Skocz do zawartości

Zdjęcie

Medium

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
206 odpowiedzi w tym temacie

#41 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 16.02.2005 - |13:41|

Kolejny b.dobry odcinek.
Serial się wyraźnie rozkręca.
Ciekaw jestem tłumaczenia tego odcinka albo angielskich napisów bo jednej ze scen nie udało mi się skumać.
  • 0
"...Gdyby Pinokio wiedział jakie jest życie - nigdy nie chciałby zostać chłopcem..."

#42 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 17.02.2005 - |01:10|

gmerek a której sceny?

Fajnie że w końcu pokazało się jakieś nawiązanie do wcześniejszych odcinków, bo zgadzam się z Castorem robi się CotW (swoją drogą fajna nazwa).

BTW Podoba mi się akcent męża Alison
  • 0

->1019<-

#43 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 19.02.2005 - |01:50|

Z tekstem się wszystko wyjaśniło :D
Fajnie się tak ogląda podwójnie.
  • 0
"...Gdyby Pinokio wiedział jakie jest życie - nigdy nie chciałby zostać chłopcem..."

#44 Hamster

Hamster

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 20.02.2005 - |00:17|

Odcinek nr.7 zaliczony i musze powiedzieć że z każdym odcinkiem serial coraz bardziej mi się podoba. A na szczególne uznanie zasługuje humor który z odcinka na odcinek coraz bardziej przypada mi do gustu. Nie spodziewałem się po takim serialu że będzie w nim coś śmiesznego a tu prosze. Wogóle te całe ich życie rodzinne, rozwiązywanie problemów (oczywiście rodzinnych), rozmówki Allison-Joe dla mnie wymiatają :D i jaszcze w ostatnim odcinku ten sarkazm kolegi Joe'ego. Przyznajcie że was to też choć troche rozśmieszyło.
  • 0

#45 Hesuspl

Hesuspl

Szeregowy

• Email
  • 74 postów
  • MiastoDesperacja

Napisano 20.02.2005 - |10:20|

Serial jest fajny i smieszny, ale ta aktorka grajaca Allison.... Niby wszystko fajnie, ale tak jakos ona mi tu nie pasuje. O ile w SG-1 szybko sie przyzwyczailem do MacGyvera o tyle do niej jakos i nie moge....
  • 0

~I rather be dead than cool~

(\ /)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.

Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

#46 Hamster

Hamster

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 20.02.2005 - |13:50|

Mi też aktorka grająca Allison troche nie pasuje. Ona ma taki "wyjątkowy" typ urody. Nie mówie że jest brzydka czy coś, ale jest wyjątkowa i przez to mi też jakoś nie pasuje do roli medium. No ale coż do wszystkiego można sie przyzwyczaić.
  • 0

#47 kris.m

kris.m

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 112 postów

Napisano 20.02.2005 - |21:35|

Mi też aktorka grająca Allison troche nie pasuje. Ona ma taki "wyjątkowy" typ urody. Nie mówie że jest brzydka czy coś, ale jest wyjątkowa i przez to mi też jakoś nie pasuje do roli medium. No ale coż do wszystkiego można sie przyzwyczaić.

Wyświetl post

a mnie Allison właśnie bardzo pasuje, bo pamiętam ją z równie klimatycznego filmu - Stygmaty....
  • 0

#48 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 21.02.2005 - |18:19|

Alison bardzo mi się podoba, wg mnie pasuje do roli jaką odtwarza. Nie jest przecież zadną super piękną gwiazdą, ale brzydka też nie jest. Ot taka zwykła urzędniczka z 3 dzieci, ciężko pracujące w biurze prokuratora.
  • 0

->1019<-

#49 Hesuspl

Hesuspl

Szeregowy

• Email
  • 74 postów
  • MiastoDesperacja

Napisano 21.02.2005 - |19:52|

Nawet nie chodzi mi o urode....to takie cos trudne do nazwanie :D Ale z kazdym odcinkiem Allison mnie do siebie przyzwyczaja....Kto wie....moze sie nawet polubimy pod koniec sezonu? B) Jak sie postara i bedzie dalej dobrze grac to moze laskawie ja nawet na wakacje zaprosze na moj super drogi statek :rolleyes:
  • 0

(\ /)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.

#50 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 23.02.2005 - |13:29|

1x08 za mną.

Nadal brak jakiegoś wątku przewodniego :( na który chyba najwyższy czas.

Poznajemy braciszka Alison, wojskowego mającego ten sam dar co ona. Widać, że ich rodzina jest specjalna, podejrzewam że to samo miała ich matka. O ile dobrze zrozumiałem z odcinka to mieli tą samą matkę a innych ojców. Tak więc to przenosi się przez pokolenia :)
  • 0

->1019<-

#51 Hesuspl

Hesuspl

Szeregowy

• Email
  • 74 postów
  • MiastoDesperacja

Napisano 23.02.2005 - |19:36|

A co wy tak ciagle o tych watkach wieloodcinkowych w kolko? :> Rozwiazuje sprawy i tyle...w CSI z tego co pamietam jakiegos ciaglego tez nie bylo.... Jesli rozwiazywanie spraw nei jest ciaglym watkiem ;]
Szczerze mowiac lepiej zeby nie bylo jakiegos ciaglego, wieloodcinkowego niz naprzyklad mialo by to byc cos w stylu mody na sukces :wacko:
I jeszcze jedno: Papcio Hesus wyjezdza na weekend i mozliwe, ze napisy pojawia sie dopiero w poniedzialek.... Juz mam troche zrobione, ale niewiem czy jutro sie wyrobie wiec nic nie obiecuje. Ale postaram sie. Slowo harcerza :hyhy:
  • 0

(\ /)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.

#52 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 23.02.2005 - |19:41|

:D :D jedz nie przejemuj sie nalezy ci sie odpoczynek...a na PP i medium mozna poczekac :>
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#53 Hesuspl

Hesuspl

Szeregowy

• Email
  • 74 postów
  • MiastoDesperacja

Napisano 23.02.2005 - |20:14|

Uff....Zostalo mi juz tylko 260 lini :) Wyrobie sie do jutra... A PP przeciez nie ma w tym tygodniu :D Moge jechac z czystym sumieniem :clap:
  • 0

(\ /)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.

#54 magikku

magikku

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 23.02.2005 - |23:03|

oczekiwałem czegoś innego po 8 odcinku, mimo iż głównym tematem był braciszek to jednak liczyłem że cała sprawa z pozarem będzie jakaś bardziej zagmatwana, od razu można było dojść że to żona :F a braciszek całkiem spoko, ale 8 odcinek jak na razie najsłabszy

btw scena w szpitalu była po prostu idealna, muzyka mansona i naprawdę nieźle pokazane duszyczki
  • 0

#55 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów

Napisano 25.02.2005 - |00:04|

za mna 1x07 i 1x08 :)
Serial mi sie podoba...nie jest to cos super-hiper ale tez nie jest to dno ,po prostu DOBRY serial :)
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

#56 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 02.03.2005 - |13:44|

1x09

Dzieciaki się rozwijają, Teraz okazuje się, że również starsza córka ma "sny". Z tą różnicą, że śni o żywych. W tym przypadku o uwięzionej dziewczynce.
W odcinku mamy więcej córki, trochę mniej męża. Pojawiła się znana już postać policjanta z którym Alison wcześniej współpracowała. Medium trzyma swój dobry poziom :)
  • 0

->1019<-

#57 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 16.03.2005 - |14:11|

1x10 The Other Side of the Tracks

Po raz pierwszy widzimy ducha, który świadomie zwrócił sie do Alison o pomoc. Tym razem nie ma to nic wspólnego z jej pracą, taka robótka na boku :] Jednak pod koniec odcinka nieustraszone medium rozwiązuje kolejną sprawę kryminalną ;) Fakt, że za późno, ale znowu jej się udało...

Podobają mi się rozmowy małżeńskie Alison i jej męża, takie dogryzanie sobie. Wprowadzają one trochę humoru, który jest bardzo wyważony i nie przeszkadza w odbiorze serialu.
  • 0

->1019<-

#58 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów

Napisano 22.03.2005 - |19:34|

1x10 za mna :)
Dosyc pozno ale wazne ze obejrzalem...
Bardzo przyjemnie sie ogladało ten odcinek ..fajny był ten poboczny quest ;) ...
Na końcu odcinka Alisson czuje sie winna smierci tego chłopaczka....jej 1 porażka w zasadzie :>
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

#59 coldmaN

coldmaN

Starszy kapral

• Email
  • 294 postów
  • MiastoGlobalna Wioska

Napisano 24.03.2005 - |12:02|

Mam pytanie. Tylko nie wiem czy już nie było go w tym topicu. Na TVTOME w spisie epizodów Medium są dwa odcinki jakby prequele z oznaczeniami 0x01 i 0x02 czy to jakieś jescze nie emitowane piloty lub moze speciale bo nr produkcji to 014 czyli przygotowywane były później niż początek sezonu. Wie ktoś coś więcej na ten temat
  • 0
The man in black fled across the desert, and the gunslinger followed...

We are walking on a thin line and you better avoid the risk ...

#60 mnisia

mnisia

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 25.03.2005 - |00:29|

a ja już zasysam 11 odcineczek i przyjdzie mi obgryzać paznokcie w oczekiwaniu na napisy:)....
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych