Skocz do zawartości

Zdjęcie

SGU kończy się na drugim sezonie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
187 odpowiedzi w tym temacie

#41 DevilDrom

DevilDrom

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 936 postów

Napisano 17.12.2010 - |19:43|

@gregohr
1. Nie będzie mieć mega oglądalności, pewnie jeszcze bardziej spadnie, ze względu na świadomość braku jakiekolwiek zakończenia historii.
2. Nawet gdyby miał mega oglądalność, to nic to nie zmienia, serial został anulowany, do tego czasu aktorzy będą mieli już dawno podpisane nowe kontrakty. I to zapewne zanim serial powróci na ekrany, w końcu trwa długa przerwa.

Jedyna nadzieja w studiu MGM, że znajdzie nowa stacje dla serialu lub przeznaczy go dla swoich stacji, jak to wcześniej wspominał @Sokar. Ale biorąc pod uwagę ich wcześniejsze problemy finansowe jest to raczej mało prawdopodobne, by ryzykowali ciągnięcie SGU na własne potrzeby.

Użytkownik DevilDrom edytował ten post 17.12.2010 - |19:44|

• 0

#42 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 17.12.2010 - |19:48|

MGM ma kłopoty finansowe, więc każda produkcja jest dla niej na wagę złota. A może to MGM skasowało Stargate dlatego że kasy nie ma.

Ta druga opcja wydaje mi się niestety bardziej prawdopodobna. Nie wydaje mi się, żeby w obliczu ogromnych kłopotów finansowych zdecydowali się na ryzyko kontynuowania serialu, który ma nie najlepsze ratingi.

Powoli chyba nadchodzą czasy kiedy seriale trzeba będzie emitować w inny sposób. Coraz mniej ludzi ogląda je na żywo w telewizji. Kupujesz satelitę? Proponują ci dekoder z nagrywarką. A skoro masz już ten sprzęt (który w USA jest popularny) to czemu z niego nie korzystać? To niestety odbija się na liczbie widzów oglądających reklamy. Bardziej sensowne byłoby chyba wrzucanie poszczególnych odcinków do sieci i umożliwienie ich ściągnięcia za 1-2 dolary. Taka niska cena mogłaby przekonać ludzi do porzucenia piractwa i płacenia za serial bez reklam. SG z pewnością ma miliony fanów na całym świecie. Myślę, że nawet cena 1$/epizod wystarczyłaby MGM na zebranie całkiem niezłych zysków.
  • 0

#43 Shinad

Shinad

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 78 postów

Napisano 17.12.2010 - |20:06|

SyFy wyrasta powoli na wroga publicznego (obok Fox'a) fanów SF, o słodka ironio...

Najbardziej boli mnie to, że informacja zapadła już po zakończeniu zdjęć, a jednocześnie przed emisją połowy odcinków.
Osobiście widzę pewne niewielkie szanse na jakiś film telewizyjny na zakończenie, ale tu dużo zależy od oglądalności drugiej połowy sezonu.
Tylko czy SGU w ogóle się do tego nadaje?

Nie wiem czy zauważliście, ale jeszcze przed premierą SGU twórcy skupiali się na pewnej rzeczy - podkreślaniu jak to forma SGU będzie inna od poprzedników, a to, że praca kamery inna, że genialny pomysł na zbliżenie widza do aktora w postaci Kino itd. Postacie z krwi i kości, bardziej realne sytuacje..

A fabułę pies w tym czasie trącał.

Jak chcą eksperymentować z formą bo nudzi im się to co robili od dekady - niech sobie filmy krótkometrażowe zaczną robić na boku do cholery.
Może to niewdzięczne z mojej strony, ale są tak samo winni za śmierć serii jak SyFy. Nie cierpię podejścia ''Nie wiesz co dobre, mówię Ci, że to dobre. Nie smakuje? Nie znasz się!''

No ale fakt faktem - gdy twórcy się zaczęli nawracać było już za późno.

Rest in peace SGU. I do zobaczenia na twoich dzisięciu pogrzebach...
  • 0

#44 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 17.12.2010 - |20:12|

A moze po prostu jestesmy swiadkami schylku gatunku. Serial SF z prime time w pierwszoplanowych sieciach, napierw zszedl w nisze (Syfy, Space). Byc moze zupelnie wyginie. Spektakularne anulowania oststnich lat swiadczyly by o tym - Caprica, Dyfying Gravity, FlashForward, Daybreak, fiasko Virtuality, prawodopodobne szybkie zakonczenie V, bedacy w powijakach The Event. Wszystko to wskazuje ze gatunek jest w glebokim kryzysie.

Jakie sa tego przyczyny? Trudno powiedziec. Byc moze zmiana pokoleniowa. Ja jednak wina paradoksalnie obarczal bym BSG. Po pierwsze serial ten podniosl poprzeczke tak wysoko, ze nikt, nawet tego serialu tworcy, nie sa w stanie dorownac. Jest jednak jeszcze jedna, i to duzo glebsze przyczyna. BSG zmienilo paradygmat serialu SF. Zamaist radosnej, optymistycznej i idealistycznej eksploracji kosmosu, gdzie ludzkosc jest sila wiodaca i jak najbardziej pozytywna, pokazano nam wstrtetna jej twarz, rasy, ktora nawet w obliczu zaglady nie potrafi wyzbyc sie swej malostkowosc, egoizmu, rzadzy wladzy, slawy i wszystkich innych negatywnych przywar. Do tego racjonalnosc ktora byla kolejnym filarem SF, zostala zastapiona mglista metafizyka.

Obawiam sie, ze ra SF sie konczy. Zastapia ja kolejne wariacje na temat Lost oraz seriale o wampirach czy zombie.
  • 1
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#45 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 17.12.2010 - |20:15|

Jonasz, z drugiej strony w przyszłym roku ma mieć premierę kilka filmów o inwazji kosmitów. Nie wygląda więc jednak na to, że nikogo już nie interesuje SF.
  • 0

#46 Jamesemperor

Jamesemperor

Szeregowy

• VIP
  • 50 postów
  • MiastoOlsztyn

Napisano 17.12.2010 - |20:47|

Tego się właśnie obawiałem. Wina leży według mnie w bardzo słabym sezonie 1. Być może fani mieli zbyt wysokie oczekiwania, być może twórcy podeszli do tematu zbyt ambitnie. Swoją historię rozłożyli na 5 sezonów. Sezon 1 zaplanowali na przedstawieniu bardzo szczegółowych charakterystyk postaci co miało umotywować ich decyzje/zachowanie w następnych sezonach. Niestety twórcy nie przewidzieli że taka decyzją strzelili sobie samobója. Sezon 1 rozczarował fanów Stargate ale mimo to "twardy elektorat" oglądał go dalej z czystej miłości do universum Gwiezdnych Wrót. Niestety jednocześnie zanudził i zraził do siebie sympatyków Sci-fi nie znających wcześniej Stargate. Większość z nich nie wróciła już do sezonu drugiego. I tu tkwi problem. Twórcy mogli podążyć taką scieżką gdyby mieli podpisany kontrakt na 3 - 5 sezonów. A tak, gdy w dobie pieniądza o "być albo nie być" serialu decyduje dobry pierwszy sezon po prostu nie można pozwolić sobie na przewagę odcinków słabych nad dobrymi.
  • 0

#47 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 17.12.2010 - |20:58|

Jonasz, z drugiej strony w przyszłym roku ma mieć premierę kilka filmów o inwazji kosmitów. Nie wygląda więc jednak na to, że nikogo już nie interesuje SF.

Filmow, czy seriali? To wielka roznica.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#48 student

student

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 86 postów

Napisano 17.12.2010 - |22:08|

Bardzo mnie ucieszyła decyzja o anulowaniu SGU. Dzięki temu jest szansa, że w niedalekiej przyszłości będzie możliwy powrót do tradycyjnej formuły serii. Gdyby Universe był kontynuowany, to wszyscy zaczęliby kojarzyć stargate wyłącznie z problemami psychicznymi głównych bohaterów, pustynnymi planetami i wszechogarniającą nudą. Już nam to nie grozi.

Powinniśmy się cieszyć, że złota era sci-fi w TV z lat 90-tych nie zakończyła się nagle po 9/11, ale ciągnęła się przez kolejną dekadę. Co ciekawe seriale sci-fi już raz miały swój boom w latach 50-tych i 60-tych, a potem 20 lat posuchy. Mam nadzieję, że nie będzie trzeba czekać aż tak długo, ale bez jakiegoś istotnego przełomu technologicznego (na miarę taniego CGI) się raczej nie obejdzie.
To co moim zdaniem dodatkowo pcha sci-fi w złą stronę jest wzrost popularności wszelkiej maści reality-show, gdzie mamy do czynienia ze "zwykłymi ludźmi", co ma się rzekomo widzowi podobać. Ja w ogóle nie lubię oglądać losów zwykłych ludzi, ale w serialach obyczajowych, czy kryminalnych to się przynajmniej nie kłóci z założeniem gatunku. Natomiast w serialu sci-fi? Girl next door Cloe i nerd next door Eli w ogóle nie pasują na statek kosmiczny. Są zwykli aż do bólu i mają durne problemy. Crichton był przynajmniej kosmonautą.

Użytkownik student edytował ten post 17.12.2010 - |22:09|

• 0

#49 Dinsdale

Dinsdale

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 317 postów

Napisano 17.12.2010 - |22:10|

Nie ma co ogladac, wracam do czytania komiksowej kontynuacji Farscape, bo tylko to mi juz zostalo.

Właśnie, autorzy SGU mogliby przynajmniej dokończyć historię choćby w formie komiksu. No bo skoro mają historie to czemu ją odkładać do szuflady?

To juz "Caprica" byla beznadziejnym pomyslem, ale najwyrazniej idea prequela jest niesmiertelna.

Ale oglądałeś? Bo wykonanie było przednie. Co do idei to się zgadzam, że to kretyństwo. Tym bardziej, że gdyby najpierw wymyślili Capricę to BSG miałoby sensowniejsze zakończenie. :]

Jaka ekscytujaca historie mozna opowiedziec w prequelu do Historii Napoleona? Hitlera?

Jeśli by rozumieć prequel do historii Hitlera czy Stalina jako to co się z nimi działo przed wojną, i jak to się stało, że się stali tymi kim się stali, to to są całkiem ciekawe historie.

Ale do reszty rozgoryczonych fanów, rozumiem co czujecie, ale nie płacicie za usługę, nie oglądacie reklam, stosujecie piractwo internetowe i jeszcze macie czelność narzekać na "STACJĘ".

Ale jakie jest wyjście? Mamy się przeprowadzać do USA lub Kanady? Dzisiejsza technologia pozwala puścić w internecie premierowy odcinek za opłatą lub z reklamami dla całego świata. Wtedy chętnie bym skorzystał. No ale jakoś się tak nie robi.

Użytkownik Dinsdale edytował ten post 17.12.2010 - |22:21|

• 0

#50 Spearhawk

Spearhawk

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 17.12.2010 - |22:22|

A moze po prostu jestesmy swiadkami schylku gatunku. ... Wszystko to wskazuje ze gatunek jest w glebokim kryzysie. ...Jakie sa tego przyczyny? Trudno powiedziec. Byc moze zmiana pokoleniowa.

Coś w tym jest, młode pokolenie wychowane na "Pokemonach" I "Power Rangers" nie jest w stanie docenić takich seriali jak Babylon V, Star Trek, Space Above & Beyond czy też SG1, a o BSG to już nie wspomnę. Dla nich są stare, niemodne i mało interesujące. Wolą oglądać proste nieskomplikowane produkcje, takie które nie wymagają myślenia i kojarzenia faktów.

Spektakularne anulowania ostatnich lat świadczyły by o tym - Caprica, Dyfying Gravity, FlashForward, Daybreak, fiasko Virtuality, prawdopodobne szybkie zakończenie V, będący w powijakach The Event.

Co do czterech pierwszych to fakt, anulowanie ich było błędem, Virtuality jeśli mam być szczery to nie wstrząsnęło mnie kompletnie, nie byłem zawiedziony decyzją o nie zamawianiu serialu. V może się obronić i dostać trzeci sezon, ale wszystko będzie zależało od wyników rating`ów. A co do The Event to miejmy nadzieję, że jeśli nie dostanie światła na drugi sezon to przynajmniej go przyzwoicie zakończą.

Użytkownik Spearhawk edytował ten post 17.12.2010 - |22:22|

• 0

#51 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 17.12.2010 - |22:46|

Rozumiem dyskusję, ja nie mam pretensji do was o to, że komentujecie odcinki i na temat skasowania serialu ale pretensje do stacji o skasowanie już nie :D, to jest taka sama sytuacja, jakbyś kradł od sąsiada neta, nagle ci wyłączają idziesz do niego i mówisz "CO DO CH...?"

Jonasz, czy ja wiem, ja odnoszę wrażenie, że to jest problem nie zależny od gatunku. Rubicon również powolna akcja jak np. Caprica i taki sam los. Czy był ostatnio jakiś serial SF, który miał mocny początek i nie miał powolnego tempa i został skasowany?

http://www.deadline....f-50-employees/

Tam też teraz niezły burdel jest, może nie chcieli $ rzucić albo Spyglass ma inne plany.
  • 0

#52 uszatypl2

uszatypl2

Szeregowy

• Użytkownik
  • 31 postów
  • MiastoRadom

Napisano 17.12.2010 - |23:07|

@cliffhanger np. Firefly( przynajmniej wg. mnie).

A co kasacji SGU. Wielka szkoda. Przez 12 lat scenarzyści przyzwyczaili nie którzy do utartego schematu. Chcieli od niego obejść, ale "fani" powiedzieli "Jak nie ma wieśniaków, rozwiązywania problemów w 5sec. i super hipek technologii to my podziękujemy."

Co do pomysłu oglądania odcinków za opłatą lub reklamami w necie dobry pomysł, jeśli tylko nie byłoby ograniczenia "only for USA/Canada users" to jak najbardziej tak. A tak tylko spytam, czy aby SGU nie było dostępne w Itunes za opłatą?

Przypomniało mi się, że nowy Knight Rider też się dobrze zaczął, a został zokończony cliffhangerem.
  • 0

#53 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 17.12.2010 - |23:10|

Filmow, czy seriali? To wielka roznica.

Tak, ale skoro kręcą filmy to znaczy, że widzą zainteresowanie takim tematem. Moim zdaniem kasacja wielu seriali SF nie jest spowodowana odwróceniem się ludzi od gatunku. Owszem, społeczeństwa na całym świecie idiocieją i popularne są programy typu "Gwiazdy gotują na parze", ale zawsze znajdziesz ludzi, którzy od lat są fanami fantastyki naukowej i wątpię, żeby im się nagle odmieniło. To raczej kwestia kretyńskiej polityki stacji i ślepe wpatrzenie w ratingi, które w dzisiejszych czasach nie odzwierciedlają rzeczywistej widowni.
  • 0

#54 bolek

bolek

Kapral

• Użytkownik
  • 193 postów

Napisano 17.12.2010 - |23:14|

Ja dalej nie rozumiem jak mozna napisać "mamy scenariusz na 5 sezonów i jakby były problemy to możemy skrócic do 4"* a niedługo potem anulować serial na drugim sezonie? To są kur** jawne kpiny z widza.

*No chyba, że to kto to pisał tutaj na forum w jakimś temacie (o tym scenariuszu na 5 sezonów) to kłamał ale raczej wątpie.

Użytkownik bolek edytował ten post 17.12.2010 - |23:14|

• 0

#55 Raptorek

Raptorek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 538 postów

Napisano 17.12.2010 - |23:16|

Ja się tego spodziewałem ponieważ zmiana dnia emisji była błędem
Po 2 widzę że amerykanie nie lubią bardziej ambitnych seriali wolą komediowe
Następna sprawa której nie rozumiem to kierowanie się tylko rankingami w tym roku dobrze widać że wszystkie ambitniejsze produkcje albo nowości miały niską oglądalność i dostały cancel
Ja liczę tylko że pojawi się jakiś film ...
Niestety MGM z tego co czytałem zbankrutowało nie wiem to ma teraz prawa do marki Stargate

PS Witam po mojej dłużej nie obecności na forum :D
  • 0

#56 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 17.12.2010 - |23:29|

Zetnktel wyjasnijmy sobie, ze ja nie mowie o jakosci danego show, tylko o jego traktowaniu. Z Caprici tak samo jak z SGU moznaby wycisnac co nieco, co do natomiast mojej krytyki prequeli to fakt, ze Caprica byla dobrej jakosci nic nie zmienia. Trzymaja sie kurczowo przypasdkowo (no bo caly czas cancel cancel)wypromowanych marek i nie robia nic nowego, a jak juz robia to canceluja. Czasami zastanawiam sie po co caly ten wysilek, po kiego grzyba, skoro zaraz zostanie skasowany? Zwroc uwage ze najczesciej cancelowanym autorem jest Joss Whedon, ktory jednoczesnie ma opinie giganta a jego seriale to klasa sama w sobie. To chyba cos powinno nam mowic na temat tego, w jaki sposob to wszystko sie odbywa.

Przeciez norma jest, ze kasowany jest bardzo dobry serial, popularny i lubiany. Czasem nawet wbrew ratingom-patrz przypadek "Angela", ktoremu NIC nie potrafilo zaszkodzic a naprawde - stacja starala sie to zrobic z calej sily. Jedyne czego nie zrobili to przesuniecie godzin premier na trzecia w nocy w piatek. A ostatecznie i tak go skasowali. Powod? Nie bylo zadnego oprocz tego, ze chciano zaczac kolejny serial o wampirach i myslano, ze majac dwa bedzie sie to ze soba gryzlo i konfundowalo widzow bo jak wiadomo to idioci. Nie musze chyba mowic o tym jak skonczyl ten drugi serial.

Wracajac do SGU wspomniales o gustach. Problem w tym, ze nikt tam tak nie mysli. Nikt nie produkuje serialu dla gustow widzow, tylko tak by sciagnac "certain demographic" by odpowiednio zgrywalo sie to z blokami reklamowymi. This is complately mental. Gdyby tak wygladal biznes ksiazkowy w zyciu bysmy nie zobaczyli wielkich dziel ani popularnych cyklow.

Caly ten system wrecz zacheca do patologii ktore dppiero w ostatnich latach niesmialo zaczeot odkrecac-takich jak epizodycznosc, brak arcow, burdel z watkami, wewnetrzne sprzecnzosci etc. BSG-zgadzam sie-bylo porazka. Ostatecznie okazalo sie ze potraktowano widza jak go wno. Ale nie bylo do konca tak zle, pryznajmniej JAKOS go zakonczono. Ale przypadek BSG pokazuje o czym mowie-system sprawia ze jedyna mozliwoscia dostepna dla tworcow jest making shit up as they go.

@cliffhanger:
placz bobasa czy nie placz bobasa, pokazuje jakim nonsensem jest to wszystko o czym mowie. SyFy nie jest w stanie utrzymac serialu o ogladalnosci 1,2 miliona, a stacja abonencka za mniejsze ratingi umiera ze szczescia. To jak to jest? (Odpowiedz: tak jak mowie-system ratingowy to nonsens)
Artykul pokazuje to, o czym malo sie mowi-ze ratingi nie sa odwzorowaniem ani popularnosci, ani jakosci, ani niczego szczerze mowiac i zaleza od czynnikow ktore na zdrowy rozum nie powinny miec nic wspolnego ze soba. Niska ogladalnosc? Mozliwe, ale czy to przypadek ze obydwa seriale zlecialy o taka sama wartosc po przeniesieniu na wtorki? Podzielily ten sam los, bo podjeto w stosunku do nich te same decyzje. Przyznaje, ze mogly sie wydawac dobre, ale kiedy pierwszy raz uslyszalem o przenosinach z piatku na wtorek to sie zastanwialem po cholere to robia. Zmiany w schedulingu praktycznie nigdy nie wychodza serialowi na dobre.
Co do zas oplat dla studia i tego ze studio woli 20 a nie 13 odcinkow. Coz. Kiedys wolalo 26, potem 22, teraz 20... i jakos taniej sobie nie zycza. Nie wazna jest ilosc, tylko jakosc.

I szczerze mowiac nie jestem zadnym fanboyem SGU, nawet mnie jego cancel szczogolnie nie ruszyl. Po prostu stwierdzam kilka faktow-ze serial nie zaslugiwal na taki los. Mial dobra jakosc, ludzie go ogladali, jest sciagany na potege przez P2P a DVD sie sprzedaja swietnie. Oznacza to, ze ludzie go lubia. A jak lubia, to oznacza ze cala ta sytuacja z ratignmai to po prostu wpadowa stacji. Obojetnie czy to SGU czy jakas komodia, obyczajowka etc. To nieistotne. SyFy pokazalo sie jak firma idaca w ilosc a nie w jakosc. Taki maja model biznesowy. I dlatego kiedys tego gorzko pozaluja. Sa jak glupi aptekarz zwiekszajacy marze a nie starajcy sie przyciagnac pacjentow sprowadzaniem szerokiego sortymentu lekow (bo na preparacie za 3 tys. zarabia 17 zl. wiec mu sie "nie oplaca") nie rozumiejac, ze chwilowy zysk oznacza pozniejsza duza strate.

Gdyby panowal model dystrybucji bezposredniej takie traktowanie klienta nie mialoby miejsca bytu. Ale jest jakis porabany system nie majacy za grosz racjonalnosci w sobie wiec jest jak jest i tak bedzie.

Odpowiadjac zas na zarzut sciagania odcinka z internetu-jak jzu wspomniano, to co robimy my w Polsce nie ma wplywu na stacje, bo u nas jej nie ma. Natomaist ja bym ogladal za oplata-czemu nie? Ale nikt takiej uslugi nie proponuje a wszelkie tego typu platformy sa niedostepne w innych krajach. Ten, kto bedzie umial polaczyc system bezposredniej, szerokiej dystrybucji z produkcja wygra jednak konkurencje z stacjami. A bedzie musial miec maksymalnie szeroka nie ograniczona do jednego kraju-bo przy tak niskich oplatach jakie potrzebuje by ludzie chcieli legalnie cos ogladac to musi miec naprawde duzo widzow. Jak na razie tak tego nie robia.

Przemysl gier komputerowych potrafil to osiagnac to wszystko o czym mowie swoimi MMO i chociaz produkt rozny to zasady nimi rzadzace sa bardzo podobne.

PS. ITunes jest niedostpeny w Polsce. Podobnie jak wszystkie inne platformy pozwalajce sciagac czy ogladac na streamingu.

Użytkownik Sakramentos edytował ten post 17.12.2010 - |23:38|

• 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#57 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 17.12.2010 - |23:30|

http://www.gateworld...u-was-cancelled

Dobrze powiedziane

Przestaję nawet ściągać Eureke i Warehouse 13 ...

O zakupie pakietu w którym w Polsce miałoby być Sci-Fi Channel Polska nawet nie myślę!

BSG 3 będę dalej oglądał... ale grrrrr skandal!
Log65: Happy camper

#58 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 17.12.2010 - |23:42|

Bardzo mnie ucieszyła decyzja o anulowaniu SGU. Dzięki temu jest szansa, że w niedalekiej przyszłości będzie możliwy powrót do tradycyjnej formuły serii.

Gratuluję optymizmu. Jeśli myślisz, że po skasowaniu SGU szybko powstanie jakikolwiek serial ze stajni SG to, raz jeszcze, gratuluję optymizmu. Co tu można jeszcze nakręcić? Zrobić reaktywację Goa'uldów? Wskrzesić Ori? SGU miała potencjał na zaprezentowanie różnych ras i ciekawych z nimi potyczek bez potrzeby tworzenia kolejnego mega-uber-wroga. Teraz jedyne na co możemy moim zdaniem czekać to remake SG-1, który ktoś zrobi może za 10-15 lat. Ale to mnie raczej nie satysfakcjonuje...

Ja dalej nie rozumiem jak mozna napisać "mamy scenariusz na 5 sezonów i jakby były problemy to możemy skrócic do 4"* a niedługo potem anulować serial na drugim sezonie?

O tym pisał Joe Mallozzi, który jest jednym z twórców serialu. SGU przecież skasowała stacja, a nie on. Ten tekst o 5 sezonach mógł być rozpaczliwą próbą powstrzymania cancella. Coś w stylu "Dajcie mi jeszcze szansę! Ja naprawdę mam pomysł na ten serial!". Niestety nie wyszło.
  • 0

#59 Marx red

Marx red

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoOstrówki

Napisano 17.12.2010 - |23:48|

Po 2 widzę że Amerykanie nie lubią bardziej ambitnych seriali - wolą komediowe.

Być może. SGU to w końcu produkt niszowy.

To zbrodnia!!! Nie mogę w to uwierzyć. Jak mogli się tak łatwo pozbyć tak rozpoznawalnej marki jak stargate. Ja naprawdę wierzyłem w trzecią serię i to głównie z ww powodu.

Odebrali mi mój ukochany serial. Buuu! Chlip! A mi się tak bardzo podobał. Tak bardzo mnie wciągnął. Tak bardzo zawsze czekałem na kolejny ocinek. Tak bardzo chciałem zobaczyć jak akcja się rozwinie.

Teraz tylko mieć nadzieję że zrobią film na DVD. Aby było chociaż zakończenie. Dwa filmy są w produkcji - tj SGA: Extinction i SG-1: Revolution. Żeby chociaż zrobili zakończenie.

A owszem seria druga kończy się clifingerem i to ponoć niezłym.

Może kiedyś zrobią serial z fabułą równie banalną co w SGA na jego obraz i podobieństwo. Może w jakiejś nieznanej galaktyce - tym razem tam gdzie da się połączyć z wrotami przez ZPM. Albo serial z galaktyką w której żyją nieascendowani Pradawni lub coś innego w tym stylu. Kto to wie.

R.I.P.
--------=======Stargate Universe - serial nad serialami=======--------

Użytkownik Marx red edytował ten post 17.12.2010 - |23:54|

• 0
Dołączona grafika
fanatyczny wyznawca SGU

#60 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 17.12.2010 - |23:56|

Odpowiadjac zas na zarzut sciagania odcinka z internetu-jak jzu wspomniano, to co robimy my w Polsce nie ma wplywu na stacje, bo u nas jej nie ma.

Natomaist ja bym ogladal za oplata-czemu nie?

Ja tylko przypomnę, że SGU leciało w końcu w Polsce pod nazwą SG-Wszechświat więc "nie było konieczności" ściągania z netu. ;)

Co do opłaty przysłowiowego 1$ za odcinek to również bym nie widział jakichś wielkich przeciwwskazań by w ten sposób oglądać.

No i wciąż mnie zastanawia co to za stacja SyFy o której to tak większość pisze. :unsure: Nie ma takiej stacji jest natomiast Syfy.

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych