Odcinek 171 - S08E17 - Reckoning (Part 2)
Napisano 03.02.2005 - |17:24|
POZDRAWIAM!!
Napisano 03.02.2005 - |17:59|
Scena która mi utkwiła w pamięci, to ta kiedy replikatory się zatrzymują, Jack stwierdza "that's odd" i strzelają dalej. Moża mieć wrażenie, że powoli wszyscy w SGC dostają znieczulicy na "dziwne rzeczy". Bo tak samo ludzie i sprzęt znikający z bazy za sprawą Thora już nikogo nie dziwi.
A przy okazji mam pomysł na mały konkurs : kto poznaje planety które były w migawkach przed odpaleniem broni? (aby poznać nagrodę wyślij smsa na nr 997 o treści "jaką dostanę nagrodę, jeżeli wymienię planety występujące w migawkach przed odpaleniem broni Pradawnych która miała za zadanie zniszczyś replokatory w całej galaktyce za pomocą sieci wrót" nie zapomnij o polskich literach). Moje typy wyglądają następująco :
1. Hmmmm... myślałem ,że Chulak ale nie...
2. Planeta z 4x03 "Upgrades"
3. Tu mi coś świta. Te czerwone drzewa coś mi mówią, ale nie kojaże, gdzieś z początku serialu
4. Jedyne co mi przychodzi na myśl to to miejsce gdzie SG-1 trafiło na koniec 2x21 "1961". Tam też był taki magazyn. Podobny.
5. 2x03 "Prisoners"
6. To w zasadzie może być cokolwiek
7. no to wiadomo
Napisano 03.02.2005 - |19:59|
Napisano 03.02.2005 - |20:32|
1. Juna. Planeta z odcinka 4x21, tam gdzie wystepowała sg-1 oraz ich koledzy androidy1. Hmmmm... myślałem ,że Chulak ale nie...
2. Planeta z 4x03 "Upgrades"
3. Tu mi coś świta. Te czerwone drzewa coś mi mówią, ale nie kojaże, gdzieś z początku serialu
4. Jedyne co mi przychodzi na myśl to to miejsce gdzie SG-1 trafiło na koniec 2x21 "1961". Tam też był taki magazyn. Podobny.
5. 2x03 "Prisoners"
6. To w zasadzie może być cokolwiek
7. no to wiadomo
3. Planeta z odcinka 3x10 Forever In A Day
5.5 Prison Break, Veronica Mars, House, Day Break, Lost, Smallville
5.0 Dexter, Firefly, How I Met Your Mother, Supernatural
4.5 SG-1, Atlantis, Farscape, KyleXY1, Sleeper Cell, O.C., Office
4.0 Rome, 4400, Joey, What I Like About You
3.5 SAAB, Eureka1, Dark Angel
Napisano 04.02.2005 - |00:29|
How do you know?
(Bhaal smiling) I'm a God. God is allknowing
Po prostu ta scena miazdzy. Zlewalem boki jak to powiedzial.
Poza tym odcinek najlepszy w 8 sezonie.
Napisano 04.02.2005 - |08:23|
Stawiam dolary przeciwko olrzechom, że tam znaleźliby sposób na pokonanie pajęczaków.A może to właśnie ta planeta jest stolicą replikatorów? No ale oczywiście jak ktoś zrobił krzywdę Carter to już nigdy się do niego nie odezwiemy.
Z całą pewnością jest to wą tek haniebnie porzucony i niewykorzystany.
P.S. W ciągu całego serialu Carter miała okazję już trzy razy patrzeć na samą siebie. Powinna się już przyzwyczajać. :>
---------------------------------------------------------
Niektóre kobiety są bezcenne. Za wszystkie inne zapłacisz kartą Master Card.
[/FONT]
Napisano 04.02.2005 - |13:34|
Scena jak Ball mowi ze jest Bogiem normalnie wymiata, ale jak sie replikatory zatrzymaly na moment i reakcja O'Neilla Heh nawet przez moment nie pomyslal zeby przestac strzelac :> To mi sie podoba.
Dziwi mnie tylko jedno, cos malo rozpaczali po utracie Daniela, a moze to juz rutyna ze Daniel pojawia sie i znika
Znow Ascendowal ? ciekawe czy znow wroci
Jak dla mnie odcinek bomba Bylo w nim wszystko czego chcialem.
Wedlug mnie 10/10
Guha cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo
"Nou ani anquietas"
Napisano 04.02.2005 - |14:28|
Dramatyczna akcja w SGC - w chwili, gdy replikatory weszły do Cheyenne Mountain, zdębiałam. Dawno już Ziemi nie groziło takie niebezpieczeństwo. O'Neill znowu w akcji, nareszcie mógł wyjść zza biurka i pokazać, co umie. W akcji ratowania Silera i kilku pozostałych członków personelu SGC pięknie zrealizował zasadę, że nie zostawia się nikogo. Po raz kolejny pokazał, że dowódca nie tylko wydaje rozkazy, ale dba o swoich podwładnych.
Gdyby jeszcze tak samo dbał o Daniela. Dr Jackson jest chyba jedyna osobą w SGC osobą, do której zasada nie porzucania swoich wydaje się nie mieć zastosowania . Danny znowu zginął, a O'Neill (reszta zresztą też) jakoś wcale się tym nie przejęli. Kiedy Daniel umierał poprzednim razem, Jack też wykazał się wyjątkową gruboskórnością. Nie mówiąc o szybkim przejściu do porządku dziennego po jego śmierci.
Aha, zauważyliście, że kiedy Daniel został porwany przez RepliCarter, nie miał okularów, ale po zakończeniu przesłuchania, kiedy zbudził się w statku replikatorów, miał je znowu?
Napisano 04.02.2005 - |14:42|
Daniel pojawia sie i znika bo taka rola magika
moim zdaniem dobrze O'Neill wtedy zrobil ze chcial zapomniec o tym co sie stalo i przejsc do porzadku dziennego - przeciez czasu sie nie cofnie a przeciez nie mozna plakac za nim w nieskonczonosc, zwlaszcza ze w kazdej chwili moga miec jakas wazna misje na ktorej uczucia nie beda mogly przeslonic rozsadku !!
Napisano 04.02.2005 - |16:46|
Napisano 04.02.2005 - |17:05|
Napisano 04.02.2005 - |19:17|
dobrze ze w SG-1 nie bylo to ostatni odcinek sezonu i ze nie zrobili teraz polrocznej przerwy
Użytkownik szymcio edytował ten post 04.02.2005 - |19:22|
Napisano 04.02.2005 - |23:37|
Napisano 05.02.2005 - |00:34|
Czemu nie 10 ? bo przed chwila ogladalem Atlantis i ono dostalo 10 :]
Odcinek Super...nie ma sie co orozwodzic.Dopiero teraz dowiedzialem sie ,że jak Daniel probowal zabic Anubisa ...to nie pozwolily mu jego moce,a ja bylem przekonany przez caly czas ze to Anubis go powstrzymał
NIE dla Spoilerów !!!!
Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler] Text [/spoiler]
Napisano 05.02.2005 - |01:50|
Napisano 05.02.2005 - |01:53|
Daniel probowal zabic Anubisa ...to nie pozwolily mu jego moce,a ja bylem przekonany przez caly czas ze to Anubis go powstrzymał
Czy tam nie było powiedziane, że to ONA mu przeszkodziła? W domyśle Oma Desala. Tak przynajmniej ja to zrozumiałem.
Tak obejrzałem sobie ten fragmęt, w sumie twoje wyjaśnienie też może być prawdopodobne. Ale jednak Daniel powiedział "Nie rób tego", a chyba z swoją własną mocę by nie rozmawiał? Może Oma powstrzymała Daniela i sprowadziła go spowrotem do świata ludzi, bo wiedziała że gdyby pozostał Pradawnym to by nadal mieszał się w walkę z Anubisem. A to byłoby sprzeczne z zasadami Ascendentów. Co prawda sama Oma nagina je i to mocno, ale zabicie Anubisa przez Daniela (Pradawnego), byłoby przegięciem nawet jak dla niej. W takiej sytuacji inni by na pewno interweniowali.
Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 05.02.2005 - |01:58|
->1019<-
Napisano 05.02.2005 - |02:16|
Wejście do komnaty w tej świątyni to jak z kiepskiego Indiany Jonesa
Ja tam bym po prostu zrobił dziurę C4, w końcu to skała była.
Ale dalsza część.... No, to było coś
Zachowanie Baala, kurcze, róny gość z niego
No i podziw dla Daniela, jednak musiało sporo zostać w nim mocy Ascendenta, i kto jego oraz RepliCarter teleportował? Desala?
Napisano 05.02.2005 - |04:57|
Czy mi sie juz pomylily spoilery z odcinkami czy tez jednak informacja ze to Oma Dessala powstrzymala Daniela w walce z Anubisem pojawila sie juz w serialu wczesniej?Tez jestem po seansie dalem 9.5
Czemu nie 10 ? bo przed chwila ogladalem Atlantis i ono dostalo 10 :]
Odcinek Super...nie ma sie co orozwodzic.Dopiero teraz dowiedzialem sie ,że jak Daniel probowal zabic Anubisa ...to nie pozwolily mu jego moce,a ja bylem przekonany przez caly czas ze to Anubis go powstrzymał
Napisano 05.02.2005 - |08:01|
Użytkownik polkop edytował ten post 05.02.2005 - |08:03|
Napisano 05.02.2005 - |08:47|
Poprostu najlepszy dwuczesciowy odcinek sezonu, i jeden z najlepszych
w calej historii SG-1 !!!
Duzo akcji , humor pierwsza klasa (Jacob - wysadzenie slonca Sam chodzienie po wodzie i Baal - god is allknowing) no poprostu boki zrywac
Jedeynym minusem byla za krotka i za malo obrazowa bitwa hatakow :/
A co do teorii co sie stalo z Sam i Danielem to wydaje mi sie ze Daniel Ascendowal a RepliSam(ica) puff i rozsypala sie :hyhy:
Z niecierpliwoscia nałogowca czekam na nastepne odcinki :hyhy:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych