Skocz do zawartości

Zdjęcie

Terriers

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
59 odpowiedzi w tym temacie

#41 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 23.11.2010 - |08:52|

No pewnie, bo Popcorner to najrzetelniejsze źródło informacji. To nie prawda, decyzja zapadnie po 13. odcinkach.
  • 0

#42 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 26.11.2010 - |12:02|

Jak ja bym chciał, żeby był drugi sezon, ten serial po prostu na to zasługuje, jest bardzo dobrze zrealizowany i ogląda się go świetnie. Czekam na moment aż go za coś skrytykuję, ale póki co nie bardzo jest się do czego przyczepić.
9 epizod miał powolne tempo, ale dialogi powalały, inteligentne rozmowy o odmienności ludzi, o nieciekawym dzieciństwie, o ojcostwie itd. dla każdego z każdej półki:)
Dużo fajnej obyczajówki, pokręcone losy Hanka i Britta i zapowiedź świetnych odcinków końcowych. I wydaje mi się, że szerokie spektrum możliwości na 2 sezon - 8,5/10.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#43 fanta001

fanta001

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 30.11.2010 - |08:25|

@fanta oglądaj bo naprawdę warto

Zamierzam właśnie przed świętami się za niego wziąć, zobaczymy jak z czasem będzie i czy żonę przekonam.
I trochę niepokojąca informacja że prawdopodobnie skasują.
  • 0

pozdrawiam
fanta001
Palę e-papierosa od ponad 300 dni:)))
Swiatpapierosow.pl

#44 yungar

yungar

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 147 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 30.11.2010 - |23:59|

12 odcinek świetny.
Dramat pełną gębą i doskonały przedsmak finału.
Już dawno nie zależało mi tak bardzo, żeby jakiś serial nie dostał cancela.
  • 0

#45 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 01.12.2010 - |17:28|

Ja jeszcze jestem przy epizodzie numer 10 - zapowiadało się sennie i raczej słabo. Nic z tych rzeczy, tempo przyśpieszyło niczym TGV i miałem frajdę oglądać kolejny znakomity odcinek. Oprócz głównego wątku, związanego z życiem Britta i Hanka mamy również główny wątek kryminalno-sensacyjny całego sezonu. Świetni główni bohaterowie, i mnie śmieszą i wzruszają, trochę za mało wkurzają:)
Dla mnie bez dwóch zdań - odkrycie serialowe 2010! - 9,5/10 (prawie ideał, trochę za łatwo poszło z podsłuchem i kamerą)

P.S. podziękowania dla @brooma za świetne napisy, ojciec Mateusz rulez:)

Użytkownik Macmax edytował ten post 01.12.2010 - |17:43|

• 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural

#46 vcarter

vcarter

Szeregowy

• Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 01.12.2010 - |17:57|

po 12 odcinkach jest jeszcze lepiej i finał zapowiada się świetnie !
serial super - bohaterowie świetni - historie ciekawe - jak nie dostanie 2 sezonu to $#%@#$% ;)
  • 0

#47 yungar

yungar

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 147 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 02.12.2010 - |22:44|

Bardzo dobry finał bardzo dobrego sezonu bardzo dobrego serialu ;]
Rzadko mam tak, że żaden bohater w serialu (główny czy drugoplanowy) mi nie zgrzyta, a tutaj naprawdę wszystkie postacie były porządnie wykreowane i zagrane.
Oby dostali drugi, lepiej wypromowany sezon.
FX jeszcze mnie nie zawiodło i mam nadzieję, że to nie będzie pierwszy raz.
  • 0

#48 vcarter

vcarter

Szeregowy

• Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 06.12.2010 - |17:05|

finał nie rozczarował - serial zdecydowanie warty obejrzenia - na początku wydawało się że serial będzie w stylu co odcinek/inna sprawa do rozwiązania ale nawet jak pojawiały się jakieś wątki poboczne to później stawały się ważnymi częściami głównej osi fabuły !
obok zakazanego imperium najlepsza premiera tego roku - w sumie to poza tymi 2 serialami nic nowego nie jest warte polecenia ...
  • 0

#49 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 06.12.2010 - |17:57|

Stacja FX podała oficjalną informację, że serial "Terriers" nie dostanie 2 sezonu i został skasowany.
  • 0

#50 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 06.12.2010 - |19:01|

Tu był ten sam problem, co z Rubiconem od AMC. Stacji podoba się serial, chcą go kontynuować, ale mają związane ręce, bo nie mogą tego sprzedać reklamodawcom. Zły marketing, to wszystko. Szkoda.
  • 0

#51 majkel78

majkel78

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów
  • MiastoBiałystok

Napisano 06.12.2010 - |20:59|

Sezon skończył się jakoś sensownie ? Warto go obejrzeć pomimo tego, że nie będzie kontynuacji?
  • 0

#52 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 06.12.2010 - |21:13|

Jak najbardziej warto!

Zakończenie podobnie jak w przypadku "Rubiconu" dawało pole do kontynuacji, ale jak najbardziej sensowne, główny wątek zakończony. Polecam!
  • 0

#53 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 07.12.2010 - |00:12|

Wielka szkoda bo to bardzo udana produkcja FX i tylko nieudanej kampanii reklamowej można zarzucić brak s2 bo ekipa od seialu spisała się na medal.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#54 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 08.12.2010 - |12:24|

Wielka szkoda, że nie obejrzymy już więcej Terriers, świetnie zrealizowany, zagrany i dopracowany serial. Przede mną jeszcze 2 odcinki końcowe, więc sobie radość i zadowolenie z oglądania przedłużę, ale marne to pocieszenie.
Epizod 11 znowu zaskoczył bardzo pozytywnie, świetne zmieszanie retrospekcji z teraźniejszością, zgrabnie połączone fakty, do tego wszystko przekonująco zagrane i oglądało się jak zawsze pierwszorzędnie.
Na minus jedynie dość brutalny wątek Britta i jego dziewczyny, ale to generalnie drobiazg - 8/10.
I.12 - jak zawsze bardzo dobrze, choć trochę zagmatwana ta sprawa z tymi przejęciami ziemi, natomiast końcówka rozwala i kładzie na kolana - 8,5/10.

Napisano 27.12.2010 - |16:15|

Poświątecznie obejrzałem finał Terriers i z czystym sumieniem mogę polecić każdemu kto chce obejrzeć zamkniętą 13-odcinkową historię, wszystkie wątki pozamykane, część mogłaby się fajnie potoczyć, ale niestety to over.
Osobiście 2 ostatnie odcinki leciutko mnie rozczarowały, poprzednie były perfekcyjne, a ta końcówka zbyt przyśpieszona i nie do końca zrozumiała - kilka niepotrzebnie wtrąconych spraw, które chyba twórcy chcieli rozwinąć w 2 sezonie, lecz nie będą mieli już ku temu okazji. Za 13 ep. - 8/10, za całość 8,5/10.

Użytkownik johnass edytował ten post 27.12.2010 - |19:30|

• 0

#55 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 27.12.2010 - |18:18|

obejrzałem całość w tydzień, tak mnie wciągnęło. bardzo dobry dramat, odarty z cukierkowatego kiczu, doprawiony jednak gorzkim i czarnym humorem. całość ładnie poprowadzona, zakończona, acz jak kolega wyżej wspomniał trochę szykowana na rozwinięcie przez co wdał się mały chaos i niepotrzebne przyspieszenie. budowa serialu bardzo podobna do Justified, nawiązanie akcji w kilku odcinkach, potem chwila gdzie główny wątek leniwie się toczy, by na koniec wrócić z całą mocą. polecam acz nie jako rozrywkę. 9/10 i pozostaje żal że nie będzie drugiego sezonu
  • 0

#56 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 04.01.2011 - |20:16|

Tak powinny wyglądać seriale "proceduralne". A jednak lepszy serial niż pierwszy sezon Justified.
Trzymał poziom przez cały sezon, super bohaterowie, chemia między aktorami i dialogami czasami wręcz rozwala... Ladies drink first :D.
  • 0

#57 AndrevLG

AndrevLG

Szeregowy

• Użytkownik
  • 56 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 04.01.2011 - |22:16|

Po 4 odcinkach zupełnie zadowolony jestem.
Hanka kojarze z jakiegos serialu. Na filmwebie tylko by Life pasował a nie moge sobie przypomniec jego roli w nim.

Serial nie zawiódł. Przyjemnie się oglądało do końca. wilka szkoda ze nie ma 2 sezonu, bo byłoby co jeszcze pokazac w relacjach bohaterów.

@ yungar - dzieki za odpowiedz, faktycznie teraz sobie przypominam.

Użytkownik AndrevLG edytował ten post 07.01.2011 - |21:44|

• 0

#58 yungar

yungar

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 147 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 04.01.2011 - |22:46|

Hanka kojarze z jakiegos serialu. Na filmwebie tylko by Life pasował a nie moge sobie przypomniec jego roli w nim.

W drugim sezonie grał kapitana, szefa Crewsa i Reese.
Zastąpił wtedy Robin Weigert.
  • 0

#59 pnwc

pnwc

Szeregowy

• Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 07.03.2011 - |07:21|

Właśnie skończyłem oglądać i tylko jedno pytanie sobie zadają - jak mogli anulować tak genialny serial?
  • 0

#60 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 07.03.2011 - |10:11|

Bo notował słabe wyniki oglądalności. Całe szczęście że to kablówka to przynajmniej wyemitowali do końca. W NBC, ABC czy innych tego typu stacjach, z taką widownią, poleciałby już po pierwszych odcinkach.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych