Skocz do zawartości

Zdjęcie

Rescue Me

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
51 odpowiedzi w tym temacie

#41 pnwc

pnwc

Szeregowy

• Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 30.05.2011 - |21:35|

Jakiś tydzień temu zacząłem oglądać i serial jest rewelacyjny. Jak przystało na produkcję od FX pozycja słodko-gorzka. Nie ma słabych postaci. Ciepły odcinek 2x08 (urodziny w domu Jerry'ego). Od siebie polecam jak najbardziej.
  • 0

#42 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 10.07.2011 - |07:43|

W środę premiera ostatniego sezonu w USA na FX, a już w czwartek początek jego emisji w Polsce w kanale AXN. Także AXN dołącza do HBO i zaczyna emitować wybrane seriale dzień po amerykańskiej premierze.

Niestety dla widzów bez PVR godzina emisji lekko "tefałenowska" bo 0:00. Mogli przerzucić powtórki CSI z 22:00 na północ a o 22:00 dać Rescue Me.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#43 pnwc

pnwc

Szeregowy

• Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 10.07.2011 - |17:07|

Bdb serial. 6 sezonów w miesiąc chyba to potwierdza.
  • 0

#44 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 21.08.2011 - |21:22|

7x01-02
Kolejny Gavin "w drodze na ten świat", chlaniem zajmuje się teraz młodsze pokolenie czyli "córeczka tatusia", wkurzające te rodzinno-psiapsiółkowate dysputy. Testy medyczne chłopaków nawiązują do "starej" formuły serialu, oby tak dalej.
  • 0

#45 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 09.09.2011 - |22:46|

Świetne zakończenie serialu. Trochę wzruszajace, może i nazbyt jak na te serial, ale myślę że tak miało być. Lepsze takie niż żadne. Podobała mi się ta muzyczka z napisów końcowych.
Szkoda że to już koniec, ale kiedyś musiał nastać. Na pewno dla amerykanów to że serial o strażakach z NY kończy się prawie rok po 11 września 2011 jest jakimś symbolem. Zresztą, cały ten ostatni sezon to było takie przygotowanie do takiego zakończenia moim zdaniem.

Ja mam tylko nadzieję że Denis Leary wkrótce pojawi się w jakimś nowym serialu.

Użytkownik Pawel edytował ten post 09.09.2011 - |22:46|

• 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#46 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 22.09.2011 - |21:03|

7x03-06
Odcinki trzymają poziom, czuć przygotowania do finału. Cała akcja z "pierdzącą laską" - wmiękłem :D

Użytkownik johnass edytował ten post 22.09.2011 - |21:38|

• 0

#47 TomHaverford

TomHaverford

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów
  • MiastoTarnowskie Góry

Napisano 24.10.2011 - |20:37|

I właśnie dziś dojechałem do końca. Fantastyczny serial. Łezka się w oku kręci, że już nie będzie więcej o Gavinach a także chłopakach z remizy. Po raz kolejny kłaniam się stacji FX. Nikt nie robi lepszych seriali od nich.
  • 0

#48 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 19.12.2011 - |21:53|

7x07-09
No i koniec. Te ostatnie epizody podniosły ten sezon do pierwotnego, rewelacyjnego poziomu całości. Zdecydowanie w niedalekiej przszłości zrobię sobie "maratonik" z naszymi strażakami.
P.S. Ostatnia akcja z Lou w "kartonie" - perfekcyjne wykonanie, aż trudno uwierzyć że podobna bzdura jest w "realu" niemożliwa :lol:
  • 0

#49 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 19.12.2011 - |22:26|

U mnie jest na obowiązkowej liście do obejrzenia tyle tylko że nie mogę się za niego zabrać. Lubię klimaty strażackie, a że dodatkowo to FX więc o chale być mowy pewnie nie ma. @MdeeM dobrze zrozumiałem, że chcesz jeszcze raz go obejrzeć? - aż tak dobry czy tobie akurat przypadł do gustu, czy jedno i drugie?
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#50 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 19.12.2011 - |22:47|

Warto, pierwsze sezony się znakomicie ogląda.
  • 0

#51 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 20.12.2011 - |10:27|

Też mam w planach, ale z "tasiemców" od FX muszę jeszcze zakończyć Nip/Tuck, a póki co to utknąłem na 5 sezonie.
  • 0

#52 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 21.12.2011 - |22:28|

... @MdeeM dobrze zrozumiałem, że chcesz jeszcze raz go obejrzeć?...

Dobrze zrozumiałeś
Dla tych co nie oglądali, warto sięgnąć właśnie teraz, zimowe wieczory, kończą się inne produkcje, jest czas tak do lutego aby po powrocie do chaty w przemoczonych butach, będąc lekko zmarzniętym, otworzyć wieczorkiem browca i wsłuchać się w mistrzowskie słowne potyczki bohaterów, obejrzeć te absurdalne niemal gagi. Poziom komediowy z najwyższej półki, a i momenty dramatyczne naprawdę chwytają za serce.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych