Skocz do zawartości

Zdjęcie

11. Star Trek (2009)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
232 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena filmu (70 użytkowników oddało głos)

Ocena

1. 10 (14 głosów [23.33%])

Procent z głosów: 23.33%

2. 9 (19 głosów [31.67%])

Procent z głosów: 31.67%

3. 8 (11 głosów [18.33%])

Procent z głosów: 18.33%

4. 7 (2 głosów [3.33%])

Procent z głosów: 3.33%

5. 6 (1 głosów [1.67%])

Procent z głosów: 1.67%

6. 5 (5 głosów [8.33%])

Procent z głosów: 8.33%

7. 4 (2 głosów [3.33%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

9. 2 (1 głosów [1.67%])

10. 1 (1 głosów [1.67%])

11. JJA - yyy, nie zobaczę ;) (2 głosów [3.33%])

12. po prostu - nie zobaczę :) (2 głosów [3.33%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#41 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 08.12.2006 - |20:15|

Bo aktorzy są za starzy, za mało popularni (w porównianiu do załóg z Tosa i TNG), bo rozmontowano scenierie z tych seriali.

W przypadku filmów kinowych, gdzie budżet jest bardzo duży, to sceneria nie jest wielką przeszkodą. Natomiast prawda, że aktorzy z VOY i DS9 są mało znani i popularni. (może za wyjątkiem Worfa :D)

W sumie pomysł o latach młodości Kirka i Spocka mi się mało podoba, ale co innego, czego jeszcze nie było, można by wymyślić?
  • 0
VeeDee

#42 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 08.12.2006 - |20:20|

(może za wyjątkiem Worfa :D

ale on przeta z TNG.... ja po latach w sumie z tych serii tylko Sisco, Odo, Toma i 7/9...

Reszta postaci nie utwiła w mej pamięci na tyle by o nich pamiętać bez zastanowienia...

ahh jeszcze Quark czy jak mu tam i Picardo (doktorek z Voya) :) << o tych bym z checią filmy zobaczył :P

Użytkownik Toudi edytował ten post 08.12.2006 - |20:20|

#43 VeeDee

VeeDee

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 08.12.2006 - |20:26|

ale on przeta z TNG.... ja po latach w sumie z tych serii tylko Sisco, Odo, Toma i 7/9...

dlatego właśnie Worfa wykluczyłem z grupy mało znanych :)

a 7z9 to się wyróżniała, więc trudno ją zapomnieć
  • 0
VeeDee

#44 Lucas_Alfa

Lucas_Alfa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 027 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 08.12.2006 - |20:56|

Właśnie ze względu na świeżość najlepszymi kandydatami do filmu trekowego byliby aktorzy z NX-01. W Star Treku nikt nie był znany zanim nie zaczął grać w serialu. Wyjątkiem był tylko Scot Bacula. Ja nie potrzebuję znanych twarzy jak Tom Hanks żeby film mnie zainteresował i nie jest to też warunek aby film odniósł sukces.
Gwiazdy w takich rolach szybko się nudzą i wyglądają raczej śmiesznie.
  • 0
Dołączona grafika

- I straszna FOTA, co śmierdzi ziemiom wpatła do tłumaczy, krzyczonc UAaaaaa!
Ale że poniewarz wszystkie bajki dobże sie kończom, nie opowiem, co się stało potem.
*

* sparafrazowane słowa Czesia - oryginał "Włatcy Móch"

#45 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 08.12.2006 - |21:22|

Ja nie potrzebuję znanych twarzy jak Tom Hanks żeby film mnie zainteresował i nie jest to też warunek aby film odniósł sukces.
Gwiazdy w takich rolach szybko się nudzą i wyglądają raczej śmiesznie.

Tu masz racje - aktor nie musi być znany by dobrze grać, ale z marketingowego punktu widzenia kilka znanych twarzy być musi by przyciągnąć widzów do kin. No chyba, że robimy film dla węższej grupy ludzi czy też dla samych fanów, tak jak to było z Firefly - Serenity. Nikt poza ludźmi siedzącymi w serialach o nim nie wie. Zresztą jeśli Abrams wziął się za kręcenie nie sądzę by film był dla nielicznych.
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#46 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 10.12.2006 - |13:08|

Czy ja wiem,iz aktorzy z DS9 oraz Voy za malo popularni.Nie do konca bym sie zgodzila.Napewno nie Jeri Ryan,Kate Mulgrew,Colm Meaney.... :buu:
  • 0

#47 Tecza

Tecza

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 10.12.2006 - |14:02|

W przypadku filmów kinowych, gdzie budżet jest bardzo duży, to sceneria nie jest wielką przeszkodą.

Co innego mówi Paramount. Tłumaczą się rozmontowaniem scenografi gdy fani pytają o możliwość nakręcenia filmu DS9.

Użytkownik Tecza edytował ten post 10.12.2006 - |14:15|

• 0

#48 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów

Napisano 10.12.2006 - |14:07|

Ale mi wytłumaczenie..phi :evil: :sam9:
  • 0

#49 medusa

medusa

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 559 postów

Napisano 04.03.2007 - |13:50|

Nie lubię prequeli :sam7:
Z doświadczenia wiem, że widzowie też nie lubią :buu:
Jedynie prequel, który tak bardzo odstaje od tematu, ze w zasadzie nie ma związków poza imionami , nazwiskami a tak na dobrą sprawą to jest innym filmem ma szanse zaistnieć ale właśnie jako inny film.
Np Smalville powiem, że wolę go tysiąc razy od Supermanów wszystkich opcji.
Entek jako serial był słabszy ale nie przez swoje umiejscowienie w czasie ale przez jakąś taką ogólną drętwotę, podobnie Mroczne Widmo.
Myślę, że film z młodym kpt Kirkiem mógłby być dobry ale będzie pełen sprzeczności ze znaną historią ST.
Nazwisko reżysera, pomysłodawcy Losta nie jest dla mnie powodem do wzruszenia. Moim zdaniem absolutnie najlepsze ST Movie zrobił Jonatan Frakes VIII ale i IX też było świetne choć bardziej sielskie.
Data premiery jest na tyle odległa, ze jeszcze wszystko może się zdarzyć
  • 0
Biorę sobie w tej pętli wolne.

#50 VeeDee

VeeDee

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 25.07.2007 - |23:14|

Jak piszę na: http://www.filmweb.p... ,News,id=36373

Młodego Spocka w nowym Star Treku ma zagrać Sylar ;) Faktycznie na Spocka łatwo można by go przerobić ;)
  • 0
VeeDee

#51 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 28.07.2007 - |08:29|

Dokładnie nie potrzeba zbytnio się starć aby wziąć Zachary Quinto - Sylara za młodego Spocka.
Obaj mają takie specyficzne rysy twarzy,że można bez zbytniego wysiłku założyć,że to młody Spock.
Akurat tu im się udało wybrać odpowiednią osobę. :)
Zobaczymy jak im pójdzie z całą resztą produkcji.

Użytkownik biku1 edytował ten post 28.07.2007 - |08:30|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#52 VeeDee

VeeDee

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 28.07.2007 - |08:50|

Lol ;) Ktoś już go przerobił:

Dołączona grafika

Użytkownik VeeDee edytował ten post 28.07.2007 - |08:50|

• 0
VeeDee

#53 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 28.07.2007 - |22:14|

No i mówi się ,że Robbie Williams jest rozpatrywany jako kandydat do roli młodego Capt. James T. Kirka :blink:
Tylko,że to ma być o młodości Kirka a RW jest po 30 :lol: więc mają zagwozdkę.

Więcej TUTAJ.

Użytkownik biku1 edytował ten post 28.07.2007 - |22:14|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#54 medusa

medusa

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 559 postów

Napisano 30.07.2007 - |07:44|

Nie podoba mi się ten pomysł z prequelem, nie podoba mi sie ten pomysł z Robbie Wiliamsem. Nie podoba mi sie, że nie ma pomysłu na film przy takim potencjale jakim jest ST.
Poza tym zwracam uwagę, że będzie to nawet nie wtórne ale i powtórnie wtórne bo wycieczki w przeszłość już się odbywały nie raz, a zakład o każde pieniądze, że zamiast odkryć nową Amerykę to popełnią całą masę błędów i wypatrzeń, będzie milion niekonsekwencji. Może i komuś się podobał Entek ale raczej nie tym, którzy zaczynali oglądanie ST zgodnie z chronologią powstawania. Teraz też jest szansa, że ST XI parę tysięcy osób zobaczy jako pierwszy z serii i umrze w nieświadomości, że są takie genialne obrazy z tego cyklu jak IMHO "Pierwszy kontakt".
mimo to jak oddany fanatyk czekam z niecierpliwością i mam nadzieję, że trafi do kin w Polsce (bo różnie to bywa w tym kraju)
  • 0
Biorę sobie w tej pętli wolne.

#55 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów

Napisano 30.07.2007 - |16:17|

Rany boskie,tylko nie to.jego album sprzedal sie bardzo zle i teraz biedak chce zarobic na filmie. ludzi ,dajcie spokoj. Ja sobie nie wyobrazam tego faceta nawet na konwencie!!!!!!!!!!!! ;) :blink:
  • 0

#56 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 30.07.2007 - |17:51|

Toż lepszy byłby nawet Ozzy Osbourne :D. Ale z tego co wiem to Wiliams nie jest znowu jakimś pewniakiem.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#57 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 30.07.2007 - |18:19|

nie podoba mi sie ten pomysł z Robbie Wiliamsem.

Rany boskie,tylko nie to.

Toż lepszy byłby nawet Ozzy Osbourne :D. Ale z tego co wiem to Wiliams nie jest znowu jakimś pewniakiem.

Właśnie całe szczęście ,że jest to dopiero propozycja.
No i do tego musieli by dołożyć dodatkową kasę na efekty cyfrowe aby z Robbiego usunąć jego tatuaże.
I chyba z tego samego powodu niezbyt by się nadawał Ozzy ;) :P zaproponowany przez @Hansa. :lol:

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#58 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów

Napisano 31.07.2007 - |20:23|

Williamsowi to juz chyba teraz brakuje ,,tatoosa'' tylko na twarzy. :angry:
  • 0

#59 Gość_jooboo_*

Gość_jooboo_*
  • Gość

Napisano 05.08.2007 - |09:20|

Nie napiszę niczego nowego, ale pomysł z prequelami wszelkiej maści uważam za chory... Żadne młode Spocki, Daty z jeszcze niepowkręcanymi śrubkami i inne owłosione Picardy nie mają sensu. Powinno się wrócić do pomysłu "Gwiezdna Akademia" (dla niezorientowanych przypominam, że był to jeden z pomysłów na serial po "Voyagerze", czym się skończyło, wszyscy niestety wiemy). Statek szkolny Federacji - dowódcą byłby ktoś w miarę młody z załogi DS9 lub Voy (moje typy to Kim, Nog, chief O'Brien albo Tuvok). Wówczas w naturalny sposób można by wprowadzić nowe postacie, do tego otworem stoi cała "franczyza", czyli plejada znanych postaci z TNG/DS9/VOY i nie trzeba kombinacji w stylu "świat równoległy" i temu podobne radosne idiotyzmy. Byłoby to doskonałe przygotowanie do następnego serialu, swoisty poligon doświadczalny, na którym można by "przetestować" nowych aktorów, do tego historia nie psułaby kanonu. Jeśli komuś zależy na "innym spojrzeniu" na świat Federacji, to można by całą historię opowiedzieć z punktu widzenia kadeta jakieś świeżo przyjętej rasy (i przy okazji tę rasę przedstawić), a jednocześnie nie tracić wszystkich wypracowanych przez trzy seriale smaczków. Tyle, że do tego trzeba by odstrzelić pana Bragę, co by niczego nie spartolił i wpuścić za kamerę kogoś młodego i z pomysłami, a na to się niestety nie zanosi... Dopieszczanie fanów ENT uważam za gruby błąd marketingowy - jest ich (w porównaniu do całości maniaków Treka) stosunkowo niewielu, są widownią najmłodszą, a więc najbiedniejszą (a czapeczki, koszulki, modele i co tam jeszcze trzeba przecież komuś sprzedać), do tego ENT wywołuje raczej złe skojarzenia dla całej reszty fanów Treka i drążenie akurat tego bolącego zęba może położyć świat Treka na amen. Ale co ja tam wiem ;).
  • 0

#60 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów

Napisano 07.08.2007 - |13:36|

http://www.filmweb.p... ,News,id=36667
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych