Skocz do zawartości

Zdjęcie

Glee

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
152 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena serialu (26 użytkowników oddało głos)

Ocena serialu

1. Głosowano 10 (6 głosów [30.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 30.00%

2. 9 (10 głosów [50.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 50.00%

3. 8 (2 głosów [10.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.00%

4. 7 (2 głosów [10.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.00%

5. 6 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

6. 5 (0 głosów [0.00%])

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#41 yaten

yaten

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 13.12.2009 - |08:42|

Przyzwyczajeni do cliffheangerow, final jesiennego sezonu moze sie wydawac dziwny. Wszytskie watki ladnie rozwiazane. Zadnych niedopowiedzen.

Myślę, że to wynika głównie z tego, że kręcąc ten odcinek twórcy nie wiedzieli, czy dostaną resztę sezonu. I w sumie lepsze takie coś, niż urwanie serialu w środku bez rozwiązań. Ale jak wspomniałeś - i tak mają grunt pod drugą część.

A jak ktoś wspomniał - odcinek cudo. Chyba najlepsza scena w całym sezonie - obrady jury. Pokazanie, że dla uczestników i trenerów ten konkurs był całym światem, a tu zbieranina trzech osób, które mają to wszystko gdzieś. Mm, ironia.

Chodzą ploty, że ma pojawić się Idina Menzel jako trenerka Vocal Adrenaline.
  • 0

#42 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 13.12.2009 - |12:27|

To i ja obejrzałem tradycyjnie w wieczór weekendowy. :)
I również mi bardzo przyjemnie oglądało się ten odcinek, do tego oczywiście z większą ilością muzyki niż normalnie.
Podobało mi się jak pokazywali wykonywane przez drugie szkoły wykradzione numery naszych New Directions.
Można było sobie porównać choć tylko w małych kawałkach wykonania naszych bohaterów z tymi drugimi.
No i świetnie szczególnie dla Willa dobrana na końcu piosenka Kelly Clarkson “My Life Would Suck Without You”.
Ciekawe jak to mu będzie się układało z lekko pokręconą Emmą. :D
I jakoś nie wydaje mi się by jego żonka też mu zbyt szybko odpuściła, szczególnie jak ją jej durna siostra nakręci. ;)

Niby w drugiej części pierwszego sezonu ma być jeszcze więcej utworów i to tych starszych, co cieszy.

O to świetnie i taka wiadomość mnie cieszy. Zobaczymy co tym razem wezmą na warsztat z klasyki.

Myślę, że to wynika głównie z tego, że kręcąc ten odcinek twórcy nie wiedzieli, czy dostaną resztę sezonu...... - i tak mają grunt pod drugą część.

Faktycznie jakby tu się nagle urwało to by jakiejś wielkiej tragedii nie było ale całe szczęście, że będzie ciąg dalszy tyle, że niestety trzeba sporo poczekać.
Chociaż tak na prawdę sprawy Finn-Rachel, Sue vs Schue nie zostały rozwiązane i zapowiadają ciekawy ciąg dalszy.

A jak ktoś wspomniał - odcinek cudo. Chyba najlepsza scena w całym sezonie - obrady jury. Pokazanie, że dla uczestników i trenerów ten konkurs był całym światem, a tu zbieranina trzech osób, które mają to wszystko gdzieś. Mm, ironia.

W ogóle cała trójka sędziów była świetnie scharakteryzowana przez opisy ich przedstawiające - 5 vicemiss Ohio, cyniczna księgowa :P.
Swoją drogą tak jakoś mi się wydawało i sprawdziłem i faktycznie tą miss grała Anna Camp którą znamy z True Blooda z roli Sarah Newlin.

W każdym razie w styczniu mają kręcić resztę odcinków i potem startujemy z resztą 13 kwietnia. :D
A tu coś do pooglądania Go Behind the GLEE of the Fall Finale "Sectionals" ---> http://www.facebook....73327098&ref=mf

Użytkownik biku1 edytował ten post 13.12.2009 - |19:39|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#43 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 13.12.2009 - |23:26|

Bardzo przyjemne nagranie Don't Stop Believing by Journey z 9 grudnia, 2009 w Bloomingdale Senior High School in Valrico, Florida
http://www.youtube.c...NY#movie_player
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#44 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 15.12.2009 - |17:41|

Bardzo dobry finał. Ja osobiscie nie moge sie doczekac wiosny, bo Joss Whedon zgodził sie wyrezyserowac jeden odcinek. Link Gdyby jeszcze napisał scenariusz i pozwolili mu własne oryginalne piosenki zaprezentowac to byloby juz naprawde genialnie. Chociaz pewnie bedzie mozna liczyc na jakis cover piosenki z Buffy albo Dr.Horrible.
  • 0

#45 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 17.12.2009 - |08:57|

Zdecydowanie najlepsza premiera jaką w tym roku widziałem.

Kolorowy, zabawny, śmieszny, aż do przesady. Ale właśnie przez to go lubię.

Świetna parodia na seriale o amerykańskich szkołach (pokazanie tych wszystkich pomponiar, tępych futbolistów itd.). Ale przede wszystkim muzyka - świetna, wpadająca w ucho. Co z tego, że wygładzona aż do bólu? Ten serial ma być taki.

No, to po odcinku 1x13 czekam teraz na jeszcze zaistnienie przynajmniej jednego związku ;-).

Mi też poprawia się humor jak obejrzę Glee. Tylko teraz ta przerwa :/

Użytkownik Dżakas edytował ten post 17.12.2009 - |08:58|

• 0

#46 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 22.12.2009 - |16:57|

Niby w drugiej części pierwszego sezonu ma być jeszcze więcej utworów i to tych starszych, co cieszy.

Faktycznie twórca Glee Ryan Murphy potwierdził, że w czekających nas odcinkach będzie jeszcze więcej muzyki.
O ile teraz mieliśmy ok 5 utworów na odcinek to w nowych będzie ok 8-10 na odcinek. :)

'Glee' Creator Promises More Musical Numbers ---> http://www.thewrap.c...l-numbers-11944

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#47 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 22.12.2009 - |18:13|

Faktycznie twórca Glee Ryan Murphy potwierdził, że w czekających nas odcinkach będzie jeszcze więcej muzyki.
O ile teraz mieliśmy ok 5 utworów na odcinek to w nowych będzie ok 8-10 na odcinek. :)

'Glee' Creator Promises More Musical Numbers ---> http://www.thewrap.c...l-numbers-11944

To dobrze i źle za razem. Dobrze, bo muzyka jest najmocniejszą stroną serialu, źle bo ucierpi na tym fabuła.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#48 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 24.12.2009 - |13:13|

Wreszcie znalazłem czas na nadrobienie zaległości. Serial jak na razie świetny. Jak już zostało powiedziane, najlepszy debiut tego sezonu z wielkiej czwórki amerykańskich stacji. Cieszy mnie to że cała pierwsza połówka sezonu trzymała wyrównany poziom. Oby tak dalej.

Swoją drogą tak jakoś mi się wydawało i sprawdziłem i faktycznie tą miss grała Anna Camp którą znamy z True Blooda z roli Sarah Newlin.

Właśnie oglądając ten odcinek tak sobie myślałem gdzie ja już ją widziałem i miałem zaraz sprawdzać w internecie :D.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#49 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 24.12.2009 - |20:20|

To dobrze i źle za razem. Dobrze, bo muzyka jest najmocniejszą stroną serialu, źle bo ucierpi na tym fabuła.

Ano jest takie niebezpieczeństwo ale może uda im się to odpowiednio wyważyć by fabuły nie zaniedbać.
Choć oczywiście jest ona sama w sobie pretekstem do zaprezentowania poszczególnych piosenek.

Jakby ktoś miał ochotę przypomnieć sobie kilka "favorite Gleek moments" :) a dokładnie 12 ---> http://www.fox.com/glee/target/

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#50 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 25.12.2009 - |09:25|

Ja liczę na to że muzyka będzie nie tylko w czasie ćwiczeń chóru ale że będą też takie akcje że to za pomocą muzyki będą np. opowiadali jakąś część fabuły. Coś jak w prawdziwym musicalu, albo coś w rodzaju snu na jawie jakby powiedział Adaś Miauczyński :D.

Użytkownik Pawel edytował ten post 25.12.2009 - |09:26|

• 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#51 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 25.12.2009 - |10:40|

O i to jest jakieś rozwiązanie dla umieszczenia większej ilości utworów w odcinku bez szkody dla fabuły.

A to filmik dla osób które lubią flashmoby, prosto z Włoch w rytm muzyki z Glee.

GLEE - Il FlashMob --->

http://www.youtube.com/watch?v=NhbK2bMTRbI

Użytkownik biku1 edytował ten post 25.12.2009 - |13:40|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#52 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 25.12.2009 - |23:10|

I pomyśleć że niedawno muzyka Journey była znana tylko starym rockowom dziadom a teraz pewnie doczekam się jakiegoś strasznego covera jak ostatnio z Foreginerem zrobiła pewna wokalistka.
  • 0

#53 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 26.12.2009 - |11:53|

Coverów nie lubię, w większości to chłam.
Słucham rock/hard rock ala lata 80 ale robione TERAZ i odnosi się to też do Journey i Foreigner.
Nie słuchałem ich starych płyt tylko CD2 ich najnowszych gdzie są stare przeboje, część oczywiście pamiętam z młodości i są na okrągło tłuczone np w Radio Złote Przeboje.

Polecam naprawdę zapoznanie się z ostatnimi ich albumami CD1 bo są POWALAJĄCE.

Flashmoby oczywiście bardzo fajne, mi się podoba ten
Sound of Music | Central Station Antwerp (Belgium) najbardziej kasowy musical i 3 film w USA uwzględniając inflację

• 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#54 yaten

yaten

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 27.12.2009 - |00:20|

A ja właśnie boję się "umusicalowienia". Na początku twórcy mówili, że to właśnie będzie różniło Glee od boomu na wszelkiego rodzaju hajskul mjusikale - że tu muzyką nie będzie opowiadać się fabuły, ale będzie ona do niej wpleciona, bo serial w końcu opowiada o chórze.

A tu już w trzecim odcinku wparzyli zupełnie od czapy "Bust your windows". Irytują mnie takie zagrania i mam nadzieję, że powstrzymają się od nich w przyszłej połówce sezonu. I niestety obawiam się, że co za dużo, to niezdrowo - ale to może tylko mój wrodzony pesymizm ;)
  • 0

#55 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 27.12.2009 - |15:34|

I pomyśleć że niedawno muzyka Journey była znana tylko starym rockowom dziadom a teraz pewnie doczekam się jakiegoś strasznego covera jak ostatnio z Foreginerem zrobiła pewna wokalistka.

Stare "rockowe dziady" słuchają Henrixa, Led Zeppelin, Pink Floyd, Yes, ELP, King Crimson... ze wymienię tylko kilka. Forigner i Journey to dla "młodych dziadów".
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#56 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 27.12.2009 - |18:49|

Nie ukrywam, że ten serial był na mojej liście od dłuższego czasu pod lupą. Czytałem różne opinie na forach, blogach, stronach, ale większości były one pozytywne. Wczoraj, bo wczoraj obejrzałem wszystkie odcinki jeden pod drugim i serial stał się moim jednym z ulubionych seriali w historii. Muzyka z przekazem, humor, rozterki bohaterów, nie zabrakło też tych smutniejszych momentów.

Do tych, którzy wahają się obejrzeć ten serial, jeśli ktoś słucha namiętnie muzykę i nie może bez niej żyć, to koniecznie i bez dwóch zdań powinien nadrobić zalęgłości, bo Glee to naprawdę niesamowity serial!

Moje ulubione odcinki to.... 2,6,10,11,12,13! Ale wszystkie były super!

Sorry za zbyt chaotycznego i krótkiego posta, ale wczoraj od ok 9: 00 do 2: 00 w nocy siedziałem przed kompem, czerpiąc samą przyjemność z oglądania tego serialu, skończyłbym może trochę wcześniej, ale niektóre sceny oglądałem po kilka razy!

Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 27.12.2009 - |18:53|

• 0

#57 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 27.12.2009 - |19:37|

-- Do tych, którzy wahają się obejrzeć ten serial, jeśli ktoś słucha namiętnie muzykę i nie może bez niej żyć, to koniecznie i bez dwóch zdań powinien nadrobić zalęgłości, bo Glee to naprawdę niesamowity serial!

-- ale wczoraj od ok 9: 00 do 2: 00 w nocy siedziałem przed kompem, czerpiąc samą przyjemność z oglądania tego serialu, skończyłbym może trochę wcześniej, ale niektóre sceny oglądałem po kilka razy!

-- To teraz, nie wiem w jakich warunkach oglądałeś, ale obejrzyj sobie na większym ekranie i koniecznie na "dużych" głośnikach nie komputerowych. :D
Ja już się nie mogę doczekać na dvd kiedy to w końcu sobie odpalę w porządnych warunkach.

-- Ha, ha nie Ty jeden robiłeś repeaty poszczególny scen. Każdy komu poleciłem ten serial i się spodobał to robi.

Jednym zdaniem - witamy w klubie Glee. :D

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#58 cyzyk

cyzyk

Destiny Crew Member

• Użytkownik
  • 41 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 27.12.2009 - |23:09|

Ja też dość długo zbierałem się by zacząć oglądać, ale jak już zacząłem to 8 odcinków obejrzałem praktycznie w 2 dni, potem już regularnie co tydzień, nie wiem jak wytrzymam do następnego odcinka ;]

Zdecydowanie najlepszy nowy serial, teraz tylko zastanawiam się czy kupić pierwszą połowę sezonu na DVD czy czekać na wydanie całego pierwszego ;]
  • 0

#59 misiokles

misiokles

Plutonowy

• Użytkownik
  • 404 postów

Napisano 28.12.2009 - |09:56|

Poczekaj na cały sezon. Nie warto rozpuszczać wydawców takimi niecnymi praktykami:)
  • 0

#60 Simon Phoenix

Simon Phoenix

Kapral

• Użytkownik
  • 153 postów
  • MiastoRadomsko

Napisano 28.12.2009 - |09:58|

Zachęcony waszymi pozytywnymi reakcjami na Glee postanowiłem przybliżyć go sobie. Muszę przyznać, że spodobał mi się i to bardzo. Czas przy oglądaniu upływał bardzo szybko, często nie dowierzałem, że to już koniec odcinka. Serial przyjemnie się ogląda, trochę ładnych dziewczyn (niektóre bezgranicznie głupie), sporo dobrej muzyki - liczę w dalszej części sezonu na więcej rocka - po Jump chciałem kupić materac ;) Ulubioną postacią jest Sue - prawdziwa baba z jajami, choć "Monk" też jest niezła.
To że serial się podoba widać choćby po ocenach w ankiecie, jak na razie najniższa to 7 co dobrze świadczy i mam nadzieję, że utrzyma wysoki poziom.

Użytkownik Simon Phoenix edytował ten post 28.12.2009 - |09:58|

• 0
Ludzi należy albo zjednywać sobie pieszczotą, albo niszczyć, bo za drobne krzywdy będą się mścili, a doznawszy wielkich nie będą już w stanie.

Niccolo Machiavelli

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych