The Chicago Code
Napisano 11.05.2011 - |09:47|
Jednak śledząc wyniki oglądalności można było się tego spodziewać niestety.
Napisano 11.05.2011 - |09:55|
Cóż szkoda bo miał imo potencjał na kolejne sezony. Mogli z nim spróbować latem może wtedy by się bardziej sprawdził. Klimat ma właśnie taki wakacyjny. Może nie tak jak produkcje od stacji USA, ale też dosyć lajtowy.
A co do odcinka 10 to jeszcze nie oglądałem, ale skoro w końcu zaczęło się dziać coś ciekawego to wieczorem na pewno nadrobię
Napisano 12.05.2011 - |11:38|
01x10
No to moim zdaniem jeden z lepszych odcinków tego serialu. Działo się na prawdę sporo i aż żal tego cancela.
Polało się trochę krwi, no i pętla wokół Gibbonsa i jego popleczników coraz bardziej się zacieśnia.
Wszystko obracało się wokół głównego wątku i tak powinno było być przez cały sezon to o anulowaniu nie byłoby imo mowy.
Motyw z asystentką naszego radnego dosyć ciekawy, szkoda tylko, że nie pokazali tego co się działo po zamknięciu drzwi
Czuję, że finał będzie z rodzaju tych z happy endem czyli, że Gibbons z Killianem do pierdla albo może nawet i do piachu (co do tego drugiego to jestem prawie pewien). Co do Liama to na dwoje babka wróżyła albo przeżyje albo nie. Chociaż skłaniam się bardziej do tego pierwszego w końcu to FOX, a nie któraś z kablówek, tam mogłoby nie być tak słodko.
Generalnie ocena 8,5/10. Szkoda, że tak późno się obudzili i przegapili swoją szansę na kontynuację.
Użytkownik johnass edytował ten post 15.05.2011 - |15:32|
Napisano 15.05.2011 - |15:24|
Napisano 16.05.2011 - |13:21|
Mnie ostatnio trochę ten serial mierził, dlatego też cieszy mnie gdzieś w środku ta decyzja o cancelu. Dzięki temu sytuacja się zagęszcza i 11 odcinek jest taki, jak powinien być - dużo w nim Gibbonsa.
Noaleprzecież cancel nie wpłynął na serial, bo ten był już nakręcony w całości przed emisją (co widać na przykład po tym, że w 1x10 lub 1x11 jest scena pościgu, którą widać w czołówce już od samego początku). Więc po prostu tak to miało wyglądać od startu.
Ja też żałuję decyzji FOX-a i z tych anulowanych (które akurat wszystkie oglądam) najchętniej zostawiłbym właśnie TCC. Oby Shawn Ryan przy następnym projekcie miał więcej szczęścia, bo to już kolejny jego serial, za którym będę szczerze tęsknił
Napisano 16.05.2011 - |21:48|
Napisano 20.05.2011 - |08:29|
I znowu średniawo. Główny wątek w ogóle pominięty, śledztwo znowu przeciętne i mało ciekawe. Gibbons znowu przewinął się tylko w tle. Mamy za to rozbudowany wątek obyczajowy, który wyszedł jakoś tak nienajlepiej. Trochę historii z przeszłości ojca Vondy, a także życie miłosne Jarka i jego rozterki, którą kobietę powinien wybrać.
Nie powiem oglądało się to przyjemnie, a zwłaszcza ten pościg, o którym wspomnieli przedmówcy, ale ogólnie spodziewałem się czegoś zdecydowanie lepszego.
Liczę, że ostatnie 2 odcinki zrekompensują nam dotychczasowe średnie i dostaniemy jakiś mocny finał.
za ten odcinek 6,5/10.
Napisano 20.05.2011 - |09:09|
yungar, tam coś było na rzeczy, bo Ryan nie przedłużył kontraktu ze studiem, w którym siedział kupę lat od czasów The Shield czyli z 20th Fox, a związał się z Sony Pictures. Podejrzewam więc, że raczej w najbliższej przyszłości nie zobaczymy jego seriali w FOX (w FX tak).
Napisano 20.05.2011 - |10:01|
I może to i dobrze. W kablówce ma większe możliwości. Niech kręci coś na kształt The Shield i nie na jeden sezon.
Napisano 20.05.2011 - |14:31|
Wcześniej było to mało prawdopodobne, żeby zobaczyć serial Ryana w Showtime, teraz jest to możliwe. FX w porównaniu do FOX-a jest dużo bardziej otwarte na możliwości współpracy ze studiami.
Nie miałem na myśli tego, że on powróci do kablówki, tylko, że poszerzył możliwości.
Użytkownik cliffhanger edytował ten post 20.05.2011 - |14:32|
Napisano 20.05.2011 - |14:50|
Napisano 25.05.2011 - |23:22|
dobry odcinek, wszystko zmierza ku końcowi ale nie jest to prosta droga, obstawiam że jeszcze jakieś wspomniane trupy wyskoczą z szafy. szkoda że serial został skasowany, ale o ile u[beeep]ą radnego, tak więcej potencjału nie widzę na kolejne sezony. a jak się wywinie co po końcówce zdaje się jawić jako opcja (w/w trupy z szafy) to będę się mocno wkurzał
Napisano 26.05.2011 - |14:58|
bardzo obyczajowy odcinek o życiu Jarka i jego rodziny, co mi akurat nie przeszkadzało zbytnio. Samo śledztwo w sprawie zabójstwa vipa-geja to lipa i nudy.
Natomiast fakty z życia brata Jarka, dylematy jego samego ,którą kobietę wybrać, wspólna dyskoteka, całkiem przyjemnie się to oglądało - 7/10.
Użytkownik Macmax edytował ten post 27.05.2011 - |07:59|
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Napisano 26.05.2011 - |16:53|
Bardzo dobry odcinek. Z jednej strony trochę bardziej szkoda mi tego cancela, a z drugiej - mogli zrobić więcej odcinków na podobnym poziomie.
Napisano 30.05.2011 - |11:26|
Super odcinek, najlepszy jak do tej pory. Delroy Lindo - po prostu genialny. Jego rozmowa z Wysockim w końcówce odcinka wymiata. Można teraz gdybać, że jakby od początku ten serial był w tym stylu to o oglądalność i co za tym idzie 2 sezon nie byłoby się co martwić.
Niezłe tempo całego odcinku, no i w napięciu trzymał od początku do końca. Ciekawe czy Liam przeżyje i czy będzie happy end tzn czy nasz radny i jego irlandzcy pomagierzy skończą w piachu albo w pierdlu czy może twórcy zgotowali nam jakąś niespodziankę.
Ocena 9/10.
Napisano 31.05.2011 - |21:38|
To już nie to tempo co w 1x12, ale zakończenie nawet ujdzie, chociaż zbyt przesłodzone. Jeden sezon mi wystarcza.
Napisano 31.05.2011 - |22:19|
ano i żeby wszystkie 48-latki tak wyglądały
Napisano 02.06.2011 - |09:49|
Niezłe zakończenie tego serialu zamykające chyba wszystkie rozpoczęte wątki. Akcja trochę wolniejsza niż w poprzednim odcinku, ale i tak oglądało się dobrze.
Tak jak przewidziałem wszystko zakończone happy endem.
Szkoda anulowania bo miło się oglądało, a przede wszystkim nie nudziło. Nawet te słabsze odcinki ze środka sezonu oglądało się z przyjemnością. W sumie wyszedł serial miły, łatwy i przyjemny, chociaż w końcówce zrobił się lekko mroczny, jeśli można tak powiedzieć.
Generalnie bardzo mi się podobało. Ocena finału 8/10, a całego sezonu 7,5/10.
Napisano 02.06.2011 - |20:50|
dobrze i solidnie, ale bez "cojones"
- córka mafiosa irlandzkiego powinna się zapaść ze wstydu pod ziemię, jakiś koleś jej mówi, że ma wydać wszystkie dokumenty i absolutnie nie dzwonić do ojca, a ta jak gdyby nigdy nic wszystko mu podaje jak na tacy. Później mając go na widelcu, wiedząc że wysypał jej ojca cacka się z nim jak z jajkiem, bez sensu. Mam nadzieję, że ten glina-wtyka nie przeżyje, bo inaczej to dla mnie lipne rozwiązanie
- Wysocki jako super-hiper glina, czysty do bólu wypada śmiesznie, nie wierzę, że nie chciałby poznać zabójcy swojego brata
Ocena 7/10, dość ciężko mi się oglądało.
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
Napisano 09.06.2011 - |15:31|
no niestety potwierdziły się wszystkie moje obawy - dostaliśmy sztampowe rozwiązanie, gdyby nie to naprawdę byłbym zadowolony, dlaczego musieli mu na siłę udowodnić winę? ten glina-wtyka też przeżył, nie można było wprowadzić więcej dramatyczności i takiej życiowej tragedii, a nie zbiera się przy jego łóżku cała rodzinka i jakże wszyscy szczęśliwi.
Podobało mi się jedynie, że Jarek wybrał kochankę, to było prawdziwe, generalnie serial bez szału - wszystko na 7/10.
Napisano 30.08.2011 - |12:26|
Natomiast do tekstów w stylu "Shawn Ryan mnie zawiódł, bo spodziewałem się The Shield 2" to chciałem powiedzieć, że to nie jego wina. Kreatywność umiera i liczy się tylko kasa, kiedyś też się liczyła, ale mieli klasę i dokonywali tego w kreatywny sposób. Ryan sam pisał, że próbował sprzedać różne pomysły, ale nikt nie był zainteresowany, to sprzedał policyjny serial.
Ale to brzmi ciekawie http://www.deadline....ion-commitment/
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »