Skocz do zawartości

Zdjęcie

Daniel vs. Jonas

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
151 odpowiedzi w tym temacie

#41 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 28.08.2003 - |15:02|

SPOILERY DO LOWDOWN I 711 w całym tym poście

Eee tam Rambo,dlaczego miałby si.e nie podpakować???Normalna rzecz,ma wyglądać jak ciota???To tylko serial,nie płacą im tam milionów,żeby mógł sobie na ciotowanie pozwolić a,że już Jacka przerósł w sile,to normalne.Daniel ma 33 lata gdzies a Jack 53.Znaczy sie w normalnym życiu.

Wiesz najgorsze gdy znasz zbyt szczegółowo serial i niemal każdy fakt jaki są zostają wykerowane postacie. (Nieraz myśle że bycie maniakalnym fanem ma swoje wady, normalny fan nie przejmuje się szczególami i ma spokój, nie widzi błędów itd.) Owszem, charaktery się zmieniają. Teal'c z sezonu na sezon staje się bardziej człowiekiem... Daniel najwyraźniej jeszcze trochę a wstąpi do komandosów i pobije Tealca:].
Mówią o sprawach siłowych. Ostatnio to widzieliśmy Sam i Daniela na siłowni, co dla mnie było całkowitym szokiem! :> Jak dotąd kreowano Teal'ca i Jacka jako takowych maniaków wysiłku fizycznego. Jack naucyzł Tealca boksu, a też Jack wydawał się być zaintersowany w odcinku 403 siłownią. Teraz podkreślana jest kulturystyka Daniela. W 706 ten obcy w głowie Daniela mówił ze ma takie i takie ciało, w 705 Daniel tak usiadł przy stole że Tealc już mnie muskularnie wyglądał no i teraz 711. Czy to dobrze czy źle? Możliwe że to dobrze że Daniel staje się coraz bardziej podobny do żołnierza, może też zacznie myśleć jak żołnierz i będzie już całkiem miło. (prawde mówiąc nawet by mi to pasowało)
A teraz co do Lowdown?
Tam w pewnym momencie Daniel mówi: "biorę waszę stanowisko, zbierajmy technologię, dokopmy Goauldom". (to się nawet trochę wiąże z powyższym)... czy ktoś wie z jakie odcinka to może być? jeśli wogóle to jest z jakiegoś odcinka?
Także scena z zapowiedzi do siódmego sezonu gdzie Jack odpowiada co najbardziej lubi i o tym obiedzie z Marry Streenburger (jakkolwiek się nazwisko tej pani pisze). Czyżby to była jakaś wycięta scena z któregoś odcinka? Bo np. nie widzieliśmy żadnych scen z 711, 710, 709. Zabardzo też nie mogę dopasować? I wogóle kto to był, jakiś wywiad? A może poprostu nakręcili scenę dla Scf-Fi Channel?
Jack ile ma lat? hehe sam nie wiem... najnowsze dane mówią że 46 bo tak stwierdzono na oficjalnej stronie, jednak niedługo okaże sie wkolejnym odcinku że 60, a jeszcze w następnym że 35 :]
Log65: Happy camper

#42 Merlin

Merlin

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 127 postów

Napisano 28.08.2003 - |22:59|

A teraz co do Lowdown?
Tam w pewnym momencie Daniel mówi: "biorę waszę stanowisko, zbierajmy technologię, dokopmy Goauldom". (to się nawet trochę wiąże z powyższym)... czy ktoś wie z jakie odcinka to może być? jeśli wogóle to jest z jakiegoś odcinka?

to scena z 4x17 Absolute Power, jak "obrabiał" wiedzę wężyków
Jeden z moich ulubionych odcinków z Danielem :P ...
i wogóle w 4 sezonie (zniszczenie Moskwy hehe :) )

"Let's finally kick Goa'uld asses"
czy jakoś tak :)

Użytkownik Merlin' edytował ten post 28.08.2003 - |22:59|

• 0

#43 rexus

rexus

Starszy sierżant

• W tr. aktywacji
  • 885 postów

Napisano 01.09.2003 - |18:30|

Jack ile ma lat? hehe sam nie wiem... najnowsze dane mówią że 46 bo tak stwierdzono na oficjalnej stronie, jednak niedługo okaże sie wkolejnym odcinku że 60, a jeszcze w następnym że 35 :]

Dokładna data urodzenia : 8 lipca 1965
  • 0

#44 JoVisH

JoVisH

Starszy kapral

• VIP
  • 336 postów

Napisano 01.09.2003 - |18:37|

Ale to chyba data urodzenia Daniela a nie Jacka ? :blink:

Użytkownik JoVisH edytował ten post 01.09.2003 - |18:38|

• 0
"...something takes a part of me..."

#45 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 01.09.2003 - |18:43|

rexus: Dokładna data urodzenia : 8 lipca 1965
Jovish: Ale to chyba data urodzenia Daniela a nie Jacka ? 

A SGTokar do rexusai tak mówi że w 113 było "Jack" ... heh LOL!
I tak... to data urodzin Daniela podana w bodajże 310, której chyba i tak nie mozemy być pewni bo data ta została podana podczas snu Daniela który miał wiele dziwnych zdarzeń... Z tymi datami to jest horror.

#46 rexus

rexus

Starszy sierżant

• W tr. aktywacji
  • 885 postów

Napisano 01.09.2003 - |18:46|

Ale to chyba data urodzenia Daniela a nie Jacka ? 

Rok urodzenia: 1965 z odinka "1969"
Data urodzenia: 8 lipca z odcinka "Forever In A Day"

A gdzie dokładnie w 1x13 :D :D

Użytkownik rexus edytował ten post 01.09.2003 - |18:51|

• 0

#47 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 01.09.2003 - |18:53|

A gdzie dokładnie w 1x13

Heh.. ROTFL... mój błąd... ale mogę się wymigać.. juz... zaraz.. wiem.... uznałem że Children of the Gods jako 101 i 102 (a tak robią scenarzyści, bo uznali oni że 512 to setny odcinek) hehe...
SGTokar probujacy wymigać się od błędu, ale chyba ze złym skutkiem :D
Oczywiście chodziło mi o 1x12 - Fire and Water ;)

Ale Daniela? Prawda?

#48 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 01.09.2003 - |21:19|

Ale to chyba data urodzenia Daniela a nie Jacka ? 

A gdzie dokładnie w 1x13 :D :D

Nie wiem,czemu Danielowi zawyżyli wiek w serialu,skoro w normalnym życiu urodził się 15 grudnia 1970 roku,więc jest jeszcze baaaardzo młody,zaledwie niecałe 33 latka :)
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#49 Ksyrax

Ksyrax

Kapral

• Użytkownik
  • 236 postów
  • MiastoGniezno

Napisano 01.09.2003 - |21:32|

Zapewne dlatego że musieli mu dać czas na zdobyie doświadczenia jako naukowiec gdy prowadził badania nad piramidami. Oraz dali mu czas na to aby zajmował się wykładaniem na uniwersytecie. Prawdopodobnie po zrobieniu doktoratu nie wystarczyłoby mu czasu w normalnum trybie na dokonanie tego wszystkiego.
  • 0
Nic na świecie nie zostało tak sprawiedliwie rozdzielone jak rozum: każdy uważa, że otrzymał dostateczną porcję. Jacques Tati.

#50 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 02.09.2003 - |06:22|

No to ładnie,że wygląda na 38 lat :P Nieźle się trzyma :) Jackowi też wiek zmienili,tylko,że go zaniżyli...ma bodajże gdzies pomiędzy 45-47 lat(mogę się mylić),Carter,chyba nic nie wiadomo i Teal'c też w serialu....
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#51 Ksyrax

Ksyrax

Kapral

• Użytkownik
  • 236 postów
  • MiastoGniezno

Napisano 02.09.2003 - |06:46|

No to ładnie,że wygląda na 38 lat :P Nieźle się trzyma :) Jackowi też wiek zmienili,tylko,że go zaniżyli...ma bodajże gdzies pomiędzy 45-47 lat(mogę się mylić),Carter,chyba nic nie wiadomo i Teal'c też w serialu....

Jeśli chodzi o Teal'ca to nie ma znaczenia bo on i tak jest na "sterydach" i może żyć dłużej ale jeśli chodzi o Carter to wszystko wskazuję, że jest jeszcze młoda bo co prawda odbyła trochę tych lotów bojowych i ma duże doświadczenie nie tylko jako naukowiec ale to wszystko zdobywała na uczelni jako młoda zdolna adeptka więc na pewno jest najmłodsza z ekipy.
  • 0
Nic na świecie nie zostało tak sprawiedliwie rozdzielone jak rozum: każdy uważa, że otrzymał dostateczną porcję. Jacques Tati.

#52 djcasey

djcasey

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 02.09.2003 - |18:17|

dla mnie Daniel Jest najlepszy
  • 0

#53 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 02.09.2003 - |20:38|

MacGyver, masz we mnie sojusznika. Jestem za Danielem. Lubię go, bo jest taki... taki jak wam się nie podoba. Uważam, że powinno się rozwinąć bardzie wątek z tymi wyższymi planami. Daniel powinien (pod koniec serialu, dajmy 818) się upgrade'ować i pomagać SG-1 swoimi powerami. W między czasie niech sobie medytuje i ma prorocze wizje. :)
  • 0
There are 10 types of people in this world.
Those who understand binary and those who don't.

#54 Ksyrax

Ksyrax

Kapral

• Użytkownik
  • 236 postów
  • MiastoGniezno

Napisano 02.09.2003 - |22:00|

Daniel jest spoko. Tylko niepotrzebnie wykopał Jonasa z drużyny. Mogli pozostać razem i współpracować. Super było jak był "aniołkiem" i pomagał im zza światów samymi wskazówkami. Jonas robił robotę za niego w ekipie i tak było najlepiej. W tej chwili troszeczkę zepsuła się ta relacja.
  • 0

#55 xiao

xiao

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów
  • MiastoLodz

Napisano 03.09.2003 - |10:50|

Ja tam wole daniela i naprawde nie wiem dlaczego, moze dlatego, ze serial byl na poczatku z nim i z nim bylo wiecej fajnych odcinkow. A byc moze z jakiegos innego powodu.
  • 0
,Ty ze swej drogi nie wracaj, choćby dogonił Cię krzyk.
Słowa nic przecież nie znaczą, to tylko umarł nikt...'

oak.rpg.pl Stawiamy na WIELKICH ludzi

#56 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 03.09.2003 - |15:36|

Daniel jest spoko. Tylko niepotrzebnie wykopał Jonasa z drużyny. Mogli pozostać razem i współpracować. Super było jak był "aniołkiem" i pomagał im zza światów samymi wskazówkami. Jonas robił robotę za niego w ekipie i tak było najlepiej. W tej chwili troszeczkę zepsuła się ta relacja.

On go nie wykopał!!!!Wrócił kosztem Jonasa.Szkoda mi go,ale tak jest w serialu,Mocniejsi zjadają słabszych i w tym Daniel jest mocny.On jest czyms ważnym dla serialu i tak pozostanie.Jonas był tylko dodatkiem.
  • 0

#57 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 03.09.2003 - |16:14|

Tak. Jonas był świetnym dodatkiem i mam nadzieję go jeszcze spotkać w SG-1, albo w Atlantis.
  • 0

#58 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 03.09.2003 - |16:24|

On go nie wykopał!!!!

Oficjalnie niby nie. (Shanks nie wykopał Corina). Jednak w Lowdown ujęli to tak że Corin po dżentelmeńsku ustąpił. Jest to chyba łagodne uniknięcie wykopania :>

Mocniejsi zjadają słabszych i w tym Daniel jest mocny.

Moja mała prośba by mieszać w te porachunki Daniela (naprawdę udało mi się zyskać szacunek do postaci). Shanks jest mocny i wykopał Corina, który uprzedzając jego ruch sam zrezygnował :| Corin po prostu zdawał sobie sprawę z tego że Daniel jest jednak czołową postacią, chociaż i drugim powodem mogą być te listy z groźbami które były wysyłane do niego o których było calkiem głośno :>

Jonas był tylko dodatkiem.

Postać Jonasa była potrzebna by naprawić i utrzymać dynamikę w drużynie SG1 którą najwyraźniej Shanks chciał rozwalić, bo wolał kasę :>.

Spoilery do drugiej połowy sezonu SIÓDMEGO
Pamiętacie fani Shanksa jaki aktor grający Daniela powiedział argument dla któego odchodzi z serialu - za dużo odcinków z NID, i zgadnijcie co? Shanks taki jeden odcinek z NID sam napisze w siódmym sezoni :/|

#59 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 03.09.2003 - |16:29|

Spoilery do drugiej połowy sezonu SIÓDMEGO

Przez przypadek przeczytałem i powiem, że mi to nie przeszkadza - lubię ten wątek. Ważne, żeby był udany.
  • 0

#60 Ksyrax

Ksyrax

Kapral

• Użytkownik
  • 236 postów
  • MiastoGniezno

Napisano 03.09.2003 - |16:46|

Ale to tłumaczy faktycznie z jakiego powodu Shanks bierze udział w tym serialu. Szkoda. Myślałem że jednak nie tylko ten powód jest dla niego istotny. Ale ja także wierzę, że Jonas jeszcze będzie. Z tego co słychać to właśnie w Atlantis. B) :D
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych