Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 036 - S02E16 - The Hunt

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
45 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (52 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (1 głosów [1.92%] - Zobacz)

Procent z głosów: 1.92%

2. 9,5 (3 głosów [5.77%] - Zobacz)

Procent z głosów: 5.77%

3. 9 (1 głosów [1.92%] - Zobacz)

4. 8,5 (7 głosów [13.46%] - Zobacz)

Procent z głosów: 13.46%

5. 8 (6 głosów [11.54%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.54%

6. 7,5 (6 głosów [11.54%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.54%

7. 7 (12 głosów [23.08%] - Zobacz)

Procent z głosów: 23.08%

8. 6,5 (2 głosów [3.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 3.85%

9. 6 (9 głosów [17.31%] - Zobacz)

Procent z głosów: 17.31%

10. 5,5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

11. 5 (2 głosów [3.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 3.85%

12. 4,5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3,5 (1 głosów [1.92%] - Zobacz)

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2,5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1,5 (1 głosów [1.92%] - Zobacz)

19. 1 (1 głosów [1.92%] - Zobacz)

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#41 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 18.04.2011 - |20:02|

A co do informacji o smierci Stargate-zostaly oficjalnie podane przez samego Brada Wraighta na konwencie. Wszystko padlo i nie ma perspektyw na powrot.........

Odnośnie tej informacji o końcu Stargate to rozmowa toczy się tutaj ---> http://forum.gwrota....20
Więc tutaj proszę jej nie kontynuować tylko "trzymać się" rozmów o odcinku.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#42 Lucas_Alfa

Lucas_Alfa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 027 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 18.04.2011 - |22:35|

@Erthain
Moim zdaniem zamrożenie, takie permanentne, jak mięsa w zamrażalniku, spowoduje niemożność ponownego przywrócenia funkcji życiowych. Mózg to skomplikowane urządzenie chemiczno, elektryczne. Jeśli zamrozimy go, to znikną impulsy elektryczne i po rozmrożeniu już się nie odtworzą. Mózg będzie martwy. Tu właśnie pojawiają się pewne teorie w SG, którym przeczą dane naukowe świata rzeczywistego. Jak właśnie odnaleziona Pradawna na Antarktydzie, która przetrwała zamrożenie w "zamrażalniku" przez wiele tysięcy lat. Można to zrzucić na garb specyficznych umiejętności Pradawnych, ale to naciągane nawet jak na SG. Jakkolwiek komory stazy by nie działały, jestem zdania, że aktywność mózgu musi zostać utrzymana na takim poziomie aby mózg mógł przetrwać do chwili obudzenia. Nie musi to się wiązać ze świadomością czy podświadomością, wystarczy zwykłe biologiczne przetrwanie bez cienia rozumienia otoczenia (analogia do komputera w stanie uśpienia). Brody po prostu znalazł się na poziomie biegu jałowego mózgu i z chwilę odmrożenia kontynuował rozpoczętą wypowiedź. Dla niego nic się nie wydarzyło.

@Sakramentos
Nie wiem czy dobrze rozumiem twoją wypowiedź, czy tylko się ze mną witasz, czy uważasz, że się z tobą nie zgadzam :) W każdym razie jestem zdania, że nie jest niemożliwe spotkanie kogokolwiek w komorach stazy. Mówiąc inaczej, zgadzam się z tobą. Raz już to się zdarzyło i znów się może zdarzyć (trochę powiało BSG) a przykład mieliśmy właśnie w doktor Weir, która była na Atlantydzie zanim przybyła na nią ekspedycja z Ziemi, a którą później odkryto w komorze stazy.
  • 0
Dołączona grafika

- I straszna FOTA, co śmierdzi ziemiom wpatła do tłumaczy, krzyczonc UAaaaaa!
Ale że poniewarz wszystkie bajki dobże sie kończom, nie opowiem, co się stało potem.
*

* sparafrazowane słowa Czesia - oryginał "Włatcy Móch"

#43 Erthain

Erthain

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 19.04.2011 - |12:55|

@Sakramentos

Wydaje mi się, że za bardzo się z tym zapętliliśmy. Doszedłeś do takiego wniosku, od jakiego ja zacząłem swoje bajkopisarstwo. Ja od pewnego momentu usiłowałem dowieść, że moje bajania na temat stazy nie są pozbawione sensu. Skutek do oceny własnej. Uważam, że spowolniona świadomość wygasiła by wszelkie sygnały w mózgu, a w tej komorze nie zostały wygaszone - za to pojawił się efekt stop-klatki. A efekt stop-klatki w komorze wykluczałby jakiekolwiek połączenie z komputerem...
Ale może mózg Brodyego miał za mało czasu na wyczyszczenie "cache", a może faktycznie został unieruchomiony bardziej, spowolniony bardziej, niż w innych Stargate'owych bajaniach, lub całkiem zatrzymany.

@Lucas_Alfa

Masz rację. Utrzymuje jednak dalej, że komora stazy w Destiny "spowalnia bardziej", niż inne nam znane, być może całkowicie zatrzymując świadomośc, a taki sposób stazowania nie umożliwia wg mnie obsługi urządzeń elektronicznych, co już wspomniałem, a od czego chyba zacząłem.

Ja już bym to zakończył, nowy odcinek czeka, a my tu zaraz stworzymy kolejne Window of Opportunity :D. Chyba już inaczej nie zdołam przedstawić swojego punktu widzenia (nie bez paru godzin nad swym bełkotem siedzenia).

Użytkownik Erthain edytował ten post 19.04.2011 - |12:58|

• 0
Pośród gwiazd wędrowali... z otchłani pył wcierali w dłonie... do głębi rozmiaru sięgnęli... potężne budowle stawiali... piękne sztuk dzieła tworzyli... nowe światy odkrywali...
I nadal nic nie wiedzą... bo nie chcą widzieć obojgiem oczu, tylko jedno wytężają... odchodzą...
Małymi krokami zdążają ku ciemnościom...

#44 Marx red

Marx red

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoOstrówki

Napisano 27.04.2011 - |17:53|

dam 7/10 ze względu na te komory. Kto wie, czy kogoś tam nie znajdą. Tak bywało na Atlantydzie. Choć tu Rush ma wszystko widoczne na komputereze (chyba wszystko).
A co do reszty to nie było to specjalnie ciekawe. Szkoda że ludzie znowu poginęli.

Było powiedziane że komory są dedykowane dla długich intergalaktycznych podróży B)
  • 0
Dołączona grafika
fanatyczny wyznawca SGU

#45 bofort

bofort

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 01.05.2011 - |09:02|

Hunt - dobry odcinek, w mojej ocenie zasługuje na 7,5/10. Najbardziej spodobały mi się sceny z komorami, trochę humoru, trochę napięcia. Polowanie, i przypomniały mi się sceny ze starszych produkcji. Potworki fajne, niby inteligentne, ale coś tutaj zabujali. Odcinek mało wniósł do całej fabuły, ale oglądało się dobrze.

Pozdrawiam
Bofort
  • 0
PDG Kartel =]

#46 xetnoinu

xetnoinu

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 185 postów
  • MiastoPraga, a za rzeką Warszawa

Napisano 13.08.2011 - |23:20|

6/10
Rozumiem rozwój postaci, emocjonalny rozwój ale żeby zabijaka analizował !na trzeźwo! żywot siebie jako człowieka poczciwego bo ma nową nerę - przegięli :)
  • 0

Zapraszam http://trek.pl/discord

Wbijajcie :) 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych