Lost w TVP
Napisano 28.10.2005 - |17:28|
Co do oglądalności to musimy znaleźć adresy tych którzy biorą udział w tych badaniach oglądalności i jakoś ich przekonać żeby nawet jak nie mają zamiaru oglądać tego serialu to żeby w czwartki o 20:20 mieli włączone TV na TVP1 .
Lost jasne że nie jest to serial sci fi, ale mimo wszystko jak ten serial mialby oglądalność to może ruszyło by się coś w nowych serialach z USA w naszej telewizji. Bo co z tego że np. Polsat szarpnął się na "Desperate Housewives" skoro jego oglądalność nie jest duża (swoją drogą Polska to naprawdę dziwny kraj).
Napisano 28.10.2005 - |20:23|
Bo co z tego że np. Polsat szarpnął się na "Desperate Housewives" skoro jego oglądalność nie jest duża (swoją drogą Polska to naprawdę dziwny kraj).
Nie dziwny - skoro takiego okropnego lektora dają, zle tlumaczą, to się ogladać odechciewa. Boje się ze z Lostem będzie podobnie, na AXN (czy jak tam miala ta stacja) nie oglądałam, wiec nie wiem jak tam wypadło. Pewno włącze sobie kawalek na jedynce i zobaczymy. Czas moze troche odswiezyc pamiec
Napisano 29.10.2005 - |13:28|
Myślę że to na pewno nie przez lektora i tłumaczenie. Po prostu jak na jakimś portalu było napisane Polacy nie są "Gotowi na wszystko" .Nie dziwny - skoro takiego okropnego lektora dają, zle tlumaczą, to się ogladać odechciewa. Boje się ze z Lostem będzie podobnie, na AXN (czy jak tam miala ta stacja) nie oglądałam, wiec nie wiem jak tam wypadło. Pewno włącze sobie kawalek na jedynce i zobaczymy. Czas moze troche odswiezyc pamiec
Nie wiem dlaczego ale w naszych telewizjach jakoś amerykańskie seriale nie mają znaczocej oglądalności. Przez to albo są emitowane przed albo po północy albo w wakacje kiedy nie ma czym wypełnić ramówki .
Napisano 29.10.2005 - |20:26|
Napisano 30.10.2005 - |10:35|
Napisano 30.10.2005 - |21:38|
tvp
TVP funduje nam dwa odcinki "Zagubionych" w czartek, czyli cały pilot z przerwą na reklamę.
Może jednak TVP zacznie w końcu dawać seriale nieprzeznaczone wyłącznie dla przysłowiowych "gospodyń domowych" :clap:
Ktoś kiedyś jednak powiedział "jedna jaskółka wiosny nie czyni".
Napisano 31.10.2005 - |13:03|
wyslalem nawet maila do TVP z pytaniem o powtórki i oto jaką odpowiedź otrzymałem:
"Narazie ten serial będzie emitowany tylko w czwartki.Przykro nam,że widz będzie musiał wybrać,który film chce oglądać,ale do tej emisji obliguje nas umowa."
jako ciekawostke powiem że dostałem tego maila od Anna.Luka@waw.tvp.pl
Napisano 31.10.2005 - |14:32|
Prawo Clarke'a
Napisano 31.10.2005 - |16:20|
Witamy
Byc może w przyszłości będziemy niektóre pozycje filmowe emitować z napisami.Narazie jednak z ostatnich badań wynika,że tym sposobem emisji jest zainteresowanych jedynie 5% widzów.
bleh...
Polsat oraz tvn milczą...(gdy dostane odpowiedzi dam znać :hyhy: )
Napisano 31.10.2005 - |17:32|
* ciesz się życiem - ale tak, by nigdy nikogo nie krzywdzić, by każdemu móc spojrzeć w twarz i nie pluć sobie w lustro z rana...
* szczęście, które dajesz wraca do ciebie w trójnasób
* wybaczaj i nie bój się prosić o wybaczenie
Napisano 01.11.2005 - |10:48|
Odpada, Moda na Sukces jest w USA emitowana zdaje sie że przez inną stację a i dystrybutara też oba seriale mają raczej innego.Raczej dostali przypadkiem do jakieś innej produkcji - taki dodatek, aby podnieść atrakcyjnośc innego filmu/serialu (moze do kolejnego tysiąca odcinków Mody na Sukces ).
Użytkownik Pawel edytował ten post 01.11.2005 - |10:49|
Napisano 01.11.2005 - |11:50|
Poza tym prodykcje Abramsa juz były emitowane w TVP 1: Alias, Nash Bridges
Napisano 01.11.2005 - |15:23|
Użytkownik `Sawyer edytował ten post 01.11.2005 - |15:23|
Napisano 01.11.2005 - |15:55|
Jeśli piszesz o Desperate Housewives o jego oglądalność na Polsacie jest delikatnie mówiąc nie za dobra.Nie wydaje mi się ze TVP 1 pokazywała LOST nie mając nadziei na sukces serialu. W Jedynce są ludzie którzy patrzą na to co dzieje się w Stanach (wyniki oglądalności, nagrody). Nie bez znaczenia jest fakt że inny serial abc, który wystartował na Polsacie, cieszy sie duża populranością (pierwsze odcinki oglądało po kilka milionów widzów).
Napisano 01.11.2005 - |16:21|
Nie . Niechodzi mi o to że TVP dostała Losta do mody , ale raczej jako dodatek do jakiegoś takiego serialu .Odpada, Moda na Sukces jest w USA emitowana zdaje sie że przez inną stację a i dystrybutara też oba seriale mają raczej innego.
TVP w ten sposub weszła w posiadanie około 75% zasobów fantastyki jaką ma .
Prawdopodobnie dlatego , że pierwszy sezon dostają za bezcen (właśnie jako dodatki do innych pozycji ) a za następne muszą już słono bulić .
Napisano 01.11.2005 - |18:36|
A chyba że tak . Coś w tym może być. Zresztą, zobaczymy co będzie za rok, kiedy to (jeśli chcą być konsekwentni) powinni zapuścić 2 sezon .Nie . Niechodzi mi o to że TVP dostała Losta do mody , ale raczej jako dodatek do jakiegoś takiego serialu .
TVP w ten sposub weszła w posiadanie około 75% zasobów fantastyki jaką ma .
Prawdopodobnie dlatego , że pierwszy sezon dostają za bezcen (właśnie jako dodatki do innych pozycji ) a za następne muszą już słono bulić .
Napisano 01.11.2005 - |19:04|
jesli chodzi o POLSKA telewizje to tylko AXN
Użytkownik wojtek edytował ten post 01.11.2005 - |19:05|
Napisano 01.11.2005 - |20:31|
Napisano 01.11.2005 - |21:55|
nareszcie jakiś porządny serial a nie tylko te ESMERALDY :/ (fakt jest pare dobrych serialu ale ZA MAŁO)
Wybaczcie, ale nie wiem jak zacząć. Czytam i czytam kilka stron, gdzie powtarza się stwierdzenie, iż TVP1 nada porządny serial. Może więc zapytam, kiedy?
Dla mnie (bez urazy), "Lost" to szmira do kwadratu.
Kolejny bezwartościowy serial, w naszej kochanej telewizji.
Gdyby nadali SG1, lub Voyagera; to rzekłbym , że idzie ku lepszemu.
Połakomili się na głośny tytuł, ale okaże się, że pani Zosia woli M jak miłość, a pan Zenek piosenki biesiadne. Skończy się na 1 sezonie, bo u nas oglądalność będzie bardzo niska. Taka gorzka prawda.
Oczywiście jest to moje subiektywne zdanie.
Th truth is out there...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych