Skocz do zawartości

Zdjęcie

The Chicago Code

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
60 odpowiedzi w tym temacie

#41 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 11.05.2011 - |09:47|

Z tych wszystkich anulowanych dzisiaj (a właściwie wczoraj) seriali przez FOX najbardziej żal mi właśnie The Chicago Code, jakoś Lie to Me ostatnio mi się trochę znudziło, ale też szkoda.
Jednak śledząc wyniki oglądalności można było się tego spodziewać niestety.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#42 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 11.05.2011 - |09:55|

Z tych wszystkich seriali anulowanych przez Fox ten jest jedynym, który oglądam i jest mi go szkoda bo całkiem miło i przyjemnie się go ogląda. Myślę, że wpływ na to miało właśnie odejście od wątku głównego. Póki go ciągnęli w początkowych odcinkach oglądalność była powyżej 7 mln, a jak tylko zaczęli od niego odchodzić i serwować jakieś pojedyncze śledztwa to oglądalność spadła do ok. 5mln i stąd chyba ten cancel. I nawet niewielki wzrost w ostatnim odcinku nie pomógł w uratowaniu.
Cóż szkoda bo miał imo potencjał na kolejne sezony. Mogli z nim spróbować latem może wtedy by się bardziej sprawdził. Klimat ma właśnie taki wakacyjny. Może nie tak jak produkcje od stacji USA, ale też dosyć lajtowy.
A co do odcinka 10 to jeszcze nie oglądałem, ale skoro w końcu zaczęło się dziać coś ciekawego to wieczorem na pewno nadrobię :)

Napisano 12.05.2011 - |11:38|

01x10
No to moim zdaniem jeden z lepszych odcinków tego serialu. Działo się na prawdę sporo i aż żal tego cancela.
Polało się trochę krwi, no i pętla wokół Gibbonsa i jego popleczników coraz bardziej się zacieśnia.
Wszystko obracało się wokół głównego wątku i tak powinno było być przez cały sezon to o anulowaniu nie byłoby imo mowy.
Motyw z asystentką naszego radnego dosyć ciekawy, szkoda tylko, że nie pokazali tego co się działo po zamknięciu drzwi :D
Czuję, że finał będzie z rodzaju tych z happy endem czyli, że Gibbons z Killianem do pierdla albo może nawet i do piachu (co do tego drugiego to jestem prawie pewien). Co do Liama to na dwoje babka wróżyła albo przeżyje albo nie. Chociaż skłaniam się bardziej do tego pierwszego w końcu to FOX, a nie któraś z kablówek, tam mogłoby nie być tak słodko.
Generalnie ocena 8,5/10. Szkoda, że tak późno się obudzili i przegapili swoją szansę na kontynuację.

Użytkownik johnass edytował ten post 15.05.2011 - |15:32|

• 0

#43 joozeek

joozeek

Szeregowy

• Grupa Hatak
  • 11 postów

Napisano 15.05.2011 - |15:24|

Mnie ostatnio trochę ten serial mierził, dlatego też cieszy mnie gdzieś w środku ta decyzja o cancelu. Dzięki temu sytuacja się zagęszcza i 11 odcinek jest taki, jak powinien być - dużo w nim Gibbonsa. Jeżeli drugi sezon miałyby wypełniać te nudne śledztwa, a Gibbons pojawiałby się sporadycznie, to oglądałby go ledwie milion ludzi. Nawet ja widzę spadek ściągalności napisów z każdym odcinkiem.
  • 0

#44 yungar

yungar

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 147 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 16.05.2011 - |13:21|

Mnie ostatnio trochę ten serial mierził, dlatego też cieszy mnie gdzieś w środku ta decyzja o cancelu. Dzięki temu sytuacja się zagęszcza i 11 odcinek jest taki, jak powinien być - dużo w nim Gibbonsa.

Noaleprzecież cancel nie wpłynął na serial, bo ten był już nakręcony w całości przed emisją (co widać na przykład po tym, że w 1x10 lub 1x11 jest scena pościgu, którą widać w czołówce już od samego początku). Więc po prostu tak to miało wyglądać od startu.
Ja też żałuję decyzji FOX-a i z tych anulowanych (które akurat wszystkie oglądam) najchętniej zostawiłbym właśnie TCC. Oby Shawn Ryan przy następnym projekcie miał więcej szczęścia, bo to już kolejny jego serial, za którym będę szczerze tęsknił :)
  • 0

#45 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 16.05.2011 - |21:48|

właśnie, też ze zdziwieniem wyłapałem tą scenę pościgu z czołówki, zatem musieli mieć całość gotową. Zatem nie bardzo chce mi się wierzyć, że coś konkretnego się wyjaśni z radnym, max skasują Irlandczyków... chyba że mieli dokręcone jakieś sceny z uwagi na czarny scenariusz. będzie szkoda tak rozgrzebanego serialu tym bardziej :(
  • 0

#46 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 20.05.2011 - |08:29|

01x11
I znowu średniawo. Główny wątek w ogóle pominięty, śledztwo znowu przeciętne i mało ciekawe. Gibbons znowu przewinął się tylko w tle. Mamy za to rozbudowany wątek obyczajowy, który wyszedł jakoś tak nienajlepiej. Trochę historii z przeszłości ojca Vondy, a także życie miłosne Jarka i jego rozterki, którą kobietę powinien wybrać.
Nie powiem oglądało się to przyjemnie, a zwłaszcza ten pościg, o którym wspomnieli przedmówcy, ale ogólnie spodziewałem się czegoś zdecydowanie lepszego.
Liczę, że ostatnie 2 odcinki zrekompensują nam dotychczasowe średnie i dostaniemy jakiś mocny finał.
za ten odcinek 6,5/10.
  • 0

#47 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 20.05.2011 - |09:09|

Już parę miesięcy temu nakręcili cały sezon, podobno koniec ma być dość satysfakcjonujący dla widza.

yungar, tam coś było na rzeczy, bo Ryan nie przedłużył kontraktu ze studiem, w którym siedział kupę lat od czasów The Shield czyli z 20th Fox, a związał się z Sony Pictures. Podejrzewam więc, że raczej w najbliższej przyszłości nie zobaczymy jego seriali w FOX (w FX tak).
  • 0

#48 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 20.05.2011 - |10:01|

@cliffhanger
I może to i dobrze. W kablówce ma większe możliwości. Niech kręci coś na kształt The Shield i nie na jeden sezon.

• 0

#49 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 20.05.2011 - |14:31|

Nie o to mi chodziło. Po prostu 20th FOX jako studio jest mocno związane z kanałem FOX-a, co jest oczywiste skoro są z tej samej rodziny. Jak się spojrzy na rozkład FOX-a to dużo tam reality show itp. a coraz mniej seriali i szanse są ograniczone na przedostanie się. Sony Pictures ma dobre kontakty ze wszystkimi kanałami wielkiej czwórki oraz w kablówce.

Wcześniej było to mało prawdopodobne, żeby zobaczyć serial Ryana w Showtime, teraz jest to możliwe. FX w porównaniu do FOX-a jest dużo bardziej otwarte na możliwości współpracy ze studiami.

Nie miałem na myśli tego, że on powróci do kablówki, tylko, że poszerzył możliwości.

Użytkownik cliffhanger edytował ten post 20.05.2011 - |14:32|

• 0

#50 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 20.05.2011 - |14:50|

Może faktycznie się nie do końca zrozumieliśmy. Mnie chodziło bardziej o to, że przy The Chicago Code Ryan się nie popisał. Zupełnie inaczej ten serial był zapowiadany i reklamowany, a zupełnie co innego otrzymaliśmy. Myślałem, że dostaniemy coś na kształt The Shield tylko z mniejszą ilością brutalnych scen (wiadomo FOX to nie kablówka), a wyszedł z tego serial mocno lajtowy, taki umilacz na wieczór. Więc robiąc coś dla kablówki ma większe możliwości rozwinięcia swoich możliwości i dać nam coś naprawdę dobrego.
  • 0

#51 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 25.05.2011 - |23:22|

e12
dobry odcinek, wszystko zmierza ku końcowi ale nie jest to prosta droga, obstawiam że jeszcze jakieś wspomniane trupy wyskoczą z szafy. szkoda że serial został skasowany, ale o ile u[beeep]ą radnego, tak więcej potencjału nie widzę na kolejne sezony. a jak się wywinie co po końcówce zdaje się jawić jako opcja (w/w trupy z szafy) to będę się mocno wkurzał :unsure:
  • 0

#52 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 26.05.2011 - |14:58|

I.11
bardzo obyczajowy odcinek o życiu Jarka i jego rodziny, co mi akurat nie przeszkadzało zbytnio. Samo śledztwo w sprawie zabójstwa vipa-geja to lipa i nudy.
Natomiast fakty z życia brata Jarka, dylematy jego samego ,którą kobietę wybrać, wspólna dyskoteka, całkiem przyjemnie się to oglądało - 7/10.

Użytkownik Macmax edytował ten post 27.05.2011 - |07:59|

• 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#53 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 26.05.2011 - |16:53|

1x12
Bardzo dobry odcinek. Z jednej strony trochę bardziej szkoda mi tego cancela, a z drugiej - mogli zrobić więcej odcinków na podobnym poziomie.

#54 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 30.05.2011 - |11:26|

01x12
Super odcinek, najlepszy jak do tej pory. Delroy Lindo - po prostu genialny. Jego rozmowa z Wysockim w końcówce odcinka wymiata. Można teraz gdybać, że jakby od początku ten serial był w tym stylu to o oglądalność i co za tym idzie 2 sezon nie byłoby się co martwić.
Niezłe tempo całego odcinku, no i w napięciu trzymał od początku do końca. Ciekawe czy Liam przeżyje i czy będzie happy end tzn czy nasz radny i jego irlandzcy pomagierzy skończą w piachu albo w pierdlu czy może twórcy zgotowali nam jakąś niespodziankę.
Ocena 9/10.
  • 0

#55 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 31.05.2011 - |21:38|

1x13
To już nie to tempo co w 1x12, ale zakończenie nawet ujdzie, chociaż zbyt przesłodzone. Jeden sezon mi wystarcza.

#56 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 31.05.2011 - |22:19|

faktycznie zakończyło się zbyt gładko i łatwo, ale nawet zgrabnie i nie będzie niedosytu co dalej. prawdę mówiąc nie wiem też o czym miałby być kolejny sezon, bo poza zagadką kto zabił brata to wszystkie wątki są wyczerpane, tylko ten nie pociągnąłby tematu, a nowe niby jakie... jeden sezon jest ok, choć serial oglądało się z reguły przyjemnie i trochę będzie go brakować

ano i żeby wszystkie 48-latki tak wyglądały :rolleyes:
  • 0

#57 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 02.06.2011 - |09:49|

01x13
Niezłe zakończenie tego serialu zamykające chyba wszystkie rozpoczęte wątki. Akcja trochę wolniejsza niż w poprzednim odcinku, ale i tak oglądało się dobrze.
Tak jak przewidziałem wszystko zakończone happy endem.
Spoiler

Szkoda anulowania bo miło się oglądało, a przede wszystkim nie nudziło. Nawet te słabsze odcinki ze środka sezonu oglądało się z przyjemnością. W sumie wyszedł serial miły, łatwy i przyjemny, chociaż w końcówce zrobił się lekko mroczny, jeśli można tak powiedzieć.
Generalnie bardzo mi się podobało. Ocena finału 8/10, a całego sezonu 7,5/10.

• 0

#58 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 02.06.2011 - |20:50|

I.12
dobrze i solidnie, ale bez "cojones":) niestety cała akcja jest taka miękka, bez przekleństw, bez szaleństwa, za spokojnie to się wszystko odbywa. W dodatku jest bardzo nieprawdziwie:
- córka mafiosa irlandzkiego powinna się zapaść ze wstydu pod ziemię, jakiś koleś jej mówi, że ma wydać wszystkie dokumenty i absolutnie nie dzwonić do ojca, a ta jak gdyby nigdy nic wszystko mu podaje jak na tacy. Później mając go na widelcu, wiedząc że wysypał jej ojca cacka się z nim jak z jajkiem, bez sensu. Mam nadzieję, że ten glina-wtyka nie przeżyje, bo inaczej to dla mnie lipne rozwiązanie
- Wysocki jako super-hiper glina, czysty do bólu wypada śmiesznie, nie wierzę, że nie chciałby poznać zabójcy swojego brata
Ocena 7/10, dość ciężko mi się oglądało.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural

#59 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 09.06.2011 - |15:31|

I.13 FINAŁ
no niestety potwierdziły się wszystkie moje obawy - dostaliśmy sztampowe rozwiązanie, gdyby nie to naprawdę byłbym zadowolony, dlaczego musieli mu na siłę udowodnić winę? ten glina-wtyka też przeżył, nie można było wprowadzić więcej dramatyczności i takiej życiowej tragedii, a nie zbiera się przy jego łóżku cała rodzinka i jakże wszyscy szczęśliwi.
Podobało mi się jedynie, że Jarek wybrał kochankę, to było prawdziwe, generalnie serial bez szału - wszystko na 7/10.
  • 0

#60 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 30.08.2011 - |12:26|

Obejrzałem pilota i odpuszczam. Narracja i ruch kamery w ogóle do mnie nie przemawia, fabuła wydaje się bardzo płytka i nieskomplikowana. Oglądając pilota przypomniały mi się dziesiątki innych pilotów z ogólnokrajowej stacji, nie widzę nic wartego, aby oglądać dalej.

Natomiast do tekstów w stylu "Shawn Ryan mnie zawiódł, bo spodziewałem się The Shield 2" to chciałem powiedzieć, że to nie jego wina. Kreatywność umiera i liczy się tylko kasa, kiedyś też się liczyła, ale mieli klasę i dokonywali tego w kreatywny sposób. Ryan sam pisał, że próbował sprzedać różne pomysły, ale nikt nie był zainteresowany, to sprzedał policyjny serial.

Ale to brzmi ciekawie http://www.deadline....ion-commitment/
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych