Skocz do zawartości

Zdjęcie

Próba Organizacji Zlotu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
79 odpowiedzi w tym temacie

#41 wojtek

wojtek

Zagubiony

• VIP
  • 359 postów
  • MiastoZielona Góra, Ośno Lub.

Napisano 08.06.2006 - |14:40|

tydzien temu napisal do mnie maila czlowiek ktory by chcial zorganizowac zlot fanow losta w miejscowosci Lipnica gdzie znajduje sie osrodek "Przystanek Alaska" , ktory on prowadzi .
ma juz nawet sporzadzony plan zlotu ma on trwac ok5-6 dni (14-20 sierpnia 2006 ew. 21-27 sierpnia) ...

strona tego miejsca turystycznego http://www.alaska.babel.pl/

------------------------------------------
mozna zawsze pomyslec ;)
  • 0

#42 holling

holling

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów
  • Miastokaszubska glucha wies

Napisano 08.06.2006 - |20:56|

Wydaje mi się, że takiego maila dostałeś tylko Ty, Vol 7 - jako pomysłodawca zlotu. Istnieją 2 opcje co do tego maila.
1) Ktoś ma teraz niezły ubaw, w związku z faktem, że w ogóle rozpatrujemy jego propozycję - jest ona kiepskim żartem.
2) Ktoś nie chce pisać na forum w obawie przed ludźmi, którzy nie spełniają jego oczekiwać w sensie "poziomu kulturalnego i intelektualnego"
I jeśli jest to mail prawdziwy, to tak jak mówi _Neoo_ ... niech odezwie się i ukaże swoje prawdziwe oblicze.
Do tej osoby: Jeśli nie odezwiesz się na forum, chętnych prawdopodobnie nie znajdziesz wcale.

Witajcie
Jam holling, ktory wyslal to info. Sprawa z wysylka a nie wrzuceniem info na forum jest bardzo prosta - jam czlek nieznajacy fora z prostego powodu - raptem od miesiaca jestem podpiety na dluzej do sieci (wczesniej mialem 15 godz pakiet tepsy, teraz mam pakiet nonstop) Stad powolne uczenie sie i wiara w wiadomosci meilowe niz ogolne. No i ogolna nieznajomosc forow, czatow i tego typu.Jam chlop prosty i nawale informacji sie gubie. Jak pisal Wojtek, z ktorym mam kontakt meilowy mam miejsce i mam wielka chec organizacji zlotu fanow Lost, bom sam (nie tylko skadinad, moja kobieta, przyjaciele i znajomi tez niezlego wkreta zlapali) wielkim tego serialu zwolennikiem. Aktualnie trwaja rozmowy z Allegro na temat ich wsparcia tej imprezy. Niektorych to zmartwi, ale jesli wejda w temat to stawiaja warunek ze wszyscy uczestnicy maja byc pelnoletni.....Za to bylaby szansa na ciekawe akcje na zlocie. Bede donosil co dalej z pomyslem. Moge tez wrzucic tu roboczy program 7 dniowego zlotu do dyskusji - nowe ale wykonalne! pomysly mile widziane.
co do miejsca - przypominam ze lekkie przyblizenie jego uroku i atmosfery jest pod www.alaska.babel.pl
  • 0

#43 Yubei

Yubei

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów

Napisano 08.06.2006 - |21:22|

Ja mam do Warszawy 137km bliżej mi do Białegostoku, w nakiecie jest 44 głosy bodajrze na tak chociarz w miastach jest już mniej, sztuczny tłok czy reszta się tylko przygląda i nie wypowiada?
  • 0

#44 boone

boone

Sierżant

• Email
  • 686 postów
  • MiastoPodgorica

Napisano 08.06.2006 - |21:22|

Witajcie
Jam holling, ktory wyslal to info. Sprawa z wysylka a nie wrzuceniem info na forum jest bardzo prosta - jam czlek nieznajacy fora z prostego powodu - raptem od miesiaca jestem podpiety na dluzej do sieci (wczesniej mialem 15 godz pakiet tepsy, teraz mam pakiet nonstop) Stad powolne uczenie sie i wiara w wiadomosci meilowe niz ogolne. No i ogolna nieznajomosc forow, czatow i tego typu.Jam chlop prosty i nawale informacji sie gubie. Jak pisal Wojtek, z ktorym mam kontakt meilowy mam miejsce i mam wielka chec organizacji zlotu fanow Lost, bom sam (nie tylko skadinad, moja kobieta, przyjaciele i znajomi tez niezlego wkreta zlapali) wielkim tego serialu zwolennikiem. Aktualnie trwaja rozmowy z Allegro na temat ich wsparcia tej imprezy. Niektorych to zmartwi, ale jesli wejda w temat to stawiaja warunek ze wszyscy uczestnicy maja byc pelnoletni.....Za to bylaby szansa na ciekawe akcje na zlocie. Bede donosil co dalej z pomyslem. Moge tez wrzucic tu roboczy program 7 dniowego zlotu do dyskusji - nowe ale wykonalne! pomysly mile widziane.
co do miejsca - przypominam ze lekkie przyblizenie jego uroku i atmosfery jest pod www.alaska.babel.pl

Ograniczenie wiekowe sprawi zmniejszenie liczby uczestników. Myślę, że mniej więcej o połowę. Nie jest to więc korzystne rozwiązenie. Ale przynajmniej dobrze, że się ujawniłeś na forum, teraz możemy mieć więcej zaufania do tego projektu i jakoś wspólnie go dopracować :P
  • 0
Cause you never think the last time is the last time, you think there'll be more.

#45 holling

holling

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 10.06.2006 - |13:27|

zdaje sobie sprawe ze ograniczenie wiekowe niesie z soba to ryzyko, z drugiej strony - duzo mlodych nie dostanie zgody rodzicow na wyjazd gdzie w dzungle na tydzien :-) Cos za cos. Zreszta jakby co - wariant ratunkowy (jesli zlot sie uda ) to zlot nr 2 dla nieallegrowiczow zaraz po 20 sierpnai. A co! Bede informowal o postepach rozmow, na juto umowiony jestem na dalsze pogwarki z ludzmi z Allegro. A Wojtek dostal ode mnie propozcje wspoltworzenia zlotu. pozdrowka , holling
  • 0

#46 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 10.06.2006 - |18:27|

Ja tylko powiem, że lokalizacja jest fatalna, bo żeby dotrzeć do tej całej Alaski to trzeba się namęczyć (brak dużego miasta z łatwymi dojazdami, tylko Trójmiasto a to już wybrzeże), no chyba, że autkiem, do tego od Warszawy/Poznania na południe to zaczyna być strasznie daleko, najlepsze są lokalizacje blisko Warszawy i Poznania, 2 wielkie miasta w miarę na środku i do tego bezproblemowy dojazd tam i ewentualnie potem na miejsce docelowe.

PS
Do tego ludziom może być ciężko pojawić się gdzieś na kilka dni, jak jeszcze nawet nigdy się nie spotkali na kilka godzin, żeby robić wielkie projekty trzeba najpierw zobaczyć, czy jest z kim, jak itd

Użytkownik kwiatek edytował ten post 10.06.2006 - |18:34|

• 0
Master of possimpible ;)

#47 Desmond666

Desmond666

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 12.06.2006 - |17:48|

Witam chciałbym Aby np. ludzie z krakowa albo ci co moga dojechac i chca sie bardzo spotkac Niech pisza mi na pw skad jestescie, ile lat i czy rodzicow da sie przekonac aby was poscili poprostu bysmy sie spotkali pogaadali poznie drugi trzeci czwarty i wybrac sie na cos wiekszego z duzą grupa osob smile.gif

Piszcie na PW a ja zrobie liste i na pewno odpisze:)

moderator:
Postaraj się nie pisać kolorową czcionką.
Dobrze by było również gdybyś popracował nad pisownią.

Użytkownik Arwen edytował ten post 12.06.2006 - |18:09|

• 0

#48 holling

holling

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 12.06.2006 - |18:15|

Ja tylko powiem, że lokalizacja jest fatalna, bo żeby dotrzeć do tej całej Alaski to trzeba się namęczyć (brak dużego miasta z łatwymi dojazdami, tylko Trójmiasto a to już wybrzeże), no chyba, że autkiem, do tego od Warszawy/Poznania na południe to zaczyna być strasznie daleko, najlepsze są lokalizacje blisko Warszawy i Poznania, 2 wielkie miasta w miarę na środku i do tego bezproblemowy dojazd tam i ewentualnie potem na miejsce docelowe.

PS
Do tego ludziom może być ciężko pojawić się gdzieś na kilka dni, jak jeszcze nawet nigdy się nie spotkali na kilka godzin, żeby robić wielkie projekty trzeba najpierw zobaczyć, czy jest z kim, jak itd

Zawsze sa jakies przeciw. Ja jestem zwolennikiem spotykania sie w realu a nie produkowania ton literek.
Jakby nie bylo, bede donosil jak mi idzie organizacja zlotu i czy i co z tego wyszlo.
pozdro,holling

Użytkownik kwiatek edytował ten post 12.06.2006 - |18:36|

• 0

#49 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 12.06.2006 - |18:35|

Ja nie walę tony literek, tylko piszę jak jest, a możesz mi wierzyć, że nie jestem nieobeznany w sprawach zlotów, sporo już ich zorganizowałem, dlatego piszę, co jest i jak jest.

Wygląda na to, że ktoś liczy raczej na zarobek na całej akcji (stąd dość odludne miejsce) niż na znalezienie takiej lokalizacji, która mogłaby przypaść do gustu jak największej ilości zainteresowanych.
Przydałoby się bronić lokalizacji, a nie pisać, że zdarza się, że się komuś coś nie podoba, wiadomo jakie są za, żeby było to mniej odludne miejsce, pytanie więc brzmi, czym ma nas przyciągnąć ta cała Alaska?

PS
W poprzednim poście tylko dodałem QUOTE, żeby nie było, że coś tam mieszam z tekstem innych userów.

Użytkownik kwiatek edytował ten post 12.06.2006 - |18:40|

• 0
Master of possimpible ;)

#50 holling

holling

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 13.06.2006 - |21:14|

Sorki, zabrzmialo to nieco dwuznacznie - nie mialem na mysli ze walisz tonami litery i nic nie robisz. To takie me ogolne przekonanie, ze znakomita wiekszosc ludkow chetnie gadajacych per net wielce niechetnie ruszy cztery litery w plener. Ja mam juz swoje lata i takie hobby ( zreszta zrealizowane ), zeby stworzyc miejsce specyficzne i z fajna atmosfera. Udalo mi sie to i nie widze nic zdroznego w tym, ze hobby i moja praca to jedno i to samo. A ze wraz z moja kobieta wdepnelismy w klimat lostowy tej jesieni, nie tylko zreszta my, stad w czasie kolejnej dyskusji lostowej padlo haslo zrobienia zlotu. A ze tak sie szczesliwie sklada, ze jeden z bliskich nam lostomaniakow pracuje w Allegro, stod pomysl wkrecenia Allegro do projektu. Na dzis dobre wiesci mowia, ze dostaniemy wsparcie Allegro i ze bedzie fundusz na dobre zorganizowanie zlotu.
pozdrowka, holling
ps. bede donosil na forum o postepach
  • 0

#51 Valdo

Valdo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 14.06.2006 - |07:50|

A może "przetestowany" już SIERAKÓW ??
  • 0

#52 Snicers

Snicers

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów
  • MiastoLublin

Napisano 21.06.2006 - |10:24|

Coś widze że nic z tego nie będzie.
Szkoda jak by było blisko Lublina mógłbym wpaść.
Powodzenia z organizacją
  • 0

#53 holling

holling

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 22.06.2006 - |06:41|

skad ten pesymizm? trwaja intensywne przygotowania do zlotu, strona www za pare dni, za pare dni Allegro startuje tez z kampania reklamowa. Tak wiec za pare dni startujemy! pzdrowka, holling
  • 0

#54 Zoisyte

Zoisyte

Wielki Organizator

• VIP
  • 295 postów
  • MiastoJabłonna

Napisano 22.06.2006 - |06:53|

A czemu się tak alienujecie??

Zlot Orionków za 2 miesiące w Sosence
http://forum.gwrota....?showtopic=6480

Nie chcecie razem z nami?? :(
  • 0

Yo, ho, haul together,
hoist the Colors high.
Heave ho,
thieves and beggars,
never shall we die.

#55 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 22.06.2006 - |08:47|

Kto powiedział, że nie chcemy? jest tylko problem wieku (to chyba dopiero od 18, nie?) :(
  • 0

Dołączona grafika

#56 baku_tarnow

baku_tarnow

Starszy szeregowy

• Email
  • 128 postów

Napisano 22.06.2006 - |12:20|

Widzę, że Kraków na 1 miejscu, inne miasto zdecydowanie odpada :(
Nadal mam nadzieje, że coś z tego wyniknie i pojadę sobie na zlot fanów ...
  • 0
.

#57 Vol 7

Vol 7

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 26.06.2006 - |20:50|

Widzę, że Kraków na 1 miejscu, inne miasto zdecydowanie odpada :(
Nadal mam nadzieje, że coś z tego wyniknie i pojadę sobie na zlot fanów ...

no ja też był bym za Krakowem, jednak Polska jest nie małym krajem i myśle, że niektórym bardziej odpowiadoło by miasto bliżej środka Polski... ale co tu dużo gadać, nigdy się nikomu nie dogodzi....

są wakacje, trzeba pomyśleć o tym zlocie w bardziej realny sposób, ludzie mają wolne...

JEDŹMY NA ZLOT :afro:
  • 0

Dołączona grafika

#58 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 26.06.2006 - |23:57|

oj raczej nie maja wolnego trzeba pracowac, jesli chodzi o zloty to to tylko piatek albo sobota wtedy najwiecej wolnego jest:D jesli bedzie cos w Wroclawiu to ja sie pisze:d
  • 0
O serialach i nie tylko: matlas blog
--- > Mój ranking seriali < ---

#59 Corristo

Corristo

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów
  • MiastoChrzanów

Napisano 27.06.2006 - |13:58|

no ja też był bym za Krakowem, jednak Polska jest nie małym krajem i myśle, że niektórym bardziej odpowiadoło by miasto bliżej środka Polski... ale co tu dużo gadać, nigdy się nikomu nie dogodzi....
są wakacje, trzeba pomyśleć o tym zlocie w bardziej realny sposób, ludzie mają wolne...
JEDŹMY NA ZLOT :afro:

gadzam się z Vol 7. Też mieszkam niedaleko Krakowa (Chrzanów), i wiekszości by odpowiadało. Ale można zrobić tak że, jeden zlot w Krakowie, a inny np. w Warszawie.

Pozdrawiam
  • 0
4 8 15 16 23 42

#60 Vol 7

Vol 7

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 29.06.2006 - |20:58|

Na stronie OTG LODT pojawiła sie informacja o zlocie organizowanym przy pomocy Allegro, OTG itd... tylko jakoś moi rodzice za nic nie chcą się zgodzić na miejsce... :/ powiedzieli, że do Warszawy by mnie puścili, ale gdzieś do jakiejś wioski na Kaszubach, to nie moge jechać :/
  • 0

Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych