Point Pleasant
Napisano 04.02.2005 - |17:08|
~I rather be dead than cool~
(\ /)
(O.o)
(> <)
This is Bunny.
Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
Napisano 04.02.2005 - |17:11|
Ja nie widzę tego tak. Moim zdaniem szanse, że Christina zwróci się go dobru bądź złu są w tym momencie równe. Owszem, Szatan miał wiadomy interes w jej narodzinach, natomiast to że jej matka była zakonnicą sprawia, że walka o dusze Christiny nie jest jeszcze zakończona.Czy naprawde musza cos wyjasniac? To bardzo proste. Skoro Christina jest chowana jako ta ktora w walce ma byc przedstawicielka zla jest tez potrzebna przeciwwaga. Dobry bohater, ktos kto bedzie z nia walczyl.....I to jest wlasnie Jesse.....
Napisano 04.02.2005 - |17:28|
(\ /)
(O.o)
(> <)
This is Bunny.
Napisano 05.02.2005 - |12:52|
Poniżej liczba widzów każdego z odcinków:
episode #1 11.2 million
#2 5.6
#3 5.0
#4 3.47
To właśnie pokazuje bezmyślną pogoń za zyskiem - show nie ma wystarczających notowań, to kasujemy. FOX w przeciwieństwie do WB nie da szans PP. Buffy też nie radziło sobie dobrze, ledwo się udało nakręcić 2. sezon. Ale mimo wszystko WB zaryzykował. FOX chce mieć wyniki natychmiast - skasowali Tru Calling, chyba Northshore też im wypadł. To smutne, ten serial nie jest przecież kosztowny (żadnego CG), ma ciekawe założenia i naprawdę fajnie jest obejrzeć psycho-drama z domieszką okultyzmu. Ten serial może mieć grupę stałych fanów, ale głupotą jest zakładać że pobije CSI (po to FOX wstawił PP na czwartek wieczór). Widownia CSI jest zupełnie inna (i większa), to tak jakby przekonywać miłośnikó bananów, że truskawki są lepsze. Niedobrze się robi, już się pogodziłem że Sci-Fi Channel to banda krwiopijców (Farscape i Earthsea), ale czy wszystkie kanały muszą być takie? Tylko dlatego, że serial przynosi 500 000 zysku zamiast 1 000 000 USD? :/
Napisano 05.02.2005 - |13:03|
Jednak mimo wszystko rodzicow sie od TV nie odgoni...nawet w Ameryce wiec chyba PP trzeba spisac na straty.....
(\ /)
(O.o)
(> <)
This is Bunny.
Napisano 06.02.2005 - |09:47|
Napisano 06.02.2005 - |10:53|
(\ /)
(O.o)
(> <)
This is Bunny.
Napisano 06.02.2005 - |11:49|
Napisano 06.02.2005 - |19:31|
A co do rankingów, to ja tego nie rozumiem - patrzę sobie na Stargate i mam tak: Atlantis 1x12 2.9 miliona widzów, SG-1 8x12 2.5 miliona widzów, Battlestar Galactica 1x04 3 miliony widzów.
Widać, że PP ma większą oglądalność niż wszystkie mega hity Sci-Fi. A mimo to mówi się, że wyniki są straszne. Tego nie rozumiem - czy rzeczywiście sytuacja FOX i Sci-Fi jest skrajnie różna? Albo czy czwartkowy wieczór to rzeczywiście taki super-mega-ważny timeslot? Myślałem, że wyniki PP są NAPRAWDĘ złe, a tutaj niespodzianka...
Ktoś to wytłumaczy?
Napisano 06.02.2005 - |20:26|
Widać, że PP ma większą oglądalność niż wszystkie mega hity Sci-Fi. A mimo to mówi się, że wyniki są straszne. Tego nie rozumiem - czy rzeczywiście sytuacja FOX i Sci-Fi jest skrajnie różna? Albo czy czwartkowy wieczór to rzeczywiście taki super-mega-ważny timeslot? Myślałem, że wyniki PP są NAPRAWDĘ złe, a tutaj niespodzianka...
Ktoś to wytłumaczy?
A czy czasem FOX nie jest telewizją publiczą, a Sci-Fi telewizją płatną? No bo jeśli tak to Sci-Fi ma kasę z abonamentu a FOX może dostać kasę tylko z reklam no a jesli nie ma widzów to i nie ma kasy z reklam :/
Napisano 06.02.2005 - |20:47|
Napisano 06.02.2005 - |22:31|
A czy w USA jest coś takiego jak telewizja publiczna? Chyba i FOX i Sci-Fi są dostępne na kablu, w wybranych pakietach... Z tego co wiem FOX należy do Murdocha, więc to chyba oznacza, że publiczne nie jest... :/
Może źle się wyraziłem, chodziło mi raczej o ogólnodostepność.
No ale wydaje mi się że FOX na pewno ma większy zasięg niż Sci-Fi, gdyż Sci-Fi jest przeznaczone dla określonego widze, czyli takiego który lubi sci-fi, czyli nas
Napisano 06.02.2005 - |23:27|
Wyemitowano 20 odcinków, średnia widzów to 4.62 miliona na odcinek.
Co zrobić aby PP przetrwał? Po pierwsze, to 1x05 KONIECZNIE musi mieć min. 5 milionów widzów. Następne odcinki powinny dać średnią w okolicy 6 milionów. Moim zdaniem wtedy FOX nie skasuje serialu. Ale jeśli 1x05 zaliczy kolejny dół, to postawię każde pieniądze, żę PP powie bye-bye.
P.S. Co jeszcze raz pokazuje jaki FOX jest głupi - popatrzyłem na 1. sezon Buffy. Boshe, notowania były beznadziejne - w serialach dnia reguła to 10 miejsce na 12, czasami 8 albo 9. Śmieszne jak się myśli co się potem działo...
Napisano 07.02.2005 - |10:55|
Co do Sci-Fi i FOX to chyba ta pierwsza stacja ma mniejszy zasięg niż FOX (ale ręki nie dam sobie uciąć) więc faktycznie porównywanie ich oglądalności w takim wypadku nie ma sensu. Natomiast Sci-Fi nie jest stacją płatną utrzymuje sie tak np. FOX z reklam.
Napisano 07.02.2005 - |11:44|
(\ /)
(O.o)
(> <)
This is Bunny.
Napisano 07.02.2005 - |11:55|
Napisano 07.02.2005 - |15:40|
Co do FOXa i wyemitowanych odcinków - na emisję od prawie roku czeka 6 ostatnich odcinków Tru Calling... :/
Co prawda, troszkę nie w temacie, ale należy się małe sprostowanie. Te 6 odcinków o których mowa, to nowe odcinki, które miały mieć swoją premięrę na początku listopada 2004 r. Po nakręceniu 6 odcinków 2 serii, kierownictwo Fox'a zawiesiło dalszą produkcję. Po kilku następnych tygodniach, odsprzedało prawa do serialu innej stacji (tv z Nowej Zelandii TV3).
Oby tylko PP nie podzielił losu tego serialu.
PS. Nowe info o Tru znajdzieci TU
Użytkownik fantomik edytował ten post 07.02.2005 - |20:19|
Napisano 08.02.2005 - |00:08|

NIE dla Spoilerów !!!!
Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler] Text [/spoiler]
Napisano 08.02.2005 - |10:57|
Napisano 11.02.2005 - |03:37|
---
A wracając do tematu - mimo odrobiny efekciarstwa (meteoryty itp.) 4 odcinek PP był zdecydowanie najlepszym do tej pory. Akcja się odpowiednio zagmatwała, postacie zaczęły zachowywać inaczej (zwłaszcza Meg i Amber) a Boyd rozpoczął tworzenie sieci intryg, która ma opleść całe miasteczko... Robi się coraz ciekawiej i oby tak dalej i dłużej niż do końca 1 sezonu.
Blood is the truth...
Interesuje Cię Star Trek? Zapraszam na: www.trek.pl
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »