Skocz do zawartości

Zdjęcie

Telewizja polska i zagraniczna

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
242 odpowiedzi w tym temacie

#41 emcist

emcist

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 05.09.2003 - |16:17|

Ty mówisz o kablówce a ja o pakiecie z satelity stąd rozbieżność

Ok sorki masz rację Pidor.
  • 0

#42 Maxim

Maxim

Szeregowy

• Użytkownik
  • 66 postów

Napisano 06.09.2003 - |10:51|

Czy może ktoś z was potwierdzić że HBO niedługo nada 2 części Władcy Pierścieni.
Gdyby to się sprawdziło to byłoby to naprawdę coś świetnego.

Pzd :D
  • 0

#43 jarmat

jarmat

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów
  • MiastoRadom

Napisano 06.09.2003 - |22:36|

Czy może ktoś z was potwierdzić że HBO niedługo nada 2 części Władcy Pierścieni.

Gdzies podawano, ze owszem, z tym ze pierwsza. W takie plotki wierzyc nie mozna. Tego typu filmy pojawiaja sie w sieciach telewizyjnych najwczesniej po roku od premiery kinowej.
  • 0
There is always a bigger fish.

#44 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 07.09.2003 - |09:27|

Gdzies podawano, ze owszem, z tym ze pierwsza. W takie plotki wierzyc nie mozna. Tego typu filmy pojawiaja sie w sieciach telewizyjnych najwczesniej po roku od premiery kinowej.

Zgadzam sięz jarmatem - jeśli będzie emisja, to części pierwszej. Najpierw musi to się przetoczyć przez kina, później zarobić w wypożyczalniach, sprzedać się na VHS i DVD. Emisja części pierwszej jest prawdopodobna np.: w święta Bożego Narodzenia. Moim zdaniem drugiej nie wyemitują wcześniej niż na Wielkanoc 2004.
  • 0

#45 jackert

jackert

Kapral

• Użytkownik
  • 189 postów
  • MiastoJelenia Góra

Napisano 07.09.2003 - |21:12|

.przez jakiś okres w zapowiedziach była mowa o pierwszych dwóch częściach w okresie Bożego Narodzenia...
  • 0

#46 Ksyrax

Ksyrax

Kapral

• Użytkownik
  • 236 postów
  • MiastoGniezno

Napisano 07.09.2003 - |21:21|

Widziałem reklamę na HBO ale tylko części pierwszej. O 2 częsci nic nie mówili więc raczej jeśli ma być to nie w tym roku. Czasami coś puszczą w miarę nowego więc może na nowy rok czymś zaskoczą. Zobaczymy.
  • 0
Nic na świecie nie zostało tak sprawiedliwie rozdzielone jak rozum: każdy uważa, że otrzymał dostateczną porcję. Jacques Tati.

#47 Ruda

Ruda

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 08.09.2003 - |20:01|

Dla wszystkich zainteresowanych !!!
We wtorki o godz. 18.00 na francuskim kanale M6 leci pierwsza seria SG - 1  :D  :D  :D  . Właśnie skończył się odcinek 09. Trudno mi powiedzieć czy jeszcze w jakieś inne dni nadają serial bo dopiero dzisiaj moja "kochana" kablówka włączyła ten kanał. Będę go śledzić codzinnie i w razie czego dam zaraz znać  :D  Pozdrawiam  :)  :)  :)

Sprawa ma się nastepująco:
M6 nadaje pierwszą serię Stergate SG1 od poniedziałku do piątku o godzinie 17.55. Zaraz po nim leci Smallville również pierwsza seria.
Pozdrawiam.

Użytkownik Ruda edytował ten post 10.09.2003 - |17:49|

• 0
Przekonanie to luksus tych, co stoją z boku...

#48 mikor

mikor

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 09.09.2003 - |09:50|

Aja miałem niezły ubaw słuchając czeskiej wersji SG-1. Tylko dlaczego TV NOVA może a Polskie niekodowane nie ???
Do sierpnia leciały odcinki do 6 serii (włącznie) o 14.30 troche wcześnie ;)
Jednak obejrzał bym je w orginalnej wersji z napisami.
Czekam kiedy czesi puszczą 7 sezon :)

Użytkownik mikor edytował ten post 09.09.2003 - |09:51|

• 0

#49 jackert

jackert

Kapral

• Użytkownik
  • 189 postów
  • MiastoJelenia Góra

Napisano 10.09.2003 - |10:39|

... bo czechom jakoś tak zawsze się opłaca...a język jak się gorozumie nie jest taki śmieszny... no chyba że Tealc ...
  • 0

#50 wenlok

wenlok

Szeregowy

• Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 10.09.2003 - |15:56|

... bo czechom jakoś tak zawsze się opłaca...a język jak się gorozumie nie jest taki śmieszny... no chyba że Tealc ...

zawsze to lepiej niz sluchac SG1 po rosyjsku hehe

Pozdrawiam
Wenlok
  • 0

#51 Leszczu12

Leszczu12

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 30.09.2003 - |20:43|

mina jeszcze lata swietlne zanim w polsce zmieni sie cos w kwesti dobierania repertuaru a co za tym idzie dlugo mamy czsu do wyemitowania stargata moze dadza za friko do jakiejs telenoweli
  • 0

#52 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 02.10.2003 - |17:06|

Info: http://info.onet.pl/...65,11,item.html

---

TVN uruchamia nowy kanał TV

Grupa ITI uruchomi jesienią kanał telewizyjny TVN Turbo, poświęcony tematyce motoryzacyjnej - poinformował ITI w komunikacie.
Kolejne dwa kanały tematyczne Grupa ITI zamierza uruchomić w 2004 roku, na razie jednak nie ujawniła, jakiej tematyce będą one poświęcone.
Dotychczas Grupa ITI uruchomiła dwa kanały tematyczne, informacyjny TVN 24 i pogodowy TVN Meteo.

---

Przynajmniej mamy jakiś cień nadzieji że to może akurat będzie TVN Scf-fi , a samo marzenie chyba jest za bardzo fiction! Możliwe raczej że powstanie TVN realityshow, i TVN muzyka... ale wszystko się może zdarzyć :>
Log65: Happy camper

#53 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 02.10.2003 - |20:15|

Przynajmniej mamy jakiś cień nadzieji że to może akurat będzie TVN Scf-fi , a samo marzenie chyba jest za bardzo fiction! Możliwe raczej że powstanie TVN realityshow, i TVN muzyka... ale wszystko się może zdarzyć :>

Na TVN Sci-fi nie mamy co liczyc raczej :D Raczej zrobia TVN Romantica - 24 godziny na dobe beda leciec telenowele :)

Choc wiem ze male sa szanse na spelnienie naszego marzenia ziarno nadziei zostalo zasiane - moze zaczniemy ich bombardowac prosbami mailowymi o podjecie jedynie slusznej decyzji :D
Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#54 rejm

rejm

Plutonowy

• VIP
  • 372 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 05.10.2003 - |15:47|

Na TVN Sci-fi nie mamy co liczyc raczej :D Raczej zrobia TVN Romantica - 24 godziny na dobe beda leciec telenowele :)
[...]

Dokładnie !!!!
Nowe kanały tvn mogą powstac tylko po to zeby mogli dać więcej debilnych reality show, głupawych Talk Show czy poszukujących taniej sensacji programów pseudoinformacyjnych. Jeśli tvn zrobi jakis program chociaż luźno związanych z fantastyką, to będzie to iście biblijny cud. :angry:
  • 0

#55 mirc

mirc

Starszy sierżant

• Administrator
  • 818 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 05.10.2003 - |15:56|

Choc wiem ze male sa szanse na spelnienie naszego marzenia ziarno nadziei zostalo zasiane - moze zaczniemy ich bombardowac prosbami mailowymi o podjecie jedynie slusznej decyzji :D

trzeb jakas tresc napisac do wysylan powiedzmy co 2 dzien ;)

Jeśli tvn zrobi jakis program chociaż luźno związanych z fantastyką, to będzie to iście biblijny cud.

Nie wierzysz w cuda, polegaj na nich;)
Sometimes, the best way to hide the truth is to keep it in plain sight.

#56 MariuszL

MariuszL

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 78 postów

Napisano 06.10.2003 - |07:31|

Nie ma raczej co liczyć, że TVN nas wspomorze wiadomo jakim kanałem.
Jest nas dużo lecz nie cała Polska. A dla nich to za mało.
Nie wspomnę już o kosztach - im to się nie opłaca...
Kiedyś była Wizja przymierzała się do Sci-Fi lecz na tym się skończyło. Ktoś powie czemu Canal nie weźmie się za to. Na to też nie ma co na razie liczyć bo nawet dla nich koszty okazałyby się za duże. Musieliby całkiem wyjść na prostą, a do tego im jeszcze trochę brakuje.
Może i okaże się że jestem pesymistą ale nie liczę na razie, że coś się zmieni w tym temacie...
  • 0

#57 Maxim

Maxim

Szeregowy

• Użytkownik
  • 66 postów

Napisano 06.10.2003 - |09:22|

W pażdzieniku ma ruszyć w pakiecie HBO kanał AXN.
Jest to kanał kina akcji z dużą ilością filmów S-F.
Może będzie to wreszcie poważna propozycja dla wszystkich entuzjastów gatunku s-f w szerokim rozumieniu.

Pozdro :D
  • 0

#58 121277

121277

Wielki Organizator

• VIP
  • 561 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 06.10.2003 - |10:47|

Miał ruszyć od pierwszego października i nic. HBO wyraźnie fanów sci-fi olewa.
  • 0
Daleka droga
do serca człowieka
zimnego jak głaz

Ale ja – jak woda
co cierpliwe czeka
aż skałę zniszczy czas

Dołączona grafika

Mój świat

#59 Mirax

Mirax

Szeregowy

• Użytkownik
  • 54 postów

Napisano 06.10.2003 - |17:02|

To ja wam powiem, jak to w Polsce wyglada.

Całkiem niedawno fani SW wysłali do prezesa czy innego szefa wydawnictwa Amber (które wydaje książki i komiksy spod znaku SW) list, w którym napisano co możnaby zrobić, żeby wydawnictwo więcej na tym zarobiło. Chodziło dokładniej o to, że Amber wydawał komiksy w twardej oprawie, a co za tym idzie drogo (20zł sztuka, a każdy komiks składał się z 3 częsci - tu też była propozycja wrzucenia tego w jedno, co jak łatwo sobie policzyć daje 60zł ). Poza tym wydawali pozycje, ładnie to ujmując, mało interesujące :D W liście wypisane były tytuły, które by fanów SW w Polsce zainteresowały.
Krótko mówiąc: podane na tacy jak zarobić pieniązki.

I co ten pan odpowiedział?
Otóż to jest JEGO firma, JEGO pieniądze i JEGO ewentualne straty, a nam, fanom, nic do tego. My mamy czytać to, co ON nam wydaje.

Komentarz chyba zbędny.

P.S. Sorry, że nie o TV tylko wydawnictwach, ale wygląda to zapewne tu i tu mniej więcej tak samo.

Użytkownik Mirax edytował ten post 06.10.2003 - |17:04|

• 0

#60 muzzym

muzzym

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 07.10.2003 - |09:40|

W pażdzieniku ma ruszyć w pakiecie HBO kanał AXN.
Jest to kanał kina akcji z dużą ilością filmów S-F.
Może będzie to wreszcie poważna propozycja dla wszystkich entuzjastów gatunku s-f w szerokim rozumieniu.

Jak wróbelki donoszą AXN ma ruszyć w drugiej połowie października. W większości krajów, gdzie występuje ta telewizja wyświetlają SG-1, więc jest jakaś nadzieja :), Nie wiem jak z HBO, piszą AXN ma dołączyć do paczki Polsatu.
Źródła:
www.satnews.iwacom.pl
WirtualneMedia.pl

pozdro
czekający na lepsze Muzzy :D
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych