Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 024 - S01E24 - Exodus - Part 2

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
79 odpowiedzi w tym temacie

#41 KerimBlack

KerimBlack

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów
  • MiastoBielsko Biała

Napisano 31.07.2005 - |19:39|

Czesc nie wiem czy było to gdzies poruszone, ale wydaje mi sie że kobitka na łodzi z INNYMI to może być córka tej Francuzki i dlatego ta porwała dziecko Claire żeby może sie wymienić za swoją córe ??!! Jak sądzicie ? Pozdrawiam
  • 0

#42 Luna

Luna

Szeregowy

• Email
  • 16 postów

Napisano 01.08.2005 - |08:27|

Nie wydaje mi sie, choc teoria ciekawa. Ale Danielle przybyla na wyspe 16 lat temu i byla w podajze 7 miesiacu ciazy, wiec dziewczyna ma teraz 16 lat, a ta kobieta ze statku raczej nie wzgladala na nastolatke, o ile mnie pamiec nie mzli.
  • 0

#43 KerimBlack

KerimBlack

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów
  • MiastoBielsko Biała

Napisano 01.08.2005 - |10:53|

Może wygląda na starszą ale pamiętajmy że mieszka na WYSPIE i czas niekoniecznie musiał być dla niej łaskawy ;) No zobaczymy jak to bedzie.....
  • 0

#44 Gość_SoJeR_*

Gość_SoJeR_*
  • Gość

Napisano 08.08.2005 - |11:52|

z tego co widziałem po ostanim zobejrzeniu całego sezonu LOST to Danielle mówiła Sayidowi że zabrali jej Alexa i tam jest zdanie ,, Zabrali mi go " czyli to jest chłopak :> bo w innym wypadku powiedziała by ,, Zabrali mi ją " :] w końcu Alex to imie męskie : B) ). Pozatym było tam coś o tym jeszcze że był to chłopiec a nie dziewczyna. B)
  • 0

#45 Luna

Luna

Szeregowy

• Email
  • 16 postów

Napisano 10.08.2005 - |22:59|

Mi tez zawsze wydawalo sie, ze Alex to chlopak tylko nie mialam "dowodow" ;) A juz kilka razy spotkalam sie z ludzmi, ktorzy twierdzli, ze Alex to dziewczyna (Alex jest imieniem zarowno meskim jak i zenskim.) Dziwi mnie tylko, dlaczego Francuzka nazwala swoje dziecko angielskim imieniem. Chyba, ze Alex to takze francuzkie imie, nie jestem znawca, albo robert (jej maz) byla Anglikiem (Amerykaninem, Kanadyjczykiem, Australijczykiem).
  • 0

#46 Gosiek

Gosiek

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 261 postów
  • MiastoWarszawka

Napisano 13.08.2005 - |09:43|

Wogule ta Danielle jest jakaś dziwna, zadaje sie z Ethenem i wogule powaliło ja

Jestem pod wrażeniem poziomu i treści tego posta, normalnie nie wiem co powiedzieć... Cóż za głębia przekazu. :>

A co do Danielle - kilkanaście lat spędzonych na bezludnej wyspie, lat w trakcie których giną wszyscy jej przyjaciele, traci dziecko i nie ma żadnych perspektyw na wydostanie się ze swojego "więzienia" mogło ją zmienić i jest to zupełnie naturalne. Każdy może po czymś takim popaść w szaleństwo, a u Danielle jego oznaki są i tak bardzo łagodne.

Co do imienia Alex - jak najbardziej może być to imię francuskie. Nie tylko Amerykanie mają tendencję do skracania nazw czy imion.

PS. W OGÓLE piszemy osobno i przez Ó. Polecam czasem odwiedzić stronę http://so.pwn.pl/
  • 0
Blood is life
Blood is the truth...

Interesuje Cię Star Trek? Zapraszam na: www.trek.pl

#47 bartek

bartek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 64 postów

Napisano 13.08.2005 - |13:10|

Co do imienia Alex - jak najbardziej może być to imię francuskie. Nie tylko Amerykanie mają tendencję do skracania nazw czy imion.

Masz rację. Alex w tym przypadku to na pewno imię francuskie. Najprawdopodobniej jest to zdrobnienie od imienia Alexander, a takie imię nosiło bądz nosi wielu Francuzów, np. Alexander Dumas, autor "Trzech muszkieterów"
  • 0

#48 ptaku666

ptaku666

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 02.01.2006 - |22:06|

witam
wczoraj na AXN leciały odcinki od 15 do ostaniego I sezonu. Wczesniej oglądałem serial na TVP ale nie mogłem sie powstrzymac i obejrzałem do konca I serię. Miałem nadzieje ze w ostatnim odcinku pierwszej serii cos sie wyjasni, ale zamiast tego przybyło wiecej pytan. Dziwnie wygląda mi sprawa z dzieckiem claire, mianowicie jak russo zabierała dziecko, to claire widząc zadrapania na jej rece przypomina sobie ze to ona jej to zrobiła. Wychodzi w takim razie na to ze russo miała cos wspólnego z wczesniejszym porwaniem claire. Co wy o tym myslicie ?
  • 0

#49 Lock

Lock

Szeregowy

• Email
  • 3 postów
  • MiastoTajemnicza Wyspa

Napisano 03.01.2006 - |17:40|

Tak ptaku... na koniec I sezonu, powstaje jeszcze więcej pytań... Ethan porwał charliego i clire, tylko dlaczego tak mu zależało na clire? Może zależało russo? Nasłała Ethana na nich.... Te cyfry na łodzi podwodnej... Ja oglądam na TVP i ostatni odcinek będzie dopiero za 2 tygodnie :/ Nawet nie wiem kto odpłynie z wyspy! :/ Wszyscy? Cztery osoby? Poprostu nie wiem :/ Wg. mnie to wszystko stało się przez Harleya, cyfry na łodzi podwodnej i loterji... Majątek Harleya cały czas się powiększał... Gdy ktoś zmarł lub mu się coś stało, to miał co raz więcej kasy... Pewnie jak wruci to będzie miał miliard :P Ta katastrofa to jedynie wg.mnie te cyfry... Loteria Harleya... I ta łódź podwodna. Lost'a mógłbym oglądać miesiącami :D
  • 0

#50 ptaku666

ptaku666

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 03.01.2006 - |18:12|

Skąd Ci sie wzieło ze to łodz podwodna ??? Mówisz ze oglądasz na TVP to skad wiesz co było w ostanim odcinku ???
  • 0

#51 maciej_KO

maciej_KO

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów
  • MiastoBlack Rock ;)

Napisano 05.01.2006 - |12:08|

Na początek witam wszytkich Lostomaniaków :)
Jestem juz po obejrzeniu pierwszego sezonu i zabrałem sie za drugi :> a że trudno komentowac po kolei wszystkie 24 odcinki to może napiszę tylko odczucia co do ostatniego :]

Nie wiem, czy ktoś z Was zauważył że los or cokolwiek to jest nie chciało pozwolić Hurleyowi co by zdążył na samolot... nieszczęścia dotykają tylko ludzi, którzy w jakiś sposób są związani z Hugo a jemu nic nigdy się nie stało więc... może wszyscy pasażerowie mieli zginąć?! Ale w takim razie w jaki sposób są z nim związani? Lock wiadomo, pracuje w jego fabryce... a reszta?
Z drugiej strony katastrofa lotu była przewidziana przez tego wróżbitę co wróżył Claire a ona miała wychować to dziecko sama... a może nie miała wychować tylko miała razem z dzieckiem zginąć... sam już nie wiem.

Zastanawiam sie w jaki sposób Claire spotkała sie z Russo... no bo porwał ją Ethan (o którym nic nie wiemy poza tym, że był na wyspie zanim samolot się rozbił) więc może Russo zabrała ją Ethanowi a ona jej uciekła...

na razie tyle...
  • 0
Beer Football Girl... eee... Wife?!

#52 Bojden

Bojden

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 101 postów

Napisano 05.01.2006 - |14:43|

Przecież tuż przed tym jak sporządzali rejestr osób na wyspie, ktoś w nocy zaatakował Claire. Każdy później myślał, że był to Ethan, jednak okazało się, że była to Russo. Wtedy właśnie się spotkali ;']
  • 0

#53 Elyah

Elyah

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 08.01.2006 - |17:45|

"Zatrzymajcie odcinek na czasie 00:35:44 w wersji HDTV-LOL (699mb). Popatrzcie na prawy górny róg ekranu. Jak myślicie co to jest? Ekipa filmowa na łódeczce? naughty.gif"

Moja teoria: przy sterze byl akurat Walt kiedy nastalo cale zamieszanie. Uwazam ze lodka byla tam nieprzypadkowo tylko ze Jin Say i Mike nie mieli jej zobaczyc.
  • 0

#54 cuth

cuth

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 28.01.2006 - |17:08|

http://oak.cats.ohio...ineenhanced.gif
nasz potwór w akcji

Hehehe, oj ludzie ludzie. To nie jest zaden potwor, naprawde nie wiem skad to wyciagneliscie <_<
Ogladnijcie dobrze poczatek pierwszego odcinka - wszystko lata w powietrzu, rozne czesci, ubrania, itd.
Dlaczego? Przez silnik, to chyba oczywiste. Zatrzymajcie sobie na 5 minucie - ktos zostal wessany do srodka i to spowodowalo eksplozje.

Nie doszukujmy sie w tym serialu Bog wie czego - np. latajacych duchow rozwalajacych silniki:)
Pozdrawiam.

Użytkownik cuth edytował ten post 28.01.2006 - |17:10|

• 0

#55 Corristo

Corristo

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów
  • MiastoChrzanów

Napisano 01.03.2006 - |17:04|

Hehehe, oj ludzie ludzie. To nie jest zaden potwor, naprawde nie wiem skad to wyciagneliscie <_<
Ogladnijcie dobrze poczatek pierwszego odcinka - wszystko lata w powietrzu, rozne czesci, ubrania, itd.
Dlaczego? Przez silnik, to chyba oczywiste. Zatrzymajcie sobie na 5 minucie - ktos zostal wessany do srodka i to spowodowalo eksplozje.

Nie doszukujmy sie w tym serialu Bog wie czego - np. latajacych duchow rozwalajacych silniki:)
Pozdrawiam.

Jesteś w bardzo dużym błedzie. Sami producenci serialu zwrucili uwagę na tą scenkę, to jest "system alarmowy"
  • 0
4 8 15 16 23 42

#56 martinczesiek

martinczesiek

Szeregowy

• Email
  • 71 postów

Napisano 03.03.2006 - |17:47|

Hehehe, oj ludzie ludzie. To nie jest zaden potwor, naprawde nie wiem skad to wyciagneliscie dry.gif

Pozdrawiam.

Jesteś w bardzo dużym błedzie. Sami producenci serialu zwrucili uwagę na tą scenkę, to jest "system alarmowy"

Czy ty('cuth') widziałeś ten fragment filmu ? ? ? albo chociaż GIFa którego ktoś tu kiedyś zamieszczał ? ;]

Tak nie lataja rzeczy po wypadku ... poza tym kiedy to 'coś' uderzyło w silnik nic już nie latało.. co miało spaść już spadło...

-> no i chyba każdy widział jak to 'spadało'/'leciało' .... sami sobie odpowiedzcie ;]

EDIT: oo jest całkiem blisko ten GIF ... no tak .. spadało i angle zaczeło się unosić .... jasssnnne juz to widze ;]

Użytkownik martinczesiek edytował ten post 03.03.2006 - |17:49|

• 0

#57 symp

symp

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 04.03.2006 - |01:09|

A tak w ogole, to mam wrazenie, ze "system alarmowy" specjalnie zniszczyl silnik, zeby ochronic reszte rozbitkow. Sami przeciez by go nie zatrzymali :)
  • 0

#58 Corristo

Corristo

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów
  • MiastoChrzanów

Napisano 04.03.2006 - |22:52|

Czyli według cie jest on przyjacielsko nastawiony do rozbitków? To wytłumacz mi czemu ciągnoł on Locka w doł? A wogule to co za problem zatrzymać silnik, wrzucić coś do środka i wybuchnie.
  • 0
4 8 15 16 23 42

#59 nilhir

nilhir

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 105 postów

Napisano 05.04.2006 - |07:40|

Czyli według cie jest on przyjacielsko nastawiony do rozbitków? To wytłumacz mi czemu ciągnoł on Locka w doł?

Też jakoś nie wierze, że jest "przyjacielsko nastawiony do rozbitków" ale gdyby chiał ich zabić lub coś to już by dawno to zrobił - a Locka może dlatego, że byli wtedy na "czarnym terytorium" - a tam może coś być ukrywane i rozbitkowie nie mają prawa tego znaleźć.
  • 0

#60 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 05.04.2006 - |07:44|

Przypominam, że na początku w niejasny sposób zginął pilot samolotu. Jak to wyjaśnić? Bo na pewno nie był to znaleziony później niedźwiedź. Albo ktoś popełnił przeoczenie w scenariuszu, albo jeszcze czegoś fajnego sie dowiemy na temat "systemu alarmowego".

Użytkownik Hans Olo edytował ten post 05.04.2006 - |07:45|

• 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych