E nic nadzwyczajnego taki obejżeć i zapomnieć - może dlatego, że nielubie Cruisa czy jak to sie tam pisze. AI moim zdaniem to też tandeta - jak ja nielubie tego dzieciaka. No ale niech będzie pomysł ciekawy. Może jestem niesprawiedliwy ale jak nielubie jakiegoś aktora to normalnie niechce mi sie oglądać filmu. Jedynie co moge pochwalić to efekty specjalne. Pozatym widać, że sie napracowali przy tym filmie. Tak pozatym to mi sie nudzi i przeglądam forum może niepotrzebnie zatrzymałem się na tym temacie.
Minority Report (2002)
Rozpoczęty przez
MacGyver
, 28.08.2003 - |14:39|
42 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 19.04.2004 - |16:41|
Napisano 12.09.2005 - |14:16|
Film ukazujący człowieka, który z ściagającego przemienia sięw ściganego. Motyw znany jak świat i wielokrotnie powielany. Dodatkowo oparty na powieści - czyli osadzony w przyszłości. Ale....
I tu jest haczyk. To ale to:
- Cruise, którego niezbyt lubie, choć po ostatnim samuraju trochę poszedł u mnie w górę, jest tutaj niezły
- przesłanie też jest ciekawe: zamknąć gościa za przestępstwo któego nie dokonał, czy pozwolić mu wybrać - dylemat wolności człowieka
- nasuwa mi sięmyśl o Roku 1984 - motyw ukryty pod płaszczem zapobiegania, ale jest wyraźni: temat wolności jednostki i możliwości wyborów w życiu.
I tu jest haczyk. To ale to:
- Cruise, którego niezbyt lubie, choć po ostatnim samuraju trochę poszedł u mnie w górę, jest tutaj niezły
- przesłanie też jest ciekawe: zamknąć gościa za przestępstwo któego nie dokonał, czy pozwolić mu wybrać - dylemat wolności człowieka
- nasuwa mi sięmyśl o Roku 1984 - motyw ukryty pod płaszczem zapobiegania, ale jest wyraźni: temat wolności jednostki i możliwości wyborów w życiu.
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"
Gandalf - Drużyna Pierścienia
Napisano 10.04.2006 - |18:31|
Film jest świetny, doskonały klimat. Co do łapania - film pokazuje, że nawet taki system nie jest doskonały.
Przecież dzsiaj także ludzie są niesprawiedliwie oskarżani i skazywani.
Bądź co bądź Tom Cruise także by popełnił zbrodnię gdyby nie było przy nim tej telepatki, to ona go odwiodła od zamiaru zabicia gościa.
Ja był bym za tym aby łapano przestępców zanim by popełnili przestępstwo.
-------------------
Pozdro "Alfa"
Przecież dzsiaj także ludzie są niesprawiedliwie oskarżani i skazywani.
Bądź co bądź Tom Cruise także by popełnił zbrodnię gdyby nie było przy nim tej telepatki, to ona go odwiodła od zamiaru zabicia gościa.
Ja był bym za tym aby łapano przestępców zanim by popełnili przestępstwo.
-------------------
Pozdro "Alfa"
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych