Skocz do zawartości

Zdjęcie

Persons Unknown

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
106 odpowiedzi w tym temacie

#41 DevilDrom

DevilDrom

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 936 postów

Napisano 21.07.2010 - |17:04|

Racja, miałem na myśli Erice, mój błąd [:

Może masz rację, że chciał otrzymać, jak najszybciej antidotum. Chociaż uważam, że było to bardziej ryzykowne, bo skoro się przyznał, mogła mu nie podać wódeczki, zostawić go, by skonał. A przynajmniej bardziej się ociągać z podaniem mu jej.

A odnośnie chińczyków, to mało realne, by zaczęli współpracować, raczej nic im nie grozi, więc nie będą się wychylać, tak samo, jak recepcjonista z hotelu. Poza tym na niewiele się zdadzą, nie są raczej w nic wtajemniczeni - nie licząc Toma.

Dziwi mnie trochę fakt, że Tom nie sprawdził nagrań z monitoringu, wiadomo było, że do otrucia doszło w restauracji. Bo pomimo wszystko interwencja ich przełożonych byłaby lekko naciągana, zważywszy, że Tom nic o tym nie wiedział. Chyba że ma jedynie podgląd w czasie rzeczywistym.

Wprawdzie coś się ruszyło w "śledztwie" dziennikarza, ale nic z tego nie wynika - przynajmniej na chwilę obecną. Bardziej obiecujące jest zdemaskowanie Joe'ia. Pozostaje czekać na następny odcinek, może coś konkretnego zostanie wyjaśnione.

Użytkownik DevilDrom edytował ten post 21.07.2010 - |17:07|

• 0

#42 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 21.07.2010 - |18:15|

Dziwny ten serial, ale można obejrzeć
przed finałem ma zostac wypuszczony DVD z kompletnym sezonem, wiec o obejrzenie calosci serialu nie musimy sie martwic
  • 0
You are what you believe yourself to be

#43 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 21.07.2010 - |21:12|

Odcinek 06 - 8/10
Kolejny dobry odcinek. Zwłaszcza na zewnątrz dużo się działo.
Wychodzi na to, że ci w niebieskich kombinezonach, którzy stoją za porwaniami, nie są w spółce z kolesiem, który zniechęcał dziennikarza do śledztwa w pierwszych odcinkach. Myślałem, że oni działają wspólnie, ale się myliłem. W tym serialu nigdy nic nie wiadomo do końca.
Pojawili się jacyś włoscy mafiosi, którzy też nie wiadomo jaki mają cel. Zastanawia mnie też kto wysadził auto z dziennikarzami we Włoszech.
Co do akcji w miasteczku to od początku czułem, że za otruciem Joe stoi Erica. Kolo się przyznał, ale jakoś bez konsekwencji ze strony pozostałych mieszkańców.
Zagadek coraz więcej, pojawiają się nowe wątki, a rozwiązań i odpowiedzi zero.
Czekam na dalsze odcinki. IMO, jeden z lepszych seriali w letniej ramówce.

Użytkownik delta1908 edytował ten post 21.07.2010 - |21:15|

• 0

#44 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 23.07.2010 - |12:31|

4 odcinek wg mnie dobry, a końcówka była genialna.
  • 0

#45 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 26.07.2010 - |12:29|

No niestety co do odcinka 5 mam odmienne zdanie od @delty, dla mnie był to bardzo słaby, chaotyczny epizod. Już nie mówię nawet o tym że kilka wątków jest bez sensu, szczególnie z Joe'm, skoro miał mieć swoje zadanie do wykonania w tym planie Chińczyków to nagle pojawiają się w nim uczucia i litość? Śmierć Tori to kolejny wątek, który nie wiadomo po co się zdarzył jak i tak nie ma wpływu na nic.
No chyba że scenarzyści zaskoczą mnie jakimś genialnym i logicznym rozwiązaniem tej mocno naciąganej historyjki, jedyny plus jak narazie to taki że w miarę szybko czas ucieka podczas oglądania - 5,5/10 za V.
  • 2

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#46 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 26.07.2010 - |14:38|

Już nie mówię nawet o tym że kilka wątków jest bez sensu, szczególnie z Joe'm, skoro miał mieć swoje zadanie do wykonania w tym planie Chińczyków to nagle pojawiają się w nim uczucia i litość? Śmierć Tori to kolejny wątek, który nie wiadomo po co się zdarzył jak i tak nie ma wpływu na nic.

Co do uczuć Joe to niestety serce nie sługa ;) Musi troche love story być :D
Co do śmierci Tori to w następnym odcinku jest kontynuacja tego wątku i zapowiada się całkiem ciekawie.

Użytkownik delta1908 edytował ten post 26.07.2010 - |14:38|

• 0

#47 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 26.07.2010 - |14:59|

Śmierć Tori to kolejny wątek, który nie wiadomo po co się zdarzył jak i tak nie ma wpływu na nic.

Dzięki za spoiler ;/ Macmax

Użytkownik zagubiony4 edytował ten post 26.07.2010 - |15:00|

• 0

#48 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 26.07.2010 - |21:28|

Przepraszam kolego, ale po pierwsze nie sądziłem że czytasz posty jak nie obejrzałeś, a po drugie tak naprawdę nie jest to żden wielki spoiler ponieważ jak sam zobaczysz ta informacja została tak podana że nie ma wpływu na nic, zupełnie sucho i beznamiętnie, przynajmniej w odcinku 5.
  • 1

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural

#49 DevilDrom

DevilDrom

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 936 postów

Napisano 27.07.2010 - |10:59|

@Macmax +1 Przecież temat jest pełen spoilerów. Poza tym uważam, że otrucie, i zdemaskować Joe'ia jest dużo większym spoilerem, od zabicia niewiele wnoszącej Tori. Jeśli ktoś nie chce czytać spoilerów, to niech nie zaglądać do tematu przed obejrzeniem wszystkich dotychczasowych odcinków.
  • 2

#50 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 27.07.2010 - |16:19|

To akurat wiem o Joe, ale jestem 2 odcinki w plecy.
  • 0

#51 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 01.08.2010 - |01:24|

1x07
Dobry odcinek i jak zwykle świetne zakończenie, mam tylko nadzieję, że Joe nie pojawi się w następnym odcinku jak gdyby nigdy nic się nie stało i nie powie, że nic nie pamięta. To by było głupie strasznie.
Akcja z dziennikarzami rzuca ich po całym świecie. Po Włoszech kolej na Meksyk. Nie rozumiem już tylko kto im pomaga. Bo jest to zarówno ojciec Tori jak i włoski mafioso, a ci ewidentnie za sobą nie przepadają. Chociaż mafioso podąża za nimi nie informując ich o tym. Coś koleżka chyba knuje i nie mówi im całej prawdy.
No i mamy z głowy Chinczyka, ciekawe czy ktoś go zastąpi.
No i cały czas mnie zastanawia niejaki Night Manager. Kolo przewija się przez prawie wszystkie odcinki i nie wiadomo w sumie jaką funkcję spełnia. Mam nadzieję, że okaże się kimś ważnym dla akcji serialu, a nie tylko zapchajdziurą.
Odcinek nie powala, ale u mnie dostaje 7,5/10. Szczerze to liczyłem na trochę więcej akcji z dziennikarzami.
W sumie to nie jest źle, jak dla mnie najlepszy serial w sezonie wakacyjnym.
  • 0

#52 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 01.08.2010 - |13:19|

Odcinek 6
Też słaby, ale lepszy niż poprzedni, nie wiem dlaczego mam wrażenie że strasznie amatorski jest ten serial, sceny z włamania dziennikarzy do pokoju ambasadora czy ich ucieczka z taksówki trącą typowymi ujęciami z filmów klasy B, jedyne co pozostawia mnie przy tym serialu to ciekawość jak wytłumaczą scenarzyści że akurat ta grupa osób została uwięziona, co ma wspólnego Janet z Tori i wogóle po co ta cała sytuacja, w jakim celu jest to zorganizowane? 6/10.
  • 0

#53 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 01.08.2010 - |19:35|

Zobacz sobie The Pillars of the Earth, zmienisz zdanie.

A 1x07... hm... dziwny odcinek. Jakby chcieli oglądających wodzić za nos "widzicie to nie jest wirtualna rzeczywistość", a za chwilę "a może jednak jest" itd.
  • 0
http://magory.net - moja strona

#54 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 01.08.2010 - |20:37|

Zobacz sobie The Pillars of the Earth, zmienisz zdanie.

Oglądam i jest megawypas! Chyba czekałem na to najbardziej ze wszystkich zapowiedzi lata.
Filary zdecydowanie 5 kroków z przodu!
Z tym, że Persons Unknown zupełnie inny klimat, nie ma co porównywać.

Użytkownik delta1908 edytował ten post 01.08.2010 - |20:38|

• 0

#55 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 06.08.2010 - |11:29|

No i jestem po 7 odcinku, niestety tak jak myślałem wszystko się scenarzystom rozmywa, mam tylko nadzieję że maja jakiś pomysł na zakończenie tego naprawdę mocno przeciętnego serialu. Po raz kolejny oglądając te serial nie mogę się oprzeć wrażeniu żę z ekranu bucha totalny chaos, akcja jest strasznie nierówna, ciekawe wątki przeplatają się z bzdurnymi:

Nie rozumiem już tylko kto im pomaga. Bo jest to zarówno ojciec Tori jak i włoski mafioso, a ci ewidentnie za sobą nie przepadają. Chociaż mafioso podąża za nimi nie informując ich o tym. Coś koleżka chyba knuje i nie mówi im całej prawdy.

i to jest pierwszy bzdurny wątek, mafioso?! pojawia się niczym Copperfield, coś tam przynosi, daje dziwne rady, karci, zachowuje się jak super VIP, ale po co i dlaczego?
drugi wątek z gatunku bzdur to wątek z chińczykiem, wylazł z tej swojej budki, niby chciał ratować Joe'a, niby firmę? nie mógł nikogo z góry zawiadomić?
i o co chodzi że ta organizacja tak działa od 30 lat? że co robią kształtują i układają sobie ludzi tak jak im się podoba? nie kumam - 5/10.
  • 0

#56 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 07.08.2010 - |16:38|

01x08
Jest trochę spoilerów!
Odcinek trochę spokojniejszy, ale też i trochę akcja posunęła się do przodu.
Śledztwo dziennikarzy coraz bardziej się zagęszcza. Pojawiają się nowe fakty w śledztwie. Jedno mnie tylko irytuje. Renbe, który tak parł do przodu ze swoimi poszukiwaniami Janet nagle w środku chce zrezygnować i wracać do domu. Natomiast Kat, która z początku była dość sceptyczna teraz nie chce przestać i dąży do rozwiązania zagadki. Za wszelką cenę chce się dowiedzieć co to za organizacja stoi za tymi wszystkimi porwaniami. Wpadają na trop Joego, który jak się okazuje w przeszłości był księdzem (no tego się nie spodziewałem).
Co do samego Joego to dowiadujemy się sporo o jego przeszłości.
Jest też garść informacji na temat samej organizacji, a także poznajemy panią dyrektor całego projektu.
Akcja coraz bardziej się rozwija i powoli zmierza ku wyjaśnieniom tego wszystkiego. Mam nadzieję, że nie będzie to coś banalnego.
Zastanawiający jest fakt, że akcja w miasteczku skupia się w większości wokół Joego i Janet, inne postaci są jakby pomijane. Czasami się zdaży, że odgrywają jakąś rolę istotną dla akcji serialu. Pojawiła się Erica, ale też za dużo nie wniosła.
Odcinek jak dla mnie na 8/10.

Użytkownik delta1908 edytował ten post 07.08.2010 - |16:43|

• 0

#57 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 08.08.2010 - |11:58|

1x09
dobry odcinek - coraz więcej kart odkrywają
mam tylko jedno życzenie, oby ten sezon miał zamkniętą fabułe to bedzie dobrze
  • 0
You are what you believe yourself to be

#58 Lcsh

Lcsh

Szeregowy

• Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 13.08.2010 - |13:50|

Jestem 1 odcinek do tylu ale jak do tej pory calkiem fajnie towyszlo, pomimo obaw, bo jednak seriale wakacyjne czesto nie bez powodu tam laduja. Historia sie troche zaczyna zageszczac, a jako ze to jest serial na 1 sezon, to licze na dobry final, bo nic innego nie bedzie w stanie zapewnic temu serialowi dobrej oceny u mnie. Po prostu licze ze tworcy obmyslelito tak, zeby kazdy odcinek mial znaczenie, a nie byl typowym zapychaczem na kolejnytydzien. Jako ze wszytko jest planowane na bycie zamknietym w 1sezonei licze ze cos z tego bedzie. Zobaczymy, na razie do 8 odcinka, jest calkiem dobrze.
  • 0
Mistrz: The Sopranos, Tell me you love me, The Wire, Oz
Bardzo dobre: Carnivale, Deadwood, Six Feet Under
Przyzwoite:Apparitions, Jericho, My Name is Earl, Odwroceni,
Ok, ale: Day Break, Happy Town, Heroes, Numb3rs, The Pacific, Prison Break, Twin Peaks

#59 niespotykany

niespotykany

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 14.08.2010 - |17:51|

1x07
Dobry odcinek i jak zwykle świetne zakończenie, mam tylko nadzieję, że Joe nie pojawi się w następnym odcinku jak gdyby nigdy nic się nie stało i nie powie, że nic nie pamięta. To by było głupie strasznie.

Delta a mnie tam sie podoba ten pomysl bo NOWY Joe robi duzo zamieszania.

Renbe i jego przyjaciolka trafiaja do programu. Bardzo ciekawie zapowiada sie jego konfrontacja z byla zona :)

Dzis obejrzalem 3 odcinki pod rzad i czekam na kolejny. Serial wciaga , moze uzaleznic...

Jestem 1 odcinek do tylu ale jak do tej pory calkiem fajnie towyszlo, pomimo obaw, bo jednak seriale wakacyjne czesto nie bez powodu tam laduja. Historia sie troche zaczyna zageszczac, a jako ze to jest serial na 1 sezon, to licze na dobry final, bo nic innego nie bedzie w stanie zapewnic temu serialowi dobrej oceny u mnie. Po prostu licze ze tworcy obmyslelito tak, zeby kazdy odcinek mial znaczenie, a nie byl typowym zapychaczem na kolejnytydzien. Jako ze wszytko jest planowane na bycie zamknietym w 1sezonei licze ze cos z tego bedzie. Zobaczymy, na razie do 8 odcinka, jest calkiem dobrze.

• 0

#60 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 15.08.2010 - |12:24|

01x09
Całkiem fajny odcinek z magazaskakującym zakończeniem. Czegoś takiego się nie spodziewałem. Teraz to dopiero może być ciekawie. Wszyscy główni bohaterowie w jednym miejscu. Dojdzie do konfrontacji Renbe-Janet. Zobaczymy co zrobi w takiej sytuacji Joe oraz Kat. Coś czuję, że będzie nieźle.
Motyw z Joe tak jak przewidziałem, wrócił i nic nie pamięta. Próbuje zabić każdego kto dotknie jego ramienia, a na koniec chce sam popełnić samobójstwo. Trochę to słabe i naciągane IMO.
Zobaczymy co wyniknie z przeniesienia Ulricha do osady. Akcja coraz bardziej wciąga, a finał zapowiada się ciekawie. Byle tylko tego nie spieprzyli jak to potrafią.
Odcinek 8/10 chociaż duży wpływ na ocenę miała końcówka.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych