Sleeper Cell
Napisano 09.10.2007 - |08:19|
serial rozkręca sie z odcinka na odcinek... faktyzcnie nie ma tam strzelania poscigów i inne takie
ale jak dla mnie ne mozna sie przy nim nudzic...
polecam wszystkim którzy szukaja naprawde dobrych seriali....
Napisano 09.10.2007 - |19:27|
na razie jestem po 1 sezonie i faktycznie jestem miło zaskoczony
serial rozkręca sie z odcinka na odcinek... faktyzcnie nie ma tam strzelania poscigów i inne takie
ale jak dla mnie ne mozna sie przy nim nudzic...
polecam wszystkim którzy szukaja naprawde dobrych seriali....
A ja jestem rozczarowany, bo zostawili nas z niczym. Tak genialny serial jak Sleeper Cell powienien mieć jakieś sensowne rozwiązanie, a oni narobili nam smaka tą ostatnią ceną drugiego sezonu i zakończyli serial. Tak się nie robi.
Użytkownik waski edytował ten post 09.10.2007 - |19:28|
Napisano 30.03.2010 - |18:00|
+ Przede wszystkim islam nie = terroryzm, tylko złożona religia i kultura.
+ Angielski nie jest jedynym językiem na świecie.
+ Mało głupiego strzelania i bum z innych seriali, więcej taktyki i planowania.
+ Świetna scena z pilota, w której grupa małolatów zaczepia hindusa, biorąc go za araba.
+ Brak schematu czarne-białe.
Zdecydowanie do dalszego oglądania.
Napisano 02.11.2011 - |17:06|
No więc minęło 1,5 roku i sporo seriali za mną, a ja dalej jestem pod wrażeniem SC i podtrzymuję opinię z posta powyżej. Nietypowa perspektywa, fabuła ciągła, logiczna i dobrze wyważona, niektóre akcje przewidywalne, kilka całkowitych niespodzianek, obu stronom trochę pomogło szczęście (ale w granicach rozsądku), dużo szarości, nie ma dominacji angielskiego, brak patosu i nieskazitelnych bohaterów, sporo świetnych scen. A przede wszystkim oglądając miałam wrażenie, że taka historia naprawdę mogłaby się wydarzyć, i to jest największa zaleta serialu. Jeśli coś zgrzytało, to minimalnie.
Drugi sezon podobno słabszy i do tego przypadkiem trafiłam na ogromny spoiler, ale najlepiej samemu sprawdzić.
Na mojej liście seriali pozycja obowiązkowa.
Napisano 03.11.2011 - |08:40|
@Kiara podążam twoim tropem z serialami, najpierw Damages, wczoraj Downton Abbey zacząłem
Napisano 03.11.2011 - |10:50|
Napisano 03.11.2011 - |11:35|
Napisano 03.11.2011 - |11:42|
Napisano 03.11.2011 - |15:09|
I jeszcze trochę off - zacnych seriali z nowości jest jak na lekarstwo (Homeland, AHS, może Boss?) - reszty nie oglądam, ale szczerze mówiąc niespecjalnie mnie do nich ciągnie (ani opinie jakieś wspaniałe, ani fabuła zbyt ciekawa) - gdzieś tam mam na dysku Revenge i Hart of Dixie.
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Napisano 03.11.2011 - |21:54|
Napisano 05.11.2011 - |14:50|
Krótko mówiąc - mocny serial, bardziej niż niektóre "szokujące" nowości. Jeśli ktoś zna podobne to piszcie. Mnie na myśl przychodzi jedynie Bauer, ale to jednak inna bajka.
A piszę posta głównie po to, żeby się zapytać czy ktoś jakimś cudem zna wykonawcę i tytuł piosenki z 1x09 ok. 27 minuty, kiedy jest widok na miasto w nocy i potem klub ze striptizem. Nigdzie nie mogę namierzyć, nawet po urywkach tekstu.
Napisano 05.11.2011 - |23:17|
Kiara, sprawdź skrzynkę forumową.
Napisano 06.11.2011 - |12:43|
Porównałam i też wolę wersję z serialu.
Upór nagrodzony - znalazłam!
Taka sobie piosenka na pewno nie warta czasu poświęconego na szukanie, ale zawzięłam się i postanowiłam sprawdzić, czy w necie rzeczywiście można znaleźć wszystko
Napisano 06.11.2011 - |22:06|
Pierwszy sezon spoko, drugi trochę naciąnięty - ale dało się obejrzeć.
Napisano 14.11.2011 - |23:08|
jakiś czas temu przeczytałem na tym forum w dziale "Serial nie wart polecenia" opinię kogoś, kto nudził się na każdym odcinku tego serialu. Nie pamiętam nicka, ale mam pytanie czy my rozmawiamy o tym samym serialu?
Dla mnie znakomite otwarcie, świetne poprowadzenie fabuły i nieustanne napięcie, nawet jak się nic nie dzieje czekam zahipnotyzowany. Zaczynam się uzależniać od takich klimatów terrorystycznych (Homeland, SC), zna ktoś jeszcze tytuły w tym gatunku? - czy "Unit" jest podobne? czy "Over There" ? czy może coś innego?
A SC oglądam dalej i kibicuję tym "złym", jakoś tak ostatnio mam, że wolę nietypowe i niekonwencjonalne rozwiązania.
P.S. dzięki za polecenie SC, @cliffhanger, chyba że 3 razy pisałeś że to świetny, choć z lekka niedoceniany serial.
Użytkownik Macmax edytował ten post 14.11.2011 - |23:09|
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
Napisano 14.11.2011 - |23:26|
Napisano 15.11.2011 - |13:57|
Napisano 15.11.2011 - |14:15|
Napisano 01.12.2011 - |22:47|
Ale ogólnie serial wart polecenia, przy nim to niektóre seriale wydają się po prostu śmieszne i bardzo nierealistyczne, w SC wszystko było naturalne i spokojnie mogło/może się wydarzyć - 8,5/10 za całość.
Napisano 01.12.2011 - |23:10|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »