i tego dnia potwierdzili kasacje serialu to znaczy, ze juz dawno byla o tym rozmowa w ekipie producentow. Przeciez takiej decyzji nie podejmuje sie ot tak. Mieli kilka miesiecy na przepisanie tego/tych odcinkow.No patrzę na daty newsów. I sam sobie zaprzeczasz, bo dokładnie pokazujesz, ile trwa tworzenie odcinka i na jak długo przed emisją są gotowe scenariusze.
10 dni krecili ten odcinek. DUZO?!Before cameras: August 25-September 5
Napisano 25.02.2007 - |18:17|
Od 3 mięsięcy pracuję z kolegą nad scenariuszami do alternatywnego serialu SG, taki fanowski projekt. Nie robliśmy profesjonalnych scenariuszy, tylko dla jaj opracowaliśmy linie fabularne, co się dzieje w każdym z odcinków itd. Poczytaliśmy jak się robi scenariusze i takie tam. Więc mam jako-takie pojęcie, o co chodzi. Łyso?Hmmmm... A Ty sie interesowales? Probowales cos napisac?
Jako moderator ne możesz rozdzielać tych dwóch funkcji i twoje słowa można traktować tylko jako oficjalne zdanie jednego z modów. Pełnisz funkcję publiczną, pogódź sie z tym. I nie zachowuj się jak wkurzony szopen, rzucający oskarżenia na lewo i prawo, bo reprezentujesz tutaj high authority, a nie jakąś gównażerię. Irytuje cię to, że mam inne zdanie niz twoje, modowskie? Twoje słowa to otwarta groźba i kiwanie palcem agresywnej cenzury. Na miejscu admina zastanowiłbym się nad twoimi uprawnieniami, bo masz moim zdaniem tendencję do ich nadużywania.Cos Ci powiem od siebie. Nie jako moderator ale jako user tego forum. Wiesz jak konczyli inni piszacy tak jak ty (w domysle "g... wiecie, ja mam racje")? Szybko zegnali sie z tym forum.
Użytkownik Zarrow edytował ten post 25.02.2007 - |18:24|
Napisano 25.02.2007 - |18:31|
Robisz to pierwszy raz w życiu, nie zawodowo i dlatego tak to idzie..Od 3 mięsięcy pracuję z kolegą nad scenariuszami do alternatywnego serialu SG, taki fanowski projekt. Nie robliśmy profesjonalnych scenariuszy, tylko dla jaj opracowaliśmy linie fabularne, co się dzieje w każdym z odcinków itd. Poczytaliśmy jak się robi scenariusze i takie tam. Więc mam jako-takie pojęcie, o co chodzi.
na razie wszystko idzie w stronę tego pierdnięciaŻe film nie opowie hisotrii, jak to w dzień Tauri rozwalają wszystkich jednym pierdnięciem,
Teoretycznie można sądzić że ORI już zostali wybici, czyli co teraz? (10x14 THE SHROUD)lecz że otrzymamy porządną historię i wybiciu Ori. Ori, a nie ich followersów.
Użytkownik Toudi edytował ten post 25.02.2007 - |18:33|
Napisano 25.02.2007 - |18:32|
'Talion' to 17 odcinek sezonu. Jesli w czasie 10 Marzec - 14 Lipiec (=161 dni) powstaje 17 scenariuszy to nie mowcie nam, ze to tak wiele czasu zajmuje. 161 dni, nie dajac im wogole przerwy wakacyjnej, czyli 161/17, daje 9,5 dnia na scenariusz. DUZO?!
Użytkownik franek edytował ten post 25.02.2007 - |18:33|
Napisano 25.02.2007 - |18:44|
Zgadza się, nie zparzeczam, zreszta to hobby jest. Siadam i w wolnym czaise my slę. Ale nie zmienia to fkatu, ze zdjae sobie jako tkao sprawę z ogromu pracy.Robisz to pierwszy raz w życiu, nie zawodowo i dlatego tak to idzie..
To manipulacvja faktamidla serialu scenariusze piszą ludzi zawodowo, nie dość że im za to płacą, to jest ich normalna praca, to jeszcze robią to od "zawsze", a jeśli mają problem napisać historię która trzymała by się kupy i ciąglości (że już nie wspomnę że byłą łączyła się w całość z tym co już wcześniej pokazano - strzały ze staffów), to może powinni zmienić pracę.. Nie sądzisz?
Niem. Sugeruję przeczytanie spoilerów do filmu. Nie są jakieś miażdżące, a wiele wyjaśniają i pozwolą zrozumieć, dlaczego jestem taki ufny ( i mam nadzieję, że się nie rozczaruję). Poza tym pomysł na film nie został wzięty z sufitu. Jak powiedziano w jednym z wywiadów, po prostu wyciagnięto cały wątek z planowanego sezonu 11 i go zmienino w ten sposób, by zmieścić go w filmie. Co przy niezbyt dużej ilości odcinków przełomowych dla fabuły (np. w tym sezonie były to: "Pegasus Project" "Quest", "The Shroud", i nadchodzący "Dominion"), daje całkiem spore możliwości.Na razie wszystko idzie w stronę tego pierdnięcia
Teoretycznie można sądzić że ORI już zostali wybici, czyli co teraz? (10x14 THE SHROUD)
Użytkownik Zarrow edytował ten post 25.02.2007 - |18:46|
Napisano 25.02.2007 - |18:48|
A nawet niech to bedzie zdanie mnie-moderatora. Nie irytuje mnie Twoja opinia na ten czy inny problem ale sposob w jaki ja przedstawiasz. I to Ty nie ja rzucasz slowami na lewo i prawo nie podajac prawie zadnych argumentow. Ot, chodzby "Nie macie racji i kropka." a znajde wiecej takich jesli zechcesz.Jako moderator ne możesz rozdzielać tych dwóch funkcji i twoje słowa można traktować tylko jako oficjalne zdanie jednego z modów. Pełnisz funkcję publiczną, pogódź sie z tym. I nie zachowuj się jak wkurzony szopen, rzucający oskarżenia na lewo i prawo, bo reprezentujesz tutaj high authority, a nie jakąś gównażerię. Irytuje cię to, że mam inne zdanie niz twoje, modowskie? Twoje słowa to otwarta groźba i kiwanie palcem agresywnej cenzury. Na miejscu admina zastanowiłbym się nad twoimi uprawnieniami, bo masz moim zdaniem tendencję do ich nadużywania.
No i przeciez to wartosc srednia. 9,5 dnia gdyby pisala je jedna osoba. Jesli wiecej osob to pomnoz to sobie razy ich ilosc. I nie mowie, ze maja pisac pokolei jeden.. drugi... trzeci... caly czas to wartosc srednia. Przytaczam ja po to by pokazac, ze wcale wiele czasu nie kosztuje ich napisanie tego scenariusza.Oczywiscie, scenariusze pisze kilka osob, kazdy do innego odcinka wiec pojedynczy czas sie zwieksza na rzecz pracy rownoleglej ale nadal daje to ogromna ilosc czasu na poprawienie/zmiany odcinkow.
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych