Podróż Ziemia - Destiny - Ziemia
Napisano 25.08.2010 - |22:41|
...
Niema konstelacji bo wrota nie na jedną a na wiele galaktyk
A zakres tych wrót to tylko układ słoneczny, dalej nie połączą się dlatego wystarczy "alfabet morsa" bo jest też maksymalna ilość wrót w systemie a dalej nie "zadzwoni" więc to wystarcza
DHD niema bo po prostu Pradawni w ciągu tych lat (10 milionów czy iluś xD) "ubdatowali" swój projekt tzn. ulepszyli i teraz proszę.
Najnowsze to te z pegaza .
Myślę że jakieś wątpliwości rozwiałem ;d
Chyba za dużo czasu spędziłem przy SG:A ...
Napisano 26.08.2010 - |17:28|
Nie układ słoneczny tylko kilkadziesiąt/kilkaset lat świetlnych. Jakby zasięg wynosił tyle co wielkość przeciętnego układu to nigdzie byś nie zadzwoniłA zakres tych wrót to tylko układ słoneczny, dalej nie połączą się
Napisano 24.09.2010 - |19:28|
W końcu w kilku odcinkach przechodzili pomiędzy układami za pomocą wrót ;]
Zwracam honor ;D
Chyba za dużo czasu spędziłem przy SG:A ...
Napisano 01.10.2010 - |21:15|
czemu my mamy DHD a inne galaktyki zwiedzane w SGU ich nie mają?
Najbardziej sensowna była by taka odpowiedź. Pradawni zamieszkiwali galaktykę Ori, Pegaza, Ide oraz w późniejszym czasie Milki Way. Wszędzie tam znajdowały się DHD ponieważ korzystano z wrót "dwukierunkowo". Natomiast w pozostałych galaktykach w których najpierw przybywał "siewca wrót" a następnie Destiny nikt z nich nie korzystał. Jedynie D co jakiś czas łączyła się z wrotami - chyba w celach aktualizacji jakichś danych. Była to komunikacja "jednokierunkowa". Pamiętajmy, że niebiescy obcy próbowali dostać się na D w kosmosie, niszcząc osłony a nie wrotami. Gdyby przy wrotach znajdowały się DHD zapewne każda rasa która była choć trochę bardziej zaawansowana od Tauri, latająca po galaktyce mogłaby śmiało dostać się na D.
Lub nie instalowanie DHD było celowym posunięciem uniemożliwiającym "innym mniej lub bardziej zaawansowanym rasom" korzystanie z wrót (pomijam wątek stworzenia własnego DHD podobnego do tego co mieli Tauri - w końcu Carter może być tylko jedna we wszechświecie)
Zapewne instalacja DHD miała być dokonywana w późniejszym czasie (kiedy do danej galaktyki przybyli by Pradawni)
A odnośnie lokalizacji D względem ziemi.
Mówcie co chcecie ale tekst "Destiny nie wie jakie jest jej położenie względem Ziemi" wydaje się śmieszne o ile nie głupie. W tym temacie twórcy wg. mnie dali ciała. Jak statek stworzony bóg wie ile lat temu przez najpotężniejszą ze znanych nam do tej pory ras, przemierzający wszechświat mógł się zgubić? TAK ZGUBIĆ !!! Inaczej się tego nie da nazwać. Skoro nie wie gdzie jest ziemia to jak mógłby na nią wrócić ???
Napisano 02.10.2010 - |00:18|
Możliwe, że statek wie i ma to w swojej bazie danych a my po prostu nie możemy się dostać.Mówcie co chcecie ale tekst "Destiny nie wie jakie jest jej położenie względem Ziemi" wydaje się śmieszne o ile nie głupie. W tym temacie twórcy wg. mnie dali ciała. Jak statek stworzony bóg wie ile lat temu przez najpotężniejszą ze znanych nam do tej pory ras, przemierzający wszechświat mógł się zgubić? TAK ZGUBIĆ !!! Inaczej się tego nie da nazwać. Skoro nie wie gdzie jest ziemia to jak mógłby na nią wrócić ???
Napisano 11.11.2010 - |21:44|
Już widzę jak Daniel odwiedza Destiny żeby pomóc porozumieć się z niebieskimi czy kim tam jeszcze, w końcu to spec od języków.a tak zupełnie na marginesie to jestem w SZOKU ŻE CARTER, DANIEL CZY MC'K NIE CHCIELI CHOCIAŻ OBEJRZEĆ "D" DZIĘKI KAMIENIOM KOMUNIKACYJNYM
A sprawa połączenia z Destiny po upływie kilku miesięcy nadal jest pieśnią przyszłości, znikąd pomocy tylko kolejne kłody pod nogi bo tak ma być.
Napisano 16.11.2010 - |10:07|
Ale co wy z tą lokalizacją Ziemi. Jak w pierwszym odcinku pokazali drogę jaką przebył Destiny mówiąc, że wyruszył z Ziemi, przeleciał przez Pegaza to jak może nie wiedzieć, gdzie się znajduje. Po prostu Destiny leci już tak długo, że powrót za życia załogi jest niemożliwy.Możliwe, że statek wie i ma to w swojej bazie danych a my po prostu nie możemy się dostać.
Napisano 18.01.2011 - |10:53|
Najoszczędniejszym sposobem by było podłączenie zpm do Hammonda lub innego okrętu klasy dedal i udanie się w stronę przeznaczenia.
Te sposoby są najlepsze ale ziemia ma ograniczony zapas zpm chyba 4 a to nie wystarczy.
P.s
Można tez poszuka w pegazie planety ze złożami naquadari.
Użytkownik MImix edytował ten post 18.01.2011 - |10:54|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych