Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ronon Dex [SGA]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
51 odpowiedzi w tym temacie

#1 AllCome

AllCome

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 10.08.2005 - |11:52|

W końcu..juz myslałem że nie zaproponują mu udziału w SGA :) mam nadzieję że gość już zostanie na stałe zamiast mdłego Forda :)
  • 0
Jaruzelski pokazał jak nie należy rządzić...

Kwaśniewski pokazał jak należy rządzić...

Wałęsa pokazał, że każdy i.d.i.o.t.a może rządzić....

Kaczyński pokazał,że nie każdy i.d.i.o.t.a............

#2 Kreseq

Kreseq

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 10.08.2005 - |12:38|

Ronan jest ok.Mam nadzieje ze sie rozkreci.Bedzie przydatny w wielu sytuacjach:)
Co do Forda to jest jedna z moich ulubionych postaci SGA,szkoda ze sobie odlecial ;)
  • 0

#3 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 10.08.2005 - |12:57|

Stanowi bardzo ciekawą postać, może wprowadzić dosyć ciekawy powiew nowości (nie żeby serial po 1 sezonie tego potrzebował, ale skoro scenarzyści tak to zrobili...). Widać, że stanowi przeciwwagę, dla spokojnej i słuchającej rozkazów Teyli, że o Teal'cu nie wspomnę. Widać, że nie można z nim pogrywać, a kto spróbuje będzie tego żałował.
W sumie jestem nastawiony do niego pozytywnie i oczekuję na ciekawe wątki z jego udziałem.
  • 0

->1019<-

#4 Jazon

Jazon

Szeregowy

• Email
  • 23 postów
  • MiastoPuławy

Napisano 10.08.2005 - |12:58|

Zgadzam się z twierdzeniem, że Ford jest postacią mdłą ( przynajmniej przed przemianą ) i lepiej by było gdyby jego miejsce zajął Dex. Ronon to bardzo ciekawa postać. Prawdziwy wojownik. Małomówny lecz bardziej dramatyczny niż T'ealc. Ciekawe jak potoczą się jego dalsze losy. Mam przeczucie, że będzie miał problemy z łańcuchem dowodzenia ( a konkretnie w słuchaniu się Weir )
  • 0
Głupiec który jest świadom swojej głupoty wcale nie jest taki głupi
---------------------------------------------------------

Niektóre kobiety są bezcenne. Za wszystkie inne zapłacisz kartą Master Card.
[/FONT]

#5 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 10.08.2005 - |13:24|

osobiście lubiłem Forda przed przemianą;ta postać była tak cukierkowa,że to aż o propagande "american way of life" zakrawało :P
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#6 elbereth

elbereth

Kapral

• Email
  • 234 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 16.08.2005 - |19:27|

Roman (Ronon) calkiem mi sie podoba :]
wydaje sie ze bedzie mial swoje zdanie i nie raz narobi problemów swoim indywidualizmem :P
  • 0

#7 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 17.08.2005 - |09:57|

niech narobi niezłego bigosu i będzie co oglądać :P

Użytkownik inwe edytował ten post 17.08.2005 - |09:58|

• 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#8 Lord Yu

Lord Yu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 23.08.2005 - |21:38|

Owszem, Ronon jest fajny, ale... przerysowany :P Typowy twardziel nie bojący się niczego, ani nikogo... Teal'c wersja Pegazus? Potrzebny był w drużynie taki facet od "mokrej roboty", a Ford za bardzo nie miał co tam robić, na twardziela za młody, a wszystkie specjalne umiejętności już obsadzone :D Choć lepiej byłoby zabić Forda niż robić z niego mutanta... Ale w sumie dobrze że jest Dex, choć jak mówię - konwencjonalne rozwiązania rządzą :)
  • 0
Star Wars Mastermind

"SW fans are among the most negative, doom-saying whiners I've ever encountered. Count on SW fans to take one statement and turn it into either a lie or a proclamation of disaster"
-- Randy Stradley

#9 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 311 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 23.08.2005 - |23:04|

juz wolalem 10 razy forda od tego nowego...hehe...Chewbacca :/
  • 0
Dołączona grafika

#10 Macias

Macias

Kapral

• Użytkownik
  • 223 postów

Napisano 30.08.2005 - |01:34|

Owszem, Ronon jest fajny, ale... przerysowany :P Typowy twardziel nie bojący się niczego, ani nikogo... Teal'c wersja Pegazus? Potrzebny był w drużynie taki facet od "mokrej roboty", a Ford za bardzo nie miał co tam robić, na twardziela za młody, a wszystkie specjalne umiejętności już obsadzone :D Choć lepiej byłoby zabić Forda niż robić z niego mutanta... Ale w sumie dobrze że jest Dex, choć jak mówię - konwencjonalne rozwiązania rządzą :)

Wyświetl post

Lordzie Yu, Dex to nie TEal'c tylko brat Tyra Anasazi z Andromedy.
Swoja droga smieszny image twardziela-postawny kolo z dredami...
Osobiscie poczatkowo nie widzialem Dexa w serialu, ale po ep.6 uwazam,ze potencjal postaci jest spory i oby scnarzysci nie skrewili
  • 0
Osoba, która pisąła do mnie w spraiwe Farka niech zrobi to raz jeszcze, bom [beeep] wołowa i skasowałekm przypadkiem mejla

#11 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 02.09.2005 - |14:44|

Osobiscie poczatkowo nie widzialem Dexa w serialu, ale po ep.6 uwazam,ze potencjal postaci jest spory i oby scnarzysci nie skrewili

Ja też mam taką nadzieję. Szczególnie po akcji w wiosce. Myślę, że po następnych odcinkach czegoś więcej się dowiemy o tym człowieku. Coś czuję, ze ten facet będzie przechodził ewolucję w swoim postępowaniu. Oby w dobrą stronę.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#12 121277

121277

Wielki Organizator

• VIP
  • 561 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 02.09.2005 - |17:03|

No to mam nowe bożyszcze:)
Daniel idzie w odstawkę, zwłaszcza po tym, jak zapuscił brodę.

Ronan jest męski, władczy, stanowczy, świetnie walczy, ma w sobie tajemnice i niesamowicie hipnotyzujące spojrzenie.
Jest bossssski... po prostu wymiekam jak go widzę.

Jako postac zapowiada sie ciekawie i mam nadzieję, że scenarzyści wykorzystaja potencjał, jaki w nim tkwi.:)
  • 0
Daleka droga
do serca człowieka
zimnego jak głaz

Ale ja – jak woda
co cierpliwe czeka
aż skałę zniszczy czas

Dołączona grafika

Mój świat

#13 darth_MiRa

darth_MiRa

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów
  • MiastoTarnów

Napisano 23.09.2005 - |18:33|

Bardziej lubilam Forda, ale on jest na ^narkotykach Wraith^ i juz chyba nie bedzie normalny. A Ronan jest calkiem spoko, tylko strasznie wkurzaja mnie jego dredy i ten jego okropny plaszczyk:) Jestem pewna, ze miedzy Ronanem a Teyla cos w koncu zaiskrzy:)
  • 0

#14 Danielle

Danielle

Szeregowy

• Email
  • 55 postów
  • MiastoOgra

Napisano 23.09.2005 - |20:06|

Ronon jest sztuczny, Ford był OK, choc nie oglądałam całej 1 serii Atlantis. :D
  • 0

Dołączona grafika

Największy bład popełnia ten, kto myśląc, że może zrobić niewiele - nie robi nic...

#15 medusa

medusa

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 559 postów

Napisano 25.09.2005 - |14:30|

Dex to nie TEal'c tylko brat Tyra Anasazi z Andromedy.

Wyświetl post

to 100% racja, też od razu tak pomyślałam!!!!
Z jednej strony szkoda, że mało oryginalny pomysł na postać, ale
z drugiej - lepszy już mało oryginalny ale dobry pomysł :)
i w sumie popieram i cieszy mnie wprowadzenie takiego osobnika... Ford był jednak mało "dostrzegalny"
a Andromeda nie spełniła moich oczekiwań i już jej nie oglądam, więc mi tym bardziej to nie przeszkadza :clap:
  • 0
Biorę sobie w tej pętli wolne.

#16 bulasty666

bulasty666

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów
  • MiastoSłupsk

Napisano 29.10.2005 - |09:40|

Niestety Dex jakoś mi nie wchodzi. Drużyny w świecie Stargate zawsze opierały się na lojalności, przyjaźni, wspólnych doświadczeniach itd. Choćby przykład Tealc'a, który uratował SG1 i jeszcze przez jakiś czas musiał udowadniać swoją lojalność aby stać się pełnoprawnym członkiem tejże. Z Dexem jest dla mnie raczej dziwnie, facet po prostu nie ma się gdzie podziać, to czemu by go nie wziąć do drużyny? Wszyscy za nim łazili i prosili, a facet miał to wszystko w ... Gość nie budzi zaufania takiego jak reszta ekipy, a poza tym aktor z niego nienajwyższych lotów. Mam tylko nadzieję, że postać Dexa zostanie jakoś dobrze rozwinięta, bo póki co, przyniósł serialowi więcej szkody niż pożytku. Oczywiście to tylko moje zdanie.
  • 0

#17 Dragonspirit

Dragonspirit

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 102 postów

Napisano 19.11.2005 - |14:16|

Ford był zdecydowanie najsłabszą postacią 1 serii. Niestety śmieszna wstawka w jego wykonaniu co 3-4 odcinki to za mało, żeby uznać jego rolę za ważną... Ronon od początku jest ciekawy i intrygujacy. Pasuje do konwencji SGA. Aczkolwiek mógłby zmienić nazwisko z Dex na Anastazi...
  • 0

#18 Krzycho

Krzycho

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 88 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 02.12.2005 - |20:55|

Ronon, choć faktycznie jest bardziej stanowczy niż Ford i wprowadza więcej dynamizmu do akcji czyniąc ją tym samym szybszą i bardziej ciekawą, podzieli pewnie los innych tego typu postaci, które wcześniej pojawiały się już w serialu.
Przykłady:
Znika Daniel - pojawia się Jonas. Po jakimś czasie Daniel wraca, więc Jonas musi zniknąć.
Brakuje Sam (pewnie sprawy zwiążane z porodem Amandy) - pojawia się babka (imię mi uleciało), która kiedyś w przebraniu superżołnierza Anubisa porwała statek wraz z Danielem. Przez kilka odcinków radzi sobie całkiem nieźle, po czym znów znika i to akurat w momencie, kiedy Sam powraca do czynnej służby.
Taki schemat powoli staje się standardem w naszych serialach, tak więc myślę, że prędzej czy później Ford powróci z uzależnienia, a wówczas Ronon będzie musiał oddać mu pole.
Swoją drogą, scenarzyści mogliby kiedyś stworzyć drużynę więcej niż 4-osobową na dłużej niż 1 - 2 odcinki.
  • 0

#19 Mar_cus

Mar_cus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 12.12.2005 - |18:06|

Ronan jest fajny, bo jest po prostu inny. Patrzy mocno na siebie i nie słucha zbytnio rozkazów. Ma specyficzny sposób działania i w przyszłości pewnie rozszerzy kilka odcinków. Co do Forda - dla mnie to był taki człowiek nijaki, oczywiście przed odejściem. Potem zrobili z niego jakiegoś psychicznego ćpuna z wizją i mam wrażenie, że jego obecność na wybuchającym statku-matce nie była ostatnim słowem.
  • 0

#20 Krzycho

Krzycho

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 88 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 12.12.2005 - |21:40|

Szczerze mówiąc, to myślałem, że w odcinku, októrym mowa powyżej nastąpi właśnie powrót Forda i odejście Ronona. Tak się jednak nie stało i serialowi wyjdzie to raczej na dobre. Tym samym jest to pewne odstępstwo (przynajmniej narazie) od znanego schematu. Co więcej, zauważyłem, że w czołówce Atlantis nie ma Forda, a jest Ronon - co dobitnie świadczy o tym, że przynajmniej do końca obecnego sezonu to on właśnie będzie członkiem drużyny Shepparda. Ciekawi mnie jakie plany mają scenarzyści wobec Forda, ponieważ też mam wrażenie, że w jakiś tajemniczy sposób ocalał podczas eksplozji staków-rojów. Czyżby już na stałe miał pozostać postacią epizodyczną? Pożyjemy, zobaczymy.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych