American Horror Story
Napisano 19.10.2011 - |20:55|
Niezły początek z małą Addy, fajna czołówka. Papcio sexoholik, córka sznyciara – typowa amerykańska rodzinka . Całość jak dla mnie na razie bez specjalnych achów i ochów. Zobaczymy dalej.
Napisano 20.10.2011 - |08:35|
Wymienione przez ciebie strony znam i często odwiedzam. Myślałem że może są jakieś poświęcone wyłącznie temu serialowi.Jeśli chodzi o takie typowe strony o tym serialu to nie widziałem. Popatrz sobie na te amerykańskie popularne strony informujące o serialach, np. spoilertv, deadline, tv.com z tagami American Horror Story Nasza strona będzie taka więc wyjątkowa
A kiedy start waszej strony? I czy będzie połączona z tym forum podobnie jak Terra Nova?
Napisano 20.10.2011 - |16:38|
Napisano 20.10.2011 - |19:11|
8/10 , głównie za intensywność, lekką psychodelę, niepewność i tajemnice. Pojawiają się szczątkowe odpowiedzi, wskazówki, ale także i nowe pytania. Ocenę daję taką samą jak pilotowi, jednak tutaj był trochę inny klimat niż w poprzednich odcinkach, co pokazuje że scenarzyści mogą nas jeszcze pozytywnie zaskoczyć. Jedynym minusem jest końcówka, która wyglądała trochę sztucznie, naiwnie i tak jakby została wrzucona tutaj na siłę. Za tydzień pierwsza część dwuczęściowego odcinka "Halloween (Part 1)". Tutaj scenarzyści będą mieli spore pole do popisu, tym samym mam nadzieję że te odcinki będą jeszcze lepsze.
Użytkownik no1special edytował ten post 20.10.2011 - |23:26|
Napisano 22.10.2011 - |00:04|
Napisano 22.10.2011 - |08:44|
johnass: http://sjp.pwn.pl/szukaj/kółeczko
Użytkownik johnass edytował ten post 22.10.2011 - |09:33|
Napisano 22.10.2011 - |21:47|
Napisano 22.10.2011 - |23:22|
@Me Myself and I - dzięki za link, w sumie szukałem tej czcionki i nie mogłem znaleźć.
Napisano 23.10.2011 - |20:36|
w swojej zwariowanej i nieprzewidywalnej formule najlepszy epizod, dużo się wyjaśnia, zaczynam się przyzwyczajać do konwencji serialu, całe 40 minut to psychoza, schiza i wszystko to co nas przeraża i czego boimy się w życiu, w pewnym momencie doskonale zrozumiałem tego doktora - chirurga, który mieszkał w tym domu w latach 20-tych XIX wieku.
Nerwy i psychika mogą nie wytrzymać w obliczu załamania i kryzysu finansowego, wtedy podejmujemy decyzje, które nie do końca są zrozumiałe, a nawet są irracjonalne...
Jak dalej pójdzie tym torem - będziemy dostawać wyjaśnienia (pozostał człowiek w lateksie), mimo obracania się w pokręconym świecie jawy i snu serial trafi u mnie na górną półkę (przynajmniej w tym sezonie) - 9/10.
P.S. A końcówka była jak dla mnie znakomita, kochanka naszego psychiatry też trafiła do "dusz" domu i będzie nas z pewnością w dalszym ciągu nawiedzać.
Użytkownik Macmax edytował ten post 23.10.2011 - |20:38|
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Napisano 23.10.2011 - |22:05|
Napisano 24.10.2011 - |00:41|
Napisano 24.10.2011 - |11:03|
Odcinek w którym ktoś by nie zginął w wypadku tego serialu jest chyba nierealny.
Serial nadal jest mocno pokręcony i nie do końca wiadomo czy to co aktualnie oglądamy dzieje się we śnie czy na jawie. Scena z tą czarną pacjentką Bena mocno zakręcona. Rozmawiają sobie podczas terapii, a tu nagle gość stoi na dworze z krwią na rękach, a laska zniknęła. Myślałem, ze będzie to jakaś kolejna zagadka do rozwiązania, ale na szczęście wszystko się wyjaśniło oprócz chyba tego czyja to była krew na rękach Bena i na podłodze w domu.
Świetny klimat cały czas podtrzymany. Jest mroczno czasami strasznie, chociaż trochę brakuje mi takich scen jak te w piwnicy z pilota, no i Tate jakoś rzadko się pojawia. Ciekawe kiedy zdradzą sekret jego pochodzenia.
Sexapil Moiry bije z ekranu, zwłaszcza scena podczas mycia podłogi
Brakuje jednak Rubber Mana, który pojawiał się we wszystkich spotach, plakatach czy filmikach promujących. A tu póki co jakoś go nie za wiele. Pojawił się w pierwszym odcinku i gdzieś nam przepadł. Mam nadzieję, że jeszcze dane nam go będzie zobaczyć w akcji.
Poznajemy kilka odpowiedzi na pytania z pilota, ale pojawiają się kolejne i to sporo. Wiemy już co łączy Moirę z Constance. Btw ładny strzał w samo oczko. No i nie tylko Ben widzi ją jako młodą i atrakcyjną dziewoję, ale inni też. I generalnie była mowa, że każdy widzi ją taką jaką chce widzieć. Ciekawe wyjaśnienie, które chyba jednak powinni trochę bardziej rozwinąć.
Fajnie rozwiązali sprawę kochanki Bena. Łopatą przez łeb, do piachu, zalać betonem i mamy problem z głowy, a cmentarzyk przy domu się powiększa. A na koniec na tym wszystkim postawimy sobie altankę, w której nasza parka będzie sobie siedzieć i trzymać się za ręce, nice Ciekawe czy Heyden definitywnie umarła czy powróci w formie jakiegoś ducha żeby dręczyć Bena tak jak to robi np. młoda Moira.
Fajnie pokazana ta historia pierwszych właścicieli domu. Wiemy już skąd te dziwne stwory w słoikach w piwnicy. No i co połączy Vivien z tą pierwszą właścicielką i skąd ona ma tą dziurę w głowie? Chyba nic o tym nie było powiedziane póki co.
Jak dla mnie ten serial robi się z odcinka na odcinek coraz ciekawszy i intrygujący. A atmosfera gęstnieje coraz bardziej. Jak dla mnie mogą piętrzyć zagadki coraz bardziej pod warunkiem, że stopniowo będą dawać jakieś chociażby szczątkowe i co najważniejsze sensowne odpowiedzi.
Napisano 24.10.2011 - |16:05|
Napisano 30.10.2011 - |19:30|
Bez fajerwerków. W miarę spokojny odcinek i bez znaczących niespodzianek. Czyli tak jak wcześniej, znowu dostajemy wskazówki, szczątkowe odpowiedzi, przy czym znowu pojawiają się pytania. Jedna rzecz warta uwagi, dziwny świat AHS nie ogranicza się tylko to domu, gdyż widzimy również matkę Moiry pod postacią ducha.
Napisano 31.10.2011 - |19:18|
Napisano 02.11.2011 - |13:01|
Klimat, który jest mocną stroną serialu został zachowany.
Poznajemy poprzednich właścicieli naszego wesołego domku. A jest nią parka gejów, a jeden z nich to stary znajomek Sylar-Spock, który btw w tej roli wypada bardzo dobrze.
W końcu powrócił facet w lateksie i wejście trzeba przyznać miał niezłe.
Co do Constance i Addy to już sam nie wiem czy ona ją kocha czy nienawidzi i zarazem wstydzi jej ułomności. Dziwnie pokręcone te ich relacje matka - córka.
Nadal mało wiemy na temat Tate'a i póki co twórcy nijak nie chcą nam opowiedzieć jego historii.
Kontynuowany jest wątek pierwszych właścicieli domu, a ich historia jest ciekawa i straszna jednocześnie, a dodatkowo zakręcona jak wszystko w tym serialu.
Moira wychodzi na to jest postacią bardzo tragiczną i chyba niezbyt pasuje jej świat, w którym musi przebywać, a w dodatku u boku kobiety, która stoi za jej zamordowaniem.
No i co to za akcja z tym dzieckiem Vivien. Mam nadzieję, że to wyjaśnią już w kolejnym odcinku.
Końcówka na duży plus chociaż znów mamy sporo pytań i mało odpowiedzi. Może kontynuacja tego odcinka rzuci więcej światła na to wszystko i trochę rozjaśni całą sytuację.
Zastanawiam się też w jakim wymiarze się to wszystko dzieje. Czy to jest sen czy jawa i kto jest żywy, a kto martwy.
Podoba mi się coraz bardziej.
Użytkownik delta1908 edytował ten post 02.11.2011 - |13:09|
Napisano 02.11.2011 - |19:52|
Napisano 03.11.2011 - |20:53|
jest schiza, ale jakoś pozytywnie ją tym razem odebrałem, śmiem twierdzić, że to był "najnormalniejszy" odcinek z dotychczasowych, wszystko było jasne i klarowne. No może poza sytuacją z matką Moiry, trochę niezrozumiała i oderwana od fabuły.
Cała reszta bardzo klimatycznie i wciągająco, jeszcze 9 odcinków ma nasza rodzinka mieszkać w tym domu? Nie wydaje się to realne i prawdopodobne, każdy normalny człowiek już by się wyprowadził, cóż to w brzuchu nosi nasza Vivien?
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Napisano 05.11.2011 - |19:48|
Takiego serialu mi brakowało. Klimat niesamowity. Dla mnie na tą chwilę jest to zdecydowanie najlepsza premiera tego sezonu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych