Skocz do zawartości

Zdjęcie

Spoiler Zone

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
219 odpowiedzi w tym temacie

#41 remk

remk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 13.03.2010 - |21:20|

Sporo osób ma problemy z oglądaniem SGU ,a mnie się nawet podoba ten serial. Nie wiem ,czy nie jestem wyjątkiem xD. Oczywiście pasuje mi bardzo ,że może nabierze akcji.
  • 0

#42 hippo

hippo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 14.03.2010 - |16:32|

To bardzo dobrze że wreszcie nabierze akcji SGU, bo zaczynałem się nudzić ciągle tymi wewnętrznymi problemami bohaterów. Tylko ciekawe jaką rolę ma odegrać Hammond :).
  • 0

#43 vanadu

vanadu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 14.03.2010 - |18:43|

To bardzo dobrze że wreszcie nabierze akcji SGU, bo zaczynałem się nudzić ciągle tymi wewnętrznymi problemami bohaterów. Tylko ciekawe jaką rolę ma odegrać Hammond :).

znając inwencje scenarzystów to go zbombardują i wysadzą:P
  • 0

#44 Dreddenoth

Dreddenoth

Kapral

• Użytkownik
  • 175 postów

Napisano 14.03.2010 - |20:19|

O czy mi się zdawało czy tam z nimi był Rush ( lubię tego gościa, ach to jego dążenie do celu za wszelką cenę) czyli wróci do nich? Obcy od czasów Asgardów brakowało mi takich potworków, wyglądają raczej przyjaźnie gdzie ich broń ? Delegacja ? nie potrzebują broni? Co to za wybuchy w kosmosie wygląda jak przestrzeń koło destiny? ale to może być starcie w drodze mlecznej. Setki pytań i już nie mogę się doczekać premiery nowego odcinka; jak bym wcześniej nie czekał ach, chyba tych ludków tam za mało jest żeby walczyć z jakimikolwiek obcymi, wytłuką ich w 4-5 odcinków
  • 0
Oglądam:
Zamierzam obejrzeć: Firefly, Farescape,Lexx, Supernatural,4400, heroes
Obejrzane: SG1 SGA SGU BS:Caprica BSG StarTrek:OS TNG Voyager DS9 Enterprise Earth2 Babylon2 Crusade Andromeda

#45 Dreddenoth

Dreddenoth

Kapral

• Użytkownik
  • 175 postów

Napisano 14.03.2010 - |21:20|

Ciekawe tylko czy ten nasz statek klasy "Dedal" jest w naszej galaktyce, czy w jakiś sposób dotarł do Destiny.

A może napęd Tunelowy i super wrota namierzyć ich by mogli po kamieniach komunikacyjnych... ale to raczej będą wspomnienie kogoś tam o czymś, które bezpośrednio nie mogą dotyczyć destiny, jeżeli iść tokiem poprzednich odcinków
  • 0
Oglądam:
Obejrzane: SG1 SGA SGU BS:Caprica BSG StarTrek:OS TNG Voyager DS9 Enterprise Earth2 Babylon2 Crusade Andromeda

#46 xetnoinu

xetnoinu

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 185 postów
  • MiastoPraga, a za rzeką Warszawa

Napisano 15.03.2010 - |19:47|

Co tu jest do namierzania, na Przeznaczeniu są mapy gwiezdne - oni wiedzą gdzie są, ktoś tu nawet liczył piknięcia i szacował odległość do Mlecznej.
A co do "wyalienowania" SGU to bardzo fajnie i się cieszę, a im bardziej będą niehumanoidalni i mało gumoryjni tym ma radość bedzie rosła niebotycznie :)

Niepokoi mnie ten obelisk ze zwiastunu, bo zazwyczaj w takiej stylistyce lubowały się wężyki, a w reanimację tego tworu wokół Przeznaczenia to mi się nie chce wierzyć.

Użytkownik xetnoinu edytował ten post 15.03.2010 - |19:51|

• 0

Zapraszam http://trek.pl/discord

Wbijajcie :) 

#47 misiokles

misiokles

Plutonowy

• Użytkownik
  • 404 postów

Napisano 17.03.2010 - |09:21|

Niepokoi mnie ten obelisk ze zwiastunu, bo zazwyczaj w takiej stylistyce lubowały się wężyki, a w reanimację tego tworu wokół Przeznaczenia to mi się nie chce wierzyć.

Lubowały się a i owszem. Ale czy byli jego twórcami? Wydaje mi się, że przejęli już gotowy, zastany styl. Więc....:)
  • 0

#48 Logon

Logon

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów

Napisano 17.03.2010 - |15:48|

Obcy sa i to calkiem fajni :D Widac to na tym filmiku.
Tak po za tym to witam ;] Moj pierwszy post, ale forum przegladam juz od pewnego czasu.

• 0

#49 bolek

bolek

Kapral

• Użytkownik
  • 193 postów

Napisano 17.03.2010 - |18:44|

Dalej nie mogę uwierzyć, że Destiny może być zaatakowane od tak, statek latał przez miliony lat i nic mu się nie stało, więc na pewno ma jakieś zabezpieczenia przeciw atakom (może skok w ftl?)
  • 0

#50 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 17.03.2010 - |20:53|

Dalej nie mogę uwierzyć, że Destiny może być zaatakowane od tak, statek latał przez miliony lat i nic mu się nie stało, więc na pewno ma jakieś zabezpieczenia przeciw atakom (może skok w ftl?)

Hmmm... ma broń?
  • 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#51 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 17.03.2010 - |22:06|

Brian J. Smith says finale will be upsetting and cruel ---> http://scifiwire.com...promises-sg.php

SGU's Ming-Na And David Blue On Upcoming Aliens, Body-Swapping, Death Tolls ---> http://io9.com/54951...ing-death-tolls

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#52 Dreddenoth

Dreddenoth

Kapral

• Użytkownik
  • 175 postów

Napisano 18.03.2010 - |00:01|

Hmmm... ma broń?

Ma broń w odcinku w którym rozładowywali destiny aby "zanurkował w słońcu" po nowa energie potrzebna do otwarcia wrót do naszego domu, była pokazane małe armatki ( albo coś takiego co waliło jak głupie na oślep)
Ale sam okręt ciężko namierzyć gdyż bez załogi nie musiał robić przystanków tak więc leciał sobie jak głupi w tym swoim tempem, a teraz gdy są tam Tauri to lot a tu zaraz "przystanek woda" przeleci trochę "postój związki potrzebne do naprawy filtra" "postój woda" itd. teraz o wiele łatwiej namierzyć ten okręcik. Ciekawe jak będzie wyglądało centrum dowodzenia ( i czy będzie tam fotel z jakąś gorszą wersją dronów)
  • 0
Oglądam:

#53 Slee

Slee

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 78 postów

Napisano 18.03.2010 - |13:18|

Zeby się tylko nie okazało, że ci obcy wystąpią tylko przez chwilę - w czyimś śnie :P :P
Osobiście to serial mi się podoba w obecnej postaci, choć obcymi oczywiście "nie pogardzę"

wyglądają raczej przyjaźnie gdzie ich broń ? Delegacja ? nie potrzebują broni?

Sadząc po budowie to bardzo szybkie i zwinne stworzenia, 2 przeciwstawne stawy kolanowe umozliwiają szybki bieg i dużą skoczność. Obstawiam rase myśliwych, preferujących walkę wręcz.
  • 0

#54 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 18.03.2010 - |13:52|

Na pewno nie wystąpią tylko w czyimś śnie, bo scenarzyści mówili, że wprowadzą obcą rasę przypominającą Krewetki z Dystryktu 9.
  • 0

#55 Slee

Slee

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 78 postów

Napisano 18.03.2010 - |15:00|

No to super :) Dobrze że nie zaserwują nam kolejnych gumoryji.

Taki lekki OT.
Zastanawia mnie która technika jest na dłuższą metę tańsza w przypadku obcych w serialach. Gumoryje czy grafika komputerowa.
Z jednej strony gumoryje, grani zazwyczaj przez statystów, niby tanio ale sama charakteryzacja może potrwać kilka godzin i przez to czas pracy na planie jest krótszy. A nawet statysta bierze "za godzinę".
Z drugiej grafika komputerowa. Budowa modeli w 3D i ich animacja napewno jest czasochłonna i trochę kosztuje, ale poźniej pozostaje już tylko odpowiedni montaż "gotowców".
Także wydaje mi się że w przypadku seriali taniej korzystać z grafiki 3D.
  • 0

#56 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 18.03.2010 - |16:30|

Na pewno nie wystąpią tylko w czyimś śnie, bo scenarzyści mówili, że wprowadzą obcą rasę przypominającą Krewetki z Dystryktu 9.

Hm... a mi oni nie wiem czemu kojarzą się z Species 8472 choć liczba odnóży się nie zgadza.
W każdym razie czekam na ich pierwsze pojawienie się na ekranie by usłyszeć z jakim akcentem będą mówić po angielsku. ;)

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#57 graffi

graffi

Plutonowy

• VIP
  • 423 postów
  • MiastoŁańcut

Napisano 18.03.2010 - |17:00|

Tzn. z jakim akcentem powiedzą: "The weak must perish..."? ;)

edycja:
Poprawa haniebnej wtopy językowej... ;) Ale masz rację biku, mam ochotę zabić ten tydzień...

Użytkownik graffi edytował ten post 18.03.2010 - |19:46|

• 0
In the grim future of Hello Kitty there is only WAR...

#58 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 18.03.2010 - |17:43|

Tzn. z jakim akcentem powiedzą: "The week must perish..."? ;)

A kto wie może też się tak przywitają z ludźmi na Destiny.
W końcu zapewne nasi nie są "najmocniejsi" w okolicy bo zawsze się znajdzie jakaś mocniejsza rasa.
Zresztą patrząc na dotychczasową tradycję SG to na początku zawsze obcy byli potężnym przeciwnikiem.

Tylko jest jeden problem :rolleyes: rozumiem, że chodziło Ci o pamiętne zdanie jakie Kes usłyszała od Species 8472 - "the weak will perish". ;)
A nie ,że chcesz "zabić tydzień" choć faktycznie weekend się zbliża. :lol:

Użytkownik biku1 edytował ten post 20.03.2010 - |08:48|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#59 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 19.03.2010 - |11:46|

Dlaczego to zawsze Alien musi być: głowa, tułów, ręce, nogi ?
Nie mogą wymyśleć coś innego?
Przecież od razu wiadomo gdzie trzeba strzelać, żeby unieszkodliwić takie coś ;)
Skoro już używają grafiki komputerowej to przecież alieny mogą wyglądać dowolnie !
Niech wezmą przykład ze Star Wars i z mnogości ras tam występujących.

Użytkownik psjodko edytował ten post 19.03.2010 - |11:47|

::. GRUPA TARDIS .::

#60 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 19.03.2010 - |15:40|

Jeżeli będą mówić po angielsku to muszą wyglądać tradycyjnie. ;) Choć mam taką cichą nadzieję, że skoro twórcy chcą, aby SGU było realne, to jednak nie będziemy potrafili się dogadać z kosmitami. Swoją drogą szkoda właśnie, że nowa rasa nie będzie bardziej "fikuśna" z wyglądu. Można było zrobić np. coś na kształt Shivan z gry FreeSpace.

http://www.hard-ligh...dex.php/Shivans

Inteligentni, ale zdecydowanie wyglądają obco.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych