Skocz do zawartości

Zdjęcie

Skąd pomysł na nick?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
139 odpowiedzi w tym temacie

#41 Ksyrax

Ksyrax

Kapral

• Użytkownik
  • 236 postów
  • MiastoGniezno

Napisano 30.08.2003 - |21:05|

Mój nick pochodzi od mojej ukochanej gierki Czyli Heros of might and magic 3.

Super gierka bardzo ją lubię. Nawet bardziej od 4. Często do nie wracam. Pamiętam jak startowałem od jedynki a potem miały pokazać się 2 i 3 ale czekałem na każdą część. Dodatki do 3 także bardzo mi się podobają.
  • 0
Nic na świecie nie zostało tak sprawiedliwie rozdzielone jak rozum: każdy uważa, że otrzymał dostateczną porcję. Jacques Tati.

#42 Luc_

Luc_

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów
  • MiastoJarosław

Napisano 30.08.2003 - |23:23|

Nom mój nick to w sumie skrót. Jakieś 2 lata temu załozylismy sobie SDI i siedziałem na czacie onetowskim na rzeszowie po nickiem LUCYFER____, na sieciowym komunikatorze i gg też uzywałem tego nicka, kumplem zaczeli używać zwrotu LUCEK, po wyjściu demka SOF 2 Double helix MP Test grając po necie zacząłem uzywać nicka LUC i tak jakoś zostało.
W sumie ten nick mi najbardziej pasi.

Pozdroofka :D
  • 0

#43 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 31.08.2003 - |10:18|

A to podkreślenie? Używasz go zawsze?

Zapomniałem mnie dodać, że tam gdzie jest już jakiś mathix, ja będę _mathix_. Ale to tylko w USA. B)
  • 0
There are 10 types of people in this world.
Those who understand binary and those who don't.

#44 artrus

artrus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 31.08.2003 - |14:24|

Moj nick zostal wymyslony na potrzeby netu. Mial sie wziac z imienia glownego bohatera ksiazki, ktora zrobila na mnie spore wrazenie swego czasu. I tak zaczalem go uzywac i dopiero po kilu tygodniach spytany przez kumpla dlaczego taki nick odpowiedzialm, ze to z Myst'a i on mnie dopiero uswiadomil, ze glowny bohater mial na imie Artus, a nie Artrus. No ale przyzwyczailem sie do niego i tak juz zostalo. Od tego czasu [to bylo gdzies w 97] na necie sporo Artrusow sie zrobilo, ale ja jestem ten z malej literki :) . Poza tym czasami jak mnie najdzie i wracam do gier FPP to pojawiam sie pod nickiem Nadia.
  • 0

#45 xiao

xiao

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów
  • MiastoLodz

Napisano 01.09.2003 - |12:07|

Nick, ktorego uzywam na tym forum (na sieci aktualnie uzywam jeszcze ok 5) powstal jakos tak z 5 lat temu, gdy szukalem jakiegos ciekawego nicka. Akurat wtedy odkurzylem swojego ZX Spectrum 48+ i przy ktorejs gierce bylo 'cracked by xiao long'. Stwierdzilem ze wyrabista ksywka, a na 90% nikt nie bedzie sie do niej doczepial, bo ta gierka byla raczej stara a w innych grach niespotkalem jej. Jak wszedlem na #rpg-pl to jeszcze dowiedzialem sie ze to oznacza po chinsku: smok rzeczny. Pozniej ksywka ulegla skroceniu, bo ciagle sie zastanawialem czy powinno byc long czy lang:). Ale niedawno kumpel dal mi zagwozdke, bo jego ksywka to xiao ri, co wedlug niego oznacza po chinsku male slonce, wiec teraz nie wiem czy xiao to slonce czy smok:)
  • 0
,Ty ze swej drogi nie wracaj, choćby dogonił Cię krzyk.
Słowa nic przecież nie znaczą, to tylko umarł nikt...'

oak.rpg.pl Stawiamy na WIELKICH ludzi

#46 jasiu

jasiu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 01.09.2003 - |14:23|

Hmm. Co do mojego nicka to oryginalny to może nie jest ale po prostu od jakiś 15 lat tak na mnie wołają ze względu, że moje imię jest nieco trudniejsze. :P
  • 0

#47 Luc_

Luc_

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów
  • MiastoJarosław

Napisano 01.09.2003 - |18:14|

A to podkreślenie? Używasz go zawsze?

Zapomniałem mnie dodać, że tam gdzie jest już jakiś mathix, ja będę _mathix_. Ale to tylko w USA. B)

No przważnie uzywam ,nie wiem to chyba jakiś nawyk mi został, zawsze to 4 znaki a nie 3 hehehe, a tak powaznie to zalezy gdzie uzywam, na forum sie tak zalogowałem bo już niby sie inny luc zalogował i nie mogłem bez podkreslenia, na GG mam tylko Luc. Zalezy gdzie co i jak :D

Pozdroofka
  • 0

#48 zbzikowana

zbzikowana

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 76 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 02.09.2003 - |22:08|

Nick? - proszę bardzo - powstał przez STARGATE (;)) jak zakładałam sobie meila - maniacznie (co za słowo - maniakalnie oczywiście) oglądałam Gwiezdne Wrota na HBO - miałam po brostu bzika i tak już zostało. Drugi nick to ATAGA!™ (z podwójnym podkreśleniem) - ten powstał na niemieckim (nudy! :ph34r:). Woięc podpsuję się:

ATAGA!™ (z podwójnym podkreśleniem i przekrzywione trochę)

I'm shipper. Maniac shipper!™

zbzikowana™

Kiedyś używałam (na chatach - błeeeeeeee!!!!!!) nicków z WP, ale chaty poszły w siną dal wraz z nickami (i gut!).
  • 0
Vita sine libris mors est.

#49 M.M

M.M

Starszy sierżant

• VIP
  • 808 postów
  • MiastoKraków

Napisano 03.09.2003 - |13:40|

Hmmm... u mnie dość prozaicznie - od nazwiska. Część mojego nazwiska brzmi podobnie i tak mnie kumple przezywali jeszcze w technikum. Mnie się to nawet spodobało więc tylko troszkę udziwniłem pisownię, żeby było ciekawiej. A jak mnie podłączyli do neta to skwapliwie z tego nicka zacząłem korzystać uznając, że jest wystarczająco rzadko spotykany. Prawda że ładny ?  ;)

Oczywiście, że ładny. :D :D
A jeśli chodzi o mojego nicka. Jak zagładałem maila to chciałem być Aris. Ale się okazało, że już jest ich pełno. :lol: Cóż, zdecydowałem się na moje iniciały. Nicka używam od jakiś dwóch mieśięcy. :D
  • 0

#50 teperek

teperek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 03.09.2003 - |15:23|

Hmmm... u mnie dość prozaicznie - od nazwiska. Część mojego nazwiska brzmi podobnie i tak mnie kumple przezywali jeszcze w technikum. Mnie się to nawet spodobało więc tylko troszkę udziwniłem pisownię, żeby było ciekawiej. A jak mnie podłączyli do neta to skwapliwie z tego nicka zacząłem korzystać uznając, że jest wystarczająco rzadko spotykany. Prawda że ładny ?  ;)

Oczywiście, że ładny. :D :D
A jeśli chodzi o mojego nicka. Jak zagładałem maila to chciałem być Aris. Ale się okazało, że już jest ich pełno. :lol: Cóż, zdecydowałem się na moje iniciały. Nicka używam od jakiś dwóch mieśięcy. :D

A mój to po prostu moje nazwisko :)
  • 0

#51 darry

darry

Szeregowy

• Użytkownik
  • 49 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 03.09.2003 - |18:34|

Moj nick ma 15 lat. darry to imię kendera ( niziołek) zawód : złodziej - w jakiego wcieliłem się 15 lat temu grając w RPGa systemy Advance Dugeons & Dragons z serii "Dragonlance" - rozgrywki prowadziliśmy kilka lat, a ja jako jedyny pozostawałem przy swojej postaci - wychodząc z różnych opresji żywym. Z tych czasów został moj nick i pewnie juz zostanie do .... końca. :)

yes my master
  • 0

#52 astromatrix

astromatrix

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 03.09.2003 - |21:24|

Mój jak łatwo się domyślić pochodzi ze "Star Treka: Voyagera".
  • 0

#53 piotr323

piotr323

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 04.09.2003 - |13:28|

Mój to imię plus numer telefonu w pracy
  • 0

#54 kimera

kimera

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 274 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 04.09.2003 - |17:46|

Ale niedawno kumpel dal mi zagwozdke, bo jego ksywka to xiao ri, co wedlug niego oznacza po chinsku male slonce, wiec teraz nie wiem czy xiao to slonce czy smok:)

Smok to na pewno "lung" lub "long". "Xiao" (tsiao) to rodzaj chińskiego fletu. Może znaczyć też "mały" albo "drugi". Uprzedzam, że nie znam chińskiego :unsure:

Mój nick "kimera" to po prostu jeden z moich adresów mailowych. Musiałam coś wymyśleć i taki mi przyszedł do głowy. Chimera, khimera, chimajra, Kimeria... odniesień fantastycznych i mitologicznych jest aż za dużo, żeby tu je wszystkie wymieniać. Czasami zdarza mi się podpisać "młoda koza pozimowa" :D - po grecku to właśnie "chimaira".
  • 0

#55 121277

121277

Wielki Organizator

• VIP
  • 561 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 29.10.2003 - |16:20|

Mój nick ma długą historię, która wzięła swój początek w dniu, w którym pierwszy raz zajrzałam do Internetu. Trafiłam na chat, chciałam zobaczyć co to jest...ale trzeba się było zalogować. Na WP większość nicków była już zarezerwowana a mnie po pół godziny skończyły sie pomysły...i wpisałam swoją datę urodzin.
Kilka dni później, już w innej kafejce (gdzie poznałam mojego obecnego męża) ludziom nie chciało się pisać cyfr..i nazwali mnie "Cyferki".
Teraz nazywanie mnie 121277 traktuję jako oficjalne, a wszyscy kumple i znajomi na Necie nazywają mnie "Cyferki", "cyfra" itp.
  • 0
Daleka droga
do serca człowieka
zimnego jak głaz

Ale ja – jak woda
co cierpliwe czeka
aż skałę zniszczy czas

Dołączona grafika

Mój świat

#56 Fubu^^

Fubu^^

Szeregowy

• Użytkownik
  • 44 postów

Napisano 29.10.2003 - |17:05|

Historia mojego nicka jest dosyć krótka i prosta :) W te wakacje wybyłem wraz z kilkoma kumplami na Mazury. Fajnie się złożyło, bo w wynajętym domku mieliśmy stół do bilarda :) Traf chciał, że wszystkim równo łoiłem tyłki :) (co prawda stół miał swoją własną, kosmiczną fizykę gry :P). Któregoś dnia, ponownie łojąc im cztery litery, miałem na sobie koszulkę z takim właśnie napisem i zaczęli tak na mnie wołać :) Ot i cała historia ;)
  • 0

#57 friki

friki

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 30.10.2003 - |19:33|

no to tak muj nick pojwil sie od kont pojwila sie gra "eb exodus" czy jakos tak mialemlekom paranoje na punkcie tej gry no i potem sie pojawil teledysk
no i pojawilem sie ja :))) friki
  • 0

#58 Bodzio

Bodzio

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 04.07.2004 - |09:45|

Moja xsywka wziela sie od nazwiska, juz w podstawowce mnie tak wolali, potem przez liceum i tak zostalo, a ze bardzo ja lubie to nie zmieniam bo nie chce. Wszyscy tak na mnie mowia i mnie to pasuje :)
  • 0
<span style='font-size:21pt;line-height:100%'>Trzeba robić tak, żeby się nie narobić </span>

#59 Cholek

Cholek

Sokole Oko

• VIP
  • 494 postów
  • MiastoGrudziądz / Doncaster

Napisano 04.07.2004 - |10:29|

Witam,

Mój nick będzie miał już jakieś 12 lat, a wziął się oczywiście od nazwiska. Próbowałem używać innych ksywek, ale żadna się nie przyjęła zarówno u mnie jak i u znajomych.
Niektórzy czasami myślą, że ksywka wzięła się od naszego rajdowca, ale to zupełna nieprawda, bo po pierwsze on się pisze przez H, po drugie ma "ł" w nazwisku, a ja "l". Ktoś próbował wmusić mi ksywę Hołek, ale nie dałem się. :)
  • 0
Name:Cholek
Height/Weight:Unknown
Last seen:Wojnówko 2007, Poland
Whereabouts: Duty on Deadalus, Mission to England

Member of SG-NORTH TEAM?

#60 tom2407

tom2407

Starszy kapral

• Moderator
  • 278 postów
  • MiastoZabrze

Napisano 04.07.2004 - |10:36|

Witam

A moj nick pochodzi z poczatku mojego imienia: Tomek=tom oraz czesci daty mych urodzin, a wiec 27 lipca....z polaczenia tego i owego powstal tom2407 :) i tak juz od 4 lat :)

Pozdrowionka :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych