Skocz do zawartości

Zdjęcie

Seriale - jakich oczekujemy?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
112 odpowiedzi w tym temacie

#41 Drozdz

Drozdz

Kapral

• Użytkownik
  • 201 postów
  • Miastośląskie

Napisano 05.02.2006 - |16:50|

Cykl Honor Harington - lub cokolwiek z tego uniwersum to by sie musialo sprzedac

Pieśń Lodu i Ognia - Martina
I ta książka s-f gościu lata statkiem z cąłym stafem biogentycznym - chyba też Martina

Wspominany już wczensie Kay - Tigana i Gobelin

Oczywiście Asimow - muszę go wkoncu skończyć czytać

Jhon Ringo - albo cykl marszy (orietuje się ktoś czy ma być tego więcej wydane) albo to o Psleenach

pewnie dopisze coś po tym jak przejze moja biblioteczke
  • 0

#42 bodi

bodi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 05.02.2006 - |20:05|

ja to miałbym marzenie zobaczyć serial w oparciu o sage koła czsu jordana niesamowita epopeja i jeszcze o przygodach maga puga z książek Raymond Feista czysta fantazja coś pięknego dobrze że można pomarzyć:)
  • 0

#43 Gwalin

Gwalin

Szeregowy

• Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 08.02.2006 - |00:20|

Świat Dysku oczywiscie;)

Az sie dziwie ze tylko Player o tym napisal!!
SWIAT DYSKU! PODSTAWA!
Doskonaly bylby serial komediowe-fantasy!
  • 0

#44 sfaradi

sfaradi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 11.02.2006 - |14:16|

Oczywiście FALLOUT - tyle, że nie w stylu MAD MAX!!!
  • 0

#45 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 11.02.2006 - |14:40|

Ale czy tak sie da? Bo przecież Fallout byl inspirowany "Mad Maxem".
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#46 Black Rock

Black Rock

Starszy szeregowy

• Email
  • 85 postów

Napisano 25.06.2006 - |11:16|

więc, wydaje mi się że niebyło jeszcze żadnego dobrego serialu umieszczonego w krainie fantasy, cały czas tylko Sci-Fixy robią ;)

dobry by był jakiś serial z elfami, czarodziejami, smokami, jedorożcami i innymi bajkowymi stworami rodem z "HP" "Opowieści z Narni" "Eragon" :)
tylko żeby nie był robiony tak bardzo bajkowo, tylko taki thriller fantasy z masowymi wojnami dobra ze złem :D to by było coś :)
jeszcze jakby był dobrze wyreżyserowany ...

marzenia :)

Użytkownik Black Rock edytował ten post 25.06.2006 - |11:16|

• 0

#47 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 25.06.2006 - |12:48|

Najlepiej w świecie Planescape. Samo AD&D raczej odpada po tym filmie, którym nas uraczyli parę lat temu, był zbyt cukierkowy i fabuła zbyt mocno przypominała mi NT Star Wars. Natomiast Planescape to w świecie filmu uniwersum dziewicze i chętnie bym coś takiego zobaczył.
  • 0

#48 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów
  • Miastoz pokładu Slave - I

Napisano 25.06.2006 - |13:27|

Najlepiej w świecie Planescape. Samo AD&D raczej odpada po tym filmie, którym nas uraczyli parę lat temu, był zbyt cukierkowy i fabuła zbyt mocno przypominała mi NT Star Wars. Natomiast Planescape to w świecie filmu uniwersum dziewicze i chętnie bym coś takiego zobaczył.

Kto wie , może coś by z tego niezłego wyszło . Planescape to świetny materiał , chociaż ja jestem zwolennikiem Forgotten Realms ;)
  • 0
" 4400 " --> poziom serii wprost proporcjonalny do ilości postów osób nią zainteresowanych

= Teoria Prawdy Telewizyjnej =

#49 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 25.06.2006 - |15:38|

Planescape to świetny materiał , chociaż ja jestem zwolennikiem Forgotten Realms

No , skoro już jesteśmy przy mażenaich związanych z AD&D to ja bym sobie zażyczył filmu zrpbionego w Grehawku lub Spelljamera .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#50 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów
  • Miastoz pokładu Slave - I

Napisano 27.06.2006 - |17:37|

A może coś ze świata Warhammer : 40000 ? Obszerne toto i bardzo wdzięcznie by się prezentowało.....
  • 0
" 4400 " --> poziom serii wprost proporcjonalny do ilości postów osób nią zainteresowanych

= Teoria Prawdy Telewizyjnej =

#51 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 27.06.2006 - |19:00|

Ale czy W40K byłby w stanie zaoferować cos wiecej niz dużą ilość scen walki i krwi wylewającej sie na soczewkę kamery? Gra komputerowa DOW byla udana, ale produkcji telewizyjnej w tym uniwersum nie widzę zbyt dobrze.
  • 0

#52 medusa

medusa

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 559 postów

Napisano 08.10.2006 - |04:05|

więc, wydaje mi się że niebyło jeszcze żadnego dobrego serialu umieszczonego w krainie fantasy, cały czas tylko Sci-Fixy robią ;)

dobry by był jakiś serial z elfami, czarodziejami, smokami, jedorożcami i innymi bajkowymi stworami rodem z "HP" "Opowieści z Narni" "Eragon" :)
tylko żeby nie był robiony tak bardzo bajkowo, tylko taki thriller fantasy z masowymi wojnami dobra ze złem :D to by było coś :)
jeszcze jakby był dobrze wyreżyserowany ...

marzenia :)

które wkrótce będzie można zweryfikować:
Eragon, film kinowy, nie serial premiera w Polsce 26.12.2006 :)
* ciekawostką dla fanów SG może być fakt, że jako Ajihad wystąpi Djimon Hounsou, filmowy Horus.
Reszta obsady też zapowiada się nieźle Jeremy Irons, John Malkovich, a w roli elfki Aryi: ładniutka Sienna Guillory, którą może niektórzy pamiętają z "Residentów Evilów"
  • 0
Biorę sobie w tej pętli wolne.

#53 JohnSmith

JohnSmith

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 16.10.2006 - |06:35|

The A-Team!

Chodz mam juz 1 sezon(napisy PL) i Bring back the A-team(brak napisów) , 2 ściagam ....

Użytkownik JohnSmith edytował ten post 16.10.2006 - |13:57|

• 0

#54 silent_

silent_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 149 postów

Napisano 21.11.2006 - |18:00|

obecnie jestem po ksiazce ,,Wybór broni - Birmingham John", zapewnie ogladaliscie stary lecz dobry film, niestety nie pamiatam tytulu, o amerykanskim lotniskowcu ktory przeniosl sie w czasy bitwy pod Perl harbor, bitwy z udzialem nowoczesnych mysliwcow ze starymi japonskimi zero> ksiazka jest podobna z wyjatkiem ze milion razy rozbudowana. amerykanska flota skladajaca sie z wielu supernawoczesnych statkow z roku 2021 przenisola sie w czasy bitwy pod midway, niechcacy wplatali sie w konflikt, wiec nie mamy wybory czy zmienic historie czy pozostawic ja bez zadnych modyfikacji, akcja dzieje sie na wielka skale, mamy obecnosc hitlera i stalina, a nawet Einstaina. mojim zdaniem taki serial, z tak bardzo rozbudowana sensowna mieszanka w czasie jest bardzo dobrym pomyslem. co wy na to???

http://www.merlin.co...0C30B519FE7F9A5
  • 0

#55 spex

spex

Sierżant

• Użytkownik
  • 771 postów
  • MiastoKraków

Napisano 22.11.2006 - |00:49|

e ebooka tego ktoś widział?
  • 0

#56 thrawn1972

thrawn1972

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 585 postów
  • MiastoZielona Góra

Napisano 22.11.2006 - |06:58|

powinni zekranizowac serie AMBER to ksiazki ktore daja wieeeeele mozliwosci.
  • 0
Nie wolno się bać. Strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie. Stawię mu czoło. Niechaj przejdzie po mnie i przeze mnie. A kiedy przejdzie, obrócę oko swej jaźni na jego drogę. Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. Jestem tylko ja.

#57 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 22.11.2006 - |07:08|

powinni zekranizowac serie AMBER to ksiazki ktore daja wieeeeele mozliwosci.

Którą serię? Srebną, Złotą? Platynową (nie pamiętam ile dokładnie ich amber ma, ale sporo...)

» Click to show Spoiler - click again to hide... «

Użytkownik Toudi edytował ten post 22.11.2006 - |07:09|

#58 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 03.12.2006 - |19:45|

W przyszłym roku zobaczymy Terminatora na małym ekranie, będzie nosił nazwę "Chronicles of Sarah Connor", nazwa mi nie pasuje, ponieważ Sarah umiera w którymś momencie i kiedy ona zginie to chyba nie powinien serial się skończyć. Ja bardzo wyczekuje tego serialu tak jak wyczekiwałem Blade, mam nadzieje, że nie zawiode się na tym tak jak na Blade.
  • 0

Dołączona grafika

#59 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 03.12.2006 - |21:35|

Terminator pewnie bedzie tak beznadziejny jak Blade... wiec 99,(9)% takich seriali.
  • 0

#60 truskolodz

truskolodz

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 502 postów
  • MiastoŁodź/Dublin

Napisano 05.12.2006 - |16:33|

obecnie jestem po ksiazce ,,Wybór broni - Birmingham John", zapewnie ogladaliscie stary lecz dobry film, niestety nie pamiatam tytulu, o amerykanskim lotniskowcu ktory przeniosl sie w czasy bitwy pod Perl harbor, bitwy z udzialem nowoczesnych mysliwcow ze starymi japonskimi zero> ksiazka jest podobna z wyjatkiem ze milion razy rozbudowana. amerykanska flota skladajaca sie z wielu supernawoczesnych statkow z roku 2021 przenisola sie w czasy bitwy pod midway, niechcacy wplatali sie w konflikt, wiec nie mamy wybory czy zmienic historie czy pozostawic ja bez zadnych modyfikacji, akcja dzieje sie na wielka skale, mamy obecnosc hitlera i stalina, a nawet Einstaina. mojim zdaniem taki serial, z tak bardzo rozbudowana sensowna mieszanka w czasie jest bardzo dobrym pomyslem. co wy na to???

Chodzi ci zapewne o " Jeszcze raz Pearl Harbor" albo tytuł w orginale "The Final Countdown" - http://www.imdb.com/title/tt0080736/

Jesli chodzi o ksiazke, to raczej taki serial by drogo kosztował, wiec pewnie nikt by tego nie zekranizowal....choc od czego są spece od efektów komputerowych :)
  • 0
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych