Spoiler Zone
Napisano 13.03.2010 - |21:20|
Napisano 14.03.2010 - |16:32|
Napisano 14.03.2010 - |18:43|
To bardzo dobrze że wreszcie nabierze akcji SGU, bo zaczynałem się nudzić ciągle tymi wewnętrznymi problemami bohaterów. Tylko ciekawe jaką rolę ma odegrać Hammond .
znając inwencje scenarzystów to go zbombardują i wysadzą
Napisano 14.03.2010 - |20:19|
Zamierzam obejrzeć: Firefly, Farescape,Lexx, Supernatural,4400, heroes
Obejrzane: SG1 SGA SGU BS:Caprica BSG StarTrek:OS TNG Voyager DS9 Enterprise Earth2 Babylon2 Crusade Andromeda
Napisano 14.03.2010 - |21:20|
A może napęd Tunelowy i super wrota namierzyć ich by mogli po kamieniach komunikacyjnych... ale to raczej będą wspomnienie kogoś tam o czymś, które bezpośrednio nie mogą dotyczyć destiny, jeżeli iść tokiem poprzednich odcinkówCiekawe tylko czy ten nasz statek klasy "Dedal" jest w naszej galaktyce, czy w jakiś sposób dotarł do Destiny.
Obejrzane: SG1 SGA SGU BS:Caprica BSG StarTrek:OS TNG Voyager DS9 Enterprise Earth2 Babylon2 Crusade Andromeda
Napisano 15.03.2010 - |19:47|
A co do "wyalienowania" SGU to bardzo fajnie i się cieszę, a im bardziej będą niehumanoidalni i mało gumoryjni tym ma radość bedzie rosła niebotycznie
Niepokoi mnie ten obelisk ze zwiastunu, bo zazwyczaj w takiej stylistyce lubowały się wężyki, a w reanimację tego tworu wokół Przeznaczenia to mi się nie chce wierzyć.
Użytkownik xetnoinu edytował ten post 15.03.2010 - |19:51|
Napisano 17.03.2010 - |09:21|
Niepokoi mnie ten obelisk ze zwiastunu, bo zazwyczaj w takiej stylistyce lubowały się wężyki, a w reanimację tego tworu wokół Przeznaczenia to mi się nie chce wierzyć.
Lubowały się a i owszem. Ale czy byli jego twórcami? Wydaje mi się, że przejęli już gotowy, zastany styl. Więc....
Napisano 17.03.2010 - |15:48|
Tak po za tym to witam ;] Moj pierwszy post, ale forum przegladam juz od pewnego czasu.
Napisano 17.03.2010 - |18:44|
Napisano 17.03.2010 - |20:53|
Hmmm... ma broń?Dalej nie mogę uwierzyć, że Destiny może być zaatakowane od tak, statek latał przez miliony lat i nic mu się nie stało, więc na pewno ma jakieś zabezpieczenia przeciw atakom (może skok w ftl?)
Winchell Chung
Napisano 17.03.2010 - |22:06|
Brian J. Smith says finale will be upsetting and cruel ---> http://scifiwire.com...promises-sg.php
SGU's Ming-Na And David Blue On Upcoming Aliens, Body-Swapping, Death Tolls ---> http://io9.com/54951...ing-death-tolls
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 18.03.2010 - |00:01|
Hmmm... ma broń?Dalej nie mogę uwierzyć, że Destiny może być zaatakowane od tak, statek latał przez miliony lat i nic mu się nie stało, więc na pewno ma jakieś zabezpieczenia przeciw atakom (może skok w ftl?)
Ma broń w odcinku w którym rozładowywali destiny aby "zanurkował w słońcu" po nowa energie potrzebna do otwarcia wrót do naszego domu, była pokazane małe armatki ( albo coś takiego co waliło jak głupie na oślep)
Ale sam okręt ciężko namierzyć gdyż bez załogi nie musiał robić przystanków tak więc leciał sobie jak głupi w tym swoim tempem, a teraz gdy są tam Tauri to lot a tu zaraz "przystanek woda" przeleci trochę "postój związki potrzebne do naprawy filtra" "postój woda" itd. teraz o wiele łatwiej namierzyć ten okręcik. Ciekawe jak będzie wyglądało centrum dowodzenia ( i czy będzie tam fotel z jakąś gorszą wersją dronów)
Napisano 18.03.2010 - |13:18|
Osobiście to serial mi się podoba w obecnej postaci, choć obcymi oczywiście "nie pogardzę"
wyglądają raczej przyjaźnie gdzie ich broń ? Delegacja ? nie potrzebują broni?
Sadząc po budowie to bardzo szybkie i zwinne stworzenia, 2 przeciwstawne stawy kolanowe umozliwiają szybki bieg i dużą skoczność. Obstawiam rase myśliwych, preferujących walkę wręcz.
Napisano 18.03.2010 - |13:52|
Napisano 18.03.2010 - |15:00|
Taki lekki OT.
Zastanawia mnie która technika jest na dłuższą metę tańsza w przypadku obcych w serialach. Gumoryje czy grafika komputerowa.
Z jednej strony gumoryje, grani zazwyczaj przez statystów, niby tanio ale sama charakteryzacja może potrwać kilka godzin i przez to czas pracy na planie jest krótszy. A nawet statysta bierze "za godzinę".
Z drugiej grafika komputerowa. Budowa modeli w 3D i ich animacja napewno jest czasochłonna i trochę kosztuje, ale poźniej pozostaje już tylko odpowiedni montaż "gotowców".
Także wydaje mi się że w przypadku seriali taniej korzystać z grafiki 3D.
Napisano 18.03.2010 - |16:30|
Hm... a mi oni nie wiem czemu kojarzą się z Species 8472 choć liczba odnóży się nie zgadza.Na pewno nie wystąpią tylko w czyimś śnie, bo scenarzyści mówili, że wprowadzą obcą rasę przypominającą Krewetki z Dystryktu 9.
W każdym razie czekam na ich pierwsze pojawienie się na ekranie by usłyszeć z jakim akcentem będą mówić po angielsku.
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 18.03.2010 - |17:00|
edycja:
Poprawa haniebnej wtopy językowej... Ale masz rację biku, mam ochotę zabić ten tydzień...
Użytkownik graffi edytował ten post 18.03.2010 - |19:46|
Napisano 18.03.2010 - |17:43|
A kto wie może też się tak przywitają z ludźmi na Destiny.Tzn. z jakim akcentem powiedzą: "The week must perish..."?
W końcu zapewne nasi nie są "najmocniejsi" w okolicy bo zawsze się znajdzie jakaś mocniejsza rasa.
Zresztą patrząc na dotychczasową tradycję SG to na początku zawsze obcy byli potężnym przeciwnikiem.
Tylko jest jeden problem rozumiem, że chodziło Ci o pamiętne zdanie jakie Kes usłyszała od Species 8472 - "the weak will perish".
A nie ,że chcesz "zabić tydzień" choć faktycznie weekend się zbliża.
Użytkownik biku1 edytował ten post 20.03.2010 - |08:48|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 19.03.2010 - |11:46|
Nie mogą wymyśleć coś innego?
Przecież od razu wiadomo gdzie trzeba strzelać, żeby unieszkodliwić takie coś
Skoro już używają grafiki komputerowej to przecież alieny mogą wyglądać dowolnie !
Niech wezmą przykład ze Star Wars i z mnogości ras tam występujących.
Użytkownik psjodko edytował ten post 19.03.2010 - |11:47|
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 19.03.2010 - |15:40|
http://www.hard-ligh...dex.php/Shivans
Inteligentni, ale zdecydowanie wyglądają obco.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych