Skocz do zawartości

Zdjęcie

Lost w TVP

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
217 odpowiedzi w tym temacie

#41 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 28.10.2005 - |17:28|

Co do lektora to zapewne będzie nowy, specjalnie dla TVP.
Co do oglądalności to musimy znaleźć adresy tych którzy biorą udział w tych badaniach oglądalności i jakoś ich przekonać żeby nawet jak nie mają zamiaru oglądać tego serialu to żeby w czwartki o 20:20 mieli włączone TV na TVP1 ;).

Lost jasne że nie jest to serial sci fi, ale mimo wszystko jak ten serial mialby oglądalność to może ruszyło by się coś w nowych serialach z USA w naszej telewizji. Bo co z tego że np. Polsat szarpnął się na "Desperate Housewives" skoro jego oglądalność nie jest duża (swoją drogą Polska to naprawdę dziwny kraj).
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#42 Danielle

Danielle

Szeregowy

• Email
  • 55 postów
  • MiastoOgra

Napisano 28.10.2005 - |20:23|

Bo co z tego że np. Polsat szarpnął się na "Desperate Housewives" skoro jego oglądalność nie jest duża (swoją drogą Polska to naprawdę dziwny kraj).

Nie dziwny - skoro takiego okropnego lektora dają, zle tlumaczą, to się ogladać odechciewa. Boje się ze z Lostem będzie podobnie, na AXN (czy jak tam miala ta stacja) nie oglądałam, wiec nie wiem jak tam wypadło. Pewno włącze sobie kawalek na jedynce i zobaczymy. Czas moze troche odswiezyc pamiec :P
  • 0

Dołączona grafika

Największy bład popełnia ten, kto myśląc, że może zrobić niewiele - nie robi nic...

#43 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 29.10.2005 - |13:28|

Nie dziwny - skoro takiego okropnego lektora dają, zle tlumaczą, to się ogladać odechciewa. Boje się ze z Lostem będzie podobnie, na AXN (czy jak tam miala ta stacja) nie oglądałam, wiec nie wiem jak tam wypadło. Pewno włącze sobie kawalek na jedynce i zobaczymy. Czas moze troche odswiezyc pamiec :P

Myślę że to na pewno nie przez lektora i tłumaczenie. Po prostu jak na jakimś portalu było napisane Polacy nie są "Gotowi na wszystko" ;).

Nie wiem dlaczego ale w naszych telewizjach jakoś amerykańskie seriale nie mają znaczocej oglądalności. Przez to albo są emitowane przed albo po północy albo w wakacje kiedy nie ma czym wypełnić ramówki :angry: .
  • 0

#44 maciej

maciej

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 29.10.2005 - |20:26|

http://wirtualnemedi...t.php?id=407348 ostateczne potwierdzenie i zajawka ;]
  • 0
http://studentnik.tu.kielce.pl/

#45 wojtek

wojtek

Zagubiony

• VIP
  • 359 postów
  • MiastoZielona Góra, Ośno Lub.

Napisano 30.10.2005 - |10:35|

no to teraz musimy czekac do czwartku :D i zobaczymy co nam TVP da :D
  • 0

#46 Thor1

Thor1

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 30.10.2005 - |21:38|

Link z tvp
tvp

TVP funduje nam dwa odcinki "Zagubionych" w czartek, czyli cały pilot z przerwą na reklamę.

Może jednak TVP zacznie w końcu dawać seriale nieprzeznaczone wyłącznie dla przysłowiowych "gospodyń domowych" :clap:
Ktoś kiedyś jednak powiedział "jedna jaskółka wiosny nie czyni". :wacko:
  • 0

#47 Japcok

Japcok

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 31.10.2005 - |13:03|

nie podoba mi sie tylko to że lost bedzie sie nakładał z "gotowe na wszystko". poco taka rywalizacja między tymi kanałami? :| traci tylko widz.

wyslalem nawet maila do TVP z pytaniem o powtórki i oto jaką odpowiedź otrzymałem:

"Narazie ten serial będzie emitowany tylko w czwartki.Przykro nam,że widz będzie musiał wybrać,który film chce oglądać,ale do tej emisji obliguje nas umowa."

jako ciekawostke powiem że dostałem tego maila od Anna.Luka@waw.tvp.pl :D
  • 0

#48 morman

morman

Starszy plutonowy

• VIP
  • 522 postów
  • MiastoRabka - Zdrój/Kraków

Napisano 31.10.2005 - |14:32|

W prawdzie nie dawno się dowiedziałem że TVP wykupiła jakieś 6 tys licencji na emitowanie różnego rodzajów seriali i filmów ale nie spodziewałem się żę machnie się na taki wydatek i wykupi prawa do Losta to mnie zaskoczyli ciekawe co jeszcze wykupili :afro:
  • 0
Każdą rewolucyjną ideę można podsumować trzema fazami - to niemożliwe, nie będę marnować czasu - to możliwe ale nie warte zachodu - mówiłem przez cały czas, że to był dobry pomysł
Prawo Clarke'a

#49 tomian83

tomian83

Szeregowy

• Email
  • 18 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 31.10.2005 - |16:20|

Witamy
Byc może w przyszłości będziemy niektóre pozycje filmowe emitować z napisami.Narazie jednak z ostatnich badań wynika,że tym sposobem emisji jest zainteresowanych jedynie 5% widzów.

bleh... :ph34r:

Polsat oraz tvn milczą...(gdy dostane odpowiedzi dam znać :hyhy: )
  • 0

#50 Grishka

Grishka

Starszy kapral

• VIP
  • 277 postów
  • MiastoMiasto Świętej Wieży

Napisano 31.10.2005 - |17:32|

Jak pierwszy raz usłyszałem reklamową zapowiedź, to pokręciłem głową, nie to musi być pomyłka, albo coś o podobnym tytule tak przetłumaczyli... Ale za drugim razem to się ucieszyłem :lol: ... Może ktoś zaczyna tam myśleć w tej naszej TV :clap:
  • 0
* złość, wstyd, strach, zazdrość, smutek - nie dają nic a zatruwają duszę... żyj tak, by ich nie doświadczać...
* ciesz się życiem - ale tak, by nigdy nikogo nie krzywdzić, by każdemu móc spojrzeć w twarz i nie pluć sobie w lustro z rana...
* szczęście, które dajesz wraca do ciebie w trójnasób
* wybaczaj i nie bój się prosić o wybaczenie

#51 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 31.10.2005 - |17:50|

Może ktoś zaczyna tam myśleć w tej naszej TV

Raczej dostali przypadkiem do jakieś innej produkcji - taki dodatek, aby podnieść atrakcyjnośc innego filmu/serialu (moze do kolejnego tysiąca odcinków Mody na Sukces ).
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#52 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 01.11.2005 - |10:48|

Raczej dostali przypadkiem do jakieś innej produkcji - taki dodatek, aby podnieść atrakcyjnośc innego filmu/serialu (moze do kolejnego tysiąca odcinków Mody na Sukces ).

Odpada, Moda na Sukces jest w USA emitowana zdaje sie że przez inną stację a i dystrybutara też oba seriale mają raczej innego.

Użytkownik Pawel edytował ten post 01.11.2005 - |10:49|

• 0

#53 bartek

bartek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 64 postów

Napisano 01.11.2005 - |11:50|

Nie wydaje mi się ze TVP 1 pokazywała LOST nie mając nadziei na sukces serialu. W Jedynce są ludzie którzy patrzą na to co dzieje się w Stanach (wyniki oglądalności, nagrody). Nie bez znaczenia jest fakt że inny serial abc, który wystartował na Polsacie, cieszy sie duża populranością (pierwsze odcinki oglądało po kilka milionów widzów).

Poza tym prodykcje Abramsa juz były emitowane w TVP 1: Alias, Nash Bridges
  • 0

#54 Sawyer

Sawyer

Plutonowy

• Użytkownik
  • 384 postów

Napisano 01.11.2005 - |15:23|

bartek ma racje, na pewno nie emitowali by serialu który jest mało interesujący w stanach ... a wszyscy dobrze wiemy że Lost cieszy sie ogromną popularnością .... pozatym nareszcie wypuścili coś porządnego B)

Użytkownik `Sawyer edytował ten post 01.11.2005 - |15:23|

• 0
Whatever happens, happens !!!

#55 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 01.11.2005 - |15:55|

Nie wydaje mi się ze TVP 1 pokazywała LOST nie mając nadziei na sukces serialu. W Jedynce są ludzie którzy patrzą na to co dzieje się w Stanach (wyniki oglądalności, nagrody). Nie bez znaczenia jest fakt że inny serial abc, który wystartował na Polsacie, cieszy sie duża populranością (pierwsze odcinki oglądało po kilka milionów widzów).

Jeśli piszesz o Desperate Housewives o jego oglądalność na Polsacie jest delikatnie mówiąc nie za dobra.
  • 0

#56 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 01.11.2005 - |16:21|

Odpada, Moda na Sukces jest w USA emitowana zdaje sie że przez inną stację a i dystrybutara też oba seriale mają raczej innego.

Nie . Niechodzi mi o to że TVP dostała Losta do mody , ale raczej jako dodatek do jakiegoś takiego serialu .
TVP w ten sposub weszła w posiadanie około 75% zasobów fantastyki jaką ma .
Prawdopodobnie dlatego , że pierwszy sezon dostają za bezcen (właśnie jako dodatki do innych pozycji ) a za następne muszą już słono bulić .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#57 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 01.11.2005 - |18:36|

Nie . Niechodzi mi o to że TVP dostała Losta do mody , ale raczej jako dodatek do jakiegoś takiego serialu .
TVP w ten sposub weszła w posiadanie około 75% zasobów fantastyki jaką ma .
Prawdopodobnie dlatego , że pierwszy sezon dostają za bezcen (właśnie jako dodatki do innych pozycji ) a za następne muszą już słono bulić .

A chyba że tak :). Coś w tym może być. Zresztą, zobaczymy co będzie za rok, kiedy to (jeśli chcą być konsekwentni) powinni zapuścić 2 sezon :).
  • 0

#58 wojtek

wojtek

Zagubiony

• VIP
  • 359 postów
  • MiastoZielona Góra, Ośno Lub.

Napisano 01.11.2005 - |19:04|

No jak dla mnie za rok puszczą znow pierwszy sezon ale na TVP Polonia :D

jesli chodzi o POLSKA telewizje to tylko AXN

Użytkownik wojtek edytował ten post 01.11.2005 - |19:05|

• 0

#59 Delta

Delta

Kapral

• Użytkownik
  • 152 postów

Napisano 01.11.2005 - |20:31|

No powiem wam że mnie przytkało! Nie oglądałem Lost do tej pory bo nie miałem czasu wszystkiego ciagnąć zresztą poza SG1 i SGA ciagnę jeszcze filmy kinowe więc kiedyś trzeba mieć czas na robotę A tutaj przed cwhilą patrzę na tvp1 i widzę zwiastun: cholera myślę sobie to nie możę być to A JEDNAK>>>>>>>>>
  • 0

#60 Proximus

Proximus

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 83 postów

Napisano 01.11.2005 - |21:55|

nareszcie jakiś porządny serial a nie tylko te ESMERALDY :/ (fakt jest pare dobrych serialu ale ZA MAŁO)

Wybaczcie, ale nie wiem jak zacząć. Czytam i czytam kilka stron, gdzie powtarza się stwierdzenie, iż TVP1 nada porządny serial. Może więc zapytam, kiedy?

Dla mnie (bez urazy), "Lost" to szmira do kwadratu.
Kolejny bezwartościowy serial, w naszej kochanej telewizji.

Gdyby nadali SG1, lub Voyagera; to rzekłbym , że idzie ku lepszemu.

Połakomili się na głośny tytuł, ale okaże się, że pani Zosia woli M jak miłość, a pan Zenek piosenki biesiadne. Skończy się na 1 sezonie, bo u nas oglądalność będzie bardzo niska. Taka gorzka prawda.

Oczywiście jest to moje subiektywne zdanie.

• 0

Th truth is out there...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych