Ronon Dex [SGA]
Napisano 10.08.2005 - |11:52|
Kwaśniewski pokazał jak należy rządzić...
Wałęsa pokazał, że każdy i.d.i.o.t.a może rządzić....
Kaczyński pokazał,że nie każdy i.d.i.o.t.a............
Napisano 10.08.2005 - |12:38|
Co do Forda to jest jedna z moich ulubionych postaci SGA,szkoda ze sobie odlecial
Napisano 10.08.2005 - |12:57|
W sumie jestem nastawiony do niego pozytywnie i oczekuję na ciekawe wątki z jego udziałem.
->1019<-
Napisano 10.08.2005 - |12:58|
---------------------------------------------------------
Niektóre kobiety są bezcenne. Za wszystkie inne zapłacisz kartą Master Card.
[/FONT]
Napisano 10.08.2005 - |13:24|
Est modus in rebus
Horacy
Prawda ma charakter bezwzględny.
Kartezjusz
Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.
C.S. Lewis
Napisano 16.08.2005 - |19:27|
wydaje sie ze bedzie mial swoje zdanie i nie raz narobi problemów swoim indywidualizmem
Napisano 17.08.2005 - |09:57|
Użytkownik inwe edytował ten post 17.08.2005 - |09:58|
Est modus in rebus
Horacy
Prawda ma charakter bezwzględny.
Kartezjusz
Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.
C.S. Lewis
Napisano 23.08.2005 - |21:38|
"SW fans are among the most negative, doom-saying whiners I've ever encountered. Count on SW fans to take one statement and turn it into either a lie or a proclamation of disaster"
-- Randy Stradley
Napisano 30.08.2005 - |01:34|
Lordzie Yu, Dex to nie TEal'c tylko brat Tyra Anasazi z Andromedy.Owszem, Ronon jest fajny, ale... przerysowany
Typowy twardziel nie bojący się niczego, ani nikogo... Teal'c wersja Pegazus? Potrzebny był w drużynie taki facet od "mokrej roboty", a Ford za bardzo nie miał co tam robić, na twardziela za młody, a wszystkie specjalne umiejętności już obsadzone
Choć lepiej byłoby zabić Forda niż robić z niego mutanta... Ale w sumie dobrze że jest Dex, choć jak mówię - konwencjonalne rozwiązania rządzą
Swoja droga smieszny image twardziela-postawny kolo z dredami...
Osobiscie poczatkowo nie widzialem Dexa w serialu, ale po ep.6 uwazam,ze potencjal postaci jest spory i oby scnarzysci nie skrewili
Napisano 02.09.2005 - |14:44|
Ja też mam taką nadzieję. Szczególnie po akcji w wiosce. Myślę, że po następnych odcinkach czegoś więcej się dowiemy o tym człowieku. Coś czuję, ze ten facet będzie przechodził ewolucję w swoim postępowaniu. Oby w dobrą stronę.Osobiscie poczatkowo nie widzialem Dexa w serialu, ale po ep.6 uwazam,ze potencjal postaci jest spory i oby scnarzysci nie skrewili
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"
Gandalf - Drużyna Pierścienia
Napisano 02.09.2005 - |17:03|
Daniel idzie w odstawkę, zwłaszcza po tym, jak zapuscił brodę.
Ronan jest męski, władczy, stanowczy, świetnie walczy, ma w sobie tajemnice i niesamowicie hipnotyzujące spojrzenie.
Jest bossssski... po prostu wymiekam jak go widzę.
Jako postac zapowiada sie ciekawie i mam nadzieję, że scenarzyści wykorzystaja potencjał, jaki w nim tkwi.
do serca człowieka
zimnego jak głaz
Ale ja – jak woda
co cierpliwe czeka
aż skałę zniszczy czas

Mój świat
Napisano 23.09.2005 - |18:33|
Napisano 25.09.2005 - |14:30|
to 100% racja, też od razu tak pomyślałam!!!!Dex to nie TEal'c tylko brat Tyra Anasazi z Andromedy.
Z jednej strony szkoda, że mało oryginalny pomysł na postać, ale
z drugiej - lepszy już mało oryginalny ale dobry pomysł
i w sumie popieram i cieszy mnie wprowadzenie takiego osobnika... Ford był jednak mało "dostrzegalny"
a Andromeda nie spełniła moich oczekiwań i już jej nie oglądam, więc mi tym bardziej to nie przeszkadza :clap:
Napisano 29.10.2005 - |09:40|
Napisano 19.11.2005 - |14:16|
Napisano 02.12.2005 - |20:55|
Przykłady:
Znika Daniel - pojawia się Jonas. Po jakimś czasie Daniel wraca, więc Jonas musi zniknąć.
Brakuje Sam (pewnie sprawy zwiążane z porodem Amandy) - pojawia się babka (imię mi uleciało), która kiedyś w przebraniu superżołnierza Anubisa porwała statek wraz z Danielem. Przez kilka odcinków radzi sobie całkiem nieźle, po czym znów znika i to akurat w momencie, kiedy Sam powraca do czynnej służby.
Taki schemat powoli staje się standardem w naszych serialach, tak więc myślę, że prędzej czy później Ford powróci z uzależnienia, a wówczas Ronon będzie musiał oddać mu pole.
Swoją drogą, scenarzyści mogliby kiedyś stworzyć drużynę więcej niż 4-osobową na dłużej niż 1 - 2 odcinki.
Napisano 12.12.2005 - |18:06|
Napisano 12.12.2005 - |21:40|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »