Odcinek 200 - S10E06 - 200
Napisano 20.08.2006 - |05:42|
Chwilami nie wyszło, a chwilami wyszo znakomicie.
Za podjęcie szalonego ryzyka z tak trudnym odciniem i sporo fajnych momentów dałem 9,5. Dałbym 10, ale że nie znoszę ONeila to odjąłem bo niepotrzebnie go tu pakują.
Ryzkowne i chwilami poza granicami kiczu. Niemniej z odwagę i pomysłowość warto odcinek obejrzeć.
Napisano 20.08.2006 - |08:04|
Ocena 0,5 za Jacka to wszystko.I dziwie sie fanom tego serialu ktorzy dali 10 i powyzej 1 to sa Gwiezdne wrota a nie jakas bzdura w stylu rodziny Byndych czy Alfa.
Napisano 20.08.2006 - |08:38|
+ ślub
+ scenka pod prysznicem
+ VALA
+ kukiełki
+ J-A-C-K
Mam nadzieje że Furlingi pojawią się naprawde a nie tylko w tym odcinku
Dałem 9 odcinek lepszy od 100
Napisano 20.08.2006 - |08:58|
jesli mialbym oceniac w skali jak kazdy inny odcinek przyznalbym moze max 3
zwarzajac na to ze jest to odcinek jubileuszowy i scenarzysci chcieli pewnie zrobic cos ekstra mozna bylo przymknac oczy :/
Ostatecznie nie traktuje tego odcinka powaznie...jest to cos w rodzaju odcinka bonusowego - szkoda ze kosztem normalnego
i ostatecznie nie wystawiam rowniez oceny ale tylko z uwagi ze to dwusetka...w innych przypadkach bylo by co najwyzej 3
P.S. mam tylko WIELKA nadzieje ze to juz byla ostatnia odslona watku martina loyda...
Napisano 20.08.2006 - |09:34|
- Brak Jonasa
- Brak Janet
Sam - Sir jest pan tu
Jack - Nie :clap:
Napisano 20.08.2006 - |10:13|
Ocena: 9
Nie chcę standardowo pisać plusów i minusów, bo w końcu to sytuacja nadzwyczajna, powiem tylko, że jako uczczenie 10 lat serialu i 200 odcinka, to całe przedstawienie było bombowe. Widać, ze producenci są swiadomi reakcji widzów na pewne wydarzenia z serialu i fajne, ze o nich wspomnieli tutaj, np.
aluzje to teleportów w ostatniej sekundzie, zwracanieuwagi na niesamowitość pewnych sytuacji, niespotkane wręcz szczęście jakei mają bohaterowie serialu, tzw. "good timing", teksty o wybuchach i masie akcji które podobno podobają się widzom czy wspomnienie O'Neila który był uwielbiany przez 7 sezonów a potem załatwił sobie 8 sezon, ale to niebyło już to itd.
Takie smaczki jak te powyzej, zbudowaly ten odcinek dlatego warto go obejrzeć.
W oczekiwaniu na BSG "Caprica"
Napisano 20.08.2006 - |10:23|
Jak dla mnie 10
A wybredni niech sobie narzekają
Napisano 20.08.2006 - |10:23|
...:::Son of Anarchy:::...
Napisano 20.08.2006 - |10:24|
Najgorsza nota jaka dalem Stargate - 4/10 = 4 za Jacka O. tyllko szkoda ze w takim gniocie powrocil...
Napisano 20.08.2006 - |10:49|
I widac że scenarzyści czytają fora o stargate bo zrobili z furlingów (był też temat o furlingach na tym forum) futrzaki jak w Star Wars
Napisano 20.08.2006 - |11:12|
Napisano 20.08.2006 - |11:31|
Napisano 20.08.2006 - |12:11|
+ mnóstwo aluzji do innych produkcji
+ tandetne Furglingo-Ewoki (trochę krótko były)
+ nieźle Farka zmieszali , jako coś nikomu nieznanego
+ Asgard w roli Rygela XVI
+ scena z niewidzialnym Jackiem świetna, w końcy mógł coś robić zwariowanego niczym w WoO, szczególnie scena prysznicowa
+ kawał z ojcem Mitchella
+ scena przechodzenia generałów przez wrota i Walter w niej
+ SG - Team America
itd.
- trochę za mało Jacka i Hammonda
- brak Janet
- końcówka średniawa
- jak przechodzili przez wrota, liczyłem, że tam jakas impreza będzie, wielki torcik itp... ekipa strzeli lampiona i podziękuje za 200 odcinków oglądnietych.
Ocena: 8.
Napisano 20.08.2006 - |13:01|
O ile 100 odcinek zupelnie mi sie nie podobal to z 200 jest odwrotnie i jak to ktos wczesniej napisal raz na 100 odcinkow mozna cos takiego "przelknac" chociaz rozumiem, ze nie jest to dla wszystkich.
I taka uwaga do tych wszystkich, ktorzy mowia, ze znowu nic o Ori, radze sobie przypomniec serial od poczatku i zobaczyc ile tam odcinkow w sezonie mialo zwiazek z glowna fabula, bo stwierdzenie, ze byla to wiekszosc odcinkow w sezonie jest bzdura!
Użytkownik mortis4321 edytował ten post 20.08.2006 - |13:03|
Napisano 20.08.2006 - |14:10|
Po drugie - czy wy nie traktujecie czasem tego serialu, jak części własnego życia.. Teksty typu zmarnowałem tydzień na czekanie.. Ee.. Większości z was nie podobały się poprzednie odcinki, więc na co czekaliście??
Po trzecie - odcinek jest wyśmienity Plakałem ze śmiechu. Jak zobaczyłęm "Furlingi", to nie wiedziałem o co chodzi, kiedy to było.. Czy ja coś przespałem?? Hehe
Zgodzę się, że troszkę przynudzili na końcu, ale z drugiej strony, musieli sie pokazać twócy - patrz Peter de Luis.
Scena z niewidzialnym Jackem sprytna.. Nie musieli mu płacić za występowanie:D Hehe..
Kukiełki fajne.. Naet bardzo. MOtyw oberwanych sznurków i śmiechu Teal'ca na końcu miodzio:) Tak samo jak Prywatny Detektyw
Nota bene - Carter ładnie wyglądała w sukni ślubnej i co miał na myśli Daniel móiąc do Jacka, że "jak nie przyjdzie, to wszyscy powiedzą, że kłamałeś" ??
Ogółem odcinek świetny. Śmiechu co nie miara, szcególnie dla kogoś, kto ogląda inne seriale Sci-Fi
10
Napisano 20.08.2006 - |14:15|
i co miał na myśli Daniel móiąc do Jacka, że "jak nie przyjdzie, to wszyscy powiedzą, że kłamałeś" ??
Wydaje mi się ze Daniel miał namysli kolejny zart Jacka w postaci ślubu
Napisano 20.08.2006 - |14:17|
jak czytałem spoilery i była mowa że 200 ma być podobna do 100 to się przeraziłem gdyż tamto to był totalny newypał, na szczęście to wyszło zupełnie inaczej.
Widać że scenarzyści i cała ekipa produkcyjna jest nadzwyczaj samokrytyczna ,
i to co krytykujemy, lub z czego się śmiejemy na różnego rodzaju forach i grupach dyskusyjnych przez te kilka lat jest im doskonale znane.
widać że "mają plan"
może poprostu nie można robić samych superodcinków gdyż "super" stałoby się rutyną, a widzowie domagaliby się jeszcze lepszych, a to stawałoby się coraz tródniejsze oraz wiąze sie z kasą
pozdawaim
Użytkownik kowalcook edytował ten post 20.08.2006 - |14:18|
Napisano 20.08.2006 - |14:18|
Posluchaj, jesli chce ogladac komedie, to wlaczam komedie. W tym serialu w 10 sezonie interesuje mnie walka Tauri z Ori. Nie interesuja mnie natomiast parodie innych seriali sci-fi, ani porodie samego serialu.Po pierwsze - nie wiem naprawdę co was w takim razie rozśmiesza..?
Zeby zrobic dobra parodie, trzeba o wiele wiecej dac z siebie i od strony aktorskiej i od samego scenariusza niz autorzy i aktorzy SG1. Tego typu proby jak odcinek "200" sa tego dowodem. Jedno wielkie zero.
#60 Gość_jooboo_*
Napisano 20.08.2006 - |14:20|
Bardzo dobry odcinek :clap: . Bardzo miły i sympatyczny pomysł (choć dość oczywisty). Bardzo podoba mi się ogromna dawka autoironii - autorzy mają znacznie więcej dystansu do SG-1 niż połowa tego forum . Ja właśnie tak traktuję ten serial - z DUŻYM przymrużeniem oka. SG-1 nie jest jakąś super poważną produkcją i jeśli traktować go trochę jak komedię, to można nawet wytrzymać 200 odcinków...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych