Eh nie mam pojecia, od czego zacząć nazbierało się tego trochę w tym wątku.
Zacznę od tego,że odcinkowi daje 9 podobało mi się w każdym razie było to coś innego.
no a teraz rzeczy mniej przyjemne tłumaczenie co i jak
Po pierwsze jeden statek pradawnych spokojnie może rozwalić wszystkie statki gualdów ale jest jeden szkopuł prędzej skończy mu się amunicja
Po 2 czemu Jack nie lata tak sprawnie i nie wie do końca, chodzi czemu??
Wyjaśnienie jest bardzo proste w 7x22 miał wiedze pradawnych w głowie wiec wiedział co robi teraz nie posiada tej wiedzy ale nadal ma gen.
Dlaczego Carter nie dotyka wehikułu to bardzo proste powiedziane było ,że w statku nie ma energii i Carter prubowala przenieść zasilanie wehikułu na statek , wehikuł się do końca nie wyczerpał tylko dzięki temu polecieli.
Po 4 Jaffa, nie czyta pisma tylko się mu przygląda a to duża różnica
Po 5 dlaczego pradawni nie przenieśli się i nie zniszczyli Wirtch ano dlatego ,że był zakaz
podróży w czasie wehikuł ocalał ale było powiedziane ,że służył im tylko do badań.
wydaje mi się ze oryginalny wehikuł został zniszczony a ten jak mu tam z Atlantydy poprostu zbudował drugi i moim zdaniem było już po 1 ascendenci a jak wiemy dla tej formy nie istnieje ani czas ani przestrzeń wiec gdyby ktoś spróbował ingerować został by powstrzymany.
Po 6 Wydaje mi się z obserwacji pradawnych,że mają oni ścisłe zasady i są nieco zadufani wiec przypuszczając ,że komuś udało by się przenieść wydaje mi się ,że nie bardzo by mu uwierzyli a po 2 miał by kategoryczny zakaz powrotu.
Żeby taka interwencja była wogule skuteczna ktoś musiał by się przenieść do czasów przed poznaniem Wirth i to sporo.
Po 7 ludzie badali już placówkę pradawnych na Antarktydzie wiec wydaje mi się,że nie ma nic dziwnego w tym, że ktoś stworzył interfejs miedzy dwiema technologiami apropos na Atlantydzie też są laptopy i też ich używamy nagminnie wiec to jest moim zdaniem rozsądne wyjaśnienie.
Mam propozycje nie obrażając nikogo niektóży z was mogli by troch pomyśleć przed napisaniem czegoś to bardzo pożadane.
Żeby wysówac jakieś wnioski moim zdaniem trzeba znac caly serial a z tego co widze u niekturych z tym kiepsko:(