Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 046 - S02E22 - Three Minutes

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
272 odpowiedzi w tym temacie

#41 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 18.05.2006 - |18:28|

W łódce pewnie jest Desmon ... no bo kto inny ?

Przeczytaj sobie to i nie plec bzdur:

S2E3 Desmond It was 3 years ago. I was on a solo race around the world and my boat crashed into the reef and then Kelvin came.

Użytkownik Jonasz edytował ten post 18.05.2006 - |18:28|

• 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#42 imagine

imagine

Szeregowy

• Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 18.05.2006 - |18:33|

Jejku jej - odcinek bardzo fajny 9/10

- Potwierdziły się nasze spostrzeżenia że Micheal jest wysłannikiem Othersów w celu uwolnienia Henrego i zwabienia naszych rozbitków. Dobrze że Sayid jest na tyle doświadczony że przejrzał jego plan. Reszta faktycznie naiwna, poszliby wszędzie wierząc w bajke o dzikusach ...Ciekawe co bedzie dalej.

- Sawyer - Jack . kolejny słynny dialog :D a jednak James zazdrosny o Kate . motyw "wpadania w sieć" rama:P

- Charlie - wraca na dobrą drogę, wszystko sie układa ... posłodzili troche tak na koniec sezonu

- Locke Eko - jednemu noga wyzdrowiała (prawie) więc sie cieszy a księżulo zamiast podzielić się wiadomościami o nowym bunkrze z JAckiem to siedzi cicho ... dziwne i niezrozumiałe (znów syndrom telenoweli - wiem ale nie powiem) :/ wogóle Eko jakiś nawiedzony - zupełnie jak Locke w pierwszym sezonie...

-Othersi - takie z nich dzikusy jak ze mnie babcia ;] - jak mówi Walt "udają" ... Wiemy już dlaczego Shannon widziała Walta - chłopak ma dar pojawiania się w różnych miejscach - jak widać jest wyjątkowy i cenny dla naszych naukowców. Alex od Othersów jest fajna :P

-Lista ludzi których ma przyprowadzić Michael : dziwneee - kiedyś Goodwin powiedział że tylko dobrzy ludzie trafiają na liste - James Ford jakoś mi do nich nie należy , poza tym Kate Jack też święci nie są ... Więc czego oni do cholery chcą ?

- Wogóle tak mi sie odcinek podobał - dużo akcji, kilka wyjaśnień , coś sie dzieje , no i świetna końcówka : czyżby ratunek? Osobiście wydaje mi się że nie - to jakaś podpucha albo faktycznie "zapłata" dla micheala za połowe roboty - czyli uwolnienie Henrego :P

Szkoda że już za tydzień ostatni odcinek ... Finał będzie świetny bo inny być nie może ...
  • 0

#43 Stix

Stix

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 18.05.2006 - |18:38|

No ja tez mam nadzieje ze final bedzie ciekawy i zaskakujacy.
Ale tak do omawianego odcinka, to moze byc tak ze co inni to naukowcy dharmy, ktorzy kontynuuja badania, a ze brakuje im do nich ludzi na to sciagaja tych ktorzy wg nich sa "najlepsi". A ta straz prze jednym wejsciem to na pewno nic innego jak tylko zmylenie Michaela "Patrz jacy jestesmy slabi", no chyba ze np tam jest pomieszczenie Walta i pilnuja zeby nie uciekl. Jeszcze moze byc tak ze w rzeczywistosci maja caly sklad broni typu M4 czy M16 :D tak "w razie czego" :hyhy:

Co to łódki, to nie wykluczam mozliwosci ze Desmond dlej jest tym calym "naukowcem", dostal sie do stacji gdzie to mieli odpoczywac ci z perły, no i teraz dostal rozkaz od othersow, wspolnaukowcow rozkaz zeby przytransportowal jaks lodke do Michaela. I tak na pewno bedzie inaczej no ale moze tez tak byc B)
  • 0

#44 Dooku

Dooku

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 257 postów
  • MiastoPrzeźmierowo

Napisano 18.05.2006 - |18:43|

Odcinek taki sobie.

Jestem zdziwiony, że na razie ludzie doszukują się podobieństw tylko z tą murzynką. A co powiecie o facecie którego kamera pokazuje zaraz po wprowadzeniu Michaela do wioski innych? Desmond?
  • 0
Don't tell me, what I can't do!

#45 tasiorek

tasiorek

Szeregowy

• Email
  • 29 postów
  • MiastoBiałystok

Napisano 18.05.2006 - |18:50|

Odcinek nie najgorszy (od czasu SOSu i Dave'a możemy zawsze tak mówić bo mamy porównanie, że mogło być gorzej) :D
Zastanawiam się po jakiego grzyba tudzież borowika Eko (który raczej oszczędza słowa) opowiadał Michaelowi swoją chorą historyjkę. Kojarzy się ona w pewien sposób z sytuacją Michaela (w obu wypadkach ktoś kto popełnił jakiś sin przyłazi do Eko i zadaje mu pytanie na temat piekła). Czy Eko się czegoś domyśla, czy chce coś Michaelowi zasugerować opowiadając mu o tym, np. to że Michael jest podobny do tego chłopca z historyjki? Nie wiem co o tym myśleć, może ktoś to zczaił.

Michael swoją drogą nieco przegiął zabijając AL i Libby. Jego motywy mogłyby go usprawiedliwiać gdyby nie fakt, że inni wcale mu nie kazali kogokolwiek zabijać, miał tylko wypuścić Henrego (czyli odwrotnie jak przypuszczałam) Nie dali mu też limitu czasowego w którym ma przyprowadzić wiadome osoby innym. Więc mógł spokojnie zaczekać na nadarzającą się okazję kiedy nikogo nie będzie w bunkrze (chociażby zrobić jakiś pożarek który by wszystkich wywabił na plażę czy tam coś innego) i wtedy uwolnić Henrego, ewentualnie się postrzelić. Jak by się wysilił to by znalazł sposób na poznanie kodu do składziku bez zabijania kogokolwiek. A tak wogóle to miał szczęście że zabił Libby bo bez tego Hugo by nijak nie poszedł.

Said pewnie będzie lazł za grupą bo on nie wydzierży żeby zostać w obozie. To się może dla niego skończyć tragicznie ale miejmy nadzieję że nie.
  • 0

#46 ZdL

ZdL

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 118 postów
  • MiastoOpole

Napisano 18.05.2006 - |18:54|

odrazu mówie, że nie jestem rasistą, nie mam nic przeciwko innym nacją, wyznanią czy ideologią... ale czy ktoś mi może wytłumaczyć dlaczego Michael za każdym razem DRZE MORDE jak coś mówi... to jest tak niesamowicie irytujące... zresztą jak Eko który non stop nawija o tym jaki to on jest wybrany i wogóle fantastyczny bo postanowił wciskać przycisk...
niestety tak się składa, że 2 czarnoskórzy w serialu doprowadzają mnie do białej gorączki... szczególnie było to dzisiaj widać... Eko ze swoim majestatycznym tonem i wyższością a Michael z tookowanie my sona... ileż można... sztuczne się to robi...

Po drugim obejrzeniu z napisami daje 9/10 ;]
  • 0
LOST
Prison Break
24
Jericho
CSI: Miami
House
Knight Rider

#47 jaozyrys

jaozyrys

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 18.05.2006 - |19:03|

To dobrze, że są odcinki relaksacyjne, gdyby lost składał się z samych wodotrysków, to byłby gorszy niż brazylijskie telenowele... No i jak ktoś powiedział, to cisza przed burzą, J.J. powiedział że finał pierwszego sezonu w porównaniu do drugiego to badziew ;) Nie mówcie że wam w drugiej serii brakowało atrakcji.

Łódź na pewno nie płynie sama.. Wyraźnie widzimy że zmienia kurs.. Chociaż swoją drogą, sądząc po kierunku wiatru na lądzie (lostowiczom włosy zwiewa w bok), który w połączeniu z dzienna bryzą powinien dac kurs dość pełny, widzimy ze żagiel jest maksymalnie wybrany, jak przy kursie na wiatr..

Mamy takie opcje:

-płynie Desmond - albo to jego łódka
- albo podrzucili mu ją othersi (w sensie że ją znalazł i się ucieszył) - chociaż ja myślę, że ta łódka jest za nowa, jak widzieliśmy mają dość wysłużoną motorówkę..

-płynie jakiś others
bardzo mało prawdopodobne, numer z henrym nie przeszedł, więc chyba by sie nie powtórzyli..

-płynie jakiś turysta - lostowicze pewnie mu nie zaufają.. Ale i tak obstawiam Desmonda

Lista z nazwiskami - ciekawe.. Nie wydaje mi się żeby pokrywała się ona z tzw. "dobrymi". Jeśli faktycznie robią jakieś badania, to Hugo może być dla nich interesujący (klątwa liczb), ale reszta?

Wątek z Waltem - wydaje mi się, że całe pochwycenie Michaela było raczej zaplanowane, to by oznaczało że niekoniecznie z Waltem korespondował/przechwycili rozmowe/Walt trzyma z innymi - nie możemy wykluczyć, że scena w namiocie była jak ktoś uż powiedział testem dla Michaela, inni mogli przekonać walta żeby takie coś odegrał (oczywiście w dobrej wierze lub wiedząc o co chodzi), tak jak inni przekonali Micheala do zdrady.. Oczywiscie równie dobrze zachowanie Walta mogło być prawdziwe (i dosc prawdziwie wyglądało). Poza tym, jeśli Walta porwano dla testów, to czy oznacza to, że pozostałe dzieci równiez wykazywały jakieś dziwne zdolności? W sumie dziwne, inni cały czas zarzekali sie ze porywają tylko dobrych ludzi, a nie paranormalnych..

Opowieść Eko była dość sugestywna i pasowała do sytuacji. Ale to raczej niemożliwe żeby coś wiedział..

Charlie wyrzucił figurki.. Moze keidys trzeba będzie je wyłowić, bo znowu będzie potzreba środka znieczulającego..

TO BYŁ MĘŻCZYZNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Chodziło o tą kobietę co kazała Rose poczekać na uzdrowiciela (wprowadziła ją do domu). Nie mam teraz pod ręką tego odcinka to nie sprawdze, ale takie pokręcone koneksje raczej nei mają sensu..

Sayid od razu rozgryzł Mike'a.. Myslę, że pozwoli im iść, a sam pójdzie za nimi..

Eko nic nie wpoeidział innym o bunkrze - standard. Ale może nei ejst to aż tak ważne, othersi raczej ich nie podglądali, w końcu samolot leżał na wejściu, jedyne co to pewnie Jack by zakazał wciskania przycisku w oparciu o Orientation.

Jeszcze nei oglądąłem zwiastunu iz djęć, może one coś obalą z moich rozważań ;P
  • 0

#48 Avarhis

Avarhis

Kapral

• Użytkownik
  • 155 postów
  • MiastoJózefów

Napisano 18.05.2006 - |19:24|

-Lista ludzi których ma przyprowadzić Michael : dziwneee - kiedyś Goodwin powiedział że tylko dobrzy ludzie trafiają na liste - James Ford jakoś mi do nich nie należy , poza tym Kate Jack też święci nie są ... Więc czego oni do cholery chcą ?

Po zastanowieniu doszedłem do wniosku że to są ludzie nie z listy dobrych ale źli których majk ma wprowadzić w pułapkę, tylko co tam robi Hugo?
  • 0

#49 ZdL

ZdL

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 118 postów
  • MiastoOpole

Napisano 18.05.2006 - |19:27|

użył numerow i sprowadza nieszczeście....

Użytkownik ZdL edytował ten post 18.05.2006 - |19:27|

• 0
LOST
Prison Break
24
Jericho
CSI: Miami
House
Knight Rider

#50 dacik

dacik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 18.05.2006 - |19:35|

co do łódki...
Pod koniec pierwszego sezony, Arzt czy jak mu tam bylo, powiedzial ze fale, (czy prąd bedą przez jakis dlugi okres czasu), skierowane w strone wyspy. Podejrzewam, ze w łódce jest ktos kto chciał opuscic wyspe, ale mu sie nie udalo.
Ja nadal uważam i mam nadzieje ze to Desmond. Gdy uciekał z bunkra, wyraznie wiedzial gdzie ma uciekac.
  • 0

#51 ir0n

ir0n

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów
  • MiastoTarnów

Napisano 18.05.2006 - |19:37|

Dokładnie. Tylko że łodzie same nie pływają. Na łodzi są albo nowi bohaterowie LOST (w 3 sezonie mają być nowe postacie) albo ktoś z Innych a ta łódź jest dla Micheal'a. Co do Eko to na początku bardzo podobała mi się ta postać, ale odkąd mu odwaliło z budowaniem kościoła i teraz z wciskaniem przycisku, to bardziej mnie denerwuje niż pedzio Charlie.

NOwi to mysle ze juz się pokazali w tym odcinku w obozie Innych .. np Ten Młody chłopak (widzimy go jak michael wchodzi do obzou innchy) Ten KOleś od razu wzrócił na siebie Uwage nie dość ze mieszka tak jakby na uboczu to jeszcze w prowizorycznym namiociku... albo miss Clue albo brodacz ich Historie chciałbym poznać i to moze 3 sezon bedzie dotyczył takich osób bo ja nie licze jakoś na nowych rozbitków bo to juz by było za bardzo naciągane...

Użytkownik ir0n edytował ten post 18.05.2006 - |19:37|

• 0

#52 satorian

satorian

Szeregowy

• Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 18.05.2006 - |19:54|

Tak jak podejrzewałem teoria Jacka była prawdziwa (jeden facet w krzakach :)) Tylko jak on zapalili i zgasił te wszystkie pochodnie naraz? Macie jakiś pomysł?
  • 0

#53 Siano

Siano

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 18.05.2006 - |19:55|

co do łódki...
Pod koniec pierwszego sezony, Arzt czy jak mu tam bylo, powiedzial ze fale, (czy prąd bedą przez jakis dlugi okres czasu), skierowane w strone wyspy. Podejrzewam, ze w łódce jest ktos kto chciał opuscic wyspe, ale mu sie nie udalo.
Ja nadal uważam i mam nadzieje ze to Desmond. Gdy uciekał z bunkra, wyraznie wiedzial gdzie ma uciekac.

Uciekał do miejsca, w którym pozostawił łódź (a może TheOthers mu ją pilnowali ~~)

Jak już ktoś wspomniał możliwe, że The Others również są częścią eksperymentu, lecz są na jej najwyższym szczeblu... :] To ja widzę do tego takie zakończenie - The Others do Lostowiczów... "Nie wiedzieliście, że to tylko eksperyment?" :blink: :blink: Hehehehe :D

Odcinek oceniam na mocne 7/10

PS. Zapowiedź bardziej ryje dekiel niżeli cały ten odcinek :clap: :clap: :clap:

Użytkownik Siano edytował ten post 18.05.2006 - |20:02|

• 0

#54 EDiSON

EDiSON

Kapral

• Email
  • 230 postów

Napisano 18.05.2006 - |20:03|

mam pytanie...
Skoro dla was kazdy wczesniejszy odcinek jest "fatalny" " przewidywalny" "lost schodzi na psy"
to po co to ogladacie :|?
mnie sie odcinek bardzo podoba !!!

niezawsze bedzie dobry odcinek czasami zdzarza sie mizerne jak SOS i Dave czy inny wiekszosci sie nie spodobala a mniejszej tak
Serial zapowiadal sie ze bedzie mial super zakonczenie,itd a wszystko idzie po najprostrzych mozliwych drogach :/
  • 0

#55 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 18.05.2006 - |20:05|

Hmm tak myśle czy czasem Lock nie poszedł do Pearl zobaczyc co naprawde stalo sie w bunkrze. Wydaje mi sie ze troszeczke zaufal Henremu i chce to sprawdzic
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#56 not-Kate

not-Kate

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 18.05.2006 - |20:06|

Witam, to mój debiut na forum. Lost wciął mnie na dobre..Tak jak większość z was. Ale do rzeczy. Odcinek oceniam 6/10, tak jak już pisano był zupełnie przewidywalny. MOże źle dobrali trailera i zdjęcia promo, nic nie było zaskakujące ( jak przypomnieć sobie Lockdown to sami widzicie..)Jedna rzecz, która mniie zastanowiła to to, czy długowłosy koleś w burym przebraniu, siedzący na czymś w wiosce othersów ( 23:31 min filmu) to nie przypadkiem Desmond?? Nie pokazał twarzy, ale sylwetka, włosy desmondowate... Trzyma w ręku jakiś kamień, to jest jak Michaela prowadzą związanego do wioski..
Ponadto: Moj ulubiony Jack mnie wkurza, bo zachowuje się jak ostatnia d... wołowa.Najpierw nie skumał o co chodzi Libby, teraz nie wyczuwa Michaela. Za to Sayid rulez. mam nadzieję, że pójdzie za nimi, może poprosi o pomoc Charliego lub Locke. Sawyer okazuje lepszy instynkt niż Doc. Jeśli chodzi o Walta, to jestem pewna, że nie grał przed ojcem, a tylko bał się o wszystkim powiedzieć ( sugestywne spojrzenia Pani Klough- a propos, ta maniera dodawania sobie Ms lub Mr przed imieniem dotyczy też Eko, może faktycznie coś ich łączy)). Niestety napisy ściągnięte z Hataka nie były dobrze zsynchronizowane, a ja głupol nie umiało ich przyśpieszyć. no i oglądałam na żywca.
Nie mogę się doczekać finału...............a.
  • 0

#57 Skaara

Skaara

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 267 postów

Napisano 18.05.2006 - |20:07|

No coż odcinek był taki sobie.Myślałem,że się więcej wyjaśni ale widać twórcy zostawili wszystko na season finale.Charlie myślę ostatecznie zerwał z nałogiem i chyba znów będzie z Claire.Dobrze,że Sayid od razu przejrzał Michaela.Walt myślę nie udawał, wyglądał w każdym razie bardzo przekonywująco.A co do listy to nie mam pomysłu hmmm zresztą za tydzień powinno sie wiele wyjaśnić ;)

Użytkownik Skaara edytował ten post 18.05.2006 - |20:10|

• 0

#58 pawel_nec

pawel_nec

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 18.05.2006 - |20:08|

Średni ten oddcinek <_< Po słowch Walt'a "oni udają" wydaje się, że cała ta wyspa to jeden wielki Reality Show :D
  • 0

#59 Skaara

Skaara

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 267 postów

Napisano 18.05.2006 - |20:14|

Średni ten oddcinek Po słowch Walt'a "oni udają" wydaje się, że cała ta wyspa to jeden wielki Reality Show

Heh dobrze powiedziane a serial skończy się tekstem,,Jesteście w ukrytej kamerze''.
Mam nadzieję,że w ostatnim odcinku 2 serii wyjaśnią o co chodzi z tym całym eksperymentym i ,,dobrymi ludzmi'' i kim tak naprawde jest Walt bo zwyczajnym dziecki to już wiemy,że nie jest.
  • 0

#60 Siano

Siano

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 18.05.2006 - |20:26|

TheOthers-naukowcy przeprowadzają badania, zakładam że psychologiczno-paranormalne. Po co im Jack, Kate, Sawer, Bar-bar ?

Jack - Wkońcu to on jest lekarzem códotwórcą...
Kate i Sawer - Widzieli konia ~~
a nasz pluszak ściąga nieszczęścią.

Walt (jego to już mają) a on to ma długą liste paranormalnych doświadczeń.
- Książka o ptakach - chwile później jeden kamikadze "ląduje" na szybie.
- Miś polarny w komiksie - Miś na wyspie.
- Pojawiał się Shanon (był mokry - pewnie pot go zalewał ~~)
Pewnie o czymś zapomniałem ale chyba tyle wystarcz -_-

Może to o to chodzi :>
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych