Skocz do zawartości

Zdjęcie

Terriers

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
59 odpowiedzi w tym temacie

#1 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 19.08.2010 - |11:42|

Posted ImagePosted Image

Terriers serial stworzony przez Teda Griffina (Ocean's Eleven)i Shawna Ryana (The Shield)jest komedio-dramatem opowiadającym o dwóch najlepszych kumplach, którzy postanawiają połączyć siły i założyć nielicencjonowaną agencję detektywistyczną (w skrócie nie mają pozwolenia). Będą rozwiązywać sprawy unikając zagrożenia zawodowego oraz osobistych odpowiedzialności.

Obsada: Donal Logue (Life), Michael Raymond-James (True Blood), Laura Allen (Dirt), Rockmond Dunbar (Prison Break).

Premiera: 8. września

Tutaj macie zapowiedzi te takie charakterystyczne dla FX:
http://www.youtube.c...erriersonFX#p/u

A tutaj dla leniwców pełna zapowiedź ze scenami z odcinków:
http://www.youtube.com/watch?v=BCWeOQdgcuc

_______________________________________________________________________________________________________________________

Może być dobry serial, sprawdzona stacja, nazwiska też przyciągają. Fajnie dobrani aktorzy no i wielu krytyków napisało, że Terriers to drugi najlepszy pilot tej jesieni zaraz za Boardwalk Empire od HBO.
  • 0

#2 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 19.08.2010 - |14:08|

Wydaje się dość ciekawy serial, chociaż zajeżdża mi troszeczkę "Psych".
  • 0

#3 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 19.08.2010 - |14:45|

W sumie nie wpadłem na to zagubiony, ale masz rację, brzmi jak Psych, ale raczej wątpię, aby to było jak Psych.
  • 0

#4 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 21.08.2010 - |00:54|

Psych już w poprzednim sezonie zjadał własny ogon i jest to wynik uporczywego trzymania się schematu przez twórców oraz nierozwijania postaci.

FX to moja ulubiona kablówka więc jest pewne że zabiorę się za ten serial a że będzie to deklasacja i tak już coraz bardziej słabego Psycha więc pójdzie ta produkcja USA w odstawkę.

Myślę też że prócz działających amatorsko detektywów obie produkcje będą miały mało wspólnego.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#5 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 21.08.2010 - |06:37|

Zapomniałem napisać, że jeden z bohaterów jest byłym gliniarzem (można usłyszeć w zapowiedziach), więc może aż taki amator to nie.
  • 0

#6 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 10.09.2010 - |19:42|

Premiera już była, oglądał ktoś?? Bo z jednej strony stacja bardzo obiecujaca, to z drugiej trailer średni. No i jeszcze to ostatnie Justified, którego nie udało mi się dokończyć. Mam nadzieję że ten już stacji lepiej wyszedł. [ od razu mówie serial może nie był zły, ale bez jakiś fajerwerków, słabo wciągał ].

Co do Terriers to czytałem całkiem dobrą recenzje:
http://www.popcorner...n_jesieni_.html

Terriers obejrzę jak tylko znajdę czas, bo jednak te 50 minut trwa :-P tymczasem jeśli ktoś oglądał to proszę o opinię...

Użytkownik Rand edytował ten post 10.09.2010 - |19:42|

• 0
1. BSG/Shield/Dexter/Spartacus/Skins/Caprica/SG:Universe
2. 24h/Black Donnellys/Rescue Me/SoA/True Blood/Supernatural/Veronica Mars/Entourage/HIMYM/Chuck/White Collar/House
3. Lost/Rome/Moonlight/Californication/Breaking Bad/Tudors/Castle
4. Weeds/The 4400/Damages/V/SG/SG:A/Desperate Houswives/Greys anatomy

#7 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 10.09.2010 - |20:13|

Widzieć widziałem, złe nie jest, dobre też nie. Ot typowy średniak kryminalny.

#8 Shade

Shade

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 94 postów

Napisano 17.09.2010 - |06:41|

Obejrzalem pilota po bardzo dobrej recenzji na Popcorner i nie podzielam tej opini.
Serial mocno sredni i jakos nigdzie nie doszukalem sie tej blyskotliwosci i zaskoczenia o ktorym pisze Kaja.
Zobacze jeszcze z jeden odcinek ale cos czuje ze dla mnie bedzie on ostatnim.
  • 0

#9 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 17.09.2010 - |07:26|

Również obejrzałem pilota i lekkie rozczarowanie mam, po tych wszystkich przeczytanych rekomendacjach i recenzjach.
Początek dziwny, ale z każdą minutą było lepiej, wysiedziałem do końca, a to dobry znak. Owszem padło kilka śmiesznych tekstów, ale na pilocie Justified bawiłem się lepiej i dialogi bardziej mi podchodziły. Trzeba obejrzeć jeszcze kilka odcinków, ale oglądalność sypia się błyskawicznie, serial w drugim odcinku już jest w rejonie tej z Damages.

Serial oczywiście nie jest zły, jest dobry, ale oczekiwało się więcej. Jak dla mnie lepsze niż seriale USA/TNT.

PS. Taka ciekawostka. Terriers u wielu krytyków było numerem 2, jeśli chodzi o jesienne premiery w tym roku, co oznacza, że posucha w jakości w stacjach ogólnokrajowych musi być porażająca.

Użytkownik cliffhanger edytował ten post 17.09.2010 - |07:37|

• 0

#10 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 18.09.2010 - |00:25|

Justified to nie jest ale lepsze od średniaków USA/TNT więc ja oglądam dalej i przy okazji posyłam do piachu Psych, USA.

Zobaczymy czy po 3 odcinkach się rozkręci.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#11 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 23.09.2010 - |21:56|

Po pierwszym odcinku nie jest najgorzej. Humoru trochę było, a Justified IMO też się super nie zaczęło, i rozkręciło się na dobre dopiero w drgiej połowie sezonu.
  • 0

#12 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 24.09.2010 - |14:03|

Jak dla mnie (nie oglądałem jeszcze Boardwalk Empire) najlepsza premiera tego sezonu, bardzo interesująca i logicznie poprowadzona sprawa, zarysowany wątek główny, ciekawe charakterologicznie postaci, w dodatku dobrze zagrane. Do tego dochodzi kalifornijski klimat i miło spędziłem 50 minut. Właściwie ani przez moment się nie nudziłem, nawet rozmowy w domu Katie były ciekawe. Super motyw z obrusami z restauracji:)
Aha i jeszcze jedno - dawno nie widziałem C-Note'a z PB czyli Rockmonda Dunbara, który tutaj pojawia się w roli policjanta - 9/10.
P.S. Smuci jedynie spadająca oglądalność - 1ep. - 1,6 mln 2ep -0,82 mln

Użytkownik Macmax edytował ten post 24.09.2010 - |14:07|

• 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#13 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 24.09.2010 - |14:36|

A trzeci 0.6, chyba będzie tost.
  • 0

#14 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 24.09.2010 - |15:20|

I dobrze, bo komedia z tego żadna. Kryminał też kuleje, a dramat, dramat to jest oglądać.

#15 Kraven

Kraven

Kapral

• Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 24.09.2010 - |18:18|

Obejrzalem pilota po bardzo dobrej recenzji na Popcorner i nie podzielam tej opini.

Osoby piszące na popcornerze mają specyficzne upodobania co do seriali, a ich oceny są naprawdę bardzo dziwne. Dlatego nie sugerowałbym się tym co polecają, a czego nie.
Popcorner jest fajny jeśli chodzi o jakieś newsy, spoilery itd.
Dziewczyny z Popcornera mają grupę seriali, które chwalą pod niebiosa (nawet mimo tego, że niektóre mają duże zniżki formy) i to jest ich prawo.
Sorry za mały off-top.
  • 0

#16 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 24.09.2010 - |21:15|

I dobrze, bo komedia z tego żadna. Kryminał też kuleje, a dramat, dramat to jest oglądać.

przesadzasz Toudi, dramat to jest oglądać Hellcats, Chase i wiele innych szmir, których nawet nie tykam, Terriers akurat na tle słabiutkich premier tego sezonu czymś tam się wyróżnia, oczywiście nie wiadomo jak chcą dalej poprowadzić ten serial, natomiast absolutnie nie można powiedzieć że pilot był żałosny... nie zgodzę się z tym chyba że podasz jakieś racjonalne argumenty, a nie że nie podoba mi się bo mi się nie podoba:)
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural

#17 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 24.09.2010 - |21:42|

natomiast absolutnie nie można powiedzieć że pilot był żałosny...

Hmm, jestem po trzech odcinkach a o pilocie napisałem coś takiego:

Widzieć widziałem, złe nie jest, dobre też nie. Ot typowy średniak kryminalny.

Natomiast kolejne odcinki to równia pochyła w dół. A trzeci jest naprawdę tragiczny. Bohaterowie mają problem zarówno z życiem zawodowym jak i osobistym, i sam nie wiem które jest pokazana gorzej.

Trzeci odcinek ma tyle złych momentów, że aż nie wiem od czego zacząć. A gdy główny bohater podrabia podpis osoby, która właśnie popełniła samobójstwo i ma nadzieję, że to nie wyjdzie na jaw. A jeszcze jest osobą która powoduje to samobójstwo, to nie wiem czy śmiać się z tragedii czy płakać z komedii...

I jak już porównujesz Terriers to Hellcats (gdzie też jestem na trzecim odcinku), to więc że Hellcats wypada lepiej. Tam przynajmniej jestem ciekaw czy główna bohaterka utrzyma się na studiach, czy nie. A nie czy główny bohater jest na tyle głupi by zagrać w rosyjską ruletkę półautomatem... Bo gdyby nie to, że jego znajomy jet gliną, serial miałby koniec już po pilocie, gdzie Hank trafiłby za podrzucanie dowodów i przeszkadzanie w śledztwie. A wszystko wskazuje, że to i tak był szczyt jego inteligencji.

Edit: swoją droga, jestem pewien że Hank w końcu zagra w rosyjską ruletkę półautomatem i trafi na niewypał... by serial mógł trwać dalej.

Użytkownik Toudi edytował ten post 24.09.2010 - |21:44|

#18 vcarter

vcarter

Szeregowy

• Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 24.09.2010 - |22:00|

ja nie wiem co ludzie widzą w Justified - jak na FX to jest to strasznie słaby serial ...
jeśli chodzi o piloty to Terriers mimo że serial lajtowy to zachęcił mnie do obejrzenia 2 następnych odcinków ...
jeśli chodzi o Justified to z braku innych seriali w tym czasie dotrwałem cudem do 6 odcinka ... słabizna ...
niestety jeśli następne odcinki Terriers sa tak jak piszecie słabe to podziękuje ...
ale w porównaniu z pilotami szeroko reklamowanymi the event czy Undercovers to nie dziwie się tak dobrych ocen bo te 2 seriale są żałosne ...

... ale w porównaniu do innych seriali FX to Terriers wypada blado ...
  • 0

#19 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 27.09.2010 - |12:45|

A mi się podoba. Z odcinka na odcinek co raz lepiej. Toudi, przestaję brać cię na poważnie jeśli uważasz, że Hellcats jest lepsze niż Terriers. A końcówka odcinka trzeciego, kto to był? Wydaje mi się, że ktoś mieszka na strychu u Hanka.
  • 0

#20 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 27.09.2010 - |14:18|

Po drugim odcinku napiszę tylko tyle że jest to fajnie zrobiony z dużą dawką humoru i z całą galerią zakręconych postaci serial. Dobre sceny bójki olbrzyma z naszymi bohaterami:) A Toudi myślę, że prowokuje tym Hellcatsem, bo osobiście nie wierzę, że można lubić mdłe historyjki o cheerleaderce i jej problemach sercowych....

Użytkownik Macmax edytował ten post 27.09.2010 - |14:20|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych