od nas + 500 lat = małe wrotaSky_walker tak Tollanie byli wstanie zbudować MAłE wrota, ale na pewno nie byli wstanie stworzyć czarnej dziury, i pewno superwrót tez by nie dali rady zrobić...
tollanie + 500 lat = duże wrota
:]
Brawo :clap:Nie wiem czy wiesz, ale większość postępów na ziemie, miała miesjce dzięki wojnom.
dzięki temu Pradawni są potężniejsi od Ori (przynajmniej moim (i nie tylko) zdaniem) i to dość sporo.
Czytaj Wyborczą z zakumasz o co chodzi.IMHO (wybacz) jest bezsensowne;
Czy ja powiedziałem w PEWNYM SENSIE?!Prior nie jest żadnym kanałem,którym spływa moc asendentów;
Tak :hyhy: mimo wszystko jestem za teorią, że istnieje różnica między "bo Prior to (w pewnym sensie) pośrednik mocy Asc. do naszej rzeczywistości." a "bo Prior to pośrednik mocy Asc. do naszej rzeczywistości.".
Ten sens to fakt iż Ori modyfikowali ludzi aby kożystali z MOCY (sorry, zbok po Gwiezdnych Wojnach), więc w pewnym sensie Piorzy byli pośrednikami mocy Ori.
Ta? A w którym odcinku widziałeś jakieś rzeczywiste porównanie technologii Pradawnych i Ori? Nie było żadnych pojedynków/walk w kosmosie etc. które dały by REALNE porównanie technologii Ori i Pradawnych. No, chyba, że oglądałeś już 10 sezon ;]na podstawie tego co widziałem w serialu takowa różnica,jeśli istnieje, jest pomijalnie mała;