Skocz do zawartości

Zdjęcie

O pierwszym sezonie ogólnie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
88 odpowiedzi w tym temacie

#41 lizzy_maxia

lizzy_maxia

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 28.05.2005 - |12:45|

Gallon, a ja to odebrałam tak jak chciałeś :) I myślę, ze możesz mieć sporo racji, chociaż np. mnie nie wydaje się, zeby Jackowi i Locke'owi coś się przywidziało (trumna, światło). No ale to taka drobnostka ;) Zawsze miałam wrażenie, że rozbitkowie trafili na wyspę, żeby 'rozprawić się' ze swoim życiem, przeżyli katastrofę, a więc być może dostali szansę na pokonanie w sobie tego, co złe. I to wrażenie poglębiło się po usłyszeniu co na ten temat myślą Sun i Locke :D Chociaż może słowo "kara" to za duże słowo...

Pozdrawiam :)
  • 0

#42 Galllon

Galllon

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 29.05.2005 - |13:07|

Tak mnie naszło przed chwilą, że LOST jest troszkę podobny do serialu emitowanego kilka lat temu, bodajże na Polsacie, pt: „Tajemnicza Wyspa” na podstawie powieści Julesa Vernea. Nie wiem czy ktokolwiek z was kojarzy ten serial (grupa rozbitków trafia na wyspę, na której zostają poddani eksperymentowi przez kapitana Nemo).
  • 0

#43 Mortishia

Mortishia

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 29.05.2005 - |18:26|

Galllon a to nie byli przypadkiem Rozbitkowie? hmm tylko że ich samolot nie rozbił się na wyspie a w dzungli, ale o ile mnie pamięć nie myli to tam chyba też jacyś tamtejści "inni" porwali chłopaka.......

Użytkownik Mortishia edytował ten post 29.05.2005 - |18:29|

• 0

#44 Galllon

Galllon

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 29.05.2005 - |18:54|

Nie, zdeydowanie nie "Rozbitkowie" !! Serial nosił tytuł "Tajemnicza Wyspa" a bohaterowie dostali się na wyspie w balonie gdyż akcja tego serialu rozgrywała się pod koniec XIX lub na poczatku XXw.

Mysterious Island
  • 0

#45 Figo

Figo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 29.05.2005 - |21:37|

Lost - Trouth Is Out There !!

OSTRZEGAM MOGĄ BYĆ ELEMENTY SPOILERU!!!

Obejrzałem wszystkie 24 odcinków i czytam od dwóch godzin na 2 forach o tym wspaniałym serialu i wzieło mnie na rozkminy :P.... co jest wkońcu prawdą ??

1. Najbardziej prawdopodobnie brzmi wersja, że zagubieni są pod obserwacją rządu lub Wojska ... dziwne to wsystko ale tak moze byc ( bo kto by tworzyl takie włazy i prawdopodobnie podziemne tunele ?? i ponoc ten potwór ktory jest częsciow robotem moze to zasługa rządu a francuska może byc podstawiona

2. Także możliwe jest to że oni już umarli i są poprostu zagubieni w sensie duchowym hehe może brzmi głupawo ale wszystko jest możliwe że zmarli :P

3. Mozliwe też że poprostu wyspa jest nawiedzona / magiczna dobrym przykladem są te liczby i dziwnie ze nikt ich nie uratował bo mozliwe ze ta wyspa nie istnieje !! coś jak Trojkat bermudzki :P... to by wyjasnialo krzyki i dzwieki jak Sayid uciekal od francuski , noi takze tego potwora ( moze jest ich wiecej ).

4. Albo mozliwe ze sa w kompletnie jakims innym miejscu podlaczeni do sieci komputerowej i biorą udział w jakiś testach etc.

5. Ostatnio dużo słyszalem ze tez to wszytko sprawka tego murzynka małego który ponoc tą cala wyspe wyobrazil sobie i zmyslil potwora i wszystko ale to troche głupawe moim zdaniem eh;;/ ... dobrym tego przykladem jest jak w jednym odcinku murzynek zapatrzyl sie w niedzwiedzia polarnego i nagle pozniej niedzwiedz atakuje !! co na takiej wyspie robi niedzwiedz polarny ???????

Cos tu nie gra hehe i pewnie dowiemy sie pod koniec calego serialu

Najbardziej jestem ciekaw jak wygląda naprawde ten potwór !! z ostatnich 2 odc wynika ze jest on strasznie niski no moze wyzszy od ludzi ale wyobrazalem sobe go owiele wyzszego jak wyrywal takie drzewa?? i jak mogl porwac tego pilota ze zniszczonej czesci samolotu...

też bardzo wazny wątek to jak Locke zaczyna chodzić !!! więc wnioskuje albo ta wyspa magiczna albo są jak w Matriksie :)

trzeba czekac na kolejne odcinki szkoda ze dopiero za 3 miesiace będą :( szkoda , jakby ktos natknął się na opis jak napewno wygląda potwór albo jakąś fotke prosze pisać :)

Pozdrawiam

Użytkownik Sokar edytował ten post 31.05.2005 - |20:02|

• 0

#46 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 30.05.2005 - |10:57|

@ Figo
Naprawdę nie trzeba było zakładać nowego tematu, tytaj Twój post pasuje idealnie, jakby nie patrzyć to przemyślenia po sezonie pierwszym :)

Twórcy mówili, ze nie jest to coś w roczaju czyśćca, że Ci którzy to zrozumieją to umierają, oni tam naprawdę żyją.
Pojawiły się spekulacje na temat światów równoległych, może to jakaś bańka w czasoprzestrzeni ;)
Walt zdaje się rzeczywiście mieć jakieś zdolności, temat do tego wątku nawet jest tutaj.

Opis potwora znajduje się w temacie o sezonie 2 - TUTAJ
  • 0
Master of possimpible ;)

#47 lizzy_maxia

lizzy_maxia

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 02.06.2005 - |14:40|

Tak mi sie przypomnialo, po tym co napisal Figo... ze na AXN jest ankieta dotyczaca wlasnie lostowych teorii, mozna zaglosowac na ktoras z czterech, albo wyslac do nich wlasna. Nie wiem od kiedy to trwa, ale ja dopiero niedawno na to trafilam. Wejdzcie sobie tutaj: http://www.axn.pl/lost/poll/
  • 0

#48 dzudo

dzudo

Szeregowy

• Email
  • 3 postów

Napisano 08.06.2005 - |22:21|

To co proponuje AXN jest dosc glupie :P
Najbardziej wszystko mi pasuje do Wyspy producentow narkotykow, samolot z heroina bunkie-magazyn lub laboratorium i motorowka i jej zaloga wygladala na podejzana (bron + paliwo) statek - niewolnicy moze do produkcji tych narkotykow.
Postac Kate nie wyjasniona za co scigana i dlaczego tak dlugo - nagranie z kasety ktore sluchala z doktorkiem wynika ze od dlugiego czasu chce uciekac reakcja jej matki tez dosyc dziwna, maly samolocik wyjasniony zostal (pamiatka jej ex chlopaka jak sam gdzies tam lecial)
Jack co sie stalo z jego zona ?
Lock dlaczego byl na wozku ? ostatnie jego wspomnienie do jak plakal w aucie chyba zze cos przegapilem
Walt dziwny dzieciak, sadze ze wiedzial o wlazie bo sledzil Locka
i te dziwne liczby sa na wlazie bunkru ...
a najlepiej czekajmy na nowa serie :-] pzdr
  • 0

#49 chester36

chester36

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 13.06.2005 - |16:14|

Hmmm, a czy ktoś z Was zwrócił uwagę na to, że w 6 odcinku Jack, penetrując jaskinie, do których mieli sie przenieść znalazł w sakwie jednego z trupów dwa kamyki (lub coś w tym stylu) - biały i czarny. A teraz przypomnijcie sobie moment, gdy Locke grał z Waltem w Backgammona - zgadnijcie teraz jak wyglądają pionki do tej gry :D Poza tym ciekawe co powiedział Locke Waltowi podczas tej gry? Zapytał go, czy powiedzieć mu coś w tajemnicy... Wątek nie został rozwinięty w tym sezonie, więc możliwe, że w drugim lub późniejszym będzie jakoś kontynuowany.
  • 0

#50 Figo

Figo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 14.06.2005 - |21:36|

wszsytko zaczelo sie wiadomo od potwora straszącego ale dobra dlaczego w jednym z odcinków Locke widzial go i ten potwor go nie zabil !!! cos tu jest nie tak a pilota wciągnol z duzej wysokosci z samolotu .. wszytko wychodzi na to ze to albo oni sa podlaczeni do jakiegos eksperymentu albo ta wyspa jest nawiedzona przez demony :P

niemozna mowic ze INNI to zwykli piraci itp ... to dlaczego Locke Zaczol chodzic ???
  • 0

#51 sinbad

sinbad

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 21.06.2005 - |10:02|

Co sądziecie o takiej teorii. Wiemy o Systemie Alarmowym. Wysp aznajdyje się na archpelagu - terenie działań wojennych podczas II wojny światowej.

Wyspa to baza japończyków lub aliantów. Zapomniany eksperymentt strzeżony przez System.
  • 0

#52 Konio

Konio

Szeregowy

• Użytkownik
  • 32 postów

Napisano 21.06.2005 - |15:09|

:/ Mam nadzieje ,że taka teoria się nie sprawdzi :D Tak samo jak nie chciałbym żeby wciskali jakichś kosmitów :P
Myślę ,że fabuła będzie bardziej w stylu "6 Zmysł" albo "Oszukać przeznaczenie" ale kto ich tam wie ^_^

Użytkownik Konio edytował ten post 21.06.2005 - |15:09|

• 0

#53 Luna

Luna

Szeregowy

• Email
  • 16 postów

Napisano 07.07.2005 - |21:25|

Moze jakąś wskazówką co do tego podzialu są ujecia na początku niektórych odcinków, które pokazują oczy bohaterów?

W przypadku Jacka, Sun i Claire pokazano prawe oko. W przypadku Michaela, Locke'a i Boone'a - lewe. Czy to coś oznacza?

Wyświetl post

Rzeczywiscie to ciekawe. Moze ma to cos wspolne z tym, ze u ludzi z umyslem scislym bardziej rozwinieta jest prawa polkola mozgowa, a u artystow lewa. Locke w ostatnim odcinku 1 sezonu powiedzial Jackowi, ze jest [Jack] naukowcem. Tym czasem Locke wierzy w przeznaczenie i inne takie bajery, kieruje sie sercem. Lewa strona to takze strona od serca.
  • 0

#54 radical

radical

Starszy kapral

• VIP
  • 283 postów
  • Miastono man's land

Napisano 22.10.2005 - |17:47|

ogolnie o sezonie pierwszym to mogę powiedzieć że byłem całkowicie zaskoczony takim serialem. Lost wniósł coś czego nigdy nie było, połączył wiele różnych gatunków a kto wie czy nie sięgnął po doświadczenia różnorakich reality szołów. zaczął się sezon drugi i wcale nie przeszkadza mi to żeby wracać do sezonu pierwszego jak do czegoś co mnie pochłoneło całkowicie. i bez względu na to co będzie dalej sezon pierwszy pozostanie kultowy :P oby sezony następne i zbytnie przeciąganie serialu nie uczyniły z niego parodii samego siebie.
jednym słowem sezon pierwszy to konieczność do obejżenia dla każdego szanującego się widza :D kto nie widział niech żałuje, bo nie wie co traci.
pzdr
  • 0
back from the dead :D

#55 L o c k e

L o c k e

Szeregowy

• Użytkownik
  • 54 postów

Napisano 05.11.2005 - |15:43|

Witam wszystkim maniaków serialu ,,Lost''
Właśnie jestem świeżo po obejrzeniu 1 sezonu.
No cóż.Serial jest świetny,bardzo ciekawy i klimatyczny.
Im dalej tym coraz lepiej i ciekawiej...
No i twórcy nieźle namieszali nam w głowach za co im chwała.
No,ale też nie ustrzegli się błędów i niedociągnięć.
Ale o tym to napiszę już innym razem ;)
  • 0

#56 MKS

MKS

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 11.11.2005 - |12:21|

Sreial mi sie podoba nawet bardzo . Gdy się skończy oglądać odcinek juz odrazu chce się wiedzieć co b.ędzie w następnym . Obejzalem tylko 4 odcinki i obawiam się ze wszystko się skończy tak ze na wyspie amerykańce robili eksperymenty z kosmitami .
  • 0

#57 Dino

Dino

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 02.12.2005 - |20:45|

to jest po prostu genialny serial!!!

a po za tym jest świetny serial, oglądam na TVP1 i to nie samowite!
  • 0

#58 Linaya Altair

Linaya Altair

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 03.12.2005 - |13:21|

Mnie się wydaje,że ta wyspa jest po prostu eksperymentem naukowym.Potwór to po prostu jakiś twór szalonych naukowców lub rządu.W końcu Amerykanie(albo i nie) muszą mieć jakieś tajemnice,a Area 11 jest ciut za bardo poznana.Rówież prawdopodobnie jest(ja tego nie wymyśliłam,gdzieś czytałam),ze ta wyspa pomaga spełniać ludzia marzenia.Kądy może sie tu pokazać w innej roli.Np.Kate zaczyna nowe życie,tak samo Locke.Gdybyśmy nie znali ich retrospekcji można by było powiedzieć,że Kate jest jedną z najsympatyczniejszych bohaterek(jest i bez tego)Locke aż nad podziw,,sprawny"a Sayer(nie wiem jak to sie pisze)zły bez powodu.Jednak tak nie jest.Oczywiscie przykładow jest wiecej.
  • 0

#59 Dino

Dino

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 04.12.2005 - |16:02|

a co Wy na moją zabawną teorię - po drugiej stronie wyspy jest miasteczko Hawajskie i McDonald a niedźwiedź polarny uciekł z zoo ;)

Niezłe nie :P
  • 0

#60 hugo_buba

hugo_buba

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 05.12.2005 - |00:16|

Wg mnie to jest najbardziej prawdopodobna teoria. Nie ma jednak McDonald'a tylko KFCa niedzwiedz pojawil sie na wyspie w wyniku skoku na spadochronie(mis cyrkowy) a ci "inni" to po prostu wkurzone teletubisie
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych