Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ronon Dex [SGA]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
51 odpowiedzi w tym temacie

#41 Seth Angel

Seth Angel

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoPierwszy z Prawej

Napisano 13.01.2007 - |14:10|

Ronon jest osoba pokroju "Terminatora" najpierw strzela a dopiero pózniej zadaje pytania. :D Ogólnie jest osoba która sporo wnosi do serialu, wie wiele na temat Wraith i ma sporo siły (taki Teal'c z SG1)

Użytkownik Seth Angel edytował ten post 13.01.2007 - |14:11|

• 0
I Have Become Death, Destroyer of Worlds.

#42 Iran

Iran

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów
  • MiastoWARSZAWA

Napisano 15.01.2007 - |20:09|

Ronon żądzi to jest przerysowny obraz wojownika, a przeciez atlantis piera się na przerysowaniu postaci. Ja polubiłem go od pierwszego pojawienia.
  • 0

#43 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 15.01.2007 - |22:30|

mi sie Ronon wcale z Terminatorem nie kojarzy, raczej z Conanem :D
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#44 quisatz

quisatz

Kapral

• Użytkownik
  • 245 postów
  • MiastoPiotrkow

Napisano 23.01.2007 - |23:45|

Phehehehhehe rzeczywiscie moje pierwsze wrazenie ze to jakis wielki dresiasz :afro:
Rozumiem ze dali postac ktora bedzie sie podba kobieta ale takiego mutanta to przesada :afro:

Ale z czasem przywyklem do niej a nawet ja polubilem bo ejst szczera nie kryje niecheci do wroga nie kryje tego ze jest miesniakiem a nawet zartuje sobie z tego niezdako rzucajac przyjaciolmi np podczas treningow. A dotego ams wietne wyszkolenie w walce na kijki :D swietnie stzrela ma swietny instynkt samozachowawczy a d tego jest postacia tragiczna nadal stojaca nieco na uboczu w walce z najescia ktory zniszczyl jego swiat.

Nie dziwcie sie ze jest tak nadpobudliwy wzgledem Wraith - wyobrazcie sobie ze Goaul znisczylic cala cywilizacje ludzi i np Daniel samotnie prowadzi walke z Nox'ami na sam widok takiego Bala bysie strzelali z Mark III :-D
  • 0

A kiedy podniosł sie z kaluzy krwi jego serce ogarnol gniew.

#45 elantra

elantra

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 106 postów

Napisano 15.10.2007 - |21:49|

tfu, brzydal - ale do SGA pasuje taki wojownik
  • 0
"tylko umarli znają koniec wojny"
Platon

#46 dr Danielle Jackson

dr Danielle Jackson

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 335 postów
  • MiastoŹwirek

Napisano 16.10.2007 - |17:02|

moja koleżanka stwiersziła, że jest obrzydliwy. dlaczego? oto cytat - "jest taki wielki.. i ma takie wieeelkie dłonie i wieeelką głowę i wieeelkie dready.. w ogóle jest taki ogromniasty"
ale o gustach się nie dyskutuje:)

mi ta postać bardzo odpowiada - jest całkowicie inny od patetycznej Teyli czy gburowatego Teal'ca - jest co prawda małomówny, ale ma też zabawne momenty. ponadto, jak to określił Sheppard "umie o siebie zadbać w czasie walki".

Ma niezły background, tzn nie spadł z choinki w SGA, tylko ma swoją historię w walce z Wraith, historię osobistą i swoją fajną planetkę.

poza tym wchodzi w ciekawe interakcje z każdym członkiem swojej grupy (jak uczył McKaya walki na kijki to sie popłakałam:))

jednakże do tej pory nie mogę pojąć, dlaczego ubiera się jak Sally z dr Quinn albo piosenkarz country (skórzany płaszczyk, frędzelki) skoro jego planeta była dobrze rozwinięta i raczej wiedzieli, co to sztuczne tkaniny. no ale pewnie to kwestia upodobań ludzi od kostiumów:)

no i jest nawet przystojny:) chociaż mam innego ulubieńca w tym serialu :D
  • 0
- And a hug is just like a public dry hump.
- I think you're hugging wrong.

#47 Psoma

Psoma

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 22.12.2008 - |21:36|

swietny jest:) i nie ma bata :)
  • 0
Sukces nie jest ostateczny, porażka nie jest śmiertelna, liczy się odwaga by kontynuować

#48 Atlantis

Atlantis

Plutonowy

• Użytkownik
  • 481 postów
  • MiastoKraków

Napisano 29.12.2008 - |12:15|

jednakże do tej pory nie mogę pojąć, dlaczego ubiera się jak Sally z dr Quinn albo piosenkarz country (skórzany płaszczyk, frędzelki) skoro jego planeta była dobrze rozwinięta i raczej wiedzieli, co to sztuczne tkaniny. no ale pewnie to kwestia upodobań ludzi od kostiumów:)

Jego planeta została zniszczona, a przez parę lat sam musiał się o siebie zatroszczyć i ubierał się w to co kupił, ukradł lub sam upolował. Sztuczne tkaniny raczej nie wiszą na sznurkach do suszenia ubrań wieśniaków z Pegaza. :) Nie biegają też po tych ich lasach. ;)
  • 0
Dołączona grafika
"Władza to nie środek do celu; władza to cel"
/George Orwell - Rok 1984/

#49 Marcin McKay

Marcin McKay

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 29.09.2009 - |20:10|

Ronon to spoko kolo (a co do tych ubrań to ma fajny płaszczyk B) )
  • -1

#50 pawpio21

pawpio21

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 05.05.2011 - |20:26|

Taka ciekawostka pewnie wielu ulubiona postać z stargate atlantis (oczywiście Ronon Dex) będzie grać główną rolę w najnowszym Conan the Barbarian.Oto zwiastun:

Zapowiada sie nieźle:)
  • 0

#51 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 09.05.2011 - |09:05|

Nie no w ogole sie facet rozwinal. Kasacja SGA dobrze mu sie przysluzyla, bo dostal role w Game of Throens i Conanie. Gra charakterystyczne role w stylu "Arnie" ale i tak to sukces. Z drugoligowego serialiku na sam szczyt. Zostanie zapamietany i jego kariera moze jeszcze niezle blysnac.
  • 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#52 scanning

scanning

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 143 postów

Napisano 09.05.2011 - |15:34|

Tja, awans, z serialiku klasy Ż do filmu klasy B. Niektórzy migrują w zupełnie inne strony, Sir Carlyle z kina do telewizji, Daniel Craig teraz jest narratorem filmów przyrodniczych BBC, zastąpił Sir Attenborough na tym stanowisku. Jason Mamoa został w zamian Conanem

Użytkownik scanning edytował ten post 09.05.2011 - |15:39|

• 0
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych