Skocz do zawartości

Zdjęcie

NCIS: Naval Criminal Investigative Service

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
48 odpowiedzi w tym temacie

#41 Jara71

Jara71

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów
  • Miasto71

Napisano 11.11.2009 - |15:31|

NCIS LA hmm fajnie się patrzy na Chrisa O'Donnella, poza tym nie ma szału.
  • 0

#42 Cr@sH

Cr@sH

Starszy kapral

• VIP
  • 258 postów
  • MiastoBournemouth

Napisano 15.11.2009 - |16:15|

7 odc NCIS LA naprawde dobry najlepszy z dotychczasowych wyjasnili kto byl odpowiedzialni na postrzelenie G (jak dla mnie troche za szybko mogli na caly sezon rozlozyc)
do wszystkich sie juz jakos przyzwyczailem nawet do LL Cool J, ale psycholog Nate jakos mi nie pasuje
  • 0
15.05.2012 Diablo 3

#43 Jara71

Jara71

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów
  • Miasto71

Napisano 15.12.2009 - |20:38|

Ja kończę oglądać 1 sezon NCIS, drugi już mam, a trzeci się ściąga :))
  • 0

#44 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 11.03.2010 - |16:19|

Dawno temu zaczęłam oglądać NCIS, ale po kilku odcinkach zrezygnowałam. Denerwowały mnie niektóre postacie.

Ostatnio z nudów zobaczyłam pierwszy odcinek NCIS:LA na AXN i "chwyciło". Jako typowo rozrywkowy serial sprawdza się bardzo dobrze. Po kilku odcinkach akcja się rozkręca, a postacie nabierają wyrazu.

Na plus chemia między bohaterami (1x13
Spoiler
), trochę akcji, trochę humoru oraz oczywiście Hetty.
Dodatkowy plus za nalewanie parującej kawy, która w dodatku nie stygnie w oka mgnieniu - mała rzecz, a cieszy.
Poza tym na szczęście nie opierają całego śledztwa wyłącznie na komputerach.
Tylko to tłumaczenie AXN... Pomijają większość fajnych tekstów.

Z rozpędu obejrzałam jeszcze kilka odcinków NCIS (pilotowy dla LA 6x22 i następne do 7x02) i chyba będę kontynuować, bo bardzo mi się podobały. Mimo tylu sezonów można się zorientować w głównych wątkach bez większego problemu, chociaż bez trudu uwierzę na słowo, że po drodze było dużo świetnych odcinków i trochę szkoda je pomijać.
Tony + McGee są rewelacyjni :D

Użytkownik Kiara edytował ten post 11.03.2010 - |16:20|

• 0

#45 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 06.05.2012 - |13:41|

9x22

Świetny odcinek (a właściwie odcinki bo to jest podwójny wraz z 921), od początku trzymał w napieciu.
Świetnie wymyślony "nowatorski" sposób na sabotaż i no ukazanie głownego złego jako ... Amerykanina.
Scena jak Gibbs wiesza zdjęcie na tablicy też dobrze wyreżyserowana, aż mnie ciarki przeszły.

Ocena (921-22): 9,5/10
  • 0

#46 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 12.05.2012 - |03:39|

Choć IMO powieszenie tego zdjjecia to takie efekciarskie zagranie pod publicznosc to jednak dobrze sie ogladalo. I tak jak wspominales fajne bylo to zetym glownym zlym jest amerykanin.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#47 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 15.11.2012 - |23:05|

Z racji, że nie ma tematu spin off "NCIS: LA" to tutaj napisać można.

Od 4 grudnia 2012 roku będzie można oglądać serial "Agenci NCIS: Los Angeles" w TVN! I o dziwno o normalnej porze, bo o 21:30! Emisja we wtorki o 21:30 po 2 odcinki. Ktoś oglądał? Równie dobre jak "NCIS"? Chodzi mi o sprawy, bohaterów i humor, który w "NCIS" nie raz jest świetny.
  • 0

#48 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 27.11.2012 - |16:58|

NCIS:LA
Rozumiem, że pierwszy sezon? Niezły mają start. W Stanach leci czwarty sezon, na AXN ciągle są powtórki pierwszych trzech, a TVN pokaże to jako super nowość i pewnie spartaczy tłumaczenie wszystkich śmiesznych momentów.

Przydałby się osobny temat, ale pewnie nikt w nim nie będzie pisał, bo i o czym.
W skrócie - trochę humoru (głównie dlatego jeszcze oglądam, aż wstyd się przyznać), trochę akcji (znacznie więcej niż w NCIS), dzielni agenci walczą z bandytami i terrorystami ku chwale USA, a poziom realizmu prawdopodobnie jest blisko zera. Na szczęście wykosili paru bohaterów z pierwszych odcinków, za to dodali nowych (z obecnych w s04 nie cierpię tylko Nell).
Serial bardziej widowiskowy i głupkowaty niż NCIS, który jest o wiele doroślejszy pod względem fabuły, ale znudził mi się jakiś czas temu (jak wszystkie proceduralne tasiemce, nawet dobre) po kilku sezonach oglądanych dość wyrywkowo.
  • 0

#49 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 18.12.2012 - |10:21|

NCIS 10x9

Jeden z lepszych odcinków od dłuższego czasu.
A to zasługa postaci Diany - "wspólnej" byłej żony Gibbsa i agenta FBI Fornell.
Świetne sceny i dialogi i dużo humoru.
A chyba najlepszą sceną była ta w mieszkaniu McGee, pomiędzy nim a Dianą plus kanapa. ;)
I ten dialog:

- Naprawdę to... chcę...
- Być sama?
- Nie. Wierz mi lub nie, chcę, żeby mnie ktoś przytulił.
- Nie przytulę pani.
- Dlaczego?
- Nic z tego.
- Chodź no tu i mnie przytul, do cholery!
- Nie ma mowy.
- Co z ciebie za facet? Masz przed sobą załamaną, nieszczęśliwą koleżankę z pracy i nie potrafisz jej nawet przytulić? Twoi rodzice zawiedli.
:D
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych