Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 171 - S08E17 - Reckoning (Part 2)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
117 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (173 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (108 głosów [66.67%])

Procent z głosów: 66.67%

2. 9.5 (29 głosów [17.90%])

Procent z głosów: 17.90%

3. 9 (16 głosów [9.88%])

Procent z głosów: 9.88%

4. 8.5 (4 głosów [2.47%])

Procent z głosów: 2.47%

5. 8 (4 głosów [2.47%])

Procent z głosów: 2.47%

6. 7.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

7. 7 (0 głosów [0.00%])

8. 6.5 (1 głosów [0.62%])

Procent z głosów: 0.62%

9. 6 (0 głosów [0.00%])

10. 5.5 (0 głosów [0.00%])

11. 5 (0 głosów [0.00%])

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#41 Zar-an

Zar-an

Kapral

• Użytkownik
  • 153 postów

Napisano 03.02.2005 - |17:24|

W końcu, zobaczylem, oceniłem i sie wzruszyłem. Dałem 10!! A miło było popatrzec, chociaż bylem bardzo zmeczony i chcialem lulu, a jednak, serial ten zmienił moje potrzeby. Jeszcze bardziej działa na mnie jak narkotyk i uzaleznia mnie. JA MÓWIE - CHCE JESZCZE:)))))

POZDRAWIAM!!:)
  • 0

#42 sidi

sidi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 65 postów

Napisano 03.02.2005 - |17:59|

Ja dałem "tylko 9,5" bo odcinek był trochę chaotyczny. No i efektów mogło byc troche więcej (np widzieliśmy najprawdopodobniej największą bitwę Hataków a było jej widać w sumie 10s. )

Scena która mi utkwiła w pamięci, to ta kiedy replikatory się zatrzymują, Jack stwierdza "that's odd" i strzelają dalej. Moża mieć wrażenie, że powoli wszyscy w SGC dostają znieczulicy na "dziwne rzeczy". Bo tak samo ludzie i sprzęt znikający z bazy za sprawą Thora już nikogo nie dziwi.

A przy okazji mam pomysł na mały konkurs : kto poznaje planety które były w migawkach przed odpaleniem broni? (aby poznać nagrodę wyślij smsa na nr 997 o treści "jaką dostanę nagrodę, jeżeli wymienię planety występujące w migawkach przed odpaleniem broni Pradawnych która miała za zadanie zniszczyś replokatory w całej galaktyce za pomocą sieci wrót" nie zapomnij o polskich literach). Moje typy wyglądają następująco :

1. Hmmmm... myślałem ,że Chulak ale nie...
2. Planeta z 4x03 "Upgrades"
3. Tu mi coś świta. Te czerwone drzewa coś mi mówią, ale nie kojaże, gdzieś z początku serialu
4. Jedyne co mi przychodzi na myśl to to miejsce gdzie SG-1 trafiło na koniec 2x21 "1961". Tam też był taki magazyn. Podobny.
5. 2x03 "Prisoners"
6. To w zasadzie może być cokolwiek
7. no to wiadomo
  • 0

#43 polkop

polkop

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 03.02.2005 - |19:59|

Tak się zastanawiałem nad tym pojedynkiem Daniel vs RepliSam i doszłem do wniosku że Daniel zastosował bardzo sprytną technikę tzw. „szumu informacyjnego” pokazywał jej wszystko co przyszło my do głowy (co jadł na śniadanie, ostatni odcinek Opry, wszystkie planety jakie odwiedzili ze szczegółami itp. nic nieznaczące rzeczy) nawet jeśli w tym pojawiło się coś istotnego dla RepliSam to jest to bardzo ciężko wyłowić i wymaga to ogromnych mocy obliczeniowych jak widać nawet Replikatory miały z tym problemy. Próba zablokowania dostępu do jakiejś części umysłu pewnie została by przełamana a tak zajął przeciwnika czymś a sam powoli niezauważony wykradał informacje :-))
  • 0

#44 Seth

Seth

Plutonowy

• VIP
  • 495 postów
  • MiastoWarszawa, Bielany

Napisano 03.02.2005 - |20:32|

1. Hmmmm... myślałem ,że Chulak ale nie...
2. Planeta z 4x03 "Upgrades"
3. Tu mi coś świta. Te czerwone drzewa coś mi mówią, ale nie kojaże, gdzieś z początku serialu
4. Jedyne co mi przychodzi na myśl to to miejsce gdzie SG-1 trafiło na koniec 2x21    "1961". Tam też był taki magazyn. Podobny.
5. 2x03 "Prisoners"
6. To w zasadzie może być cokolwiek
7. no to wiadomo

Wyświetl post

1. Juna. Planeta z odcinka 4x21, tam gdzie wystepowała sg-1 oraz ich koledzy androidy
3. Planeta z odcinka 3x10 Forever In A Day
  • 0
6.0 Babylon5, BSG, Friends, Heroes, That 70's Show
5.5 Prison Break, Veronica Mars, House, Day Break, Lost, Smallville
5.0 Dexter, Firefly, How I Met Your Mother, Supernatural
4.5 SG-1, Atlantis, Farscape, KyleXY1, Sleeper Cell, O.C., Office
4.0 Rome, 4400, Joey, What I Like About You
3.5 SAAB, Eureka1, Dark Angel

#45 lukair

lukair

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów

Napisano 04.02.2005 - |00:29|

Mnie powalila na lopaty jedna scena.

How do you know?
(Bhaal smiling) I'm a God. God is allknowing :P

Po prostu ta scena miazdzy. Zlewalem boki jak to powiedzial.

Poza tym odcinek najlepszy w 8 sezonie.
  • 0

#46 Jazon

Jazon

Szeregowy

• Email
  • 23 postów
  • MiastoPuławy

Napisano 04.02.2005 - |08:23|

Tyle się męczyli z tymi replikatorami i ani przez chwilę nie pomyśleli, żeby zbadać planetę z 20 odcinka 4 serii-Entity.
Stawiam dolary przeciwko olrzechom, że tam znaleźliby sposób na pokonanie pajęczaków.A może to właśnie ta planeta jest stolicą replikatorów? No ale oczywiście jak ktoś zrobił krzywdę Carter to już nigdy się do niego nie odezwiemy.
Z całą pewnością jest to wą tek haniebnie porzucony i niewykorzystany.

P.S. W ciągu całego serialu Carter miała okazję już trzy razy patrzeć na samą siebie. Powinna się już przyzwyczajać. :>
  • 0
Głupiec który jest świadom swojej głupoty wcale nie jest taki głupi
---------------------------------------------------------

Niektóre kobiety są bezcenne. Za wszystkie inne zapłacisz kartą Master Card.
[/FONT]

#47 krzysiekk20

krzysiekk20

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów
  • MiastoGłogów

Napisano 04.02.2005 - |13:34|

Własnie obejzalem i oby wiecej takich odcinkow :)
Scena jak Ball mowi ze jest Bogiem normalnie wymiata, ale jak sie replikatory zatrzymaly na moment i reakcja O'Neilla :) Heh nawet przez moment nie pomyslal zeby przestac strzelac :> To mi sie podoba.
Dziwi mnie tylko jedno, cos malo rozpaczali po utracie Daniela, a moze to juz rutyna ze Daniel pojawia sie i znika :)
Znow Ascendowal ? ciekawe czy znow wroci :)
Jak dla mnie odcinek bomba :) Bylo w nim wszystko czego chcialem.
Wedlug mnie 10/10 :D
  • 0
Fear is the mind killer
Guha cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo

"Nou ani anquietas"

#48 kimera

kimera

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 274 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 04.02.2005 - |14:28|

Świetny odcinek, zdecydowanie jeden z lepszych. Doskonały Baal, mądry skubaniec, nie pozbawiony poczucia humoru. Dobrze, że zdążył się wyteleportować, to znaczy, że jeszcze będziemy mieli okazję go zobaczyć. Czyżby szykowała się jakaś współpraca Goa'uldów z Ziemią? Jest na to szansa, póki istnieje Anubis, ale mam wrażenie, że z nim Tau'ri poradzą sobie sami. To znaczy, poradzi sobie z nim Daniel. Wydaje mi się, że wszystko ku temu zmierza.

Dramatyczna akcja w SGC - w chwili, gdy replikatory weszły do Cheyenne Mountain, zdębiałam. Dawno już Ziemi nie groziło takie niebezpieczeństwo. O'Neill znowu w akcji, nareszcie mógł wyjść zza biurka i pokazać, co umie. W akcji ratowania Silera i kilku pozostałych członków personelu SGC pięknie zrealizował zasadę, że nie zostawia się nikogo. Po raz kolejny pokazał, że dowódca nie tylko wydaje rozkazy, ale dba o swoich podwładnych.

Gdyby jeszcze tak samo dbał o Daniela. Dr Jackson jest chyba jedyna osobą w SGC osobą, do której zasada nie porzucania swoich wydaje się nie mieć zastosowania :). Danny znowu zginął, a O'Neill (reszta zresztą też) jakoś wcale się tym nie przejęli. Kiedy Daniel umierał poprzednim razem, Jack też wykazał się wyjątkową gruboskórnością. Nie mówiąc o szybkim przejściu do porządku dziennego po jego śmierci.

Aha, zauważyliście, że kiedy Daniel został porwany przez RepliCarter, nie miał okularów, ale po zakończeniu przesłuchania, kiedy zbudził się w statku replikatorów, miał je znowu?
  • 0

#49 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 04.02.2005 - |14:42|

tez bylem tym troszke zdziwiony ze nie zachowywali sie po utracie Daniela tak jak w odcinku 5x21 i 5x22 (jesli dobrze pamietam). teraz zachowywali sie jakby wogole ich to nie obchodzilo !!
Daniel pojawia sie i znika bo taka rola magika :P
moim zdaniem dobrze O'Neill wtedy zrobil ze chcial zapomniec o tym co sie stalo i przejsc do porzadku dziennego - przeciez czasu sie nie cofnie a przeciez nie mozna plakac za nim w nieskonczonosc, zwlaszcza ze w kazdej chwili moga miec jakas wazna misje na ktorej uczucia nie beda mogly przeslonic rozsadku !!
  • 0

#50 kobe

kobe

Szeregowy

• Użytkownik
  • 44 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 04.02.2005 - |16:46|

heh no ale przeciez oni nie wiedza w zasadzie czy zginal, moga tylko przypuszczac. Carter mowila ze jesli byl na statku jak szla fala to zginal ale Jack jej przeciez przerwal mowiac ze to jeszcze nic pewnego. Po prostu nadal maja nadzieje bo co innego im teraz pozostalo ?
  • 0

#51 sidi

sidi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 65 postów

Napisano 04.02.2005 - |17:05|

Dokładnie. A z tym, że sprawiają wrażenie że ich to nie obchodzi to się nie zgadzam. Popatrzcie uważnie na ostatnią scenę. Jack (wg mnie) próbuje nakłonić Carter do skupienia się na aktualnych sprawach - bo przecież nic nie wiedzą (to wtedy gdy zaczyna pisać) ale kiedy Sam wychodzi, Jack przestaje pisać i daje do zrozumienia (nam a nie Carter), ze jednak się przejmuje i myśli o tym co sie stało.
  • 0

#52 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 04.02.2005 - |19:17|

to troche dziwne ale dopiero za cztery dni przekonamy sie jak bylo naprawde i co sie z nimi stalo :)
dobrze ze w SG-1 nie bylo to ostatni odcinek sezonu i ze nie zrobili teraz polrocznej przerwy :P

Użytkownik szymcio edytował ten post 04.02.2005 - |19:22|

• 0

#53 QQQ

QQQ

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 135 postów
  • MiastoKraków

Napisano 04.02.2005 - |23:37|

10+10 ( dla SG1 i A ) - pisze pózno ale dłuuugo czekałem na napisy ( THX TŁUMACZE )oba podwójne odcinki A. i SG1 - oba cool - tyle ze A nie podwójny a poczwórny - dobrze chociaz ze SG1 juz za tydzień ( oby tylko nie wytłukli całkowicie replikatorów - bo juz nie bedzxie z kim walczyc )
  • 0

#54 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 05.02.2005 - |00:34|

Tez jestem po seansie dalem 9.5 :P
Czemu nie 10 ? bo przed chwila ogladalem Atlantis i ono dostalo 10 :]
Odcinek Super...nie ma sie co orozwodzic.Dopiero teraz dowiedzialem sie ,że jak Daniel probowal zabic Anubisa ...to nie pozwolily mu jego moce,a ja bylem przekonany przez caly czas ze to Anubis go powstrzymał :blink:
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#55 markodelamor

markodelamor

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 05.02.2005 - |01:50|

Odcinek "full-wypas" dałem 9,5 bo bardziej mi sie od tych odcinków podobał Lost City gdyż był bardziej odkrywczy i zaskakujący... Ale co by nie mówić Reckoning też extra!!! Aż się boję jak sie zakończy sezon 8 :D :clap:
  • 0

#56 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 05.02.2005 - |01:53|

Daniel probowal zabic Anubisa ...to nie pozwolily mu jego moce,a ja bylem przekonany przez caly czas ze to Anubis go powstrzymał

Wyświetl post

Czy tam nie było powiedziane, że to ONA mu przeszkodziła? W domyśle Oma Desala. Tak przynajmniej ja to zrozumiałem.

Tak obejrzałem sobie ten fragmęt, w sumie twoje wyjaśnienie też może być prawdopodobne. Ale jednak Daniel powiedział "Nie rób tego", a chyba z swoją własną mocę by nie rozmawiał? Może Oma powstrzymała Daniela i sprowadziła go spowrotem do świata ludzi, bo wiedziała że gdyby pozostał Pradawnym to by nadal mieszał się w walkę z Anubisem. A to byłoby sprzeczne z zasadami Ascendentów. Co prawda sama Oma nagina je i to mocno, ale zabicie Anubisa przez Daniela (Pradawnego), byłoby przegięciem nawet jak dla niej. W takiej sytuacji inni by na pewno interweniowali.

Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 05.02.2005 - |01:58|

• 0

->1019<-

#57 Indoctrine

Indoctrine

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów

Napisano 05.02.2005 - |02:16|

Hmm, nie, to nie to, ewidentnie.

Wejście do komnaty w tej świątyni to jak z kiepskiego Indiany Jonesa :P
Ja tam bym po prostu zrobił dziurę C4, w końcu to skała była.

Ale dalsza część.... No, to było coś :)
Zachowanie Baala, kurcze, róny gość z niego :D

No i podziw dla Daniela, jednak musiało sporo zostać w nim mocy Ascendenta, i kto jego oraz RepliCarter teleportował? Desala?
  • 0

#58 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 05.02.2005 - |04:57|

Tez jestem po seansie dalem 9.5  :P
Czemu nie 10 ? bo przed chwila ogladalem Atlantis i ono dostalo 10  :]
Odcinek Super...nie ma sie co orozwodzic.Dopiero teraz dowiedzialem sie ,że jak Daniel probowal zabic Anubisa ...to nie pozwolily mu jego moce,a ja bylem przekonany przez caly czas ze to Anubis go powstrzymał :blink:

Wyświetl post

Czy mi sie juz pomylily spoilery z odcinkami czy tez jednak informacja ze to Oma Dessala powstrzymala Daniela w walce z Anubisem pojawila sie juz w serialu wczesniej? :huh:
  • 0
Dołączona grafika

#59 polkop

polkop

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 05.02.2005 - |08:01|

Wydaje mi się że było w którymś z odcinków 6x22 Full Circle 7x01 Fallen 7x02 Homecoming. Ale to były spekulacjie nie mieli pewności czy to Oma czy Inni.

Użytkownik polkop edytował ten post 05.02.2005 - |08:03|

• 0

#60 Vesoow

Vesoow

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 05.02.2005 - |08:47|

10, 10.5, 11 .... ale to juz wychodzi za skale :afro:
Poprostu najlepszy dwuczesciowy odcinek sezonu, i jeden z najlepszych
w calej historii SG-1 !!!
Duzo akcji , humor pierwsza klasa (Jacob - wysadzenie slonca Sam chodzienie po wodzie i Baal - god is allknowing) no poprostu boki zrywac :D

Jedeynym minusem byla za krotka i za malo obrazowa bitwa hatakow :/

A co do teorii co sie stalo z Sam i Danielem to wydaje mi sie ze Daniel Ascendowal a RepliSam(ica) puff i rozsypala sie :hyhy:

Z niecierpliwoscia nałogowca czekam na nastepne odcinki :hyhy:
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych