Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ulubiony film na podstawie komiksu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
65 odpowiedzi w tym temacie

#41 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 03.06.2005 - |14:47|

Krótki off.

Flash Gordon - to kulltowe - ciekawe czy ktoś pamięta muuuzę i kto ją popełnił ?

Quenn - rewelacyjna scieżka - lubie ją czasem posłuchać :) .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#42 Lord Rayden

Lord Rayden

Plutonowy

• VIP
  • 454 postów
  • MiastoBreslau

Napisano 03.06.2005 - |14:51|

QUEEN - czyli Królowa. W roli głównej Freddie Mercury (niezyjący Frederick Bulsara), Muzyka swietna, film denny. A podobno powstał w czasie gdy powstawały Star Wars.

Rayden

<<"Flash ! AAAA !">>

kolejny off , za pozwoleniem Raydena (lub nie:D ) - nie żadne czyli , po prostu Quenn i tyle

Użytkownik Obi edytował ten post 03.06.2005 - |18:10|

• 0
"The Lord is the Force of your Knights.
He is my Shield and my Force.
"

#43 duMas

duMas

Szeregowy

• Użytkownik
  • 51 postów
  • MiastoBielsko-Biala /Monachium

Napisano 03.06.2005 - |20:40|

Cool:
Batman
Batman 2 (cudowna Michelle Pfeiffer w roli catwoman)
X-Men
X-Men 2

Badziewie:
HULK !!!
CATWOMAN (mega gniot)
Batman Forever
Batman & Robin
Punisher (stara wersja, bo nowej jeszcze nie widziałem)
  • 0
Oglądam:
Eleventh Hour - 10/10
Ghost Whisperer - 8/10
House - 8/10
Two and a Half Men - 8/10
Sanctuary - 7/10
Medium - 7/10
Harpers Island - 5/10
Dollhouse - 6/10
Smallville - 4/10
Heroes - 4/10

#44 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 16.06.2005 - |19:43|

Sin City: Miasto grzechu
W sumie chciało się by na poczatku powiedzieć , koleny sfilmowany komiks , czy nawet kilka . Zrealizowany w Bardzo ciekawy sposób , przez "Mistrza" sensacji Roberta Rodrigueza .
Mi w filmie , najbardziej podobało się to , że udało się przenieś klimat , a jako że film jest dosyć dokładnym obrazem komiksu z sumie przeciętnymi historjiami , to wychodzi nam gorzej niż film klasy B (Komiksowm wybacza się dużo więcj ) , ale (pewnie przez to ) rewelacyjnie rozleklamowany .
A jak wam podobało się Sin City ?
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#45 ivo

ivo

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 99 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 17.06.2005 - |09:33|

Byłem wczoraj na Sin City i film mnie oczarował. Mroczny klimat, świetne ujęcia, historie - pod warunkiem że się pamięta o umowności świata komiksu - całkiem zgrabnie opowiedziane.
Na mojej prywatnej liście umieściłbtym go gdzieś w okolicach Immortal (ten film to już klasyka).
  • 0

#46 Jack Gryffin

Jack Gryffin

Kapral

• Użytkownik
  • 217 postów

Napisano 17.06.2005 - |18:02|

+++Sin City zdecydowanie najlepiej zrobiony film na podstwie komiksu!!!
+X2 za klimat
+Hell Boy za humor

=Derdevill
=Punisher
= X-men

-Elektra
-Spider-man 1i2
-Hulk
-Catwoman

Czekam żeby obejrzeć Fantastic 4 ale jakoś bez entuzjazmu.

Użytkownik Yoek edytował ten post 19.06.2005 - |10:14|

• 0
Mamy dokładnie tyle wolności ile jesteśmy wstanie sobie wywalczyć i dokładnie tyle ile jesteśmy w stanie obronić!!!

#47 Gość_jooboo_*

Gość_jooboo_*
  • Gość

Napisano 19.06.2005 - |21:27|

Parę dni temu obejrzałem SIN CITY i ten film zajmuje teraz (ex-equo z Immortelem) pierwsze miejsce na mojej liście Najlepszych Filmów Na Podstawie Komiksu. Z czystym sumieniem polecam całej (pełnoletniej !!!) widowni. Świetnie przeniesiony klimat Millera, ciekawa realizacja no i plejada świetnych aktorów. Miodzio :clap: .
  • 0

#48 kimera

kimera

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 274 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 20.06.2005 - |21:15|

Niedawno obejrzałam "Hellboy'a" i jest to świetny film na podstawie komiksu. Bezpretensjonalna, żwawa fabuła, bez niepotrzebnego zadęcia, za to z dużym poczuciem humoru - i chwała autorom za to! Bohater, ogoniasty i rogaty czort z piekła rodem, bije się z paskudnym demonem na stacji metra, ale robiąc to, upomina swego nieprzyjaciela, że nie wolno krzywdzić ludzi, a pod koniec ratuje jeszcze kilka słodkich kociątek.
Plus za świetną charakteryzację Rona Perlmana, w którego wykonaniu Hellboy wygląda praktycznie tak, jak na kartkach komiksu.

Podobała mi się też "Misja Kleopatra" z Asterixem i Obelixem, ale pierwszy film z tymi samymi bohaterami mnie znudził. Zaletą "Kleopatry" jest ponownie poczucie humoru, dialogi błyskotliwie przełożone na polski (podejrzewam, że mogą być lepsze od oryginału :)), efektowna scenografia i piękne marokańskie krajobrazy. Widać, że pustynię oświetla stojące wysoko na niebie, silne, południowe słońce - coś, czego tak bardzo brakuje w egipskich scenach w "SG-1".

Dobry był też pierwszy "Batman", ze względu na osobliwą wizję ekscentryka- Burtona. Miło było zobaczyć po raz pierwszy Batmana, który nie wzbudzał ataków śmiechu, jak poprzednie jego wersje, zwłaszcza telewizyjne.

"X-menów" oglądało mi się przyjemnie, ale niewiele już pamiętam z tego filmu, co oznacza, że mnie nie zachwycił. Natomiast "Immortel" byłam wręcz rozczarowana, tym bardziej, że lubię komiksy Bilala. Kilka pomysłów mi się podobało - na przykład łowca przypominający czerwonego rekina (ale jego humanoidalna wersja była groteskowa i niepotrzebnie śmieszna), pościgi "samochodami" podwieszonymi na kablach nad futurystycznym miastem, główna bohaterka jakby żywcem wyjęta z obrazków Bilala, enklawa Central Parku przypominająca "Strefę" u Strugackich. Ogólnie jednak film nie miał wielkiego sensu, a komputerowe postaci były bardzo sztuczne, szczególnie w porównaniu do tych odtwarzanych przez żywych ludzi.
  • 0

#49 pastor

pastor

Szeregowy

• Użytkownik
  • 54 postów

Napisano 21.06.2005 - |12:28|

Niestety na Sin City jeszcze nie byłem więc nic nie mogę o nim powiedzieć ale z tych co oglądałem to jak dla mnie najlepsze to:Obcy,Predator,GITS, nowyPunisher(odziwo też mi sie podobał i to nawet bardzo) tyle.To co mi się nie podobało:AVP(a tyle człowiek czekał),Spiderman(to mi sie wogóle nie podobało jak i jedynka tak i dwójka tragedia a większośc zachwycona),Batmany od3 w górę.Srednie wedłóg mnie do obejrzenia jak sie nudzi to napewno:X1,X2(spodziewałem się czegoś więcej).I to by było wszystko.Czekam zniecierpliwością może za jakieś 10-15 lat ktoś zrobi film na podstawie komiksu "Szczury Blasku".
  • 0

#50 Radeko

Radeko

Szeregowy

• Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 25.06.2005 - |11:31|

X-man to mój ulubiony film na podstawie komiksu, jak narazie, ale myślę, że po Fantastycznej 4, to właśnie ten film będzie moim ulubionym - już nie moge się doczekać do premiery - a do kina to ide na pewno

acha a Sin City jeszcze nie widziałem, ale jestem bliski pójścia do kina, słyszałem wiele dobrego o tym filmie, mam nadzieję, że mi się spodoba

Użytkownik Radeko edytował ten post 25.06.2005 - |11:32|

• 0
Only a few find the way, some don't recognize it when they do, some don't even want to.

#51 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 19.07.2005 - |21:37|

Film na podstawie komiksu? Hmmm... zrobila sie na nie wyraznie moda. Strasznie ich ostatnio duzo, wiec przewrotnie powiem ze podobal mi sie film Sin City. Chociazby dlatego ze jest zupelnie inny to tych wszystkich Spidermanow, Hulkow i innych. Tyle ze to film raczej nie dla dzieci. A raczej na pewno nie dla dzieci, a i te czytuja to forum. :>
  • 0
Dołączona grafika

#52 razo

razo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 42 postów
  • MiastoSilesia

Napisano 21.07.2005 - |17:57|

Faktycznie ostatnimi laty amerykanie zasypują nas masą filmów bazujących na komiksach. Mnie jednak bardzo podobał się Immotrel: Ad vitam. Podobał mi sie choćby dla tego że nie był właśnie produkcją amerykańską tylko europejską. Ciekawie nakręcony tak w stylu "Final Fantasy".

polecam :)
  • 0

#53 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 21.07.2005 - |18:35|

W sumie Imortel jest filmem aktorskim z bardzo dużą ilością efektów , natomiast Final Fanatasy jest filmem wykreowanym w 100% na komputeże , dodtkowo bardzo rużni się sposób pokazania postaci ,efektów .
Więc wedłóg mnie , jest niesamowicie trudno mówić o tym że Imortel został nakręcony w stylu FF .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#54 Daniel Jackson

Daniel Jackson

Starszy szeregowy

• Email
  • 78 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 25.07.2005 - |15:24|

Mi zdecydowanie najbardziej podobał się Constantine (chociaż nie przypisano mu etykietki sciene fiction), a dlatego, że uwielbiam takie klimaty. I nawet nie chodzi całkiem o te klimaty. Podobała mi się dobra gra aktorów, fajne efekty specjalne (chociaż tych nie było za dużo) i to, że raczej nie ma takich chwil, w których byśmy się nudzili. Zdecydowanie moim faworytem jest Constantine.
  • 0
STAR WARS + STARGATE = ?

#55 Sawyer

Sawyer

Plutonowy

• Użytkownik
  • 384 postów

Napisano 26.08.2006 - |12:36|

Moje filmowe perełki to:
- Last Samurai
- Blade Runner
- Troy
- King Arthur
- Alexander
- Fast & Furoious (1,2,3)
- Omen
- Działa Nawarony
- Purpura i Czerń
- MacArthur
i jest ich jeszcze troche .... :)
  • 0
Whatever happens, happens !!!

#56 sgsprzem

sgsprzem

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 78 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 26.08.2006 - |17:46|

temat brzmi: twoj ulubiony film na podstawie komiksu.

z wymienionych przez ciebie, chyba zaden nie byl adaptacja komisku. jedyne komiksowe powiazania ma w tym zestawie "blade runner" i "dziala nawarony", tylko ze w ich przypadku bylo dokladnie odwrotnie, czyli najpierw film, a pozniej komiks...

no a jesli jeszcze dorzucimy (zgodnie z sugestia Hans Olo z nastepnego postu) nastepne medium, czyli ksiazke, kolejnosc wypada nastepujaco: ksiazka, film, a na koncu komiks :)

Użytkownik sgsprzem edytował ten post 27.08.2006 - |18:03|

• 0

#57 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 26.08.2006 - |18:15|

No to jeszcze nagmatwałeś. Bo "Działa Nawarony" i "Blade Runner" to adaptacje książek.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#58 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 26.08.2006 - |22:43|

Spiderman i przypuszczam,ze teraz bedzie Wonder Woman.Z tego co wiem,powstanie film z nia wlasnie zwiazany.Co do Wonder Woman,to najpierw przeczytalam komiks.Nastepnie ogladnelam serial z Lynda Carter,ktory moim zdaniem jak na lata 70, ze swoim stylem sci fi byl swietny.a teraz czekam na film kinowy. :aniolek:
  • 0

#59 Avarhis

Avarhis

Kapral

• Użytkownik
  • 155 postów
  • MiastoJózefów

Napisano 27.08.2006 - |12:55|

jako że bardzo lubię Jacka Nicholsona to stawiam na pierwszego Batmana, a pozatym Sin City jest fajnie zrobione.
  • 0

#60 Sawyer

Sawyer

Plutonowy

• Użytkownik
  • 384 postów

Napisano 30.08.2006 - |14:33|

temat brzmi: twoj ulubiony film na podstawie komiksu.

z wymienionych przez ciebie, chyba zaden nie byl adaptacja komisku. jedyne komiksowe powiazania ma w tym zestawie "blade runner" i "dziala nawarony", tylko ze w ich przypadku bylo dokladnie odwrotnie, czyli najpierw film, a pozniej komiks...

no a jesli jeszcze dorzucimy (zgodnie z sugestia Hans Olo z nastepnego postu) nastepne medium, czyli ksiazke, kolejnosc wypada nastepujaco: ksiazka, film, a na koncu komiks :)

Fakt sory nie doczytałem, poprawiam:
Spider-Man
X-men
Fantastic 4
(chciałbym jeszcze Daimos'a :D) przypomniałobymi się dzieciśtwo :)
  • 0
Whatever happens, happens !!!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych