Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 23 - S02E03 - Runner

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
63 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (111 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (10 głosów [9.52%])

Procent z głosów: 9.52%

2. 9.5 (16 głosów [15.24%])

Procent z głosów: 15.24%

3. 9 (30 głosów [28.57%])

Procent z głosów: 28.57%

4. 8.5 (17 głosów [16.19%])

Procent z głosów: 16.19%

5. 8 (18 głosów [17.14%])

Procent z głosów: 17.14%

6. 7.5 (4 głosów [3.81%])

Procent z głosów: 3.81%

7. 7 (1 głosów [0.95%])

Procent z głosów: 0.95%

8. 6.5 (4 głosów [3.81%])

Procent z głosów: 3.81%

9. 6 (2 głosów [1.90%])

Procent z głosów: 1.90%

10. 5.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

11. 5 (1 głosów [0.95%])

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3.5 (1 głosów [0.95%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2.5 (1 głosów [0.95%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#41 Daniel Jackson

Daniel Jackson

Starszy szeregowy

• Email
  • 78 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 08.08.2005 - |17:55|

7,5. Odcinek oglądało się nawet fajnie, szczególnie podobała mi się scena walki Forda z "Runnerem". Nie była tak sztuczna jak w wielu filmach, wręcz przeciwnie była dynamiczna, lecz to nie było wszystko, co mi się podobało. Mógłbym wymienić jeszcze wiele zalet i wad, ale ogólnie było dobrze :) .
  • 0
STAR WARS + STARGATE = ?

#42 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 10.08.2005 - |04:05|

Jak dla mnie kolejny typowo rozrywkowy odcinek z dużą ilością biegania po lesie i strzelania do wszystkiego co się rusza. Ogląda się to nawet przyjemnie, nie wymaga uruchamiania mózgu a potem można szybko zapomnieć. Przewidywany powrót Forda nastąpił szybko, ale sama postać jakoś mnie nie przekonała, nic nie poradzę, że warsztat aktorski tego pana jest dla mnie mizerny. Nowa postać wypada ciekawiej niż Teyla na początku swojej kariery, więc może stanowić dla niej konkurencję. ;)

Co mi się bardzo nie podobało to naiwność i amatorszczyzna w wykonaniu grupy wypadowej z Atlantis. Wiara Shepparda w możliwość nawrócenia Forda, po tym co zrobił poprzednio nie powninna być taka niezachwiana, mam tylko nadzieję, że chociaż po tym odcinku, w którym Ford okłamywał swoich i strzelał do byłych kolegów niektórym wróci rozum na miejsce. Chociaż biorąc pod uwagę to, w jaki bnanalny sposób całe towarzystwo właziło pod lufy zarówno Fordowi jak i Rononowi to chyba liczę na zbyt wiele. :>

Wyświetl post

Dałem 6. Jak dotąd to dla mnie był najgorszy odcinek całego Atlantis.
Nudny i zbędny wątek z Fordem. Tyle, że nowa fajna postać wchodzi - ten cały Runner jakoś musiał się w serialu znaleźć to pobiegali po lesie i kolesia przedstawili nieco - ok. Poza tym żenada. Typowy zapychacz. Nic akcji nie posunięto do przodu. Jakiś Wright zabity, inny zestrzelony z pepeszy. Pfff .
  • 0

#43 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 12.08.2005 - |17:28|

Przyjemny odcineczek, ale wiadomo jak to w środku sezonu, żadna rewelacja. Oglądałem go z przyjemnością bez patrzenia na czas odcinka. MacKay i jego zachowanie ciągle śmieszy. Bardzo fajny charakterek nowej postaci Ronona wprowadzonej do serialu w równoczesnej konfrontacji z Ford’em. Coś koło 7,5/10
januszek trafnie zauważył o tym że Wraith widząc ziemian musieli stwierdzić że Atalntis przetrwało. W kolejnym odcinku strasznie panikowali z tego powodu, a tutaj nie było to problemem. No chyba że Ford ich wszystkich rozwali ;)
Co stawiania DHD w galaktyce Pradawni tworzyli system wrót nie tylko dla siebie, a dla lepszej komunikacji między cywilizacyjnej jak to miało w naszej galaktyce. Gdy zaczęli mieć problemy z Wraith możliwe że sami by zapobiec ich rozprzestrzenianiu poniszczyli DHD uniemożliwiając im przechodzenie próbując zatrzymać ich rozprzestrzenianie się.
Log65: Happy camper

#44 Nom

Nom

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 335 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 12.08.2005 - |18:17|

A ja sądzę, że tam było DHD, tylko stało w takim miejscu, że nie go nie widzieliśmy :P. Czemu? Atlantis wysłało na planetę kilku naukowców w celu jej zbadania. Wydaje się to niezbyt mądre, bo gdyby nie było DHD a zostaliby zaatakowani nie mieliby jak wrócić czy nawet wysłać wiadomość. A skoczka ze sobą nie zabrali, jumperem przylecieli dopiero Sheppard, McKay i Teyla.

Edit
Chyba nie ma możliwości ręcznego wybrania adresu na Wrotach w Pegazie, więc tak też by nie uciekli. Poza tym nawet gdyby mogli, to takie wybieranie trwałoby zbyt długo.

Użytkownik Nom edytował ten post 12.08.2005 - |20:10|

• 0
om bhur bhuvah svah
tát savitúr váreniyam
bhárgo devásya dhimahi
dhíyo yó nah pracodáyat

#45 Muoteck

Muoteck

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 130 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 15.08.2005 - |13:25|

Odcinek na 6... Nic specjalnego, chociaż lepiej niż ostatni. Mnoża się supermeni (na Ronana TEŻnie działa prawie paralizator Wraith...) Znowu znaleźli bidnego obcego i go przygarnęli, jak tak dalej pójdzie to Atlantis będzie jak DS9 - każdy członek załogi będzie innej rasy :D

Dalej czekam aż pokażą ta babkę Genii co ją uwięzili w The Eye... No chyba że już z głodu padła bidulka :unsure:

Jak zwykle doczepię się szczegółów:
- Karabin Ronana z jego wspomnień to nic innego jak strzelba Genii.
- Nóż Ronana... wygląda jak wibrator :huh:

Użytkownik Muoteck edytował ten post 15.08.2005 - |13:28|

• 0
Iloraz inteligencji tłumu jest równy IQ najgłupszego jego przedstawiciela podzielonemu przez liczbę uczestników.

#46 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 15.08.2005 - |14:55|

W jednym z odcinków było pokazane DHD na planecie. Nie pamiętam dokładnie, ale to było chyba wtedy gdy podczas szukania ZPM (robili jakieś wykopaliska) zostali porwani przez Genii.
  • 0

#47 M.M

M.M

Starszy sierżant

• VIP
  • 808 postów
  • MiastoKraków

Napisano 19.08.2005 - |12:52|

Tu dam 8 :) Podobał mi się ten Ronon Dex. Nawet super Ford nie mógł sobie z nim poradzić. Mam nadzieję, że zagości na dłużej. Wniesie trochę kolorytu. Szkoda tylko, że jego broń przypominała mi nowocześniejszą wersją strzelby. Ford. Z jednaj strony jest to ten miły chłopak, który pragnie akceptacji, z drugiej lekko rozchwiany emocjonalnie świr. Jeśli dodać do tego Rodneya i brak nudniejszych momentów, wychodzi całkiem dobry odcinek.
  • 0

#48 Tomciak

Tomciak

Organizator

• VIP
  • 398 postów
  • MiastoWszechświat - Nasza galaktyka - Układ słoneczny - Ziemia - Europa - Polska - Śląsk - Gliwice - mój fotel

Napisano 21.08.2005 - |20:12|

Po spadku formy w poprzednim odcinku Atlantis znowu górą. Świetna postać Ronana, motyw z uciekinierem, sporo akcji, humor, nawiązania do poprzednich odcinków. Dochodzę do wmniosku, że 2 sezon Atlantis jest o wiele lepszy niż 9 SG1, zobaczymy co będzie dalej. Mocne 9.
  • 0
Tom

T.O.M.C.I.A.K.: Transforming Obedient Machine Calibrated for Infiltration and Accurate Killing

Czuję, że budzi się we mnie zwierzę... Ale obawiam się, że to leniwiec...

#49 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 04.09.2005 - |19:47|

Hm.. Ciekawie się zapowiada. Kilka nowych motywów - nowa postać, nowe wcielenie Forda - i jego decyzja, polowania (czyżby sport Upiorów?).
Ale po kolei. Co do Forda - to jego postępowanie jest dziwne, ale chyba logiczne. Enzym wpływa na jego psychikę, i jak się okazuje na wytrzymałość (to już wiemy). Decyzja skoku w promień - to chyba nie tylko akt desperacji (może trochę). Raczej jestem przy stanowisku - że chce udowodnić swoją przydatność - przez to, że będzie zabijał Upiory. A gdzie ich znaleźć - najlepiej na ich statku. To może być ciekawe. Pytanie, czy przez to nie zgubi Andromedy, jak się Upiorczyki do niego zabiorą!
A nowy gość? Jak dla mnie bardzo zagadkowa postać. Wiele pytań. Dlaczego go wypuszczono? Czyżby Upiory uwielbiały sport - w postaci - kto pierwszy go zabije? NIe dziwię się, że się wpienili, jak zniknął z radaru. No bo jak teraz szukać swojej ulubionej zwierzyny :D? Jak się zachowa nasz nowy znajomy wobec ziemian?
Ogółem daje 9. Za pomysły i za wprowadzenie do następnych odcinków.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#50 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 31.12.2005 - |00:22|

Bardzo dobry odcinek :D Głównie dzięki Fordowi(a może jego lewemu oku ??) i Ronanowi.To dobrze,że pojawiają się nowe postacie na dłużej w serialu i dobrze,że ucieczka Forda potrwa jeszcze kilka odcinków...chyba,że się mylę?

Ocena:9
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#51 kajutka

kajutka

Szeregowy

• Email
  • 20 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 14.01.2006 - |12:55|

Nie jest źle. spodziwałam się czegoś ciekawszego z początku. Nowy bohater to był dobry pomysł. Ronon wygląda mi na kogoś takiego jak Teal'c. Zobaczymy co z tego będzie. :unsure:
  • 0

#52 Jason

Jason

Kapral

• VIP
  • 172 postów

Napisano 15.01.2006 - |10:18|

Rzeczywiście podobieństwo Ronana do Tealca jest spore ... Oczywiście nie w wyglądzie, ale w pozycji jaką odgrywa bohater ... Ronan jest bardziej wyluzowany i za to wielki plus dla niego :D Pozatym nie jest tak przypakowany jak Tealc ... a z tego co widać dużo umie :hyhy: Wnosi do serialu chwilami sporo humoru, a
wszystko dzięki jego postawie - "Najpierw strzelaj potem pytaj" :) Widać, że Fordowi bliskie spotkanie z Wraith nie wyszło na dobre ... Miejmy nadzieje, że jakoś da sobie rade z Wraith których spotka po opuszczeniu myśliwca :D McKay stanowczo nie nadaje się do partyzantki - strasznie nieporadny z tym pistoletem :] Dodatkowy plus za kwestie Ronana "Wspomniałem, że gdybym chciał uciec, oni mnie nie powstrzymają?" - biedni strażnicy :hyhy: Z kolei szkoda, że jego planeta została całkowicie zniszona ... Jeśli nawet 1/10 Ateryjczyków reprezentowałby poziom Ronana - to byliby to najlepsi sprzymierzeńcy Atlantydy w galaktyce Pegaza :D
  • 0
" Kiedy w mieście ginie Inkwizytor, czarne płaszcze ruszają do tańca "

Mordimer Madderin licencjonowany Inkwizytor jego Ekscelencji Biskupa Hez Hezronu

#53 I. Thorne

I. Thorne

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 119 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 08.03.2006 - |21:28|

Interesujący, ale brakowało mi kilku ubitych Wraith. Tak porządnie porżniętych nożem Ronona. Wiem staje się wybredny. Ale ogólnie fajny.
  • 0

#54 Qrpkk

Qrpkk

Szeregowy

• Email
  • 74 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 12.05.2006 - |22:27|

Odcinek oryginalny :/
a co do Ronona,
trzeba go bylo wyleczyc i zostawic na tej planecie z deską do syrfingu :/
Nie nadaje sie do "sga-1" :P

ocena 5/10

Użytkownik Qrpkk edytował ten post 12.05.2006 - |22:27|

• 0
Then did Tilius say to the people of the low plains: "Seek not the wickedness amongst your neighbors, lest it find purchase in your own house".
Book of ORIgin

#55 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 20.05.2006 - |17:42|

Dobry odcinek, co jest zasługą fajnego klimatu tej planety, pojawieniu się Forda no i nowej ciekaej postaci.

Ocena: 8

PLUSY:

+ cała postać Runnera, zarówno zachowanie na planecie, jego dredy, jego Teal'cowatość :P oraz za swietne retrospekcje (mimo, że krótkie). Ronan (w ogóle to fajne imię B) ) napewno wniesie dużo do serialu, jest świetnym żołnierzem, jest bystry, wytrzymały i ma za co nienawidzieć Wraith dlatego bedzie świetnym sprzymierzeńcem Atlantydów. No to mamy już dwoje obcych w Atlantis :D
+ super walka Ronan vs. Ford - już dawno nie widziałem w jakimś serialu tak ładnie pokazanej dynamicznej walki na broń białą
+ plus za cały ten klimat jaki panuje na tej planecie. Od początku sae ciemności, wszędzie tylko las, jakiś zabójca grasuje w nim i cala sprawa promieniowania
+ mój ulubiony wojskowy w Atlantis, czyli pułkownik Caldwell nadal rządzi całą ekspedycją co mi sie niezmierni podoba. W poprzednim sezonie, dr Weir mi nie odpowiadała jako dowódca i lekko mnie drażniła. Teraz mam nadzieję, że więcej decyzji bedzie podejmować pułkownik Caldwell
+ humor i jeszcze raz humor :D Rodney jak zwykle śmieszny, np. wtedy jak się chwalił zrobionym przez siebie kremem, jak biegał w tym skafandrze, jak postrzelił Forda i ta jego minka, gdy się zorientował co zrobił
+ ciekawe rozwiązanie kwestii Forda. Zapowiada się niezłe kilka odcinków.

MINUSY:

- Ronan z dziurą w plecach po kilkunastu minutach biegał i walczył jak gdyby nigdy nic :/ No bez przesady.
- Teyla z odcinka na odcinek coraz bardziej staje się postacią mniej ważną w serialu. Juz od kilku odcinkow nawet dr Beckett ją prześcignął. Ja nie chcę przez cały czas widzieć tylko samych facetów :lol:
  • 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#56 Tishi

Tishi

Starszy szeregowy

• Email
  • 120 postów
  • MiastoWanaty k. Cz-wy

Napisano 01.07.2006 - |09:16|

Bardzo ciekawa postać nam się pojawiła która bardzo wiele wniesie nam do serialu. Ronan niczym Conan silny zakapior :]
Rodney jak zawsze rozbraja i za to mu chwała :clap:
No proszę i pojawia się nam Ford, przez serum wydaje mu się że jest niepokonany i Shepardd nie możę go powstrzymać.

Ocena 9
  • 0

#57 marka_ragnos

marka_ragnos

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 103 postów
  • MiastoLuboń

Napisano 07.09.2006 - |13:24|

Oczywiscie daje 10.Powody:
-nowa postac Ronana Dexa(walczak ala Teal'c to siwetny nabytek dla teamu Shepparda)
-Ford prawie jak zolnierz Anubisa(dac mu tylko zbroje i wpuscic do bazy Wraith)
-Beckett w akcji jako lekarz polowy(MASH)
-akcja dziala sie przez caly odcinek bardzo plynnie.
-"Skinner" mnie wkurza
Reszta bez zarzutu
  • 0

#58 Bard13

Bard13

Starszy szeregowy

• VIP
  • 143 postów
  • MiastoŚrodek lasu

Napisano 15.02.2007 - |19:12|

8,5/10 za nowego misia w serialu.

Ronnon ma więcej wyrazu niż kolega Ford, a ich pojedynek udowadnie, że jest niegorszy od SuperForda, tym samym Atlantis ma super speca od wykańczania.

Jakoś równo, po 8,5 daję, ale to właśnie za naprostowanie akcji (na plus).

Powinienem obciąć punkty za taktykę walki piechoty w lesie w nocy.
Za miast noktowizorów używają latarek.
Powinni jeszcze kamizelki z tarczą nosić, z wyraźną, fluorescencyjną dziesiątką w środku. Niby elita armii...
  • 0

#59 the_foe

the_foe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 276 postów
  • Miastodolnośląskie

Napisano 30.05.2007 - |00:23|

Znowu daje 9.
Odcinek full wypas. Nowa postac od razu przypadla mi do gustu.
Serial poglebia chcrakterystyke "nowego forda", ktory stal sie teraz bardzo dwuznaczna postacia. Wczesniej byl dosc nudny.
  • 0
..::THE_FOE::..
foe (małpa) cinet (kropa) pl

#60 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 30.05.2007 - |05:41|

jakos nie glosowalam wczesniej? ..
8.5
Ronon - fajna postac; jak wszyscy prwie zauwazyli, cos a la Teal'c, wojownik, buntownik, milczek, tajemniczy, "miejscowy" - tak jak on, bedzie musial sie integrowac z druzyna...
no ale jemu bedzie latwiej, bo nigdy nie byl zdrajca. no i ma kolezanke Teyle.. ;)
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych