Skocz do zawartości

Zdjęcie

War of the Worlds (2005)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
62 odpowiedzi w tym temacie

#41 Dag

Dag

Plutonowy

• VIP
  • 485 postów

Napisano 20.02.2006 - |16:43|

Popieram Czarownice w 100%

Dodam że spodziewałem się po Spilbergu prawdziwej INWAZJI KOSMITÓW a tak mamy film który sam nie wie czym chce być i to jest jego główna wada.
Jak się szło na Dzień Niepodległości to wiadomo czego można było się spodziewać i się to dostało w świetnym gatunku.

ja stane troche w obronie tego filmu:
co rozumiesz przez "prawdziwa" inwazje? myslisz ze jak nas zaatakuja obcy to swiat uratuja zyd i murzyn tak jak w dniu niepodleglosci ? (nie to zebym cos mial przeciwko - smieszy mnie tylko ta polityczna poprawnosc).
otoz nie, jesli nas zaatakuja obcy bedzie to bardziej przypominac "wojne swiatow": totalna dezinformacja i praktycznie przesadzona przegrana, a zachowanie ludzi bedzie jak najbardziej egoistyczne.
swoja droga troche was potrafie zrozumiec - film ma specyficzny klimat w ktory ciezko sie wczuc (zwlaszcza po zbyt szumnych zapowiedziach), ale jak juz sie uda to co sie dzieje jest naprawde niezle i - co wazniejsze - niestandardowe.

troche z innej beczki - dla mnie fajna jest pierwsza polowa, dokladnie do momentu gdy tomek sobie wychodzi na zewnatrz i widzi juz inny swiat - dla mnie ten film praktycznie moglby sie skonczyc w tym momencie. to co sie dzialo dalej juz bylo nudne, ale poniewaz wczesniejsza czesc mi sie tak podobala to generalnie na koniec nie zwracam uwagi.

tak wogole wydaje mi sie ze spora w tym wszystkim wina trailerow, jak ktos sie spodziewal czegos w stylu dnia niepodleglosci to jasne ze sie zawiedzie, a tego mozna sie bylo spodziewac (tak na margine ten ostatni film tez mi sie podobal, tylko ze jest to zupelnie inny styl filmu, prosta sieczka i tyle).
  • 0
My jsme Borgove. Budete asimilovani. Odpor je marny.

#42 komar

komar

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 324 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 20.02.2006 - |19:08|

Mimo wszystko film jest totalną porażką. Jedynie efekty były dobre reszta :/
A co do tytułu to nazwał bym Robale Atakują ale podobnie bo to co sie działo w filmie to nie wojna światów.
Prędzej Dzień Niepodległości zasługuje na taki tytuł choć jego orginalny też jest dobry.
  • 0
Noc na miescie -50PLN
Komplet nowych opon -1000PLN
Mysl ze palisz opony, gdy jedyne co sie pali to sprzeglo - bezcenne

#43 znawca

znawca

Kapral

• Użytkownik
  • 190 postów

Napisano 11.03.2006 - |23:48|

Fatalny film. Idiotyczna fabuła i bezsensowne zakończenie. Porażka. I oczywiście superbohater Tom Cruise.
  • 0

#44 Skaara

Skaara

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 267 postów

Napisano 09.04.2006 - |21:29|

Jak dla mnie był to jeden z najgorszych filmów jakie oglądałem.Straaaasznie się na nim wynudziłem.Totalna porażka!
  • 0

#45 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 09.04.2006 - |23:11|

Jak dla mnie był to jeden z najgorszych filmów jakie oglądałem.Straaaasznie się na nim wynudziłem.Totalna porażka!

ale Scary movie 4 - będzie go parodiował, może parodia okaże się lepsza od oryginału... ? :P
  • 0

Dołączona grafika

#46 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 09.04.2006 - |23:26|

Wogóle ostatni sezon letni był kiepaśny. Po EIII właściwie same szmiry w kinach leciały i dopiero Epoka lodowcowa 2 zmieniła tą tendencję. Sin City i Wojna Światów to gwoźdź do trumny dla roku 2005 w kronikach filmowych. A to jest prawie rok mielenia szamba w kinach. Nie wiem jak producenci filmowi sią z tego utrzymują.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#47 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 10.04.2006 - |16:34|

Wogóle ostatni sezon letni był kiepaśny. Po EIII właściwie same szmiry w kinach leciały i dopiero Epoka lodowcowa 2 zmieniła tą tendencję. Sin City i Wojna Światów to gwoźdź do trumny dla roku 2005 w kronikach filmowych. A to jest prawie rok mielenia szamba w kinach. Nie wiem jak producenci filmowi sią z tego utrzymują.

To zależy, co kto lubi :) Owszem niektóre filmy okazały się wielkimi badziewiami, choćby wspomniana Wojna światów. Ale parę obrazów było ciekawych - jak choćby Monachium, czy też wspomniana Epoka lodowcowa. Ale do tych udanych zaliczę też: Marzyciela, Raya i parę innych. Osobiście uważam, że kino ostatnimi czasu kuleje, ale co jakiś czas pojawiają się jednak perełki, które warto sobie pooglądać.

Użytkownik jack edytował ten post 16.04.2006 - |09:28|

• 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#48 Alfa

Alfa

Szeregowy

• VIP
  • 71 postów
  • MiastoWągrowiec

Napisano 10.04.2006 - |16:51|

Jak dla mnie był to jeden z najgorszych filmów zeszłego roku jaki oglądałem.
Bardzo się nudziłem na filmie, ale cóż obejrzałem go do końca :)
Ogólnie kiczowaty film, spodziewałem się czegoś lepszego tymbardziej, że grał w nim Tom Cruise.

----------------------
Pozdro "Alfa"

Użytkownik Alfa edytował ten post 10.04.2006 - |16:54|

• 0

#49 Skaara

Skaara

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 267 postów

Napisano 13.04.2006 - |22:57|

QUOTE(Skaara @ 9.04.2006 |22:29|)

ale Scary movie 4 - będzie go parodiował, może parodia okaże się lepsza od oryginału... ?

Wczoraj widziałem zapowiedz Scary movie 4 i wydaje mi się ,że może być calkiem niezły. Na pewno będzie ciekawszy niz Wojna Światów :P

Użytkownik Skaara edytował ten post 13.04.2006 - |22:59|

• 0

#50 unaware

unaware

Szeregowy

• Email
  • 3 postów
  • MiastoZgorzelec

Napisano 14.04.2006 - |14:14|

Mi film sie podobał ale fak te bakterie to troche nie w tym klimacie.
  • 0

#51 ganima

ganima

Szeregowy

• Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 18.04.2006 - |11:10|

Film oceniam 2/10. Jednak jest taki jeden moment, który pozostanie mi w pamięci. To ta granica o której chyba Dag pisał - jak Cruise wychodzi z domu i widzi te skrzepy. Brrr. Ciarki przechodzą.
  • 0

#52 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 18.04.2006 - |11:35|

W filmie jest kilka takich "ciekawych scen". Dla mnie taką sceną jest choćby scena, gdy w nocy spadają z nieba ubrania.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#53 Alfa

Alfa

Szeregowy

• VIP
  • 71 postów
  • MiastoWągrowiec

Napisano 18.04.2006 - |15:10|

A mi się natomiast podobała scena zaraz na początku filmu, gdy maszyny zaczęły zabijać ludzi, a właściwie gdy ludzie znikali, a ich ubrania pozostawały po nich :)

-----------------
Pozdro "Alfa"
  • 0

#54 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów
  • Miastoz pokładu Slave - I

Napisano 22.06.2006 - |23:21|

W filmie jest kilka takich "ciekawych scen". Dla mnie taką sceną jest choćby scena, gdy w nocy spadają z nieba ubrania.

Dobre było całe zdarzenie " budzenia się " pierwszego z trójnogów :) Industrial light and magic rulez !!!!!!!
  • 0
" 4400 " --> poziom serii wprost proporcjonalny do ilości postów osób nią zainteresowanych

= Teoria Prawdy Telewizyjnej =

#55 Sawyer

Sawyer

Plutonowy

• Użytkownik
  • 384 postów

Napisano 26.08.2006 - |12:11|

Super film, pierwsze 15 minut filmu wieje nudą a potem do końca filmu już jest cool. Co do tych scen to podobało mi sie jeszcze jak oni uciekali na początku wszyscy oraz scena na statku :D
  • 0
Whatever happens, happens !!!

#56 małpka

małpka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 29.09.2006 - |17:49|

A scena z płonącym pociągiem? Zauważyliście reakcję ludzi a właściwie jej brak? Totalna rezygnacja i apatia.
  • 0

#57 Wraith

Wraith

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 523 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 25.04.2008 - |21:36|

Totalna porażka, szkoda słów. To chyba najgorszy film jaki widziałam, aż brak mi argumentów. Film jest tak pusty, że nie ma o czym pisać.

Użytkownik Wraith edytował ten post 25.04.2008 - |21:37|

• 0

#58 dr Danielle Jackson

dr Danielle Jackson

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 335 postów
  • MiastoŹwirek

Napisano 26.04.2008 - |11:20|

niestety muszę się zgodzić z przedmówcą. co prawda nie oglądałam początku, ale w sumie większość filmu. pod względem plastyki, obrazu, realności scen - film wymiata. ale jeżeli chodzi o treść - nie ma zadnej. a końcówka jest po prostu zenująca, ta wstawka narratora.
  • 0
- And a hug is just like a public dry hump.
- I think you're hugging wrong.

#59 KAYRON

KAYRON

Plutonowy

• Użytkownik
  • 352 postów
  • MiastoCzarnków

Napisano 28.04.2008 - |12:49|

Nie jestem wielkim fanem tego filmu ale podobał mi się jak byłem w kinie a teraz w tv to nawet bardziej.
Śmieszą mnie troch te wszystkie komentarze ,że nudny ,że bez sensu bo nikt chyba z krytyków nie czytał książki na podstawie, której powstał ten film.
A książka powstała jeszcze w 19 wieku!!!
To czego się spodziewacie???To jest uwspółcześniona adaptacja "Wojny światów" Wellsa.
I jest poprosu staroświecka,dzisiaj inaczej by została napisana i sfilmowana.
Jak na adaptację to jest świetna,w kilku miejscach widać rękę Spilberga.
Dla mnie 8/10
  • 0
1164 rok snu Pożogi
-Dowiedz się żołnierzu,że wróg którego nam zostawiliście był kruchy.
-Ich siła jest płytka wojowniku a wiara nie zna czci.Czy pójdziecie ze mną?
-U waszego boku żołnierze.W waszym cieniu leży honor
''Malazańska Księga Poległych''

#60 dr Danielle Jackson

dr Danielle Jackson

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 335 postów
  • MiastoŹwirek

Napisano 28.04.2008 - |16:01|

nie chodzi o to, że historia jest archaiczna, ale ze film nie ma żadnej głębi psychologicznej, postacie są płaskie, nie ewoluują.
  • 0
- And a hug is just like a public dry hump.
- I think you're hugging wrong.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych