Skocz do zawartości

Zdjęcie

Point Pleasant

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
251 odpowiedzi w tym temacie

#41 Hesuspl

Hesuspl

Szeregowy

• Email
  • 74 postów
  • MiastoDesperacja

Napisano 04.02.2005 - |17:08|

Czy naprawde musza cos wyjasniac? To bardzo proste. Skoro Christina jest chowana jako ta ktora w walce ma byc przedstawicielka zla jest tez potrzebna przeciwwaga. Dobry bohater, ktos kto bedzie z nia walczyl.....I to jest wlasnie Jesse.....
  • 0

~I rather be dead than cool~

(\ /)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.

Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

#42 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 04.02.2005 - |17:11|

Czy naprawde musza cos wyjasniac? To bardzo proste. Skoro Christina jest chowana jako ta ktora w walce ma byc przedstawicielka zla jest tez potrzebna przeciwwaga. Dobry bohater, ktos kto bedzie z nia walczyl.....I to jest wlasnie Jesse.....

Wyświetl post

Ja nie widzę tego tak. Moim zdaniem szanse, że Christina zwróci się go dobru bądź złu są w tym momencie równe. Owszem, Szatan miał wiadomy interes w jej narodzinach, natomiast to że jej matka była zakonnicą sprawia, że walka o dusze Christiny nie jest jeszcze zakończona.
  • 0

#43 Hesuspl

Hesuspl

Szeregowy

• Email
  • 74 postów
  • MiastoDesperacja

Napisano 04.02.2005 - |17:28|

Czy oby na pewno sa rowne? :> Wlasnie po to tam jest Boyd, ma sprawic by Christina zadzialala wedlug pierwotnego planu. Czy zrobi to swiadomie? Nie. Boyd wywola w niej gniew, wyprowadzi ja z rownowagi, a wtedy ona zrobi to do czego zostala stworzona ;]
  • 0

(\ /)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.

#44 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 05.02.2005 - |12:52|

Nie jest dobrze, pomimo tego że serial się rozkręca ranking jest coraz gorszy. Myślę, że jeśli 1x05 zaliczy kolejny dół FOX zdecyduje się skasować serial. :(
Poniżej liczba widzów każdego z odcinków:

episode #1 11.2 million
#2 5.6
#3 5.0
#4 3.47

To właśnie pokazuje bezmyślną pogoń za zyskiem - show nie ma wystarczających notowań, to kasujemy. FOX w przeciwieństwie do WB nie da szans PP. Buffy też nie radziło sobie dobrze, ledwo się udało nakręcić 2. sezon. Ale mimo wszystko WB zaryzykował. FOX chce mieć wyniki natychmiast - skasowali Tru Calling, chyba Northshore też im wypadł. To smutne, ten serial nie jest przecież kosztowny (żadnego CG), ma ciekawe założenia i naprawdę fajnie jest obejrzeć psycho-drama z domieszką okultyzmu. Ten serial może mieć grupę stałych fanów, ale głupotą jest zakładać że pobije CSI (po to FOX wstawił PP na czwartek wieczór). Widownia CSI jest zupełnie inna (i większa), to tak jakby przekonywać miłośnikó bananów, że truskawki są lepsze. Niedobrze się robi, już się pogodziłem że Sci-Fi Channel to banda krwiopijców (Farscape i Earthsea), ale czy wszystkie kanały muszą być takie? Tylko dlatego, że serial przynosi 500 000 zysku zamiast 1 000 000 USD? :/
  • 0

#45 Hesuspl

Hesuspl

Szeregowy

• Email
  • 74 postów
  • MiastoDesperacja

Napisano 05.02.2005 - |13:03|

Niestety taka jest ta prawdziwa "Wspaniala" Ameryka. Ale jest szansa. CSI jest glownei ogladane przez tych starszych. Natomiast PP jest skierowana do mlodziezy.....
Jednak mimo wszystko rodzicow sie od TV nie odgoni...nawet w Ameryce wiec chyba PP trzeba spisac na straty.....
  • 0

(\ /)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.

#46 jurandzik

jurandzik

Starszy szeregowy

• Grupa Hatak
  • 131 postów
  • Miastopomorskie

Napisano 06.02.2005 - |09:47|

Kurczę, tak nie może się stać. :( PP jest po prostu dobry. Czego ten FOX będzie niby chciał, jak skasuje serial?
  • 0

#47 Hesuspl

Hesuspl

Szeregowy

• Email
  • 74 postów
  • MiastoDesperacja

Napisano 06.02.2005 - |10:53|

Dadza za to powtorke pewnie czegos badziewnego....Choc niewiadomo.....Pierwszy sezon "24" tez nie byl bardzo popularny.....a teraz 4 sezon cieszy sie dobra popularnoscia:)
  • 0

(\ /)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.

#48 Hamster

Hamster

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 06.02.2005 - |11:49|

Jeżeli serial ma coraz mniejszą widownie to FOX napewno go skasuje. Już wiele ciekawych seriali ta stacja przestała emitować mimo że dobrze się zapowiadały. Szkoda mi troche Point Pleasant, serial zaczął się rozkręcać, zainteresował mnie. Mam jedynie nadzieje że zostanie wyemitowane te 13 zapowiedzianych odcinków, wkońcu jeżeli są już nakręcone to co by szkodziło FOXowi wyemitować je.
  • 0

#49 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 06.02.2005 - |19:31|

Co do FOXa i wyemitowanych odcinków - na emisję od prawie roku czeka 6 ostatnich odcinków Tru Calling... :/

A co do rankingów, to ja tego nie rozumiem - patrzę sobie na Stargate i mam tak: Atlantis 1x12 2.9 miliona widzów, SG-1 8x12 2.5 miliona widzów, Battlestar Galactica 1x04 3 miliony widzów.

Widać, że PP ma większą oglądalność niż wszystkie mega hity Sci-Fi. A mimo to mówi się, że wyniki są straszne. Tego nie rozumiem - czy rzeczywiście sytuacja FOX i Sci-Fi jest skrajnie różna? Albo czy czwartkowy wieczór to rzeczywiście taki super-mega-ważny timeslot? Myślałem, że wyniki PP są NAPRAWDĘ złe, a tutaj niespodzianka...

Ktoś to wytłumaczy?
  • 0

#50 Lucas7

Lucas7

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 119 postów
  • MiastoJaworzno

Napisano 06.02.2005 - |20:26|

Widać, że PP ma większą oglądalność niż wszystkie mega hity Sci-Fi. A mimo to mówi się, że wyniki są straszne. Tego nie rozumiem - czy rzeczywiście sytuacja FOX i Sci-Fi jest skrajnie różna? Albo czy czwartkowy wieczór to rzeczywiście taki super-mega-ważny timeslot? Myślałem, że wyniki PP są NAPRAWDĘ złe, a tutaj niespodzianka...

Ktoś to wytłumaczy?

Wyświetl post

A czy czasem FOX nie jest telewizją publiczą, a Sci-Fi telewizją płatną? No bo jeśli tak to Sci-Fi ma kasę z abonamentu a FOX może dostać kasę tylko z reklam no a jesli nie ma widzów to i nie ma kasy z reklam :/
  • 0

#51 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 06.02.2005 - |20:47|

A czy w USA jest coś takiego jak telewizja publiczna? Chyba i FOX i Sci-Fi są dostępne na kablu, w wybranych pakietach... Z tego co wiem FOX należy do Murdocha, więc to chyba oznacza, że publiczne nie jest... :/
  • 0

#52 Lucas7

Lucas7

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 119 postów
  • MiastoJaworzno

Napisano 06.02.2005 - |22:31|

A czy w USA jest coś takiego jak telewizja publiczna? Chyba i FOX i Sci-Fi są dostępne na kablu, w wybranych pakietach... Z tego co wiem FOX należy do Murdocha, więc to chyba oznacza, że publiczne nie jest... :/

Wyświetl post

Może źle się wyraziłem, chodziło mi raczej o ogólnodostepność.

No ale wydaje mi się że FOX na pewno ma większy zasięg niż Sci-Fi, gdyż Sci-Fi jest przeznaczone dla określonego widze, czyli takiego który lubi sci-fi, czyli nas :D i raczej nie można porównywać oglądalności serialu FOXa (Point Pleasant) do oglądalności Sci-Fi (Stargate SG-1).
  • 0

#53 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 06.02.2005 - |23:27|

Pooglądałem sobie trochę statystyk, głównie z Tru Calling, któe FOX skasował po 1. sezonie.

Wyemitowano 20 odcinków, średnia widzów to 4.62 miliona na odcinek.

Co zrobić aby PP przetrwał? Po pierwsze, to 1x05 KONIECZNIE musi mieć min. 5 milionów widzów. Następne odcinki powinny dać średnią w okolicy 6 milionów. Moim zdaniem wtedy FOX nie skasuje serialu. Ale jeśli 1x05 zaliczy kolejny dół, to postawię każde pieniądze, żę PP powie bye-bye.

P.S. Co jeszcze raz pokazuje jaki FOX jest głupi - popatrzyłem na 1. sezon Buffy. Boshe, notowania były beznadziejne - w serialach dnia reguła to 10 miejsce na 12, czasami 8 albo 9. Śmieszne jak się myśli co się potem działo... :P
  • 0

#54 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 07.02.2005 - |10:55|

A można wiedzieć gdzie takie rankingi oglądalności są publikowane? Z chęcią bym sobie je oblookał.

Co do Sci-Fi i FOX to chyba ta pierwsza stacja ma mniejszy zasięg niż FOX (ale ręki nie dam sobie uciąć) więc faktycznie porównywanie ich oglądalności w takim wypadku nie ma sensu. Natomiast Sci-Fi nie jest stacją płatną utrzymuje sie tak np. FOX z reklam.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#55 Hesuspl

Hesuspl

Szeregowy

• Email
  • 74 postów
  • MiastoDesperacja

Napisano 07.02.2005 - |11:44|

Wiec pytanie jeszcze jaki ma zasieg Sci-Fi....Bo moze sie okazac, ze te 2.4 mln ogladajacych to calkiem spory procent ludzi ktorzy odbieraja ten kanal....
  • 0

(\ /)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.

#56 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 07.02.2005 - |11:55|

na skasowanie serialu ma te| wplyw ile kosztuje produkcja jednego odcinka....> Jesli serial kosztuje 3 miliony $ odcinek i ma 3 miliony widzów a drugi serial kosztowaB 1 milion$ za odcinek i ma 1,1 milona widzów to wiadomo, ze ten drugi zostanie....
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#57 fantomik

fantomik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 07.02.2005 - |15:40|

Co do FOXa i wyemitowanych odcinków - na emisję od prawie roku czeka 6 ostatnich odcinków Tru Calling... :/

Wyświetl post

Co prawda, troszkę nie w temacie, ale należy się małe sprostowanie. Te 6 odcinków o których mowa, to nowe odcinki, które miały mieć swoją premięrę na początku listopada 2004 r. Po nakręceniu 6 odcinków 2 serii, kierownictwo Fox'a zawiesiło dalszą produkcję. Po kilku następnych tygodniach, odsprzedało prawa do serialu innej stacji (tv z Nowej Zelandii TV3).
Oby tylko PP nie podzielił losu tego serialu.
PS. Nowe info o Tru znajdzieci TU

Użytkownik fantomik edytował ten post 07.02.2005 - |20:19|

• 0

#58 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 08.02.2005 - |00:08|

Odcinek 1x04 "zaliczony" i faktycznie najlepszy jak do tej pory ....serial robi sie coraz ciekawszy wiec czekam na kolejne odcinki i oby FOX nie przerwal emisji
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#59 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 08.02.2005 - |10:57|

My tu gadu gadu o PP ( Omen w kolorowej okładce) a kiedy wyemitują brakujące odcinki Jeremiaha drugiej serii?
  • 0
"...Gdyby Pinokio wiedział jakie jest życie - nigdy nie chciałby zostać chłopcem..."

#60 Gosiek

Gosiek

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 261 postów
  • MiastoWarszawka

Napisano 11.02.2005 - |03:37|

Co do różnic między FOXem a Sci-fi channel, to ten pierwszy ma dużo większy zasięg i nie jest telewizją płatną (podobnie jak np. UPN, które emituje Entterprise) i dla takiej ogólnodostępnej stacji dobre wyniki to 5-6 mln widzów, a spadek poniżej 2,5-3 mln to znak, że serial trzeba skasować. Niestety. Natomiast Sci-fi jest kanałem tematycznym, a nie o profilu ogólnym i do tego płatnym, dlatego tam widownia rzędu 2,5 mln to sukces jakim dla FOXa byłoby 12-15 milionów oglądających.

---

A wracając do tematu - mimo odrobiny efekciarstwa (meteoryty itp.) 4 odcinek PP był zdecydowanie najlepszym do tej pory. Akcja się odpowiednio zagmatwała, postacie zaczęły zachowywać inaczej (zwłaszcza Meg i Amber) a Boyd rozpoczął tworzenie sieci intryg, która ma opleść całe miasteczko... Robi się coraz ciekawiej i oby tak dalej i dłużej niż do końca 1 sezonu.
  • 0
Blood is life
Blood is the truth...

Interesuje Cię Star Trek? Zapraszam na: www.trek.pl

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych