Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wasze zażalenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
57 odpowiedzi w tym temacie

#41 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 01.02.2009 - |23:38|

BTW, Neo, czy to nie ty przypadkiem założyłeś w dziale BSG temat "SPOJLERY", bo się zdenerwowałeś po przeczytaniu tego, czego nie chciałeś?

Nie wiem co ma jedno wspólnego z drugim ;)

Moderatorze Neo, proszę wyjaśnij mi, czy uważasz, że moderator Toudi zasługuje może na jakąś naganę za całokształt?

Nie.

I teraz Neo mi odpisuje "W mojej opinii wtedy zacząłeś sprawę i za to dostałeś te 24h". Kłamiesz, Neo, i wszystko jest na forum do sprawdzenia. Obaj z Biku1 uznaliście, że w tych postach nie było dla mnie nic obraźliwego, a teraz ty Neo robisz zwrot o 180 stopni i piszesz "że zacytuję Twoją wypowiedź <obaj doskonale wiemy, że obrażać można nie tylko za pomocą konkretnego słowa. Niedopowiedzenie lub aluzja mogą być równie obraźliwe jak najgorsze przekleństwo>."

Nigdzie nie kłamię, w mojej opinii zacząłeś ;) I nie wiem, gdzie jest zwrot o 180 stopni. Od samego początku twierdzę to samo i jestem w tym konsekwentny.

To są właśnie podwójne standardy, Neo. Masz nade mną odrobinę władzy jako moderator i już ci ta władza uderzyła do głowy. Na Regulamin patrzysz przez palce, tak jak ci wygodnie. Jeśli ktoś inny obraża mnie, Asigniona, ale poprzez aluzje i niedopowiedzenia, to idziesz z literą Regulaminu i nie robisz nic. Kiedy ja robię to samo wobec kogoś innego, oooo, to wtedy idziesz z duchem Regulaminu i walisz na odlew warny z banem za "całokształt", "prowokacyjne zachowanie" i "szukanie zaczepki".

No to wszystko jest już w strefie oceny poszczególnych wypowiedzi i oceny, kto, co i kiedy. Możesz się z tym zgadzać, lub nie. Oczywiście nie dziwię się, że zajmujesz takie, a nie inne stanowisko, ale myślę, że podjąłbym taką samą decyzję jak wtedy.

Założę się, że jesteś z siebie cholernie dumny.

Cała sprawa jest mi w zasadzie obojętna ;)
  • 0

->1019<-

#42 Grinch

Grinch

Nie będziesz mi tu przebywał obok stopy!

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 01.02.2009 - |23:49|

Moi drodzy prosił bym o uspokojenie swoich nerwów :]
  • www.gwrota.com

#43 Asignion

Asignion

Starszy plutonowy

• LAMER
  • 628 postów

Napisano 03.02.2009 - |20:12|

Nigdzie nie kłamię, w mojej opinii zacząłeś ;)

Twoja opinia nie ma tu nic do rzeczy, liczą się nagie fakty. Cała rzecz się zaczęła w temacie http://forum.gwrota....showtopic=13644 , gdzie wywiązała się dyskusja na temat tego, czy ruiny mogły przetrwać 2000 lat.
1. Ale najpierw w poście nr 28, użytkownik Jonasz zamiast podjąć dyskusję z moimi argumentami, odpisuje:

Przyszło mi. ale od razu taka koncepcje odrzuciłem jako bardzo głupią.

Jest to dla mnie obraźliwe, ale...
BRAK REAKCJI MODERATORA. Zgodnie z literą Regulaminu.
2. Użytkownik Wergora, z wykształcenia archeolog, w postach nr 49, 56 i 82, dzięki swojej rozległej wiedzy i doświadczeniu zawodowemu, definitywnie rozstrzyga dyskusję nt. ruin - powinny dawno zniknąć, po czym apeluje o zaprzestanie dalszej dyskusji na ten temat - on wie lepiej.
3. Równocześnie w poście nr 82 Wergora obnaża swoje braki w wiedzy ogólnej, które stawiają pod dużym znakiem jego "ekspertyzy" nt. trwałości ruin:

nowoczesne wieżowce nie są budowane z żelbetonu, w przeciwnym wypadku zawaliłyby się pod swoim ciężarem

4. Także w dalszej części postu nr 82 Wergora w zawoalowany sposób daje mi do zrozumienia, że jestem pośmiewiskiem:

Czy już pisałem że twoje posty dają mi i moim kolegom w pracy wiele radości?

5. W poście nr 85 wyrażam ubolewanie nad poziomem wiedzy Wergory i mu odpowiadam:

WIEŻOWCE I DRAPACZE CHMUR BUDUJE SIĘ Z ŻELAZOBETONU, NIEUKU.

REAKCJA MODERATORA BIKU1: OSTRZEŻENIE. Zgodnie z literą Regulaminu, choć mógłbym polemizować, czy w tym wypadku nie było to określenie stanu faktycznego. No ale trudno, stało się.
6. W tym samym poście nr 85 zastanawiam się, czy to tym razem Wergora zostanie wyśmiany przez kolegów.
7. W poście nr 89, Wergora cytuje fragment Regulaminu i domaga się przeprosin. Pomimo tego, że jego post jest całkowitym offem, a naruszenia Regulaminu należy zgłaszać bezpośrednio moderatorom...
BRAK REAKCJI MODERATORA. Jest to niezgodne z literą Regulaminu.
8. W poście nr 105, odrzucam możliwość przeprosin i dopytuję się Wergory, z kogo się dziś śmiali jego koledzy w pracy.
9. W poście nr 107, przedstawiam kilka możliwości. Jonasz, zamiast podjąć jakąś konstruktywną krytykę, odpowiada w poście 108, że

Takich możliwości mozna stworzyć sto i to zupełnie bezkarnie.

10. W poście nr 123, odpowiadając na post nr 112 Wergory, zakpiłem sobie z niego, zwracając się do niego per "Panie Indiana Jones", po czym się go jeszcze zapytałem, dlaczego nic nie pisze o kolegach z pracy. Także odpowiadając Jonaszowi na post nr 116 nawiązałem do jego niezbyt uprzejmej wypowiedzi z postu nr 108 (pkt. 9):

Panie Indiana Jones, ten temat był wałkowany do bólu. Po exodusie z Kobolu na Dwanaście Kolonii nastąpił całkowity regres cywilizacyjny i do współczesności dotrwały jedynie zniekształcone legendy, znane jako "Proroctwo Pythi".
PS. Wciąż nic nie piszesz o kolegach z pracy...

Mógłbym ci złośliwie napisać, że są setki możliwości, ale tego nie zrobię.

REAKCJA MODERATORA NEO: OSTRZEŻENIE + BAN NA 24H.

Podsumujmy: w poście nr 85 obraziłem Wergorę i dostałem za to ostrzeżenie od Biku1. Słusznie.

W kolejnych postach (105, 107 oraz 123) nie obraziłem nikogo i dostałem od Neo ostrzeżenie z banem na 24h, pomimo, że Regulamin przewiduje taką karę tylko za powtórne obrażanie lub przeklinanie. Co więcej, gdy poprosiłem o wyjaśnienie, moderator Neo nie był w stanie podać mi, który punkt Regulaminu naruszyłem, ani nie potrafił określić, za który post konkretnie zostałem ukarany. Zamiast tego odparł, że "szukałem zaczepki", byłem "agresywny" i "prowokowałem" , a także "pierwszy przekroczyłem pewną granicę" w związku z czym dostałem warna z banem "prewencyjnie".

Równocześnie moje skargi na obraźliwe zachowanie Wergory i Jonasza (posty nr 28 i 82) zostały całkowicie zignorowane.

Tak więc w moim przypadku, ponieważ nikt nie nazwał mnie głupkiem ani idiotą, lecz jedynie dano mi to do zrozumienia, moderatorzy nie zrobili nic - postępując ściśle z literą Regulaminu. Natomiast, gdy ja sobie zadrwiłem z Wergory, lecz go nie obraziłem żadnym niestosownym słowem, to moderator Neo zamiast się trzymać litery Regulaminu, dał mi warna z banem - za nic.

Co więcej moderator Neo jest na tyle bezczelny, że kłamie, iż to ja wszystko zacząłem. I choć poprzednio w zachowaniu Jonasza i Wergory nie dopatrzył się niczego dla mnie obraźliwego, to teraz nagle mi pisze:

Wtedy dostałeś 24h za całokształt, że zacytuję Twoją wypowiedź "obaj doskonale wiemy, że obrażać można nie tylko za pomocą konkretnego słowa. Niedopowiedzenie lub aluzja mogą być równie obraźliwe jak najgorsze przekleństwo." W mojej opinii wtedy zacząłeś sprawę i za to dostałeś te 24h.

Dwa tygodnie temu dla Neo aluzje i niedopowiedzenia Jonasza i Wergory pod moim adresem nie były obraźliwe, ale dziś okazuje się, że moje aluzje i niedopowiedzenia były jak najbardziej obraźliwe dla nich. Na tyle obraźliwe, że dostałem warna z banem na 24h. Również chamska wypowiedź pod moim adresem moderatora Toudi niestanowi problemu dla Neo:
"Chcesz napisać, że jesteś nalepszym przykładem tu powinna być inwektywa, ale się powstrzymam."
Gdy jak w tak skandaliczny sposób odpyskowałem Jonaszowi w poście nr 123 ( "Mógłbym ci złośliwie napisać, że są setki możliwości, ale tego nie zrobię.") to było to "prowokowanie", "szukanie zaczepki" i "agresja" - skutek: warn z banem. Gdy to samo robi moderator w stosunku do usera, to w oczach Neo wszystko jest OK.

Tak więc wciąz podtrzymuję moje pytanie do Administracji:

czy poniższa uwaga, napisana pod moim adresem przez moderatora, według Administracji Forum Orion - Tokra mieści się w ramach kulturalnego i ogólnie przyjętego zachowania:
"Chcesz napisać, że jesteś nalepszym przykładem tu powinna być inwektywa, ale się powstrzymam. "

I druga sprawa - chciałbym żeby ban od Neo został cofnięty. Nie naruszyłem Regulaminu, wobec czego warn nie powinien mieć miejsca. Co więcej, nawet sam moderator Neo za bardzo nie wie, za co dał mi tego warna i nie potrafi go uzasadnić. Za każdym razem wymienia inne powody, w sumie uzbierało się tego tyle: prowokowanie, szukanie zaczepki, agresja, całokształt, prewencja i "zaczęcie sprawy". Co więcej, żaden z "powodów" nie ma umocowania w Regulaminie, "zaczęcie sprawy" to zwykłe kłamstwo, "całokształt" wskazuje na osobiste uprzedzenia, zaś "prewencja" to nadużycie przywilejów i praw moderatora.
  • 0

#44 mirc

mirc

Starszy sierżant

• Administrator
  • 818 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 03.02.2009 - |20:51|

Przyszło mi. ale od razu taka koncepcje odrzuciłem jako bardzo głupią.

co jest obrazliwe? wypowiedz jest odnosnie koncepcji a nie twojej osoby - brak aluzji osobistych

Czy już pisałem że twoje posty dają mi i moim kolegom w pracy wiele radości?

uwazasz ze to jest aluzja do czego?

5. W poście nr 85 wyrażam ubolewanie nad poziomem wiedzy Wergory i mu odpowiadam:

WIEŻOWCE I DRAPACZE CHMUR BUDUJE SIĘ Z ŻELAZOBETONU, NIEUKU.

REAKCJA MODERATORA BIKU1: OSTRZEŻENIE. Zgodnie z literą Regulaminu, choć mógłbym polemizować, czy w tym wypadku nie było to określenie stanu faktycznego. No ale trudno, stało się.
6. W tym samym poście nr 85 zastanawiam się, czy to tym razem Wergora zostanie wyśmiany przez kolegów.
7. W poście nr 89, Wergora cytuje fragment Regulaminu i domaga się przeprosin. Pomimo tego, że jego post jest całkowitym offem, a naruszenia Regulaminu należy zgłaszać bezpośrednio moderatorom...
BRAK REAKCJI MODERATORA. Jest to niezgodne z literą Regulaminu.
...
Podsumujmy: w poście nr 85 obraziłem Wergorę i dostałem za to ostrzeżenie od Biku1. Słusznie.

jednznacznie obrazasz innego uzytkownika, nie masz sam co do do tego watpliwosci
post 89 powinien zniknac z tego watku po rozwiazaniu sprawy

I druga sprawa - chciałbym żeby ban od Neo został cofnięty. Nie naruszyłem Regulaminu, wobec czego warn nie powinien mieć miejsca. Co więcej, nawet sam moderator Neo za bardzo nie wie, za co dał mi tego warna i nie potrafi go uzasadnić. Za każdym razem wymienia inne powody, w sumie uzbierało się tego tyle: prowokowanie, szukanie zaczepki, agresja, całokształt, prewencja i "zaczęcie sprawy". Co więcej, żaden z "powodów" nie ma umocowania w Regulaminie, "zaczęcie sprawy" to zwykłe kłamstwo, "całokształt" wskazuje na osobiste uprzedzenia, zaś "prewencja" to nadużycie przywilejów i praw moderatora.

co rozumiesz przez cofniecie bana czasowego ktorego czas trwania minal juz dawno? mam cofnac sie w czasie i go zdjac?

kary dla użytkowników zależą od moderatorów oraz administratorów

PS. zle piszesz nick Neoo - to moze byc brak szacunku dla innego uzytkownika
Sometimes, the best way to hide the truth is to keep it in plain sight.

#45 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 03.02.2009 - |20:57|

Asignion jeśli chodzi o "post nr 28" to chyba to źle zrozumiałeś Jonasza choć ciężko mi pisać w jego imieniu.
Powiem to jak ja go widziałem jako osoba z boku.
Jonasz pisząc - "Przyszło mi. ale od razu taka koncepcje odrzuciłem jako bardzo głupią." - to nie znaczy, że Ty jesteś zaraz głupi.
Przecież on napisał, że wpadł na taki sam pomysł ale uznał go za głupi więc według Twojej wykładni tego zdania uznał również i sam siebie za głupca. <--- Co oczywiście samo z siebie jest nadinterpretacją.
Jak ja napiszę, że np wpadłem na ten sam pomysł co powiedzmy Toudi ale uznałem go za głupi to nie chodzi personalnie o Toudiego tylko o samą myśl. A skoro obaj na to samo wpadliśmy to jak już to obaj jesteśmy głupcami. ;)
Tu chodzi o to ,że myśl była niepoważna, mylna czy jakkolwiek to zwał - mam nadzieję, że jasno to wyłożyłem.
I tutaj akurat niepotrzebnie "męczysz" to zdanie Jonasza bo w żaden sposób Cię tu nie obraził.

Co do reszty to widzisz każdy ma swój punkt widzenia.
I jest taki punkt:
b ) kary dla użytkowników zależą od moderatorów oraz administratorów,
jeśli uważasz, że zostałeś potraktowany niesprawiedliwie, możesz złożyć skargę
do jednego z administratorów forum.

I jeśli moderator uznał ,że zaczynasz np przesadzać, stawać się agresywny to ma do tego prawo, możliwość , możesz to nawet nazywać widzimisię bo chyba nie sądzisz ,że skoro czegoś nie ma w regulaminie to jest dozwolone. Ciężko by było pisać posty przy regulaminie który miałby np 50 str bo wszystkiego nie da się przewidzieć i w nim ująć.
Choć oczywiste jest ,że nie musi Ci się to podobać.
A odnośnie inwektyw to radzę Ci przypomnieć sobie jak określiłeś _Neoo_ w poscie do niego.

Użytkownik biku1 edytował ten post 03.02.2009 - |21:05|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#46 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 03.02.2009 - |21:16|

Twoja opinia nie ma tu nic do rzeczy, liczą się nagie fakty.

Liczy się moja opinia, fakty oraz w tym przypadku ich interpretacja.

Co więcej, gdy poprosiłem o wyjaśnienie, moderator Neo nie był w stanie podać mi, który punkt Regulaminu naruszyłem, ani nie potrafił określić, za który post konkretnie zostałem ukarany. Zamiast tego odparł, że "szukałem zaczepki", byłem "agresywny" i "prowokowałem" , a także "pierwszy przekroczyłem pewną granicę" w związku z czym dostałem warna z banem "prewencyjnie".

Widzę, że 2 powyższe posty tłumaczą to o co chodzi.

Równocześnie moje skargi na obraźliwe zachowanie Wergory i Jonasza (posty nr 28 i 82) zostały całkowicie zignorowane.

Skargi po tym jak sam zostałeś ukarany w mojej opinii nie były zbyt wiarygodne. Przypomina to rzucanie oskarżeń tylko po to, żeby odciągnąć uwagę od siebie.

dał mi warna z banem - za nic.

Jak za nic, za to o co chodzi cały czas.

Co więcej moderator Neo jest na tyle bezczelny, że kłamie,

Pozwolę się nie zgodzić.

ale dziś okazuje się, że moje aluzje i niedopowiedzenia były jak najbardziej obraźliwe dla nich.

Nie dzisiaj, ale dwa tygodnie temu, w końcu o to chodzi...

No właśnie... bana nie ma, więc jak go cofnąć? I jakie inne powody, cały czas są te same, co najwyżej doszczegóławiane. Kłamstwo w twojej opinii, osobiste uprzedzenie to nie wiem skąd wzięte, a co do nadużycia... każdy na Twoim miejscu by tak twierdził, więc raczej się temu nie dziwię.

PS. Widzę, że przynajmniej zeszliśmy z bezpodstawnych zarzutów spoilerowych.
PS2. I to by było tyle z mojej strony, nie mam już zamiaru udzielać się w tym wątku.
  • 0

->1019<-

#47 Asignion

Asignion

Starszy plutonowy

• LAMER
  • 628 postów

Napisano 03.02.2009 - |23:31|

co jest obrazliwe? wypowiedz jest odnosnie koncepcji a nie twojej osoby - brak aluzji osobistych

Już ci wyjaśniam. Jeśli ktoś mi pisze, że mój post jest głupi, bez sensu albo idiotyczny, bo [i tu pada konkretne uzasadnienie], to jestem w stanie to zaakceptować, bo jest to dyskusja merytoryczna. Ale jeśli ktoś mi pisze, że mój post jest głupi, "bo głupi", to jest to brak szacunku dla mojej osoby i jest to w najwyższym stopniu obraźliwe. Jeśli ktoś używa tak kategorycznych stwierdzeń, to powinienen to uzasadnić, bo inaczej nie będzie dyskusji i wymiany argumentów, tylko pyskówka "Twój post jest głupi", "a twój post jest kretyński", "a twój post jest jeszcze bardziej debilny". Jeśli już angażuję się w to forum, to oczekuję pewnej dyskusji na poziomie, a nie szczeniackiego zachowania.

uwazasz ze to jest aluzja do czego?

Bardzo dokładnie napisałem, do czego, ale ty teraz udajesz greka i nie wiesz o co chodzi... Przeczytaj mój post raz jeszcze. Zabawne, że nawet moderatora _Neoo_ przekonałem, że obrazić można także za pomocą niedopowiedzenia i aluzji. Ciebie widać nie.

co rozumiesz przez cofniecie bana czasowego ktorego czas trwania minal juz dawno? mam cofnac sie w czasie i go zdjac?

Chodziło mi o oczywiście o cofnięcie ostrzeżenia, nie bana.

PS. zle piszesz nick Neoo - to moze byc brak szacunku dla innego uzytkownika

Ty też. Poprawnie się to pisze _Neoo_ - czyżby brak szacunku dla własnego moderatora? Poza tym zdania rozpoczyna się z dużej litery, a kończy kropką. I zastanawiam się, co w sumie mają znaczyć wszystkie te literówki i brak polskich znaków - nie chce ci się poprawnie pisać, czy może masz dysleksję? A może po prostu w ten sposób mi okazujesz swoją pogardę?

Asignion jeśli chodzi o "post nr 28" to chyba to źle zrozumiałeś Jonasza choć ciężko mi pisać w jego imieniu.
[...]
Tu chodzi o to ,że myśl była niepoważna, mylna czy jakkolwiek to zwał - mam nadzieję, że jasno to wyłożyłem.
I tutaj akurat niepotrzebnie "męczysz" to zdanie Jonasza bo w żaden sposób Cię tu nie obraził.

Wyjaśniłem przed chwilą, czemu jest to obraźliwe. Możemy zrobić eksperyment - będę cytował każdy post z dopiskiem "ten post jest głupi/kretyński/debilny/idiotyczny". Po godzinie zapcha ci się skrzynka na privie, moje posty zostaną skasowane, ja zaś dostanę warna i pouczenie, że mam pisać na temat, nie spamować i nie obrażać innych.

b ) kary dla użytkowników zależą od moderatorów oraz administratorów,
jeśli uważasz, że zostałeś potraktowany niesprawiedliwie, możesz złożyć skargę
do jednego z administratorów forum.

Właśnie chyba to robię....?

I jeśli moderator uznał ,że zaczynasz np przesadzać, stawać się agresywny to ma do tego prawo, możliwość, możesz to nawet nazywać widzimisię bo chyba nie sądzisz ,że skoro czegoś nie ma w regulaminie to jest dozwolone. Ciężko by było pisać posty przy regulaminie który miałby np 50 str bo wszystkiego nie da się przewidzieć i w nim ująć.

I dlatego niedługo trzeba będzie najpierw swego rozmówcę zapytać o pozwolenie na przedstawienie kontrargumentów i krytyki jego postów, bo jak nie, to jakiś nadgorliwy moderator może to zinterpretować jako "agresję" wobec rozmówcy, albo "prowokowanie" lub też "próbę zepsucia komuś dobrego humoru" (np. moderatorowi). Wprawdzie nie ma tego w Regulaminie, ale kto powiedział, że moderator nie może być kreatywny?

A odnośnie inwektyw to radzę Ci przypomnieć sobie jak określiłeś _Neoo_ w poscie do niego.

Moja opinia o nim się zmieniła. Niestety na gorsze.

Liczy się moja opinia, fakty oraz w tym przypadku ich interpretacja.
[...]
Skargi po tym jak sam zostałeś ukarany w mojej opinii nie były zbyt wiarygodne. Przypomina to rzucanie oskarżeń tylko po to, żeby odciągnąć uwagę od siebie.
[...]
osobiste uprzedzenie to nie wiem skąd wzięte,

Gdybyś nie miał wobec mnie uprzedzeń, to rozpatrzyłbyś uczciwie moje skargi, bez względu na to, kiedy je zgłosiłem. I wziąłbyś pod uwagę zawartość zgłoszonych postów. A ty się do nich ustosunkowałeś dopiero teraz - po dwóch tygodniach - i okazało się, że wykryłeś spisek Asigniona, który próbował odwrócić uwagę od siebie!

Kłamstwo w twojej opinii

Numeracja postów nie kłamie, ty tak.

Wychodzi na to _Neoo_ , że jesteś ucieleśnieniem obiektywnego i sprawiedliwego traktowania użytkowników na forum. A poza tym brzydzisz się kłamstwem i hipokryzją.

PS. Widzę, że przynajmniej zeszliśmy z bezpodstawnych zarzutów spoilerowych.

To czy były bezpodstawne, to by się dopiero okazało, gdybyśmy mogli przeczytać, co inni mają na ten temat do powiedzenia. Niestety, jakiś nadgorliwy moderator, trzęsąc ze strachu gaciami, zamknął ten wątek po zaledwie 20 minutach. Jeśli te zarzuty były bezpodstawne, to skąd ten strach? Odblokujcie wątek, pewnie pies z kulawą nogą tam nie zajrzy.
  • 0

#48 mirc

mirc

Starszy sierżant

• Administrator
  • 818 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 04.02.2009 - |00:15|

mimo ze pisanie postow pod soba nie jest zakazane w regulaminie robienie tego w tak krotkim czasie mozemy uznac za spam :]

jesli masz problem z przeczytaniem tego co pisze poniewaz nie ma tam polskich znakow to twoj problem, a odpowiedajac na twoje pytanie tak nie chce mi się poprawnie pisać - zadowolony z odpowiedzi

masz problem ze spoilerami od uwag i propozycji tez jest temat - ale juz ci z gory mowie ze to sie nie zmieni

Neoo jest poprawna forma nawet ustalona z zainteresowanym wiec mnie nie poprawiaj bo wiem lepiej

nikt sie nie boi dyskusji, kazdy moze sie w tym temacie wypowiedziec na temat ktory ciebie dotyczy

stosowanie formy przymusu w wybiorczy sposob zalezy tylko od moderatora, na jakiej podstawie wnioskuejsz ze oni nie dostali pouczenia/ostrzezenia?

#49 Asignion

Asignion

Starszy plutonowy

• LAMER
  • 628 postów

Napisano 04.02.2009 - |00:37|

mimo ze pisanie postow pod soba nie jest zakazane w regulaminie robienie tego w tak krotkim czasie mozemy uznac za spam :]

Przykro mi, ale forum narzuca ograniczenie na liczbę cytatów w jednym poście. Więc to nie moja wina.

jesli masz problem z przeczytaniem tego co pisze poniewaz nie ma tam polskich znakow to twoj problem, a odpowiedajac na twoje pytanie tak nie chce mi się poprawnie pisać - zadowolony z odpowiedzi

Mówi mi to coś o tobie i twoim stosunku do innych użytkowników forum.

masz problem ze spoilerami od uwag i propozycji tez jest temat - ale juz ci z gory mowie ze to sie nie zmieni

Tu zadałeś mi cios.

Neoo jest poprawna forma nawet ustalona z zainteresowanym wiec mnie nie poprawiaj bo wiem lepiej

Jest tylko jedna poprawna forma... ta, której używasz za pozwoleniem Neoo jest jedynie dopuszczalną.

nikt sie nie boi dyskusji,

A mógłbyś odblokować ten wątek? http://forum.gwrota....showtopic=15459

na jakiej podstawie wnioskuejsz ze oni nie dostali pouczenia/ostrzezenia?

Myślę, ze gdyby tak było, to moderator by mi o tym powiedział.

I jak widzę, nie starczyło ci odwagi, żeby zając się poważnymi problemami, odpisałeś tylko na sprawy drugorzędne.
  • 0

#50 mirc

mirc

Starszy sierżant

• Administrator
  • 818 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 04.02.2009 - |01:53|

temat zostanie tak jak jest
moderator nie ma obowiazku informowania o karach/ostrzezeniach osob ktorych one nie dotycza

jakiego rozwiazania oczekujesz? powiedzenia ze moderator zrobil zle? uzyl nie wlasciwego slownictwa? moze mam zrobic ankiete kogo wyrzucic z forum? a moze dasz sobie juz spokoj?

ps robiac wycieszki w moja strone nie polepszasz swojej pozycji, wskazuje to tylko ze lubisz stwarzac problemy

ps jesli chodzi o Neoo to nie masz racji "_" sa tylko ozdobnikami do nicka

Kiedyś chciałem zarejestrować się na pewnym chat-ie. Jako że Matrix należy do moich ulubionych filmów, wybór nicka padł na Neo. No niestety Neo, neo, neoo były zajęte. Wtedy koleżanka poradziła mi żebym dodał te....kreseczki (jak to sie swoją drogą nazywa?) do nicka. Jako, że chciałem żeby jakoś to wyglądało, dałem je z przodu i z tyłu, no i napisałem z dużej litery (jakoś ładniej wygląda)

#51 Asignion

Asignion

Starszy plutonowy

• LAMER
  • 628 postów

Napisano 04.02.2009 - |16:27|

moderator nie ma obowiazku informowania o karach/ostrzezeniach osob ktorych one nie dotycza

Zakazu też nie ma.

jakiego rozwiazania oczekujesz? powiedzenia ze moderator zrobil zle? uzyl nie wlasciwego slownictwa?

Tak, właśnie tego. Jeśli rolą moderatorów jest dbanie o poprawne zachowanie użytkowników, to administratorzy mają takie same obowiązki wobec moderatorów.

ps robiac wycieszki w moja strone nie polepszasz swojej pozycji, wskazuje to tylko ze lubisz stwarzac problemy

Problemy sprawiają twoi moderatorzy niesprawiedliwym traktowaniem użytkowników i chamskim zachowaniem. Ty zaś jeszcze palcem w bucie nie kiwnąłeś, żeby choć spróbować te problemy rozwiązać.

ps jesli chodzi o Neoo to nie masz racji

No tak, kwestia pisowni nicka Neoo jest bardzo istotna. Jest tak istotna, że poruszyłeś ten temat już 3 razy. Za to pomimo moich kilkukrotnych próśb o ocenę zachowania moderatora Toudi, nawet raz się o tym nie zająknąłeś. Miło wiedzieć, jakie masz priorytety jako administrator na forum.

Więc jeśli masz zamiar rozwiązać jakieś problemy, to wreszcie to zrób. A jeśli masz zamiar dalej tylko wałkować kwestię pisowni nicków na forum, to prosiłbym, żebyś się więcej w tym wątku nie wypowiadał.

I co z moim ostrzeżeniem od Neoo?
  • -1

#52 Grinch

Grinch

Nie będziesz mi tu przebywał obok stopy!

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 04.02.2009 - |18:53|

Porozmawiałem bardzo poważnie z moderatorami.
Wszystko zostało wyjaśnione.
Jak ochłoniecie to otworzę ponownie.

Dziękuję i pozdrawiam.
  • www.gwrota.com

#53 anrew

anrew

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 75 postów

Napisano 02.08.2009 - |09:19|

A ile się człowiek musi naczekać aż mu osty anulują? Rok? 2 lata? Może to już było ale nie potrafię znaleźć - jeśli było to sorki :D
  • 0

#54 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 02.08.2009 - |09:30|

Niektórzy mają już i po 3 lata więc...... potrwa to tak długo aż osoba która Ci dała warna nie uzna, że czas go zdjąć.
Zresztą tyle % co masz nie ogranicza w żaden sposób korzystania z forum.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#55 anrew

anrew

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 75 postów

Napisano 02.08.2009 - |10:24|

Aha dzięki za odpowiedź

Użytkownik anrew edytował ten post 02.08.2009 - |10:25|

• 0

#56 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 29.03.2012 - |13:10|

Zauważyłem, że za każdym razem jak pojawia się reklama serialu gry o tron (ta z tym ogniem) to komfort korzystania z forum spada ponizej minimum.
Zauwazyłem takie błedy:
1. Strona się wolno wczytuje (to przez tą reklamę)
2. Strona sie wolno przewija (nawet już po kompletnym wczytaniu reklamy) - wrażenie "laga"
3. Wrażenie laga przy pisaniu odpowiedzi (napisze kilka znaków i dopiero po chwili onę sie pojawiają)

Błąd występuje tylko przy tej jednej reklamie (no ale ona sie - przynajmniej u mnie - w zdecydowanej większości wyswietla) zarówno na operze jak i chromie.

EDIT:
Opera to the rescue ;)
Zablokowałem sobie reklamy i teraz wszystko śmiga super płynnie. To ewidentnie problem tej reklamy.

Użytkownik Modes edytował ten post 29.03.2012 - |14:15|

• 0

#57 oscar

oscar

Szeregowy

• Użytkownik
  • 46 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 07.07.2013 - |09:57|

Od pewnego czasu (kilka tygodni) mam problem ze statutem czytane/nieczytane. Wcześniej wszystko było ok -  tj wybierałem 'wyświetlenie nowej zawartości', potem 'Oznacz forum jako przeczytane' i następnym razem dostawałem kilka postów z ostatnich dni. Teraz ten mechanizm nie działa - te same posty pokazują się na liście nowych wiele razy. Czy informacja o czytanych postach jest pamiętana na serwerze, czy w ciasteczkach? Moja przeglądarka kasuje wszystkie ciasteczka po wyjściu, ale tak jest ustawiona 'od zawsze', więc sposób przechowywania statusu musiałby się zmienić niedawno.

• 0

#58 pulsar

pulsar

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 27.07.2017 - |21:49|

Czołem! 

czy nie czas na lekkie przewietrzenie? Stan poddziałów seriali nie zmienił się od lat. Warto by było dodać chyba działy dla bieżących produkcji, a kilka ich jest: Expanse, Killjoys Dark Matter, Travellers... 

Dodatkowo w dziale Popularne Seriale nie pojawił się żaden post od przynajmniej roku :D więc może są popularne, ale niekoniecznie wśród czytelników forum? Może przesunąć do tego działu seriale, którymi faktycznie się ktoś interesuje?

No chyba że forum jest już w stanie agonalnym to może faktycznie szkoda roboty ;) 

To tylko takie świeże spojrzenie i kilka sugestii. Nie będę się wymądrza, bo pojawiłem się nagle po chyba kilku latach nieobecności :P .

• 1
"I wore a bomb... A nuclear bomb in a field of flowers." -John

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych