Skocz do zawartości

Zdjęcie

Kilka pytań o...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
142 odpowiedzi w tym temacie

#41 gildor4

gildor4

Starszy plutonowy

• Tauri Graphics
  • 609 postów
  • MiastoKęty

Napisano 03.09.2005 - |15:38|

Nie rozumiem pytania. Zawsze będziesz musiał obciąć troche jak ją wydrukujesz na A$ bo kładki są mniejsze niż A4. Możesz użyć programu UnderCoverXP, albo z poziomu przeglądarki graficznej dać drukuj, tylko pamiętaj aby odznaczyć "dopasuj do strony".
  • 0
Zawsze po grudzie

#42 BrinX

BrinX

Starszy kapral

• Tauri Graphics
  • 255 postów

Napisano 04.09.2005 - |16:43|

wiecie moze gdzie mozna zamowic plytki dwustronne jednowarstwowe dvd ?
  • 0

#43 Slajt

Slajt

Szeregowy

• Email
  • 3 postów

Napisano 04.09.2005 - |18:40|

http://www.arcomp.co...6&details=14986
Tutaj jest plyta dwuwarstwowa, nie widzialem nigdy na oczy wustronnej.
  • 0

#44 coldmaN

coldmaN

Starszy kapral

• Email
  • 294 postów
  • MiastoGlobalna Wioska

Napisano 04.09.2005 - |18:45|

Swego czasu były u mnie w sklepie. Jednak po rozmowie ze znajomym który ten sklep prowadzi, dowiedziałem się że: a) Płyty te zniknęły z hurtowni. B) Często miały wady przez co jedna strona była niemożliwa do nagrania.
Osobiście jednak nie miałem do nich zastrzeżeń mam tak nagrane Atlantis w HQ HR i pierwsze 2 płyty to właśnie 2 stronna esperanza.
Brinx spróbuj poszukać na allegro może znajdziesz tam to co Cie interesuje.
Z jeśli interesuje Cię cena to wówczas płaciłem 3,2zł za ten rarytas (w sumie to jakbyś kupywał 2 zwykłe DVD)
  • 0
The man in black fled across the desert, and the gunslinger followed...

We are walking on a thin line and you better avoid the risk ...

#45 ujemny

ujemny

Starszy plutonowy

• VIP
  • 556 postów

Napisano 05.09.2005 - |12:58|

polecam www.cdsklep.pl tam znajdziesz dwustronne i ogolnie tanie plyty zawsze tam kupuje :)
Jedyna wada to ze minum zakupow za 60zl ;)
No i dochodzi ci przesylka bo mi akurat nie bo koles z mojego miasta :D

PEACE :)
  • 0

#46 tosli

tosli

Starszy szeregowy

• W tr. aktywacji
  • 108 postów

Napisano 11.09.2005 - |11:43|

Mam jeszce jedno pytanie - tym razem nalepki na jakim papierze drukujecie ? Gdzie go mozna dostac i Jaka metoda naklejacie ;]

Wyświetl post

Do niedawna używałem zestawu e5 z etykietami matowymi.
Od paru dni jednak testuję nadruk w technologii LightScribe ( spawarka HP DVD Writer 640 ) czyli wypalenie etykiety laserem bezpośrednio na płycie DVD+R/CDR wykonanej specjalnie dla tej technologii. Efekt jest bardzo dobry, niestety etykiety są monochromatyczne. Cena płyt też na razie nie zachęca do eksperymentów, mieści się w granicach 3,25 zł ÷ 4,00 zł w zależności od sklepu ( podaję ceny obowiązujące w moim mieście ), więc wypalam sobie etykiety tylko dla naprawdę dobrych moim zdaniem filmów.
Ale są i zalety, można taką etykietę wypalić 3 razy w celu pogłębienia kontrastu, pod warunkiem zapisania projektu okładki do ponownego wykorzystania.
Czy ktoś z Was już zetknął się z tą technologią ??

Użytkownik tosli edytował ten post 11.09.2005 - |11:45|

• 0

#47 gildor4

gildor4

Starszy plutonowy

• Tauri Graphics
  • 609 postów
  • MiastoKęty

Napisano 11.09.2005 - |14:22|

Ja o tym czytałem, ale sądze że szybko się to nie przyjmie (koszta i druk monochromatyczny).
tosli: Dasz radę zarzucić jakims zdjęciem albo skanem jak ci to wychodzi, jakiejs płytki co sam wydrukowałeś?
  • 0
Zawsze po grudzie

#48 tosli

tosli

Starszy szeregowy

• W tr. aktywacji
  • 108 postów

Napisano 11.09.2005 - |18:43|

Ja o tym czytałem, ale sądze że szybko się to nie przyjmie (koszta i druk monochromatyczny).
tosli: Dasz radę zarzucić jakims zdjęciem albo skanem jak ci to wychodzi, jakiejs płytki co sam wydrukowałeś?

Wyświetl post

Mogę zrzucić zdjęcia cyfrowe, tylko zapodaj jakiś adres, jutro gdy odzyskam aparat podeślę kilka zdjęć.
  • 0

#49 BrinX

BrinX

Starszy kapral

• Tauri Graphics
  • 255 postów

Napisano 11.09.2005 - |19:04|

tez bym looknal - wrzuc na ww.yousendit.com lub na imagehack.us i tutaj zapodaj bede wdzieczny :D
  • 0

#50 tosli

tosli

Starszy szeregowy

• W tr. aktywacji
  • 108 postów

Napisano 12.09.2005 - |15:59|

No więc zapodałem 4 okładki :

LINKI JUŻ SĄ NIEAKTYWNE

Bardzo dużo zależy od jakości etykiety, jak zobaczycie najlepiej prezentują się moim zdaniem Shrek 2 ( www.cover.to ) i Farscape ( Tauri Covers ).
Wszystkie etykiety były palone 1 raz, więc w celu pogłębienia kontrastu można je jeszcze z 1 raz przepalić, ale trwa to niemiłosiernie długo. Przy wybraniu jakości BEST wypalanie etykiety trwa około 30-40 minut, mimo że program podaje czas wypalania na 25-28 minut.
No i dla mnie dobra wiadomość, od jutra będę mógł kupić tańsze płyty LightScribe DVD+R firmowane przez LG i SAMSUNG - po około 2,2 zł za sztukę, kilka sztuk sobie kupię do testowania, ale zastanawiam się jaka będzie jakość nagrania DVD-VIDEO bo przecież etykieta to tylko dodatek.

----------------- 15.09.2005 11:13 -----------------

Ciekaw jestem Waszych opinii, czy ktoś oglądał etykiety LightScribe ?
Co o nich myślicie - tylko bez tekstów typu "eee, nie są kolorowe :D ".

Użytkownik tosli edytował ten post 01.10.2005 - |10:46|

• 0

#51 morman

morman

Starszy plutonowy

• VIP
  • 522 postów
  • MiastoRabka - Zdrój/Kraków

Napisano 22.09.2005 - |21:18|

Jakich używacie programów do drukowania okładek? :afro:
  • 0
Każdą rewolucyjną ideę można podsumować trzema fazami - to niemożliwe, nie będę marnować czasu - to możliwe ale nie warte zachodu - mówiłem przez cały czas, że to był dobry pomysł
Prawo Clarke'a

#52 gildor4

gildor4

Starszy plutonowy

• Tauri Graphics
  • 609 postów
  • MiastoKęty

Napisano 22.09.2005 - |22:16|

Ja użwyam dwóch:
IrfanView jesli okładka jest wymiarowa (daję drukuj wg wartości dpi)
UnderCoverXP jeśli okładka jest niewymiarowa ma mniejszą rozdzialkę.
  • 0
Zawsze po grudzie

#53 ujemny

ujemny

Starszy plutonowy

• VIP
  • 556 postów

Napisano 01.10.2005 - |14:39|

Witam

Nie jestem uposledzony technicznie ale wydrukowac okladki to ja nie umiem :/
Opisze problem i prosze o pomoc.
Drukarka Lexmark Z612 - nowa.
Okladka - Point Pleasant
Program:
UndercoverXP lub Nero Cover..

No i w przypadku Undervover nie wydrukuje mi bo obszar drukowania jest poza mozliwosciami drukarki
w przypadku Nero drukuje mi tylko ramke bez tla (w tym przyadku piliku z okladka)
Prosze o jakas porade lub powiedziec jak to wydrukowac z PhotoShopa CS PL (akurat cos takiego mam :] )
Dodam tylko ze Photoshopa to ja obslugiewac nie umiem za dobrze a w sumie to dzialam po omacku na wyczucie w tym programie.
Albo jakis inny program co mi wydrukuje to ustraojstwo.

Thanks in advance.

PEACE :>
  • 0

#54 gildor4

gildor4

Starszy plutonowy

• Tauri Graphics
  • 609 postów
  • MiastoKęty

Napisano 01.10.2005 - |14:48|

Mnie na hp psc1315 też wyskakuje że jest poza obszarami drukowania, ale dają Dalej (OK) i drukuje. Możesz popatrzyć w ustawieniach drukarki w panelu sterowania, może tam coś będzie żeby odblokować drukowanie poza obszarami.
  • 0
Zawsze po grudzie

#55 BST

BST

Plutonowy

• VIP
  • 442 postów

Napisano 01.10.2005 - |15:13|

W ustawieniach drukarki wszystkie marginesy daj na zero, oraz poszukaj czy gdzieś nie ma właczonego w opcjach drukowania obramowania, jak tak to je wyłacz.
  • 0
Odnalazłem Cię na styku światów, między jawą a snem.
Tam, gdzie anioł odarty z uczuć okrywa cieniem Dolinę Ciemności.
I spotkam Ciebie pośród światła, patrząc w jutrzenkę bez cienia.
Wtedy umrę w Twych ramionach...

SKLEP - TAURISHOP

#56 ujemny

ujemny

Starszy plutonowy

• VIP
  • 556 postów

Napisano 01.10.2005 - |21:21|

Po krotkiej walce sie udalo :)
ALe dziwna ta drukarka drukowala mi kawalek i przerywala musialem jeszcze dodatkowo wylaczyc wysylanie do bufora i wlaczyc drukowanie z programu bo bufor na ten plik byl za maly :]
Oczywiscie okazalo sie ze nic nie bylo poza obszarem drukowania ale zdrowia mi na psula :)
No to chyba tyle temat wyczerpany. Dzieki za porady :)

PEACE :>
  • 0

#57 JoeBlack

JoeBlack

Szeregowy

• Użytkownik
  • 62 postów

Napisano 09.10.2005 - |21:33|

Znalazłem programik, bardzo przydatny, ale jest jeden wielki problem. Trial trwa 10 dni :/ Szukam i szukam jakiegoś serial numbera (takowy jest wymagany) i nie mogę znaleźc. Może macie seriala do tego programiku albo chociaż jakieś fajne stronki z cd-keyami znacie ? Program jest do drukowania etykiet na papierze firmy Neato.
  • 0

#58 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 09.10.2005 - |22:05|

Seriala to Ty masz w paczce z zestawem startowym (aplikator, arkusze i wlasnie ten program).

Użytkownik Grzesiu edytował ten post 09.10.2005 - |23:10|

• 0
Okładki DVD - Szukasz okladek do seriali i filmow? Znajdziesz je tam!

Eric Clapton - Polski nieoficjalny portal Artysty

Dołączona grafika

#59 no13

no13

Szeregowy

• Użytkownik
  • 40 postów
  • MiastoGłogów

Napisano 16.12.2005 - |23:00|

Witam,

Zwracam się do was drodzy forumowicze z pytaniem:
Jaka jest wg was najbardziej ekonomiczna drukarka (atramentowa) do wydruku fotografii?
Konkretnie to chodzi mi o drukowanie okładek na płyty DVD.

Proszę podzielcie się ze mną (i nie tylko) swoimi doświadczeniami przy drukowaniu okładek, przekażcie swoje opinie...

Jeśli ktoś jest posiadaczem drukarki danego typu i drukuje nią okładki to niech się podzieli informacją na ile stron starczają mu pojemniki z tuszem?

Z góry dziękuję za wszelkie udzielone mi informacje.
  • 0
pozdrawiam: no13

#60 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 17.12.2005 - |09:31|

Idz się popytaj czy jakieś firmy poligraficzne nie drukują, najlepiej na laserowych drukarkach. Ja tak robie, kosztuje mnie to złotówke od sztuki ale dla mnie to starcza.
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych